Γεράσιμος Λιγνός: Τα «ξεχωριστά» του μάτια τον οδηγούν στην κορυφή!
Γεράσιμος Λιγνός: Τα «ξεχωριστά» του μάτια τον οδηγούν στην κορυφή!
Γεράσιμος Λιγνός: Τα «ξεχωριστά» του μάτια τον οδηγούν στην κορυφή!
Γεράσιμος Λιγνός: Τα «ξεχωριστά» του μάτια τον οδηγούν στην κορυφή!
23 Φεβρουαρίου 2021

Γεράσιμος Λιγνός: Τα «ξεχωριστά» του μάτια τον οδηγούν στην κορυφή!

Δείτε τη συνέντευξη του Γεράσιμου Λιγνού στο https://www.newn.gr/

Το Newn People αυτή την Δευτέρα φιλοξενεί έναν ακόμα Παραολυμπιονίκη, τον Γεράσιμο Λιγνό, ο οποίος μας περιγράφει μέσα από τα ξεχωριστά του μάτια πως είναι ο αθλητισμός στην Ελλάδα τα όνειρα του αλλά και τις φιλοδοξίες του #Newn #Lignos #NewnSports #NewnPeople #Interview

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Το Newn People που σας κρατάει συντροφιά για μια ακόμη Δευτέρα, η στήλη- θεσμός του Newn Μedia Group βρίσκεται εδώ και φιλοξενεί τον Παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό.

Και στην περίπτωση του Γεράσιμου κάποιος που θα τον δει, θα απορήσει, ποια ακριβώς είναι η αναπηρία του. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης λοιπόν πάσχει από δυστροφία κωνίων του αμφιβληστροειδούς, αλλά αυτό είναι που του δίνει δύναμη και είναι υπερήφανος, όπως λέει ο ίδιος για τα ξεχωριστά του μάτια.

Ο ίδιος αν και μόλις 26 συμμετείχε ήδη στους Παραολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016– σε ηλικία τότε 21 χρόνων όπου και τερμάτισε 6ος, ενώ συμμετείχε με εξαιρετική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού το 2017, εκεί όπου στα 200μ μεικτή κολύμβηση πήρε το ασημένιο μετάλλιο και στα 100μ πρόσθιο και ύπτιο το χάλκινο.

Τέλος έχει συμμετάσχει και στο Πανευρωπαϊκό του Δουβλίνου που έχει τερματίσει στην 4η θέση, το 2018, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2019 όπου τερμάτισε 8ος.

Αρκετά γεμάτο βιογραφικό λοιπόν με τον ίδιο να “διψάει” για πολλά παραπάνω.

Ας διαβάσουμε όσα μας λέει για τον ίδιο και το πως κατάφερε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον αθλητισμό και πόση στήριξη υπάρχει από το κράτος, αλλά και τους επόμενους στόχους και φιλοδοξίες του.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσουμε έναν ακόμα Έλληνα Παραολυμπιονίκη, τον Γεράσιμο Λιγνό.

-Γεράσιμε ασχολείσαι αρκετά χρόνια με την κολύμβηση σε κορυφαίο επίπεδο. Τι σε παρακίνησε να επιλέξεις το συγκεκριμένο άθλημα;

Καλησπέρα σας, ασχολούμαι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015 δηλαδή εδώ και έξι χρονιά. Η επαφή μου με την κολύμβηση ήρθε από μωρό παιδί καθώς η μητέρα μου ήταν και είναι η προπονήτρια μου όποτε ο κυρίως λόγος που επέλεξα αρχικά την κολύμβηση είναι η οικογένεια μου.

-Γιατί επέλεξες το πρόσθιο και μάλιστα τις κοντινές αποστάσεις; Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα στυλ κολύμβησης;

Από μικρός είχα παραπάνω ικανότητα στο στυλ του προσθίου. Κοίτα στις κατηγορίες μας υπάρχουν συγκεκριμένα αγωνίσματα όποτε έπρεπε να γίνω ένας ικανός σπρίντερ και πιστεύω με τα χρόνια βελτιώνομαι στις μικρές αποστάσεις. Είναι ένα στυλ το όποιο είναι αρκετά ιδιαίτερο πρέπει να ασκείς μεγάλη δύναμη στο νερό με τα πόδια αλλά και με τα χεριά. Παρ’ όλα αυτά δουλεύω αρκετά για όλα τα στυλ κολύμβησης και έχω καταφέρει να κερδίσω και στα υπόλοιπα στυλ αρκετές διακρίσεις .

-Έχεις μια αναπηρία την οποία ανακάλυψες αργά στην ζωή σου και παρ’ όλα αυτά δεν σε έχει εμποδίσει από το να γίνεις κορυφαίος στο άθλημα σου. Πως αισθάνεσαι για αυτό σου το επίτευγμα;

Ακριβώς ήμουν 15 χρονών όταν ανακάλυψα την αναπηρία στην όραση μου, δεν ξέρω αν ήμουν μεγάλος, πάντως ήμουν σε μια περίεργη ηλικία, αλλά ευτυχώς είχα ανθρώπους διπλά μου που με στήριξαν και με έκαναν να κερδίσω μέσα από το πρόβλημα μου. Δεν ήταν αρκετά δύσκολο να μπω στο κλίμα του πρωταθλητισμού γιατί ουσιαστικά από μικρός είχα μπει , αγωνιζόμουν με αρτιμελείς αθλητές και είχα πάρει μέρος σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα .Είμαι υπερήφανος που τα κατάφερα και πιο υπερήφανος για τα ξεχωριστά μου μάτια.

-Έχεις καταφέρει αν και πολύ μικρός να συμμετάσχεις ήδη σε Παραολυμπιακούς (Ρίο ντε Τζανέιρο 2016) και μάλιστα με μια καλή παρουσία τιμώντας την Ελλάδα. Είναι αυτή η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Ξεκάθαρα η συμμέτοχη στους Παραολυμπιακούς ήταν η πιο μεγάλη στιγμή για μένα, ήταν τα πάντα μαγικά και είχα καταφέρει να κερδίσω την 6η θέση, που ήταν μια υπέρβαση. Ακόμα για μένα κορυφαία στιγμή ήταν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό όπου κατέκτησα 3 μετάλλια.

-Η καριέρα ενός αθλητή και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο απαιτεί πολλες ώρες προπόνησης. Εσύ πόσες ώρες χρειάζεσαι καθημερινά για να διατηρείσαι σ αυτό το επίπεδο;

Εγώ καθημερινά βρίσκομαι στο νερό 2 με 4 ώρες και στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα από μίση ώρα . Ο πρωταθλητισμός όμως απαιτεί και φυσικοθεραπείες αλλά και πολύ καλή διατροφή. Όλη η μέρα μου καταναλώνεται στο πως θα βελτιωθώ.

-Γενικά δυστυχώς στην Ελλάδα οι Παραολυμπιακοί περνάνε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση τουλάχιστον με τους Ολυμπιακούς. Αισθάνεσαι ότι στην Ελλάδα υπάρχει η αναγνώριση και η στήριξη που θα έπρεπε;

Είναι ένα άσχημο κομμάτι πραγματικά. Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις είμαι σίγουρος και ξέρω τι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια τα παιδιά για να βρίσκονται στην Ολυμπιάδα, όπως φυσικά και εμείς στην Παραολυμπιάδα. Γενικά η Ελλάδα δεν σέβεται τον ερασιτεχνικό αθλητισμό , μιλάμε για αναγκαία πράγματα όπως το μέρος που θα προπονηθούμε , υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να έχουν ούτε αυτό, απίστευτο και όμως ελληνικό. Προφανώς λοιπόν δεν υπάρχει η στήριξη που ζητάμε.

https://www.newn.gr/wp-content/uploads/2021/02/lignos-2-300×298.jpg 300w, https://www.newn.gr/wp-content/uploads/2021/02/lignos-2-150×150.jpg 150w, https://www.newn.gr/wp-content/uploads/2021/02/lignos-2-768×763.jpg 768w, https://www.newn.gr/wp-content/uploads/2021/02/lignos-2-696×692.jpg 696w, https://www.newn.gr/wp-content/uploads/2021/02/lignos-2-423×420.jpg 423w” sizes=”(max-width: 966px) 100vw, 966px” style=”box-sizing: border-box; border: 0px; max-width: 100%; height: auto; transition: opacity 0.3s cubic-bezier(0.39, 0.76, 0.51, 0.56) 0s; opacity: 0; margin-bottom: 0px; display: block;”>

-Πως είναι τα πράγματα εν όψει και της προετοιμασίας και με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Κορονοϊό; Σας δυσκολεύει στην προετοιμασία σας και εν όψει των Παραολυμπιακων στο Τόκιο;

Σίγουρα η όλη κατάσταση μας έχει επηρεάσει ήδη με την πρώτη αναβολή των αγώνων, είναι πραγματικά δύσκολο να θες να προετοιμάζεσαι όσο το δυνατόν καλυτέρα αλλά και να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Ευτυχώς γίνονται κανονικά προπονήσεις αυτό το καιρό αλλά είναι πραγματικά δύσκολο χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Αλλά για να είμαι και δίκαιος αυτοί που δυσκολεύονται αύτη την στιγμή είναι οι οικογένειες που νοσούν ή έχασαν κάποιο δικό τους πρόσωπο .Ένα τεράστιο ευχαριστώ βέβαια και στους γιατρούς και στους νοσηλευτές και γενικά σε όσους βγήκαν μπροστά χρειάζεται από όλους μας.

-Ποιους ανθρώπους θα ήθελες να ευχαριστήσεις ανοιχτά εδώ, που σε στήριξαν για να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο;

Πρώτα από όλα την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους προπονητές μου, τον φυσικοθεραπευτή μου και τον χορηγό μου ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς.

-Τέλος ποιοι οι στόχοι και τα όνειρα σου για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον;

Μεγαλύτερος στόχος η συμμέτοχη μου στο Τόκιο αλλά και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Μάιο στην Πορτογαλία. Δεν μπορώ να δω παρακάτω είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτά.

πηγή: https://www.newn.gr/

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτοί είναι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδος θα έχει τρεις αρχηγούς στο Eurobasket και στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το τρομερό κάρφωμα που σήκωσε όρθιο το ΟΑΚΑ

«Ο Έλληνας θεός έφτασε!», σχολίασε η FIBA Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνίστησε στο χθεσ…

Απονομή βραβείων για το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Τόπος και Αθλητισμός»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης μπροστά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Αργο…

Γιορτή του πινγκ πονγκ στο Αργοστόλι – τουρνουά Τόπος και Άθληση!

Γιορτή του πινγκ πονγκ στο Αργοστόλι! Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά Τόπος κ…

Η Κεφαλονιά στην οικογένεια των σχολών του Ολυμπιακού

Η σημαία με τον έφηβο Δαφνοστεφανωμένο των ακαδημιών έφτασε στο νησί της Κεφαλονιάς από το προπο…

Νέα μεταγραφή για τον Α.Σ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ

Συνεχίζουμε την νέα σεζόν ακόμα πιο δυνατά!! Μένοντας πάντα “πιστοί” στην αθλητική μας φι…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξαιρετική η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» του Κώστα Ευαγγελάτου[13.08.2022]
14 Αυγούστου 2022

Εξαιρετική η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» του Κώστα Ευαγγελάτου[13.08.2022]

Για άλλη μια χρονιά μαζί με την πανσέληνο του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση «Πανσ…
Καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδίας Δήμου Αργοστολίου [13.08.2022]
14 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδίας Δήμου Αργοστολίου [13.08.2022]

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδί…
Εξήντα ένα χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου
13 Αυγούστου 2022

Εξήντα ένα χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου

Τείχος ύψους 2 μέτρων, που χώριζε το Βερολίνο σε Ανατολικό και Δυτικό. Χτίστηκε το 1961 από τους…
Παρουσίαση βιβλίου «Λύκος για πάντα» Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» [12.08.2022]
13 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση βιβλίου «Λύκος για πάντα» Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» [12.08.2022]

Πραγματοποιήθηκε χθες 12 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» η παρουσίαση βιβλίου «Λύκο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δείτε τον ανανεωμένο χώρο του «Carpos quality and taste»
11 Αυγούστου 2022

Δείτε τον ανανεωμένο χώρο του «Carpos quality and taste»

Το κατάστημα «Carpos quality and taste» ανανέωσε το χώρο του κάνοντάς τον ακόμα πιο φρέσκο και «…
Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα
2 Αυγούστου 2022

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα

Ένας διαφορετικός χώρος ετοιμάστηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη περιοχή και όχι μόνο….Σ…
Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!
20 Ιουλίου 2022

Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!

Στην boutique που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Cephalonia Palace, στο Ξι, Ληξούρι, θα βρείτε όλα τα…
«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας
12 Ιουλίου 2022

«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Το κατάστημα «Kefalonia Morfeas Massage»  βρίσκεται στο κέντρο του Λιθοστρώτου και παρέχει μοναδ…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design