Skip to main content
Άγγελος Ανδρεάτος: με σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο…
Άγγελος Ανδρεάτος: με σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο…
Άγγελος Ανδρεάτος: με σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο…
Άγγελος Ανδρεάτος: με σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο…
21 Μαρτίου 2010

Άγγελος Ανδρεάτος: με σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο…

Ο Άγγελος Ανδρεάτος κατάγεται από το Αργοστόλι και εδώ και 6 χρόνια κάνει σταθερά ανοδικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Έχοντας τραγουδήσει σε αρκετές πίστες στην επαρχεία, πλέον έφτασε η στιγμή να τραγουδήσει σε μεγάλα μαγαζιά της πρωτεύουσας και να συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες. Σε συνδυασμό με την επιτυχία του πρώτου cd του που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο, πλέον αποτελεί ένα αναγνωρίσιμο όνομα με αρκετούς «φίλους», όπως αυτός προτιμάει να τους ονομάζει…

Από που κατάγεσαι; Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλονιά. Μέχρι τα δεκαπέντε μου χρόνια έμενα στο Αργοστόλι και μετά μετακομίσαμε με τους δικούς μου στην περιοχή των Ομαλών. Αποφοίτησα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου. Ήδη από 7 χρονών είχα αρχίσει την ενασχόλησή μου με τη μουσική. Στα 16 έγινε η πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση, στο νησί και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο «Νότες», ενώ στα 18 μου ανέβηκα στην Αθήνα για να συνεχίσω τις σπουδές μου πάνω στη μουσική.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο και με ποιόν τρόπο έγινε το ξεκίνημα;

Από πολύ μικρός είχα το όνειρο να ασχοληθώ με τη μουσική, όταν λάμβανα μέρος σε χορωδία, πανηγύρια, στο συγκρότημα του ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ και αλλού. Είχα το ερέθισμα να μάθω κιθάρα, να τραγουδήσω και γενικά να εξελιχθώ στη μουσική. Οι γονείς μου βέβαια με στήριξαν και μου έδωσαν την ώθηση να συνεχίσω.

Και η συνέχεια;

Στην Αθήνα έκανα μαθήματα φωνητικής με την Τζούλι Μασσίνο και με βοήθησε πολύ αυτό. Ακολούθως, δούλεψα σε πολλές πόλεις της επαρχίας, όπως το Ηράκλειο, η Πάτρα, ο Βόλος κ.α., κάτι που ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία και βάση για τη συνέχεια. Το 2005 γνώρισα το Δημήτρη Κοντολάζο, ο οποίος με πήρε στο σχήμα του και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω γνωριμίες στην πρωτεύουσα. Αργότερα συνεργάστηκα με το Γιάννη Σαββιδάκη και οι σιγά σιγά οι συνεργασίες προχώρησαν…

Το ρεπερτόριό σου τι περιλαμβάνει;

Ξεκίνησα με πιο ποπ ακούσματα, αλλά σαν χροιά και σαν τραγουδιστής πια έχω εξελιχθεί σε «ελαφρολαϊκός». Οι τραγουδιστές που μελετάω είναι αυτής της σχολής.

Ποια η μέχρι σήμερα δισκογραφία σου; Ετοιμάζεις κάτι ακόμη;

Πριν από ένα χρόνο έβγαλα το πρώτο μου cd με τίτλο «Μείνε Εδώ», το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά και αρκετά τραγούδια αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Σε αυτή τη φάση συγκεντρώνω με την εταιρεία μου υλικό και θα προχωρήσω στην επόμενη δισκογραφική δουλειά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα ήθελα να αναφέρω πως συνεργάζομαι με την impact music και τον παραγωγό Κώστα Μπουρμά, που με στηρίζει ιδιαίτερα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, καθώς έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο και έχει αναδείξει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το ότι πίστεψε σε μένα!!!

Θα αφιέρωνες κάποιο τραγούδι σου κάπου συγκεκριμένα;

Ένα τραγούδι που μου αρέσει είναι το «Μείνε Εδώ» και θα το αφιερώσω σε όλους όσους με γνωρίζουν και όταν καταλάβουν πως αξίζω να με δεχτούν…

Ποια είναι η μέχρι σήμερα εμπειρία σου από το χώρο; Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που χωρίζει έναν καλλιτέχνη από την επιτυχία ή την αποτυχία;

Είμαι της άποψης πως ένας τραγουδιστής πρέπει να κάνει αργά και σταθερά βήματα. Το απότομα ανέβασμα, συνήθως, δεν έχει καλά αποτελέσματα και δίνει προσωρινή επιτυχία. Επίσης και η δισκογραφία που κάνεις πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη, έτσι ώστε τα τραγούδια να έχουν διάρκεια. Τέλος, παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του καθενός. Το σταριλίκι δεν περνάει πια…


Τώρα που βρίσκεσαι επαγγελματικά; Που θα σε ακούσουμε το καλοκαίρι;

Ξεκινάω πρόβες στο «Ποσειδώνιο» και θα συνεργαστώ με τη Θέλξη, το Χρήστο Χολίδη και το Στάθη Ραυτόπουλο. Είναι μεγάλη μου χαρά που μετά το Πάσχα θα βρίσκομαι σε μια μεγάλη πίστα όπως αυτή.

Ποιοι είναι οι… μουσικοί στόχοι σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι η επόμενη δισκογραφική δουλειά να είναι κάτι το πολύ δυνατό και να με αναβάσει κάποια σκαλοπάτια. Θέλω να βρω ωραία τραγούδια που να αγγίξουν εμένα και τον κόσμο και να κάνω καλές συνεργασίες.

Ανέφερέ μας κάποιες ιδιαίτερες προτάσεις που σου έχουν γίνει.

Την προηγούμενη σεζόν συνεργάστηκα στο «Ρεξ» με το Γιάννη Πλούταρχο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και μια πρόταση που με τίμησε ιδιαίτερα, οπότε θα την ξεχωρίζω για πάντα… Προσπάθησα να αποκομίσω όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα από μια τέτοια συνεργασία και πιστεύω ότι κέρδισα αρκετά.

Ποιους καλλιτέχνες θεωρείς ως πρότυπα;

Θαυμάζω το Γιάννη Πάριο, τη Τζένη Βάνου, τον Πασχάλη Τερζή, το Γιάννη Πλούταρχο κ.α.

Ποια η σχέση σου με την Κεφαλονιά; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο νου στο άκουσμα του ονόματος του νησιού;

Η Κεφαλονιά είναι ο τόπος μου. Στο άκουσμα του ονόματος του νησιού έρχονται στο μυαλό μου πρώτα πρώτα οι πανέμορφες παραλίες…

Ποιο θα ονομάτιζες το αγαπημένο σου μέρος;

Το αγαπημένο μου μέρος είναι η λίμνη Μελισσάνη. Γαληνεύεις, ηρεμείς και πάνω από όλα χαλαρώνεις. Επίσης λατρεύω το Αργοστόλι.

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Ποια τα χόμπι σου;

Μπορώ να πω ότι ευτυχώς ελεύθερο χρόνο. Τα χόμπι μου είναι το ποδόσφαιρο, ο στίβος, το σκάκι και φυσικά να γράφω μουσική. Έχω γράψει τρία τραγούδια για τον τελευταίο δίσκο της Ελένης Καρουσάκη, αλλά και στο Γιάννη Αποστολίδη από το fame story 4. Είναι μεγάλη μου χαρά και θα συνεχίσω να γράφω τραγούδια, καθώς με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Τι θα ήθελες να απευθύνεις στους θαυμαστές σου;

Καταρχήν δεν θα τους ονόμαζα θαυμαστές, αλλά φίλους του Άγγελου. Έχω πάρα πολλούς που με αγαπούν και μου το δείχνουν, από πολλά μέρη της Ελλάδος. Θα ήθελα να με στηρίζουν και να σταθούν δίπλα μου, μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η δουλειά μου.

Facebook και νέες τεχνολογίες. Εκπροσωπήσαι και εκεί…

Το διαδίκτυο έχει κάνει μεγάλη ζημιά στη δισκογραφία και γενικότερα η χρήση του χρειάζεται κάποια όρια. Είμαι υπέρ στο να συνομιλώ με φίλους μου αλλά και γενικά με χρήστες. Επίσης, διαθέτω προσωπική ιστοσελίδα www.aggelosandreatos.gr, όπου κάποιος μπορεί να βρει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για μένα.

Ποια η άποψή σου για το περιοδικό και τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας;

Πρόκειται για μια πολύ ωραία προσπάθεια. Μου αρέσει ο σχεδιασμός και τα χρώματα του περιοδικού και όταν το είδα πρώτη φορά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Θα ήθελα να πω στους αναγνώστες να αγαπήσουν τον τόπο τους και να τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
22 Ιουλίου 2024
“Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” Διατομική έκθεση Γιάννης Ίσσαρης&…
22 Ιουλίου 2024
Μετά τις πετυχημένες συναυλίες μας στο νησί και στην Ιταλία των χορωδιακών και μουσικών σχημάτων…
22 Ιουλίου 2024
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί μουσ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU