24 Νοεμβρίου 2006

Έγκριση 13 επενδυτικών σχεδίων από την Περιφέρεια.

Με απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 23.11.06 υπό την προεδρεία του γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ κ. Σωτήρη Βόσδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εγκρίθηκαν στα πλαίσια του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 δεκατρία (13) επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 12.837.000 ¤ και εγκριθείσας επιχορήγησης 5.944.200 ¤• Τα δώδεκα (12) επενδυτικά σχέδια αφορούν τον ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ( ίδρυση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κέρκυρα και εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων στην Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.993.000¤ και εγκριθείσας επιχορήγησης 5.522.200¤ .

• Το ένα (1) επενδυτικό σχέδιο αφορά τον ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (Κεφαλονιά) συνολικού προϋπολογισμού 844.000 ¤ και εγκριθείσας επιχορήγησης 422.000¤

Από τις επενδύσεις αυτές προβλέπεται η δημιουργία τριάντα ενός (31) νέων θέσεων εργασίας και η διατήρηση των εκατό είκοσι δύο (122) υφιστάμενων. Με την έγκριση και αυτών των επενδύσεων έχουν υπαχθεί συνολικά στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο 64 επενδυτικά σχέδια από τα Ιόνια Νησιά προϋπολογισμού 54.925.708¤ και επιχορήγησης 25.391.605,95¤. Συγκεκριμένα: τον τομέα του τουρισμού πενήντα δύο (52) επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 46.318.666¤ και επιχορήγησης 21.654.609,45 ¤ και τον τομέα της μεταποίησης δώδεκα (12) επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 8.607.042¤ και επιχορήγησης 3.736.996,50¤

Τέλος έχουν υποβληθεί και θα εξετασθούν σε επόμενες συνεδριάσεις είκοσι τρείς (23) επενδυτικές προτάσεις . Δεκαεπτά (17) επενδυτικές προτάσεις αφορούν τον τουριστικό κλάδο προϋπολογισμού 20.058.509,18 ¤ και αιτούμενης επιχορήγησης 9.595.739,94¤ ,πέντε (5) επενδυτικές προτάσεις αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης προϋπολογισμού 3.250.634¤ και αιτούμενης επιχορήγησης 1.257.519,85¤ και μια (1) επενδυτική πρόταση που αφορά τον πρωτογενή τομέα προϋπολογισμού 1.569.205¤ και αιτούμενης επιχορήγησης 627.682¤.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τεχνική σύσκεψη υπό την προεδρΕία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Σωτήριου Βόσδου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαβούλευση με τους φορείς προκειμένου να οριστικοποιηθούν στο πλαίσιο της πρότασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που θα υποβληθεί από το Π.ΤΑ με στόχο την διασφάλιση των προϋποθέσεων συγκρότησης μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης που να αφορά το σύνολο της Περιφέρειας. Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την κατάρτιση Προτύπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Τα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης απευθύνονται σε μειονεκτικές περιοχές και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Στοχεύουν στην άρση της μειονεκτικότητας και την ανάπτυξη. Η κατεύθυνση στα Ιόνια Νησιά είναι ο τομέας του τουρισμού με στόχο την αναβάθμισή του και την καθιέρωση των νησιών μας ως Διεθνούς Προορισμού Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη, στην οποία υπήρξε και η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας Ιθάκης και με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας, συμμετείχαν ο Νομάρχης Λευκάδας κ. Χρήστος Λάζαρης, αντινομάρχης Κεφαλληνίας – Ιθάκης, κ. Σωτήρης Κουρής, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Σκορδίλης , η κ. Τίκου Ευσταθία και η κ. Γρηγοράκου Λυδία ,ο Δήμαρχος Αχιλλείων κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου κ. Σπύρος Τριβυζάς, , ο Δήμαρχος Φαιάκων κ. Μιχάλης Κάρρας, ο Δήμαρχος Θιναλίων κ. Σπύρος Βάρελης, ο Δήμαρχος Μελιτειέων κ. Ανδρέας Σαγιάς, ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών κ. Κώστας Χαλικιάς ο Δήμαρχος Ελειού – Πρόνων κ. Γεράσιμος Μεταξάς, ο Δήμαρχος Σφακιωτών κ. Γιώργος Κούρτης, εκπρόσωπος του Δήμου Κορισσίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Γεράσιμος Γεωργάκης, ο εκπρόσωπος της ΑΓΡΟΚ κ. Σπύρος Νικόπουλος από την Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας οι κ. Μπράμος και κ. Μέριανος καθώς και η εκπρόσωπος της ΕΤΙΝ κ. Αργυρή Κατοπώδη και ο Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα κ. Τάσσος Κερασιώτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «πρόκειται για κατάθεση καινοτόμων ιδεών οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη των μειονεκτικών περιοχών της Περιφέρειάς μας. Οι προτάσεις οι οποίες μέχρις στιγμής έχουν κατατεθεί συντελούν στην διαμόρφωση της τελικής πρότασης». Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και εξέθεσαν καταρχήν την σύμφωνη γνώμη τους για την συμμετοχή τους στην υποβολή στην πρόταση της Περιφέρειας.

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερο Φεστιβάλ Επτανησιακών Παραδοσιακών χορών
7 Ιουλίου 2022

Διήμερο Φεστιβάλ Επτανησιακών Παραδοσιακών χορών

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης και η Περιφ…
Δήμος Ληξουρίου: Εκδήλωση για την προβολή φωτογραφιών με θέμα «παλιό και νέο Ληξούρι»
7 Ιουλίου 2022

Δήμος Ληξουρίου: Εκδήλωση για την προβολή φωτογραφιών με θέμα «παλιό και νέο Ληξούρι»

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί προβολή φωτογραφιών και ντοκουμέντων…
Ο Επίσκοπος Κενρίτσης στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας
6 Ιουλίου 2022

Ο Επίσκοπος Κενρίτσης στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν…
Παρουσίαση ομαδικών εκθέσεων από τον Δήμο Αργοστολίου
6 Ιουλίου 2022

Παρουσίαση ομαδικών εκθέσεων από τον Δήμο Αργοστολίου

Ο Δήμος Αργοστολίου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τις ομαδικές εκθέσεις “Φύση πάσχουσα / Naturap…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο νέος ανανεωμένος χώρος του «Twins Beauty Salon»
7 Ιουλίου 2022

Ο νέος ανανεωμένος χώρος του «Twins Beauty Salon»

Ο νέος ανανεωμένος χώρος του «Twins Beauty Salon» είναι κοντά σας με υπηρεσίες που θα σας κάνουν…
Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»
30 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε νέες προτάσεις για καλοκαιρινά body mist και κρέμες σώμ…
To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design