Skip to main content
14 Δεκεμβρίου 2007

Απάντηση Νομαρχίας προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αργοστολίου ''Ο Αγ.Γεράσιμος''

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε διαμαρτυρία του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Αργοστολίου « ο ¨Αγιος Γεράσιμος» σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων, επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων προς όλους του επαγγελματίες που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών (ιδιοκτήτες Ταξί, ιδιοκτήτες mini bus, ΚΤΕΛ). Μάλιστα κάποιες από αυτές τις οφειλές αναφέρονται σε δεδουλευμένα του έτους 2006.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης οι οφειλές αυτές μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2006-2007 ανήρχοντο στο ποσό των 900.000 ευρώ.

Είναι επίσης γεγονός ότι οι πιστώσεις για το έργο της μεταφοράς των μαθητών βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΠΙΝ και όχι αυτόν της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία και απλώς μεταβιβάζονται από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία της πληρωμής. Είναι συνεπώς φανερό ότι η διάθεση των πιστώσεων για το έργο της μεταφοράς των μαθητών αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση του αρμόδιου Υπουργείου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι επιφορτισμένη με τη «λάντζα» δηλ. εκτελεί όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία διεκπαιρέωσης (δημοπρασίες, συμβάσεις, πληρωμές). Με απλά λόγια ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

Είναι ακόμη γεγονός ότι ακριβώς για τους παραπάνω λόγους και επειδή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη απέναντι στους συμπολίτες μας επαγγελματίες και στην ανάγκη να πληρώνονται στην ώρα τους, έχει αποστείλει από καιρό επανηλημένα έγγραφα προς κάθε κατεύθυνση (ΠΙΝ, Υπουργεία, Παιδείας, Οικονομικών) ζητώντας την αποστολή των πιστώσεων που οφείλονται.

Μάλιστα, πέραν των υπηρεσιακών εγγράφων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ειδικό ψήφισμα για το σκοπό αυτό στην 13η Συνεδρίαση στις 28/09/2007 το οποίο και απεστάλη εκ νέου στους αρμόδιους ενώ κοινοποιήθηκε και στον Βουλευτή του Νομού κ. Α. Παρίση, ώστε να είναι ενήμερος σχετικά.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι στο πρόσφατο 12ο τακτικό Συνέδριο της ΕΝΑΕ που έγινε στην Δράμα ένα από τα κυρίαρχα θέματα που τέθηκε και καταγγέλθηκε με τις εισηγήσεις και τις ομιλίες των Νομαρχών αποτέλεσε η ολιγωρία της κυβέρνησης να καλύπτει τις υποχρεώσεις της μεταφοράς μαθητών. Από κάποιους μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως «βραδυφλεγής βόμβα» στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης.

Είναι , τέλος, γεγονός ότι σε απάντηση όλων αυτών των ενεργειών εστάλησαν 250.000 ευρώ, προφανώς «ως …ασπιρίνη». Παρ’ όλα αυτά οι υπηρεσίες της ΝΑ εργάζονται ήδη για την ενταλματοποίηση του ποσού αυτού ώστε να καλυφθούν όσες υποχρεώσεις είναι δυνατόν.

Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καθόλου δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων. Αντιθέτως προσπαθεί με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να καλυφθούν έγκαιρα και άμεσα οι μεγάλες οφειλές, ενώνοντας την φωνή της με τους απλήρωτου επαγγελματίες. Ως εκ τούτου θεωρούμε τουλάχιστον άστοχη την αναφορά του σωματείου Ταξί Αργοστολιού «ο Αγιος Γεράσιμος» στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση .

Οι διεκδικήσεις έχουν αποτέλεσμα όταν στρέφονται εκεί που πρέπει , αλλιώς ούτε αποτέλεσμα έχουν αφενός και αφετέρου μπορούν να εκληφθούν ως κινήσεις εντυπωσιασμού με λάθος στόχο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
22 Ιουλίου 2024
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ώρα: 9.00μμ Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟ…
22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
22 Ιουλίου 2024
“Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” Διατομική έκθεση Γιάννης Ίσσαρης&…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU