15 Ιανουαρίου 2006

Απάντηση του κ.Γεράσιμου Παναγιωτάτου – Τζάκη στο νέο δημοσίευμα του "Η"

Σε σχέση με τα συνεχιζόμενα επιθετικά δημοσιεύματα της εημερίδας «Ημερήσιος» εναντίον του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης, απέστειλε στο διευθυντή της εφημερίδας την ακόλουθη επιστολή – ανταπάντηση την Κυριακή 15-1-2006. Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:«Προς τον Διευθυντή της εφημερίδας «Ημερήσιος»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Διευθυντή,
Aπαντώ συνολικά σε όσα επί μέρες γράφετε.

1)Καταρχήν, επειδή αναφέρετε ότι υπήρξα «συνεργάτης» του «Η», για να μη μένουν εσφαλμένες εντυπώσεις, να ξεκαθαριστεί ότι όσες φορές έγραψα κάποιο άρθρο στην εφημερίδα σας, πάντοτε αφιλοκερδώς το έκανα, δεν εισέπραξα ποτέ καμιά αμοιβή, όπως και οπουδήποτε αλλού όλα αυτά τα χρόνια που διατυπώνω δημόσια τις απόψεις μου. Δεν είχαμε καμία συμβατική σχέση ούτε καμία συμφωνία για τη συχνότητα ή τα θέματα των άρθρων. Λυπάμαι που λυπάστε. Αλλά δεν λυπάμαι που εξέφρασα θέσεις, προτάσεις, ιδέες για το πώς ο αγαπημένος μας τόπος μπορεί να πάει μπροστά. Όσον αφορά την ποιότητα και το ουσιαστικό περιεχόμενο των άρθρων, γνωρίζετε καλά τα θετικά σχόλια των συμπατριωτών μας, δεν τα επαναλαμβάνω εδώ, μην μου πείτε και πως περιαυτολογώ…Με πολύ θετικά λόγια μιλούσατε άλλωστε κι εσείς για μένα, επί πολλά χρόνια, σε κάθε περίσταση…

2)Η συνεργασία μου με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας πριν από την έκδοση των δελτίων τύπου είναι πάντοτε πλήρης και λεπτομερής. Αφού σας το λέει και ο ίδιος και εγώ και δεν το καταλαβαίνετε, τι άλλο να σας πούμε;

3)Δικαίωμα να εκφράζετε τη γνώμη σας για τις δραστηριότητες του συλλόγου, για τις θέσεις του όσον αφορά τα θέματα των νησιών μας, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κλπ, είναι αυτονόητο πως έχετε ως εφημερίδα. Δεν έχετε όμως δικαίωμα να παρεμβαίνετε στις εσωτερικές λειτουργίες της Αδελφότητας, όσον αφορά την κατανομή των αρμοδιοτήτων, τον τρόπο άσκησής τους από το κάθε μέλος κλπ. Αυτόκλητοι εξωτερικοί παράγοντες που διεκδικούν το ρόλο του υπερδιοικητή δεν αναγνωρίζονται από το καταστατικό… Έτσι κι εμείς, π.χ., μπορούμε να κρίνουμε τις θέσεις και τη γραμμή του «Η» στα διάφορα θέματα, την ποσότητα και την ποιότητα της ύλης, δεν θα σας άρεσε όμως, φαντάζομαι, να μπούμε στα εσωτερικά σας και να κρίνουμε το πώς χρησιμοποιείτε τα στελέχη της εφημερίδας σας, ποιες αρμοδιότητες τους δίνετε και πώς τις ασκούν.

4)Όπως βλέπετε, εγώ δεν χρησιμοποιώ ούτε ίχνος από το αισχρό υβρεολόγιο με το οποίο μου επιτίθεστε. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι θα με οδηγήσετε να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Αλλωστε, δεν χρειάζεται ούτε μου αρμόζει να σας βρίσω. Οι ύβρεις πάντοτε χαρακτηρίζουν το ήθος αυτού που τις εκστομίζει. Όσο συνεχίζετε, αποκαλύπτεται ο πραγματικός σας εαυτός.

5)Διαπιστώνω στο πρώτο σας κείμενο εναντίον μου ότι είστε ο μόνος που πιστεύει ότι «εκθέτω τον Πρόεδρο, την Αδελφότητα και τα νησιά μας». Παρότι αυτό συμβαίνει μόνο στη φαντασία σας, οφείλω να σας εκφράσω μια απορία δική μου αλλά και όσων διάβασαν το κείμενο: Αντε, θα εννοείτε ότι κατά τη γνώμη σας εκθέτω τον Πρόεδρο στα μέλη του συλλόγου και το σύλλογο στον κόσμο των νησιών. Αλλά τα νησιά μας πού άραγε τα εκθέτω; Στην υπόλοιπη χώρα ή μήπως και στην Ευρώπη; Είδατε η έλλειψη ψυχραιμίας τι σας κάνει και γράφετε;

6)Είναι κρίμα να υποκρίνεστε ότι το, μέσω επιθέσεων, ενδιαφέρον σας για τα τεκταινόμενα στην Αδελφότητα είναι δήθεν από πονοψυχιά για το παρόν και το μέλλον της. Είναι φανερό ότι θέλετε να προκαλέσετε ζημιά στην Αδελφότητα, να διαταράξετε το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ίσως γιατί σας ενοχλεί ότι λόγω αυτού του καλού κλίματος ο σύλλογος παράγει καθημερινά έργο που γίνεται γνωστό και απευθείας αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης. Σας πειράζει και η δική μου συνεισφορά στον επικοινωνιακό τομέα. Δεν εξηγείται αλλιώς η συνέχιση των παρεμβάσεών σας, παρ’ ότι βλέπετε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τις προθέσεις σας. Το ότι διαλέξατε για να σπιλώσετε ένα νέο σε ηλικία πρόσωπο με φρέσκιες ιδέες, σας εκθέτει ακόμα περισσότερο.

7)Εντύπωση μου κάνει που στο δεύτερο κείμενό σας εναντίον μου, στο φύλλο της Παρασκευής, εκλαμβάνετε το νομικά προβλεπόμενο δικαίωμά μου για απάντηση στο δυσφημιστικό για μένα δημοσίευμα ως τάχα διάθεσή μου για «πόλεμο». Με απειλείτε μάλιστα με «πόλεμο», με εκβιάζετε με άλλα λόγια ότι, αν δεν δεχτώ να χάσω το δίκιο μου, θα με συκοφαντήσετε περισσότερο. Λυπάμαι πολύ αν αυτό το αγαθό της δημόσιας έκφρασης των απόψεων, αν το δημόσιο διάλογο με κάποιον με τον οποίο διαφωνείτε, τον βλέπετε ως πόλεμο. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το ήθος και η νοοτροπία που θέλετε να περάσετε στους αναγνώστες της εφημερίδας και κυρίως στη νεολαία των νησιών μας.

8)Με βάση τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και τις σχετικές με το δικαίωμα επανόρθωσης ή αποκατάστασης θιγομένου από δυσφημιστικό δημοσίευμα νομικές διατάξεις, η εφημερίδα οφείλει να δημοσιεύει την απάντηση του θιγομένου στο αμέσως επόμενο φύλλο, χωρίς δική της απάντηση ή σχολιασμό. Οφείλατε λοιπόν να δημοσιεύσετε την απάντησή μου στο φύλλο της Παρασκευής, χωρίς σχολιασμό. Μέσα σε δύο μέρες, παραβιάσατε τέσσερις φορές τους κανόνες αυτούς, αφού α) δεν δημοσιεύσατε την επιστολή στο φύλλο της Παρασκευής, παρότι σας είχε αποσταλεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, αρκετές ώρες πριν το κλείσιμο της ύλης, β) στο φύλλο της Παρασκευής επαναλάβατε τους ίδιους απαράδεκτους ισχυρισμούς, χωρίς να έχει εντωμεταξύ δημοσιευθεί η απάντησή μου, γ) ασκήσατε προκαταβολικά κριτική στην απάντησή μου χωρίς να την έχετε δημοσιεύσει και δ) όταν τη δημοσιεύσατε, προσθέσατε το σχολιασμό σας. Στόχος σας ήταν να μείνουν περισσότερο χρόνο στη δημοσιότητα οι εντυπώσεις που νομίζατε ότι είχατε δημιουργήσει σε βάρος μου. Η προσπάθειά σας αυτή έπεσε όμως στο κενό, γιατί οι πολίτες κατάλαβαν αυτό το τερτίπι. Γι’ αυτό ελπίζω να μη συνεχίσετε να παραβιάζετε και τη δεοντολογία και το νόμο.

Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης, 15/1/2006

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ετήσια καλοκαιρινή χορευτική παράσταση από την αναγνωρισμένη Σχολή Χορού ‘Art & Style’ Dance School Όλγα Γαλιατσάτου
30 Ιουνίου 2022

Ετήσια καλοκαιρινή χορευτική παράσταση από την αναγνωρισμένη Σχολή Χορού ‘Art & Style’ Dance School Όλγα Γαλιατσάτου

Η ετήσια καλοκαιρινή χορευτική παράσταση από την αναγνωρισμένη Σχολή Χορού ‘Art & Style’ Dan…
Εκδηλώσεις εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας
30 Ιουνίου 2022

Εκδηλώσεις εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας

Σας καλούμε προσκληση για τους εορτασμούς που θα γίνουν στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Φω…
Επιτυχής ολοκλήρωση δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο
30 Ιουνίου 2022

Επιτυχής ολοκλήρωση δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημέρα δράσης «streetwork» του Κέντρου Κοινότητας Σάμης, στην περιοχή το…
Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 
29 Ιουνίου 2022

Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 

Εντυπωσιακή η Έκθεση παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα»  της Μαρ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design