Skip to main content
26 Οκτωβρίου 2007

Από που καθοδηγήθηκαν οι εμπρησμοί;

Δεν φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει αυτό το ερώτημα σε κάθε καθαρή και πατριωτική καρδούλα.

Είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα ‘ρθει στο φως η απάντηση. Όπου θα ντρέπονται να κυκλοφορούν αυτοί που τους καθοδήγησαν για να εισπράξουν οφέλη ντροπής, όπου μια ημέρα θα κυκλοφορούν με την σφραγίδα του ανθέλληνα πατριώτη ή συγχωριανού.Μπορούμε να μάθουμε ποια τα αίτια που έφθασε να αφανίσουν τους κόπους και τον ιδρώτα αυτών των ανθρώπων που τόσα έχουν υποφέρει για να φτιάξουν το σπιτάκι τους και την περιουσία τους;

Για να κάθονται υπερήφανοι στον τόπο που γεννήθηκαν.
Το τοπίο και τη φύση, αλλά και αυτούς που τους αφαίρεσαν πρόωρα τη ζωή, δε σας καίει τώρα την καρδιά;

Ένας από εσάς ας απαντήσει, για να βγάλετε αυτό βάρος τώρα που γέμισε τη καρδιά σας και να αισθάνεστε υπερήφανοι. Ότι κάνατε κάποιο λάθος γιατί κάποιοι σας έταζαν λαγούς και πετραχήλια, όπου λίγησαν την τρυφερή και αθώα καρδούλα σας για να πράξετε αυτό που ποτέ δε περιμένατε ότι θα φθάσει σε αφανισμό, τόσων κόπων και καταστροφή της φύσης.

Είμαι σίγουρος, όσο και σκληρόκαρδος να αισθάνεσαι, τώρα που σε βασανίζουν τόσα πολλά μετανιώματα μέσα σου, θα μας αποκαλύψεις τους κακούς και κακοπροαίρετους σκοπούς αυτών των ανθρώπων.

Και εσύ μια ημέρα θα γίνεις πατέρας, εάν δεν είσαι ήδη, και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου δεν φαντάζομαι να θέλεις να αντικρίσουν ότι προέρχονται από τέτοιο άνθρωπο που έσπειρε τον αφανισμό και κατάστρεψε τόσα όνειρα. Θα σε απαλύνουν και θα αισθάνονται περήφανοι όταν αποκαλύψεις την πραγματικότητα. Όλοι μας καμιά φορά κάνουμε λάθος, όπου το μετανιώνουμε. Όλοι θα σταθούμε δίπλα σου.

Γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, γιατί εμείς ήμαστε οι κληρονόμοι της, όπου σήμερα αισθανόμαστε υπερήφανοι σαν Έλληνες.

Αλλά το πράμα μιλάει μόνο του. Πάνω σ’αυτόν τον πλανήτη που ζούμε, το ωραιότερο οικόπεδο είναι η Ελλάδα μας. Τώρα που ο κόσμος έγινε μικρός και η χώρα μας ξακουστή για τις ομορφιές που διαθέτει, φέρομε μεγάλες ευθύνες. Σε αυτή τη χώρα που τόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν να μας την παραδώσουν, εμείς τι κάνουμε; πάμε να την ξεπουλήσουμε σε ξένα συμφέροντα; Εσείς κύριοι που μας αντιπροσωπεύεται, τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείτε από πού προέρχονται τα οργανωμένα σχέδια των εμπρησμών και ποιοι είναι αυτοί που τα οργανώνουν;
Το ταπεινό μυαλουδάκι μου έχει αυτές τις απορίες:
Το Κτηματολόγιο και Δασολόγιο γιατί τόσα χρόνια που έχoυμε πάρει χρήματα από την Ε.Ε. δεν έχει ακόμα καθορίσει τις δασικές και αιγιαλίτιδες ζώνες;

Ποιοι είναι αυτοί και γιατί υπάρχει αυτό το φρενάρισμά; Μήπως είναι ανθέλληνες που θέλουν να πουλήσουν και να κατακτηθούν από δήθεν καλοπροαίρετους επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους στα ομορφότερα σημεία της χώρας μας, όπου εμπόδιο στα σχέδιά τους ήταν δασικά, όπου τώρα μέσα από τα αποκαΐδια θα’ρθουν σαν προστάτες για τουριστική ανάπτυξη, να κατακτήσουν και να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, όπου μέσα σ’αυτά κρύβονται τα πραγματικά δικά τους συμφέροντα, σε κλειστό οργανωμένο σχέδιο δικής τους ανάπτυξης, ωφελούμενοι από τις ομορφιές της δικής μας πατρίδας. Όπου στην πραγματικότητα μηδενίζουνε τη δική μας ανάπτυξη; Ας ξυπνήσουμε τέλος πάντων.

Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και δεύτερο, βέρος Κεφαλλονίτης. Είναι γεγονός ότι έχουμε και εμείς ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του οικοπέδου που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας. Την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας.

Σ’αυτά τα πανέμορφα νησιά, φάνηκε ξεκάθαρα ότι πάνω στην τουριστική ανάπτυξη δεν πάμε καθόλου καλά. Όταν κατά την γνώμη μου έχει πουληθεί το ¼ περίπου της γης, στους ξένους μας και έχουν φτιάξει περίπου 3000 κατοικίες, όπου δε γνωρίζω που θα πάει το νούμερο στο εγγύς μέλλον. Όλα αυτά θα σας αναλύσουν οι αιρετοί μας που τα γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Μόνο θα ήθελα να μας αποκαλύψουν πόση ήταν η πληρότητα των ενοικιαζόμενων δωματίων εκτός του μηνός Αυγούστου, που ήρθαν οι Έλληνες. Και τι προβλέπουν για το αύριο αυτού του τόπου.
Το μόνο που θα ήθελα να πω, είναι πως φωτιές ακόμα θα πραγματοποιηθούν στα ωραιότερα κομμάτια της χώρας μας και όπου προπάντων δεν υπάρχει Δασολόγιο και Κτηματολόγιο. Να παραγγελθούν Ρωσικά αεροσκάφη πάραυτα, μεγάλης χωρητικότητας νερού για κατάσβεση των πυρκαγιών που θα ακολουθήσουν για να μη θρηνήσουμε και άλλα αναπάντεχα συμβάντα.

Δεν πρέπει η χώρα μας να πωλείται σε ξένους και να παίρνουν επιδοτήσεις για δικά τους οφέλη.

Όπου σε λίγο καιρό θα τροφοδοτούνται από δικά τους κυκλώματα και τίποτα στον τόπο μας δεν θα αφήνουν. Προπάντων αποφυγή μεγάλων οργανωμένων συγκροτημάτων.

Στέλιος Κυριακάτος
Επιχειρηματίας
http://www.kyriakatos.com

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18 Ιουλίου 2024
Για μια ακόμα φορά τα Βλαχάτα στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας τα έσπασαν… Από νωρίς ξεκίνησε ν…
17 Ιουλίου 2024
Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο εξαίσιο χώρο του Βοτανικού κήπου. …
16 Ιουλίου 2024
Με μεγάλη μας χαρά για ακόμη μια χρόνια, παρευρεθήκαμε στην έκθεση ζωγραφικής της Μιμίκας Μηλάτο…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU