Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά
Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά
Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά
Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά
19 Οκτωβρίου 2018

Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά

ο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς,  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας, η βράβευση των Πρωτοετών Φοιτητών των νησιών μας καθώς και των Διακεκριμένων Νέων στο χώρο του κινηματογράφου & δή της σκηνοθεσίας , Βασίλη Κεκάτου & Ελένης Μολφέτα.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με επτανησιακές καντάδες από τμήμα της Μαντολινάτας της Αδελφότητας συνοδεία της δασκάλας  μαντολίνου,  κας Ματούλας Φιοράτου. 
 
Ακολούθησε καλωσόρισμα από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης  κ.κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά &  Κωνσταντίνο Χρονόπουλο & ο χαιρετισμός της Προέδρου της Αδελφότητας, κ. Μαριολένης Νεοφύτου, η οποία συνεχάρη όλους τους πρωτοετείς φοιτητές  που πέτυχαν τον στόχο τους & τους προέτρεψε να μην εφησυχάζονται ώστε να καταφέρουν να πορευτούν στο ουράνιο τόξο των προσδοκιών τους & εν τέλει στην απόκτηση της προσωπικής τους ευτυχίας. Επίσης, επιτόνισε ότι νέοι όπως ο Βασίλης Κεκάτος & Ελένη Μολφέτα που έχουν διακριθεί & πέρα από τα σύνορα της χώρας μας αποτελούν για τους υπόλοιπους παράδειγμα & μήνυμα ελπίδας.
 
Ακολούθησε η βράβευση των διακεκριμένων  νέων των νησιών μας, του Βασίλη Κεκάτου ο οποίος με την ταινία του «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» έλαβε φέτος το βραβείο καλύτερης ταινίας Νοτιανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Καλύτερης ταινίας & Α’ καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου στο Φεστιβάλ Κινηνατογράφου Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας». Ο Βασίλης Κεκάτος έχει ξεχωρίσει στο παρελθόν & στο διαγωνισμό «What’s Next?» με την ταινία του «Zero Star Hotel» η οποία προβλήθηκε & στην εκδήλωση, ενώ συνιστά τον εμπνευστή & καλλιτεχνικό διευθυντή του SeaNema Open Air Film Festival που πραγματοποιείται με επιτυχία στην Κεφαλονιά για 4η  συνεχόμενη χρονιά & αποτελεί το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα & ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, όπου οι προβολές του δεν φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες αλλά σε παραλίες, παραθαλάσσια σημεία & μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
 
Εν συνεχεία βραβεύτηκε η Ελένη Μολφέτα η οποία με την μικρού μήκους ταινία της «ΝΕΚΥΔΑΛΛΟ» που προβλήθηκε & στην εκδήλωση, έχει επιλεγεί σε εφτά διεθνή φεστιβάλ ενώ έχει ήδη αποσπάσει 8 βραβεία και συνεχίζει να «ταξιδεύει»… Πιο συγκεκριμένα έχει αποσπάσει «Βραβείο Καλύτερης Πειραματικής Μικρού Μήκους Ταινίας» στο Sacramento Underground Film & Arts Festival στην Αμερική, «Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας» στο Bucharest ShortCut Cinefest στη Ρουμανία, «Βραβείο Καλύτερης Πειραματικής Μικρού Μήκους Ταινίας», «Βραβείο Καλύτερης Νέας Σκηνοθέτη», «Βραβείο Φωτισμού», «Βραβείο Καλύτερης Αφίσας», “Ειδική Μνεία στην Ηθοποιό Κατερίνα Σπύρου”, «Βραβείο Κοινού» στο Five Continents International Film Festival στη Βενεζουέλα. Σήμερα, η Ελένη δουλεύει στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ενώ παράλληλα  ετοιμάζει τις επόμενες ταινίες της.
 
Οι δύο τιμώμενοι νέοι  ευχαρίστησαν όλους για τη θερμή υποδοχή & προέτρεψαν τους φοιτητές να μην φοβούνται, ακόμη κι αν αλλάξουν πορεία στη ζωή τους, να αγωνίζονται για να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται & επιθυμούν !
 
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η βράβευση των τριών πρώτων βαθμολογικά επιτυχόντων στην Ανώτατη Εκπαίδευση από τα νησιά μας, Ευαγγελινού Μιχελή (Ιατρική Αθήνας), ο οποίος ευχαρίστησε την Αδελφότητα για την υποτροφία που έλαβε – τη δωρεά του Κίμωνα Λειβαδά, η οποία συνίσταται στην παραχώρηση διαμερίσματος για τη διαμονή φοιτητή/φοιτήτριας που σπουδάζει στο νομό Αττικής και η μόνιμη κατοικία της οικογένειάς του /της βρίσκεται στην Κεφαλονιά ή την Ιθάκη, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό -όπως έμαθε & από τους δασκάλους του- να μνημονεύονται οι κληροδότες ως άνθρωποι που προσέφεραν στο κοινό καλό · της Μαριάννας Βασιλάτου (Ιατρική Αθήνας) & της Νίκης-Μαρίας Παναγιωτάτου (Νομική Αθήνας). Η Αδελφότητα προσέφερε στους τρεις νέους τιμητικό βραβείο & ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 
Στη συνέχεια , είχαμε τη χαρά & την τιμή οι Ακαδημαϊκοί κ. Αναστάσιος Γερμενής , Καθηγητής Εργαστηριακής Ανοσολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ερνέστος Τζαννάτος , καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Βασίλης Τσελέντης , καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά ,  να χαιρετίσουν την εκδήλωσή μας, να βραβεύσουν & να δώσουν χρήσιμες συμβουλές στους πρωτοετείς φοιτητές των νησιών μας.
 
Ακολούθησε ανά σχολείο & περιοχή των νησιών μας η βράβευση των νέων μας σε κλίμα ενθουσιασμού ενώ κάποιοι από αυτούς φάνηκαν ιδιαίτερα … δημοφιλείς ! 
 
Το τιμητικό δίπλωμα που απονεμήθηκε στους φοιτητές αξίζει να σημειωθεί πως φιλοτέχνησε το 1992 για την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά η Ντιάνα Αντωνακάτου, ενώ ο χάρτης των νησιών μας είναι του P.M. Coronelli (1687).
 
Η εκδήλωση έκλεισε με το γλέντι της νεολαίας στον 4ο όροφο του πολιτιστικού μας κέντρου, όπου υπήρξε & ο αποχαιρετισμός της Ρεγγίνας Μπαλτσαβιά ως υπεύθυνης νεολαίας & το καλωσόρισμα του Κωνσταντίνου Χρονοπούλου ως νέου υπεύθυνου. 
 
Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρεθήκατε στην εκδήλωσή μας για  να τιμήσετε τους νέους μας , την βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  τους/τις προέδρους & εκπροσώπους νεολαίας των τοπικών συλλόγων, τον κ. Φωτεινό Κουνάδη Πρόεδρο του Συλλόγου Α.Δηλινάδων, την Υπεύθυνη Νεολαίας κ. Ράνια Μπαλτσαβιά & το Μέλος κ. Ελένη Παυλάτου-Ζυγούρη , τον κ. Ηλία Γαλιατσάτο Πρόεδρο του Συλλόγου Καμιναράδων & Αντιπρόεδρο ΟΚΙΣ, την κ. Αντύπα Χρυσούλα Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσοβουνιωτών , την κ. Ευσταθία Μουστάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Πυλαρινών, την κ. Σταματία Καρλή Μέλος του Συλλόγου Πυργιού, τον κ. Κώστα Βουτσινά Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρσινών, την Αντιπρόεδρο  κ.Βασιλάτου Διονυσία & το Μέλος κ. Ακριβή Μπενετάτου, την κ. Άννα Αλεξανδράτου, Αντιπρόεδρο της ΟΚΙΣ & του Συλλόγου Φαρακλάτων, Γ.Γραμμ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, την κ. Κατερίνα Κοψιδα Πρόεδρο των Επτανησίων Αγ. Παρασκευής, την κ. Γεωργία Ζαφειράτου Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δαμουλιανάδων, την κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Κομιτάτων, τον πρ. Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Νώντα Φαραντάτο, καθώς & τα Μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας κ.κ. Μάκη Αγγελετάκη, την αν. έφορο Χριστίνα Βλάχου , τον έφορο Γεράσιμο Ζαφειράτο, τον ταμία Ορέστη Καππάτο, τη Γεν. Γραμματέα Χρύσα Κοκκόση & από τις  υπεύθυνες του τμήματος γυναικών την κ. Χριστίνα Βασιλάτου ,  οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους φοιτητές.
 
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια & την άψογη συνεργασία τους/τις  Διευθυντές/-ντριες & Εκπαιδευτικούς των 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, των Λυκείων Κεραμειών, Μεσοβουνίων, Σάμης, Πάστρας & Ιθάκης, του 1ου ΕΠΑΛ Ληξουρίου. 
Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο παιδαγωγικό τους έργο & θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία των μαθητών τους!
 
Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Λεωνίδα Βανδώρο & το κατάστημά του «CrepaLand» στον Πειραιά που με τις κρέπες & όλα τα καλά που μας έστειλε γλύκανε περισσότερο τη βραδιά μας, 
την ειδ. Γραμματέα της Αδελφότητας κ.Μάχη Αντύπα , τον κ. Νίκο Ζαφειράτο για την πολύτιμη, πάντα,βοήθειά του όπως & τα μέλη της νεολαίας & της μαντολινάτας μας Δημήτρη, Νίκο & Σπύρο Γρηγοράτο & Γεράσιμο Μαλτέζο,    τον κ. Ηλία Γαλιατσάτο για τις όμορφες φωτογραφίες που μας παραχώρησε.
 
Ευχόμαστε από καρδιάς στο Βασίλη Κεκάτο & την Ελένη Μολφέτα να έχουν πάντα έμπνευση & επιθυμία για δημιουργία !!
 
Ευχόμαστε στους  νεαρούς Φοιτητές των νησιών μας να έχουν καλή τύχη & σταδιοδρομία !!
 
Και του χρόνου με Υγεία !
 
Για το Δ.Σ. ,
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά,
Αντιπρόεδρος Αδελφότητας
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς-Ιθάκης στην 47η Συντονιστική Επιτροπή του European Geoparks Network
28 Μαρτίου 2023

Το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς-Ιθάκης στην 47η Συντονιστική Επιτροπή του European Geoparks Network

Συμμετέχουμε στην 47η Συντονιστική Επιτροπή του European Geoparks Network με 27 ευρωπαϊκά Γεωπάρ…
Εκδήλωση προβολής της Κεφαλονιάς στην Γαλλία
28 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση προβολής της Κεφαλονιάς στην Γαλλία

Δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύ…
Διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με θέμα «Η Κεφαλληνιακή και Ιθακήσια Γλωσσική Ποικιλία στο πλαίσιο της ευρύτερης Επτανησιακής»
28 Μαρτίου 2023

Διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με θέμα «Η Κεφαλληνιακή και Ιθακήσια Γλωσσική Ποικιλία στο πλαίσιο της ευρύτερης Επτανησιακής»

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Ιακωβάτειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσε…
Περιήγηση στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς
28 Μαρτίου 2023

Περιήγηση στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς

Περιήγηση στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς και στα γειτονικά ερειπωμένα μοναστήρια. Ο Πολιτι…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»
10 Μαρτίου 2023

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε ιδιαίτερα αξεσουάρ για τα μαλλιά και όχι μόνο. Για …
Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»
15 Φεβρουαρίου 2023

Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»

Η προετοιμασία για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» έχει ήδη ξεκινήσει! …
Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος
14 Φεβρουαρίου 2023

Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος

Τι πιο όμορφο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα για τον α…
Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2023

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το ανθοπωλείο Bosonis Art & Flower σας προτείνει ιδεές για εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design