Skip to main content
22 Ιουνίου 2009

Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης: «Η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα»

Τον τελευταίο καιρό διεξάγεται διευρυμένος δημόσιος διάλογος γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών στη χώρα μας. Καταρχήν, είναι πολύ θετικό και μόνο το γεγονός ότι επιτέλους διεξάγεται συζήτηση για το θέμα! Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα, επειδή στα περισσότερα κεντρικά ΜΜΕ και σε άλλους θεσμούς κυριαρχούν θολοκουλτουριάρικες απόψεις, η σχετική συζήτηση είχε σχεδόν απαγορευτεί.Η ανησυχία και η οργή των πολιτών υποβαθμίζονταν και ταυτόχρονα γινόταν προσπάθεια να παρουσιαστεί ως δήθεν ξενόφοβος ή ρατσιστής ή υπερβολικός όποιος μιλούσε για το θέμα. Ευτυχώς, εδώ και μερικές βδομάδες, η φωνή διαμαρτυρίας των Ελλήνων άρχισε να σπάει το εμπάργκο που είχαν δημιουργήσει τα ΜΜΕ.

Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο κατανοητό ότι η λαθρομετανάστευση που έρχεται προς τη χώρα μας είναι κατευθυνόμενη από εκείνα τα ξένα κέντρα που θέλουν να πετύχουν την εθνική πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας, που θέλουν να πετύχουν την άλωση της χώρας μας με την εισβολή και κατοχή από εξαθλιωμένους ανθρώπους άλλων χωρών, που σταδιακά θα οδηγήσουν στο ξεθεμελίωμα και στην κατάργηση κάθε εθνικού, κοινωνικού δεσμού αλλά και στο οικονομικό γονάτισμα της πατρίδας μας. Πρόκειται για μια βίαιη και αντιδημοκρατική προσπάθεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε πολυπολιτισμική κοινωνία – αχταρμά και να γίνουμε οι Έλληνες μειοψηφία στον ίδιο μας τον τόπο.

Οι οπαδοί των λαθρομεταναστών αντιτείνουν ότι το αίτιο του φαινομένου είναι οι πόλεμοι που διεξάγονται και η καταλήστευση των φυσικών και άλλων πόρων των χωρών του τρίτου κόσμου από την Αμερική και άλλες χώρες της Δύσης. Λένε ακόμα ότι θα πρέπει να σκεφτούμε το ότι η Ελλάδα είχε και έχει Απόδημους συμπατριώτες μας. Η απάντηση στο πρώτο επιχείρημα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσει η Ελλάδα το μάρμαρο για τις ανομίες άλλων χωρών. Καλός ο ανθρωπισμός και οι ευαισθησίες αλλά πάνω από όλα η πατρίδα. Δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί η Ελλάδα, επειδή η πολιτική άλλων χωρών γεννά λαθρομετανάστες. Η απάντηση στο δεύτερο είναι ότι αποτελεί υψίστη ύβρη και προσβολή για τους Αποδήμους συμπατριώτες μας, το να προσπαθούν κάποιοι να τους συγκρίνουν με τους λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στην Ελλάδα. Οι Έλληνες που πήγαν στο εξωτερικό πήγαν με χαρτιά, υπέστησαν ελέγχους, σεβάστηκαν τους νόμους των κρατών στα οποία πήγαν, αποτελούν κοσμήματα για τις τοπικές κοινωνίες και έχουν διακριθεί σε όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς τομείς.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Καταρχήν η ελληνική Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι δεν θα εισέλθουν άλλοι λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Οφείλει να αυξήσει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων μας ώστε όχι μόνο λεκτικά αλλά και έμπρακτα να αποδείξει ότι δεν θα δεχτεί τη συνέχιση αυτής της αδιανόητης κατάστασης. Στη συνέχεια οφείλει να θεσπίσει, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, το μέτρο της ποσόστωσης του αριθμού των αλλοδαπών επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Να δούμε δηλαδή τις ανάγκες της χώρας ανά τομέα εργασίας και να καταλήξουμε στον αριθμό μεταναστών που μπορεί να αντέξει η Ελλάδα να βρίσκονται εδώ. Ως προς τους υπόλοιπους, πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία επαναπροώθησής τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να διαλυθεί η πατρίδα μας.

Τα μέτρα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης λαθρομεταναστών από την Αστυνομία αλλά και για τη δημιουργία κέντρων προσωρινής φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι με τις επιχειρήσεις αυτές δεν θα γίνεται απλή μεταφορά του προβλήματος από μια περιοχή σε άλλη ούτε ότι θα είναι σπασμωδικές. Πρέπει να είναι διαρκείς και ουσιαστικές. Δεύτερον, η παραμονή στα κέντρα φιλοξενίας πρέπει να είναι προσωρινή, ώσπου να είναι διαδικαστικά εφικτή η επαναπροώθησή τους στις χώρες προέλευσης ή η προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Διαφορετικά, η παραμονή τους εδώ υπό συνθήκες μακροχρόνιας δωρεάν διαμονής και διατροφής θα γίνει θέλγητρο για να έρχονται ακόμα περισσότεροι λαθρομετανάστες.

Τέλος, είναι λάθος να γίνεται ανάλυση των δράσεων υπό το πρίσμα των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων. Για τρεις λόγους. Αφενός, τα δραστικά μέτρα που έχουν αναγγελθεί, πρέπει να εφαρμοστούν όχι για λόγους πολιτικούς-εκλογικούς αλλά επειδή είναι σωστά και αυτά θέλουν και ζητούν οι πολίτες. Δεύτερον, επειδή ο πανηγυρικός δημόσιος καθορισμός της εκλογικής ανάκαμψης ως κινήτρου της αναλαμβανόμενης δράσης, αδικεί και μειώνει την ίδια την ουσία της δράσης αυτής. Τρίτον, επειδή είναι αυτονόητο ότι πολίτες με πατριωτικές απόψεις, που προς το παρόν θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους προς την κυβέρνηση, θα επανέλθουν στο κυβερνητικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, αν η κυβέρνηση επιδείξει αποφασιστικότητα και αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα.

Αρθρο του Δικηγόρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ – ΤΖΑΚΗ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Δεκεμβρίου 2023

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αργοστόλι [08.12.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Βαλλιάνου και μαζί…
8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση στο άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αγίων Πάντων 10 Δεκεμβρίου

Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κεφαλονιάς
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι
6 Δεκεμβρίου 2023

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι

Μύρισαν Χριστούγεννα στο κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι. Με υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολι…
Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU