26 Σεπτεμβρίου 2007

Γ. Παναγιωτάτος – Τζάκης:' 'Νίκησε ο Πατριωτισμός''

Ο πατριωτισμός και η ελληνική ψυχή νίκησαν! Επιτέλους, το άθλιο, κατάπτυστο, ανθελληνικό βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού αποσύρθηκε οριστικά και οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Το βιβλίο αυτό προκάλεσε και ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων, οδηγώντας σε μεγάλες αντιδράσεις και σε μια μάχη που ξεκίνησε περίπου εδώ και ένα χρόνο και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμά της στις 25 Σεπτεμβρίου 2007, όταν ανακοινώθηκε από το νέο υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη η απόσυρση του βιβλίου.

Σε μια περίοδο που σε διεθνή κλίμακα προωθείται η παγκοσμιοποίηση, το χτύπημα των εθνικών κρατών, ο χλευασμός του πατριωτισμού, η αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της ιστορίας, ήταν αυτονόητο ότι ανάλογη προσπάθεια θα γινόταν και στη χώρα μας. Το 2001, υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Σημίτη διμερής συμφωνία με την Τουρκία περί συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Κύριο σημείο της συμφωνίας ήταν η αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας για να απαλειφθούν δήθεν οι ακραίες εκφράσεις που καλλιεργούν εχθροπάθεια. Η Τουρκία δεν άλλαξε τίποτα. Η Ελλάδα, όπως πάντα, έσπευσε να αλλάξει τα πάντα. Αρχή το βιβλίο της ΣΤ΄Δημοτικού. Έπρεπε να φύγουν όλες οι αναφορές στα δεινά που υπέστημεν διαχρονικά από τους Τούρκους, έτσι ώστε να μπορούμε χωρίς ενόχληση πλέον να είμαστε μέλι-γάλα και να μη μας ενοχλεί ούτε η σημερινή τους επιθετικότητα κατά της Ελλάδας ούτε η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Το βιβλίο άρχισε να γράφεται το 2003, με τις σαφείς εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας. Ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2005 και ακολούθησε η αξιολόγησή του από ελληνική αλλά και από τουρκική επιτροπή ειδικών, που επανειλημμένα ήρθε στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2006. Αφού και οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες είπαν το “τυπωθήτω”, το βιβλίο πήρε το δρόμο για τις σχολικές αίθουσες το Σεπτέμβριο του 2006.

Λίγο καιρό αργότερα, όταν από πολλούς παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας και γενικά του δημοσίου βίου, επιστημονικές οργανώσεις, πολιτικά πρόσωπα, διαπιστώθηκε το αισχρό περιεχόμενο του βιβλίου, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση που αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με αίτημα την άμεση απόσυρση του βιβλίου. Ήταν σαφές ότι ένα βιβλίο που σκοπό είχε να ενσπείρει το ραγιαδισμό και την εθελοδουλία στο DNA των νέων παιδιών της πατρίδας μας, έπρεπε να είχε αποσυρθεί αμέσως. Η πρώην υπουργός Παιδείας, έχοντας προφανώς τις ίδιες απόψεις με τους συγγραφείς του βιβλίου και γενικά όσους το ενέπνευσαν, αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τη διατήρηση του βιβλίου. Την απάντηση την έλαβε από τους πολίτες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η απόσυρση του βιβλίου είναι πάνω απ’ όλα μια νίκη του πατριωτισμού, νίκη της Ελλάδας, νίκη της ελληνικής ιστορίας απέναντι στους αρνητές της, νίκη της πλειοψηφίας του λαού μας, που απαίτησε την απόσυρση αυτή. Είναι όμως παράλληλα και μια τεράστια ηθική δικαίωση όλων εμάς που δημόσια τοποθετηθήκαμε και αγωνιστήκαμε για την απόσυρση του βιβλίου, χωρίς να φοβηθούμε μήπως το σύστημα του ψευτοπροοδευτισμού, του ψευτοδιεθνισμού και της θολοκουλτούρας μας πει δήθεν εθνικιστές, ρατσιστές, σκοταδιστές, μόνο και μόνο επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας και θέλουμε την προάσπιση των δικαίων της και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τη χώρα και τους πολίτες. Δικαίωση όσων δεν υποταχθήκαμε στη λογική που από πολλές μεριές προβάλλεται, ότι δηλαδή μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι να αποδέχονται όσα άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο νέο υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που η πρώτη απόφασή του, από την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι αυτή η γενναία απόφαση για την απόσυρση του βιβλίου. Αποτελεί και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνηση συνολικά την καλύτερη δυνατή αρχή ενόψει της δεύτερης θητείας. Γιατί δείχνει έμπρακτο σεβασμό στην πρόσφατα εκφρασθείσα βούληση του λαού. Έτσι πρέπει να πορευθούν και στη συνέχεια σε όλα τα θέματα.

Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι διπλά διδακτική. Αφενός θετικά για τους πολίτες της πατρίδας μας. Κατάλαβαν τη δύναμή τους. Κατάλαβαν πλέον τις δυνατότητες που έχουν όταν αποφασίζουν να πιέσουν και να οδηγήσουν τους κυβερνώντες σε σωστές αποφάσεις. Κατάλαβαν πια οι πολίτες ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη, καμία εξέλιξη προδιαγεγραμμένη, καμία ήττα σε βάρος της πατρίδας δεν είναι δεδομένη, αν οι ίδιοι θελήσουν να δώσουν αγώνα για τις πεποιθήσεις τους και για την προάσπιση της πατρίδας. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουν να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Αφετέρου, η εξέλιξη είναι αρνητικά διδακτική για όσα πολιτικά πρόσωπα, όπου κι αν ανήκουν, θα είχαν στο μέλλον την πρόθεση να υποτιμήσουν ή να παίξουν με τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γνωρίζουν πλέον ότι, αν το πράξουν, αργά ή γρήγορα θα κάνουν παρέα στην κυρία Γιαννάκου.

Γ. Παναγιωτάτος – Τζάκης,
Δικηγόρος – Επικοινωνιολόγος

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο
27 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο

Αύριο Τρίτη 28.06.2022 και ώρα 10.30 π.μ., το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σάμης, θα βρίσκεται στ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»
27 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η…
32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [26.06.2022]
27 Ιουνίου 2022

32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [26.06.2022]

Με την κεντρική παρουσίαση των ομάδων στο Αργοστόλι ολοκληρώθηκε το 32nd KEFALONIA GYM FESTIVAL …

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design