Skip to main content
26 Σεπτεμβρίου 2007

Γ. Παναγιωτάτος – Τζάκης:' 'Νίκησε ο Πατριωτισμός''

Ο πατριωτισμός και η ελληνική ψυχή νίκησαν! Επιτέλους, το άθλιο, κατάπτυστο, ανθελληνικό βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού αποσύρθηκε οριστικά και οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Το βιβλίο αυτό προκάλεσε και ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων, οδηγώντας σε μεγάλες αντιδράσεις και σε μια μάχη που ξεκίνησε περίπου εδώ και ένα χρόνο και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμά της στις 25 Σεπτεμβρίου 2007, όταν ανακοινώθηκε από το νέο υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη η απόσυρση του βιβλίου.

Σε μια περίοδο που σε διεθνή κλίμακα προωθείται η παγκοσμιοποίηση, το χτύπημα των εθνικών κρατών, ο χλευασμός του πατριωτισμού, η αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της ιστορίας, ήταν αυτονόητο ότι ανάλογη προσπάθεια θα γινόταν και στη χώρα μας. Το 2001, υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Σημίτη διμερής συμφωνία με την Τουρκία περί συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Κύριο σημείο της συμφωνίας ήταν η αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας για να απαλειφθούν δήθεν οι ακραίες εκφράσεις που καλλιεργούν εχθροπάθεια. Η Τουρκία δεν άλλαξε τίποτα. Η Ελλάδα, όπως πάντα, έσπευσε να αλλάξει τα πάντα. Αρχή το βιβλίο της ΣΤ΄Δημοτικού. Έπρεπε να φύγουν όλες οι αναφορές στα δεινά που υπέστημεν διαχρονικά από τους Τούρκους, έτσι ώστε να μπορούμε χωρίς ενόχληση πλέον να είμαστε μέλι-γάλα και να μη μας ενοχλεί ούτε η σημερινή τους επιθετικότητα κατά της Ελλάδας ούτε η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Το βιβλίο άρχισε να γράφεται το 2003, με τις σαφείς εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας. Ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2005 και ακολούθησε η αξιολόγησή του από ελληνική αλλά και από τουρκική επιτροπή ειδικών, που επανειλημμένα ήρθε στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2006. Αφού και οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες είπαν το “τυπωθήτω”, το βιβλίο πήρε το δρόμο για τις σχολικές αίθουσες το Σεπτέμβριο του 2006.

Λίγο καιρό αργότερα, όταν από πολλούς παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας και γενικά του δημοσίου βίου, επιστημονικές οργανώσεις, πολιτικά πρόσωπα, διαπιστώθηκε το αισχρό περιεχόμενο του βιβλίου, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση που αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με αίτημα την άμεση απόσυρση του βιβλίου. Ήταν σαφές ότι ένα βιβλίο που σκοπό είχε να ενσπείρει το ραγιαδισμό και την εθελοδουλία στο DNA των νέων παιδιών της πατρίδας μας, έπρεπε να είχε αποσυρθεί αμέσως. Η πρώην υπουργός Παιδείας, έχοντας προφανώς τις ίδιες απόψεις με τους συγγραφείς του βιβλίου και γενικά όσους το ενέπνευσαν, αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τη διατήρηση του βιβλίου. Την απάντηση την έλαβε από τους πολίτες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η απόσυρση του βιβλίου είναι πάνω απ’ όλα μια νίκη του πατριωτισμού, νίκη της Ελλάδας, νίκη της ελληνικής ιστορίας απέναντι στους αρνητές της, νίκη της πλειοψηφίας του λαού μας, που απαίτησε την απόσυρση αυτή. Είναι όμως παράλληλα και μια τεράστια ηθική δικαίωση όλων εμάς που δημόσια τοποθετηθήκαμε και αγωνιστήκαμε για την απόσυρση του βιβλίου, χωρίς να φοβηθούμε μήπως το σύστημα του ψευτοπροοδευτισμού, του ψευτοδιεθνισμού και της θολοκουλτούρας μας πει δήθεν εθνικιστές, ρατσιστές, σκοταδιστές, μόνο και μόνο επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας και θέλουμε την προάσπιση των δικαίων της και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τη χώρα και τους πολίτες. Δικαίωση όσων δεν υποταχθήκαμε στη λογική που από πολλές μεριές προβάλλεται, ότι δηλαδή μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι να αποδέχονται όσα άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο νέο υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που η πρώτη απόφασή του, από την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι αυτή η γενναία απόφαση για την απόσυρση του βιβλίου. Αποτελεί και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνηση συνολικά την καλύτερη δυνατή αρχή ενόψει της δεύτερης θητείας. Γιατί δείχνει έμπρακτο σεβασμό στην πρόσφατα εκφρασθείσα βούληση του λαού. Έτσι πρέπει να πορευθούν και στη συνέχεια σε όλα τα θέματα.

Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι διπλά διδακτική. Αφενός θετικά για τους πολίτες της πατρίδας μας. Κατάλαβαν τη δύναμή τους. Κατάλαβαν πλέον τις δυνατότητες που έχουν όταν αποφασίζουν να πιέσουν και να οδηγήσουν τους κυβερνώντες σε σωστές αποφάσεις. Κατάλαβαν πια οι πολίτες ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη, καμία εξέλιξη προδιαγεγραμμένη, καμία ήττα σε βάρος της πατρίδας δεν είναι δεδομένη, αν οι ίδιοι θελήσουν να δώσουν αγώνα για τις πεποιθήσεις τους και για την προάσπιση της πατρίδας. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουν να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Αφετέρου, η εξέλιξη είναι αρνητικά διδακτική για όσα πολιτικά πρόσωπα, όπου κι αν ανήκουν, θα είχαν στο μέλλον την πρόθεση να υποτιμήσουν ή να παίξουν με τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γνωρίζουν πλέον ότι, αν το πράξουν, αργά ή γρήγορα θα κάνουν παρέα στην κυρία Γιαννάκου.

Γ. Παναγιωτάτος – Τζάκης,
Δικηγόρος – Επικοινωνιολόγος

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

12 Ιουλίου 2024

Εγκαίνια της Έκθεση Ζωγραφικής μικτής τεχνικής από την Αναστάσια Ντόντη και την Μέμη Παντελιού [12.07.2024]

Πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια της έκθεσης  της  Αναστασίας Ντόντη και …
12 Ιουλίου 2024

Βιβλιοπωλείο Φάρος: Παρουσίαση βιβλίου «Αυγή, Το θαμμένο τετράδιο»

Το βιβλιοπωλείο Φάρος και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του…
12 Ιουλίου 2024

Μουσική εκδήλωση με τη Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00θα πραγματοποιηθεί μου…
12 Ιουλίου 2024

Ένωση Α.μεΑ. Υπερίων: Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Λαδά

Εκδήλωση – μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Λαδά (άτομο με αναπηρία – επαγγελματίας) την Κ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024

«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι

Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024

Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου

Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU