Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”
Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”
Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”
Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”
28 Ιουλίου 2015

Δείτε την Κεφαλονιά …αλλιώς στον “Ελεύθερο Τύπο”

Στο ένθετο Ταξιδιωτικό Τεύχος του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου (Ιούλιος 2015) με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός», υπήρξε εκτενέστατο αφιέρωμα για την Κεφαλονιά, που επιμελήθηκε με επιτυχία η διακεκριμένη Δημοσιογράφος κ.Ιωάννα Παραβάλου.

SONY DSC

Τη φωτογραφική κάλυψη του αφιερώματος είχε η γνωστή Φωτογράφος κ.Μαριλένα Κατσίνη και με τη συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου δόθηκε η δυνατότητα τουριστικής προβολής πληθώρας εναλλακτικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Νησί μας.

SONY DSC

Ενημερωτική Συνέντευξη παραχώρησε ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης του εναλλακτικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

  1. Αγαπητέ κ. Κεκάτο, ποιοι είναι οι νέοι στόχοι της τουριστικής προβολής της πανέμορφης Κεφαλονιάς;

Οι στόχοι μας χωρίζονται σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.

Στους πρώτους έχουμε άμεσα τα ορατά αποτελέσματα και αφορούν την διαρκή επανατροφοδότηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος στις χώρες όπου είναι πολύ γνωστή η Κεφαλονιά (π.χ.Αγγλία, Ιταλία) ,με συμμετοχές σε διεθνείς Εκθέσεις και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών και στους δεύτερους έχουμε το άνοιγμα σε νέες αγορές (π.χ. Γαλλία, Γερμανία), με παρουσίαση του Νησιού σε ειδικές ταξιδιωτικές εκδηλώσεις ή αξιοποίηση γεγονότων, που τροφοδοτούν την επιθυμία του ταξιδιού στο Νησί μας, με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα πρακτικής εφαρμογής των στόχων..

  1. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κεφαλονιά είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του Εναλλακτικού Τουρισμού και για ποιους λόγους; (Φύση, περιβάλλον, δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες στον Αίνο, ποδήλατο, diving, ιππασία, θαλάσσια σπορ, παραλίες για κολύμπι κ.λπ., αλλά και εκφάνσεις πολιτισμού, όπως σημαντικά μουσεία…).

Η Κεφαλονια αποτελεί τον παράδεισο του Εναλλακτικού Τουρισμού, διότι προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της έντονης ποικιλομορφίας της φύσης, με ένα ιδανικό ορεινό όγκο, τον Αίνο, στο κέντρο και γύρω- γύρω εκπληκτικές θάλασσες και απίστευτης ομορφιάς διαδρομές μέσα από φυσικά φαράγγια, παραδοσιακούς οικισμούς και φυσιολατρικά μονοπάτια.

Επίσης, η ιστορία, ο πολιτισμός, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα εκκλησάκια, τα Μουσεία, τα Λιμνοσπήλαια, οι δρόμοι του κρασιού, που συνδέουν παραδοσιακά οινοποιεία και πλείστες άλλες δυνατότητες σκιαγραφούν το Νησί, ως μοναδικό προορισμό και Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού. 

  1. Οι υποδομές για τον τουρισμό στο νησί είναι καλές;

 Οι υποδομές είναι σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο , που καλύπτουν άνετα κάθε δυνατότητα και εξυπηρετούν τις μετακινήσεις στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο με καλή σήμανση και πληροφόρηση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Βεβαίως αυστηρή προτεραιότητα του Δημάρχου μας κ.Αλέξανδρου Παρίση, είναι σε συνεργασία με την Α/Περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση, να συντηρούνται και να βελτιώνονται διαρκώς όλες οι υποδομές σε όλο το Νησί.  

  1. Τι θα προτείνατε σε όσους ταξιδέψουν στο νησί σας να επισκεφθούν οπωσδήποτε;

Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος κάτι το ιδιαίτερο, αφού όλο το Νησί αποτελεί ένα φυσικό παράδεισο επί της γης, που η επιθυμία να το εξερευνήσεις όλο από άκρη σε άκρη γεννιέται σε κάθε Έλληνα ή ξένο  ταξιδιώτη, που μας τιμά με την επίσκεψή του.

Τα πάντα φυσικά εξαρτώνται από το χρονικό διάστημα, που θα έχει ο ταξιδιώτης στη διάθεσή του να αφιερώσει στο Νησί και βέβαια από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του.

Θα έλεγα όμως, ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσει κάποιος τους ανθρώπους του Νησιού, οι οποίοι έχοντας κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές την αγάπη για το ταξίδι, όντας ταξιδιώτες, ναυτικοί ή μετανάστες οι ίδιοι, έχουν το προνόμιο να αγκαλιάζουν τον επισκέπτη με ένα μοναδικά φιλόξενο και κοσμοπολίτικο τρόπο, που δημιουργεί δια βίου σχέσεις και επιθυμία επιστροφής.

  1. Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν από Ιούλιο – Αύγουστο, που αξίζει να ζήσουν οι ταξιδιώτες στο νησί σας ή και να γίνουν μία ακόμη αφορμή για να επισκεφθούν το νησί;

Το Νησί μας αποτελεί πολιτιστικό επίκεντρο του Ιονίου, με βαθιά παράδοση στις τέχνες, τη μουσική , τους πολιτιστικούς συλλόγους , τη λαογραφία, το χορωδιακό τραγούδι και πλείστες όσες δυνατότητες, που δρομολογούνται μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας (ΚΕΔΗΚΕ, Πρόεδρος ο Άγγελος Κωνσταντάκης).

Ένα ειδικό έντυπο που παρουσιάζει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού εκδίδεται από την ΚΕΔΗΚΕ, που ουσιαστικά αποτελεί το διαβατήριο του Πολιτισμού, όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια πληθώρα πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Εκθέσεων, Συναυλιών και άλλων συναφών δράσεων σε κάθε γωνιά του Νησιού μας. Αξίζει, επίσης, να παρακολουθήσουν το «1stKefalonia Open Air Film Festival : Cinema by the Sea», που θα γίνει σε μία παραλία κοντά στο Αργοστόλι, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Κεφαλονιάς.

  1. Ο γαστρονομικός τουρισμός θα μπορούσε να είναι από μόνος του αφορμή για επίσκεψη στην Κεφαλονιά;

Η Κεφαλονίτικη Γαστρονομία αποτελεί άλλο ένα ισχυρό κίνητρο να απολαύσει κανείς το Νησί μας, μια και σπάνια στην Ελληνική κουζίνα παρουσιάζεται το φαινόμενο να επιθυμεί κανείς να τραγουδήσει αμέσως μόλις γευθεί αυτή την πανδαισία γεύσεων, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και προσυπογράφουν οι λαοί που άφησαν μαζί με τον πολιτισμό και τα γαστρονομικά τους ίχνη στις κουζίνες μας.

Κάθε Ταβέρνα στο Νησί επιφυλάσσει και μία ξεχωριστή γευστική απόλαυση στον επισκέπτη, που είναι βέβαιο ότι σε συνδυασμό με το τοπικό κρασί των Ομηρικών γεύσεων που θα γευθεί, θα αφήσει την Κεφαλονιά να στάξει την αγάπη της μέσα του, μετατρέποντας τον σε έναν διαρκή Πρεσβευτή του Νησιού, που σε κάθε ευκαιρία θα θέλει να επιστρέψει σύντομα ξανά κοντά μας.

kek2

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον Εκδότη κ.Αλέξανδρο Κόντη, στην κ.Παραβάλου, την κ.Κατσίνη και τη  Διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» και του Τεύχους «Εναλλακτικού Τουρισμού» και επιβεβαιώνει την προθυμία της Τουριστικής Επιτροπής για διαρκή συνεργασία με Ταξιδιωτικούς Δημοσιογράφους, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

kefaloniakefalonia2kefalonia3kefalonia4kefalonia5kefalonia6kefalonia7kefalonia8

πηγή: http://e-kefalonia.net/

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα η βαρκαρόλα στο λιμάνι Ληξουρίου
10 Αυγούστου 2022

Σήμερα η βαρκαρόλα στο λιμάνι Ληξουρίου

Ο Δήμος Ληξουρίου με τη στήριξη της ΠΕΔΙΝ μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας παρουσ…
Αναδρομική Έκθεση της Κεφαλονίτισσας ζωγράφου Πολύμνιας
10 Αυγούστου 2022

Αναδρομική Έκθεση της Κεφαλονίτισσας ζωγράφου Πολύμνιας

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» θα παρουσιαστεί Αναδρομική …
Πρόγραμμα εορτής θαύματος Αγίου Σπυρίδωνα Αργοστολίου και ανάμνησης σεισμών 1953
10 Αυγούστου 2022

Πρόγραμμα εορτής θαύματος Αγίου Σπυρίδωνα Αργοστολίου και ανάμνησης σεισμών 1953

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ EΟΡΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ …
Πανηγύρι στο Bamboo
10 Αυγούστου 2022

Πανηγύρι στο Bamboo

Το Bamboo την Παρασκευή 12/8 οργανώνει πανηγύρι με λαχταριστά burgers και hot dogs στην πλατεία …

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα
2 Αυγούστου 2022

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα

Ένας διαφορετικός χώρος ετοιμάστηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη περιοχή και όχι μόνο….Σ…
Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!
20 Ιουλίου 2022

Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!

Στην boutique που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Cephalonia Palace, στο Ξι, Ληξούρι, θα βρείτε όλα τα…
«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας
12 Ιουλίου 2022

«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Το κατάστημα «Kefalonia Morfeas Massage»  βρίσκεται στο κέντρο του Λιθοστρώτου και παρέχει μοναδ…
Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»
12 Ιουλίου 2022

Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»

Στο κατάστημα «Carpos Quality And Taste» θα βρείτε μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι, χωρίς …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design