Skip to main content
9 Ιανουαρίου 2005

Δελτίο Τύπου για τις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προεδρείου του Ν.Σ. και μελών

Η Νομαρχιακή Αρχή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συνεχίζουσα την πορεία της για την ανάπτυξη των νησιών μας κατά τις γενόμενες Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προεδρείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών, κατά την αρχή της δεύτερης διετίας κινήθηκε στα πλαίσια της ηθικής, της δημοκρατικότητας και της συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις, ούτως ώστε να εκπροσωπηθούν μέσα από αυτά τα όργανα όλες οι δυνάμεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου.Δεν δέχθηκε, όμως, εκβιασμούς, ανηθικότητες και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

Όλα έγιναν υπό το φως της δημοσιότητας με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και πάνω απ’ όλα κινήθηκε μέσα στα πλαίσια της ηθικής και έννομης τάξης.

Η παράταξη του κ. Δ. Γεωργάτου που εκφράζει το Πα.Σο.Κ και η οποία ήταν, είναι και θα είναι αντίπαλός μας, και εναντίον της οποίας και η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα συγκρουστούν και πάλι στις προσεχείς εκλογές, τουλάχιστον είχε την τιμιότητα και την πολιτική ευθυξία να ξεκαθαρίσει τη θέση της δημόσια και να δηλώσει ότι δεν θα υποδείξει υποψήφιο Πρόεδρο Ν.Σ. και ότι θα ψηφίσει λευκό.

Αντίθετα, η άλλη πλευρά που αποτελείται από ένα σύνολο αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων, ανθρώπων με διάφορες ιδεολογικές τάσεις, και η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μάταια τις φιλοδοξίες ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφίας, προσπάθησε από τη μία να υπονομεύσει τις εκλογές και την Νομαρχιακή Αρχή και από την άλλη να εκλιπαρεί για την ανάδειξη μελών της στις Νομαρχιακές Επιτροπές.

Η στάση αυτή της ελάσσονος αντιπολίτευσης ήταν ύποπτη, επικίνδυνη, αντίθετη προς την πολιτική ηθική, προς τα συμφέροντα του τόπου και πάνω απ’ όλα υπονόμευε την συνοχή του Σώματος.

Η Νομαρχιακή Αρχή προτίμησε να υποστηρίξει ως μέλη της μειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών πολιτικούς αντιπάλους της μεν, αλλά, τουλάχιστον έχοντες πολιτική ευθυξία και εντιμότητα στον καθορισμό των θέσεών τους εκ των προτέρων, όπως προεξετέθη.

Έκρινε λοιπόν η Νομαρχιακή Αρχή ότι είναι προτιμότερο να υποστηρίξει την πολιτική ηθική, την ξεκάθαρη θέση, έστω κι αν αυτές οι αρχές προέρχονταν από την αντιπολίτευση, παρά να συμπλεύσει με αυτούς που ουδέποτε πίστεψαν στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ήταν πάντα απέναντι της, και οι οποίοι κατά καιρούς εκδηλώνουν ύποπτο ενδιαφέρον για τα πράγματα της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με απώτερο στόχο τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Ο χρόνος θα δικαιώσει τις επιλογές της Νομαρχιακής Αρχής. Αλλωστε, στον μικρό τόπο που ζούμε, οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και τον πολιτικό βίο του καθενός.

Γνωρίζουμε στους νεόκοπους και ύποπτους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας ότι η παρούσα θα συνεχίσει αταλάντευτη το έργο που ανέλαβε, θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη, δεν θα δεχθεί ποτέ εκβιασμούς για τις επιλογές της, γιατί αυτή είναι υπεύθυνη γι’ αυτές, θα δέχεται όμως, απ’ όπου κι αν προέρχονται, καλοπροαίρετες, τίμιες και ηθικές προτάσεις και συζητήσεις που αποσκοπούν στο συμφέρον του τόπου.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, που αυτό το αγνοούν ηθελημένα ότι και ο Νομάρχης κ. Διονύσιος Λευκαδίτης έχει την πλήρη στήριξη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και δεν περιμένει από τους αντιπάλους της Νομαρχιακής Αρχής και της Νέας Δημοκρατίας, τους κρυπτόμενους πίσω από ιδιοτελή συμφέροντα, ούτε να τον στηρίξουν, ούτε να του αποδώσουν εύσημα τα οποία και ο ίδιος δεν επιθυμεί.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
22 Ιουλίου 2024
“Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” Διατομική έκθεση Γιάννης Ίσσαρης&…
22 Ιουλίου 2024
Μετά τις πετυχημένες συναυλίες μας στο νησί και στην Ιταλία των χορωδιακών και μουσικών σχημάτων…
22 Ιουλίου 2024
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί μουσ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU