26 Ιανουαρίου 2010

Δημόσια τοποθέτηση του Σ.Π.Π.Κ.Ι. για το ποδόσφαιρο

Σαν Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλο τον αθλητικό κόσμο των νησιών μας καλή χρονιά και παράλληλα να καταθέσουμε, για πρώτη φορά στα επτά χρόνια ύπαρξης του Συνδέσμου μας, την άποψή μας για όσα τραγικά συμβαίνουν στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.
Για όσους δεν μας γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. ιδρύθηκε το 2004, είναι μέλος της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και αριθμεί τριάντα διπλωματούχους προπονητές ως ενεργά μέλη.

ΚατΆ αρχήν να τονίσουμε ότι σκοπός του Συνδέσμου μας δεν ήταν ούτε και είναι η παρέμβαση σε θέματα διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και λειτουργίας των σωματείων καθότι δεν είμαστε παράγοντες αλλά προπονητές, με μοναδικό σκοπό, σύμφωνα και με τα όσα το καταστατικό μας ορίζει, την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων όπως αυτά προκύπτουν από τους νόμους του κράτους και την ποιοτική αναβάθμιση του επαγγέλματός μας με στόχο τη συμβολή των προπονητών στην πρόοδο του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Δεν μπορούμε όμως, ως συμμετέχοντες σε όλη αυτή την διαδικασία που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο και ως εξ επαγγέλματος οι πλέον ειδικοί για το άθλημα, να μένουμε απαθείς σε όσα διαδραματίζονται κάθε Σαββατοκύριακο σε βάρος των αθλητών που βλέπουν την προσπάθειά τους να πηγαίνει χαμένη, των φιλάθλων που αντί να χαίρονται και να διασκεδάζουν αγριεύουν (με ότι αυτό συνεπάγεται), των προπονητών που προσπαθούν με τη δουλειά τους καθημερινά στο γήπεδο (δουλεύοντας επαγγελματικά, σε ερασιτεχνικές συνθήκες) να προσφέρουν ένα ωραίο ποιοτικά και αισθητικά προϊόν που θα ικανοποιήσει τους πάντες και καταλήγουν μετά τους αγώνες σε ηρεμιστικά επειδή έτσι κάποιοι το θέλησαν και έμμεσα εις βάρος των οικογενειών όλων αυτών, οι οποίες είναι αναγκασμένες να υπομένουν τις όποιες αρνητικές συμπεριφορές τους και κατΆ επέκταση εις βάρος ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας που επηρεάζεται σωματικά, ψυχολογικά και υλικά από γεγονότα που συμβαίνουν εντός και εκτός γηπέδων.

Στη μέχρι σήμερα πορεία μας επιλέξαμε, μέσω μίας ίσως παθητικής στάσης, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, κάνοντας απλώς τη δουλειά μας και προσπαθώντας κατά διαστήματα με απΆ ευθείας επικοινωνία με τους έχοντες την ευθύνη για το τοπικό ποδόσφαιρο (παράγοντες σωματείων και Ε.Π.Σ.Κ.Ι.) να θέτουμε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας για όσα στραβά κατά καιρούς διαπιστώναμε.

Προφανώς αυτή η στάση μας ελήφθη ως αδυναμία. Ακόμα και οι έγγραφες προτάσεις μας, για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, που καταθέσαμε προς συζήτηση στη συνέλευση της ένωσης των τοπικών σωματείων πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Εξίσου περιττή θεώρησαν και την πρόσληψη διπλωματούχων προπονητών στα σωματεία. Προφανώς οι εν λόγω κύριοι έχουν καλύτερες ιδέες που εκπορεύονται προφανώς από την εις βάθος γνώση του αντικειμένου.

Πρόκειται βέβαια για τους ίδιους κυρίους που σε φετινή πρόσκληση της Ε.Π.Ο. για κατάθεση προτάσεων για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων της Δ΄ Εθνικής δεν είχαν να προτείνουν απολύτως τίποτα (βλ. ανακοινώσεις Ε.Π.Σ.Κ.Ι. σχετικά με το θέμα). Προφανώς θεωρούν υποτιμητικό γιΆ αυτούς να ασχοληθούν με την Δ΄ Εθνική γιατί θεωρούν τις ιδέες τους επιπέδου Super League και άνω (γιΆ αυτό και έχουν και τις τοπικές ομάδες σε ρόλο ασανσέρ περιφερειακό – τοπικό, είπαμε ή Super League ή τίποτε). Από αυτό και μόνο μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει ποιοι και πως διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο άθλημα στα νησιά μας.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους με αθλητικά όνειρα στα διάφορα σωματεία και τους εφιστούμε την προσοχή στην επιλογή των σωματείων στα οποία θα εμπιστευτούν την σωματική υγεία και το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους.

Αλήθεια, θα παραδίδατε ποτέ για εγχείρηση το παιδί σας σε έναν γιδοβοσκό (ας μας συγχωρήσουν για την αναφορά οι συμπαθέστατοι κτηνοτρόφοι, οι μόνοι ίσως εναπομείναντες αγνοί άνθρωποι); Αν όχι τότε πως εμπιστεύεστε την προπόνησή τους (άρα και τη σωματική και ψυχική τους υγεία) σε έναν ανειδίκευτο «δήθεν προπονητή» όπως έτσι τον έχρισε ο επίσης «δήθεν παράγοντας» παραβαίνοντας το νόμο;

Χωρίς να θέλουμε να μηδενίσουμε τους πάντες και τα πάντα διότι (ευτυχώς) υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, θεωρούμε ότι η αθλητική και ειδικότερα η ποδοσφαιρική επάρκεια των παραγόντων των νησιών μας είναι ανάλογη της παρουσίας των ομάδων μας στις εκτός των ορίων των νησιών μας υποχρεώσεις τους. Ως παντογνώστες Έλληνες βέβαια οι ποδοσφαιρικοί μας παράγοντες θεώρησαν περιττό να προσέλθουν στο διάλογο στον οποίο τους προσκαλέσαμε, πλην τεσσάρων τους οποίους ξεχωρίζουμε και τιμούμε, πρώτα απΆ όλα γιατί η παρουσία τους έδειξε ανθρώπους με μάτια και αυτιά ανοιχτά ασχέτως συμφωνίας ή διαφωνίας με τις θέσεις μας.

Είμαστε λοιπόν δυστυχώς στη δυσάρεστη θέση και αφού δεν μας άφησαν άλλο περιθώριο, να γίνουμε καταγγελτικοί προς πάσα κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι ενεργώντας κατΆ αυτόν τον τρόπο, ταράζοντας τα λιμνάζοντα (και βαλτώδη) ύδατα και αφυπνίζοντας συνειδήσεις, στο μέλλον θα βρεθούμε όλοι μας σε μία πιο ευχάριστη κατάσταση.
Πρώτον λοιπόν θεωρούμε υπεύθυνους για τη στασιμότητα (επιεικώς) και περιθωριοποίηση του τοπικού ποδοσφαίρου τους παράγοντες των σωματείων με τις κακές επιλογές τους. Παγκόσμια πρωτοτυπία οι ίδιοι άνθρωποι να επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο τα ίδια λάθη (τι ωραία επανάληψη η φετινή παράσταση της ομάδας που εκπροσώπησε στο περιφερεικό πρωτάθλημα το νομό μας). Χιλιάδες χρόνια τώρα οι Έλληνες γνωρίζουμε για το «δις εξαμαρτείν». Θεωρούμε ότι πλέον είμαστε πολύ κοντά, πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά ως Κεφαλονίτες, στο να δημιουργήσουμε νέο γνωμικό ξεκινώντας με «πολλάκις εξαμαρτείν» (ο καθένας ας το συμπληρώσει).

Δεύτερον τη μεγαλύτερη ευθύνη για όσα συμβαίνουν έχουν οι Πολιτειακοί άρχοντες γιατί ενώ έχουν την εξουσία να εφαρμόσουν τους νόμους στέλνοντας απευθείας τους παράνομους στον εισαγγελέα, αυτοί κωφεύουν και εθελοτυφλούν περιοριζόμενοι στο νομοθετικό τους ρόλο, αρνούμενοι να έρθουν σε ρήξη με το σάπιο κατεστημένο για ευνόητους λόγους (προφανώς γιατί κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει) συντελώντας έτσι στη διατήρηση και διαιώνιση του συστήματος.

Τρίτον θεωρούμε ότι τεράστια ευθύνη φέρει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και η Ε.Π.Ο. κατΆ επέκταση, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα του ποδοσφαίρου, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, με κανονισμούς και διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τους νόμους του κράτους. Ειδικότερα για τους προπονητές, σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, τα οποία δεν είναι στη δικαιοδοσία των Ε.Π.Ο. – Ε.Π.Σ. αλλά καθορίζονται με σαφή τρόπο από τον αθλητικό νόμο και τον κανονισμό προπονητών της Γ.Γ.Α (στην οποία υπάγονται η Ε.Π.Ο. και η Ο.Π.Π.Ε. ως ανεξάρτητες και αυτόνομες ομοσπονδίες), παρανομούν καταχρηστικά μην επιτρέποντας στην ουσία σε επαγγελματίες να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Αυτό όπως καταλαβαίνει ο καθένας μόνο στην Ελλάδα γίνεται και ειδικότερα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αποτελώντας παγκόσμιο φαινόμενο. Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα των ταυτοτήτων, όπου αναγκάστηκε η πλειονότητα των συναδέλφων να υποκύψει στις βουλές και τις προσταγές των κυρίων της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έγινε και η μεγαλύτερη παρανομία. Εμείς σαν Σ.Π.Π.Κ.Ι. οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τη θέση μας, που δεν είναι άλλη από αυτή που ο νόμος προβλέπει δηλ. μόνο διπλωματούχοι προπονητές στους πάγκους των ομάδων.

Πλέον δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε κανένα καπέλωμα και μάλιστα από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο και είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε νόμιμο μέσο. ΕφΆ όσον λοιπόν οι Ε.Π.Ο. – Ε.Π.Σ.Κ.Ι. δεν έδειξαν (έπειτα από διαβουλεύσεις ετών) καμία έως τώρα διάθεση για συμμόρφωση στους νόμους του Ελληνικού κράτους, περιχαρακωμένες πίσω από ένα κακώς ερμηνευόμενο αυτοδιοίκητο (την πραγματική ερμηνεία έχει δώσει επιτροπή της Γ.Γ.Α. από την οποία άλλωστε προήλθε και ο αθλητικός νόμος), αρμόδια πλέον να αποφασίσει θα είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία ήδη έχει παραπεμφθεί η υπόθεση έπειτα από πρωτοβουλία (σε πανελλήνιο επίπεδο) μέλους του Συνδέσμου μας.

Όλοι μας βέβαια μέχρι την όποια αλλαγή, οπόταν αυτή προκύψει, θα παρακολουθούμε το ίδιο σκηνικό και θα ανεχόμαστε τιμωρίες συναδέλφων για το παραμικρό από 2 έως 40 μήνες (μάλιστα, έγινε κι αυτό!) μόνο και μόνο γιατί διεκδικούμε τα αυτονόητα στο γήπεδο και γιατί δεν δεχόμαστε την υπαγωγή – υποταγή στην Ε.Π.Ο. η οποία προφανώς δεν θέλει να υπάρχει καμία ανεξάρτητη φωνή στο ποδόσφαιρο.

Τέταρτος υπέυθυνος για την κακή εικόνα του ποδοσφαίρου αποτελεί για μας η διαιτησία. Οι διαιτητές δυστυχώς παρασυρμένοι από προσωπικά συμπλέγματα (βλ. βιβλίο του πρότυπού τους κυρίου Κολίνα), αυτοανακυρησσόμενοι ως «άρχοντες των αγώνων», αποφάσισαν προφανώς ότι αυτοί θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές των αγώνων και όχι οι ομάδες, ξεχνώντας ότι επέλεξαν να ασκήσουν ένα λειτούργημα ως ερασιτέχνες (ή μήπως δεν είχαν ποτέ τόσο αγνά κίνητρα;) κι έτσι η αποτυχία τους ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Θεωρούμε την κακή διαιτησία ως ένα από τους κύριους υπαίτιους της βίας στα γήπεδα, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα όποια βίαια ξεσπάσματα εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων από αθλητές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλους έχουν ως γενεσιουργό αιτία το αίσθημα της αδικίας, κάτι που συμβαίνει βέβαια και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας (καθόλου τυχαία τα βίαια επεισόδια με μεγάλη πλέον συχνότητα ξεσπούν στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας).

Από τη στιγμή λοιπόν που για την απονομή δικαιοσύνης στα γήπεδα υπεύθυνοι είναι οι διαιτητές, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τόσα χρόνια κάνουν οι αρμόδιοι πως ψάχνουν και ξαναψάχνουν με επιτροπές και παραεπιτροπές, αλλά δεν καταλαβαίνουν και ποτέ δεν βρίσκουν και όλο παίρνουν μέτρα για τη βία στα γήπεδα. Ας σταματήσουν λοιπόν το παραμύθι και ας φροντίσουν να εφαρμοστεί η δικαιοσύνη εντός του γηπέδου. Αν τώρα μας πούνε ότι οι διαιτητές κάνουν καλά τη δουλειά τους, εμείς τους απαντάμε ότι από την πλευρά μας το βλέπουμε αλλιώς, χωρίς τα γυαλιά της υποκρισίας και πραγματικά πιστεύουμε ότι οι διαιτητές στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ή ανίκανοι ή «ματιασμένοι».

Όσον αφορά τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών, στην πρόσκλησή μας για διάλογο αρνήθηκαν «ευγενικά».

Πέμπτος αρνητικός παράγοντας η ανύπαρκτη στην ουσία και καφενειακού επιπέδου αθλητική δημοσιογραφία. Ποια άραγε από τα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω έθιξε κάποιος από τους λεγόμενους αθλητικογράφους;

Καμία διάθεση για ενόχληση των παραγόντων, κανένα άρθρο για τη διαιτησία, όλα καλά κι όλα ωραία, να χαϊδεύουμε αυτιά, να μη στενοχωρήσουμε κανένα και βρεθούμε αύριο χωρίς δουλειά. Ακόμα και το θέμα της (εδώ κι ένα χρόνο) αγωγής κατά των Ε.Π.Ο. – Ε.Π.Σ.Κ.Ι. (θέμα πανελληνίου ενδιαφέροντος το οποίο και ο πιο αρχάριος ρεπόρτερ θα το εκλάμβανε ως «λαυράκι») αποσιωπήθηκε και θάφτηκε για να μην εκτεθούν και ταραχτούν τΆ αφεντικά.

Έκτος υπεύθυνος, γιατί θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι χωρίς να εξαιρέσουμε τους εαυτούς μας, εμείς οι προπονητές που σε ορισμένες περιπτώσεις είτε από το φόβο της αναδουλειάς είτε λόγω του «πάθους για τον πάγκο», δεχτήκαμε να σιωπήσουμε στα κακώς κείμενα και να υποκύψουμε στις ορέξεις των επιτήδειων διοικούντων.

Εβδομος υπεύθυνος όλοι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και δεν φροντίζετε, ο καθένας από την πλευρά του και σύμφωνα με τις δυνάμεις του, να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας ώστε όλοι οι κατεργάρηδες να πάνε στο σπίτι τους, ακόμα κι αν είναι γνωστοί σας, φίλοι, ακόμα και συγγενείς, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό στα πλαίσια της μικρής μας κοινωνίας. Θα μας πείτε ότι εδώ δεν αναλαμβάνουμε δράση για πολύ σοβαρότερα πράγματα, με το ποδόσφαιρο θα ασχοληθούμε. Βλέπουμε όμως όλοι που έχει οδηγήσει η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός την πατρίδα μας.

Αλλωστε το ποδόσφαιρο είναι μόνο μία μικρή απεικόνιση της γενικότερης εικόνας της διεφθαρμένης και ξεπεσμένης ελληνικής κοινωνίας. Εμείς απευθυνόμαστε σε όσους από εσάς αισθάνεστε ακόμα ζωντανοί κι ελεύθεροι και περπατάτε ακόμα όρθιοι, διατηρώντας την ελάχιστη περηφάνια και αξιοπρέπεια, που κάποτε μας διέκριναν ως φυλή.

Τέλος από όσους έχουν μικρή ή μεγάλη ευθύνη για όλη την κατάσταση που περιγράψαμε πιο πάνω, εξαιρούμε τους ποδοσφαιριστές, την αθλούμενη νεολαία μας, στην οποία όλοι οι προαναφερόμενοι είμαστε υπόλογοι.

Ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. υπό την παρούσα διοίκηση, μένοντας πιστός πρώτιστα στον παιδευτικό του ρόλο, θα προσπαθήσει με μία σειρά από ενέργειες για την ανατροπή του σκηνικού στο τοπικό ποδόσφαιρο. Φίλαθλοι πολίτες, κάντε κι εσείς από τη μεριά σας αυτό που πρέπει, με κριτική διάθεση κι ενεργό συμμετοχή. Σας καλούμε σε συστράτευση στον αγώνα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, έναν καλύτερο αθλητισμό, βασισμένο στο ιδώδες του «ευ αγωνίζεσθαι» όπως οι σοφοί μας πρόγονοι μας κληρονόμησαν και όχι με τον τρόπο που οι κανόνες της αγοράς το πλασάρουν.

Κλείνοντας πληροφορούμε άπαντες, ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απάντησης στην παρούσα, εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία διαδικασία ανακοινώσεων και ανταπαντήσεων, διότι αφενός μεν την χαρακτηρίζουμε προκαταβολικά ως εκ του πονηρού αφετέρου δε θεωρούμε ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι όπως τα εκθέσαμε. Αν κάποιος θέλει περισσότερες διΕυκρινήσεις ή έχει άλλες απορίες για όσα συμβαίνουν στο μαγικό κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ας έρθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Συνδέσμου μας.

Για τους διαφωνούντες γενικώς, καθήστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας, παρακολουθείστε την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο στα «σαλόνια» και ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι.

Ο Πρόεδρος
Ι. Δρακάτος

Ο Γραμματέας
Χ. Δάβουλος

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»
9 Ιουνίου 2023

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»

Το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Ιουνίου & ώρα 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕ…
Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Φανέντων στη Σάμη
9 Ιουνίου 2023

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Φανέντων στη Σάμη

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το Πρόγραμμα Εορτασμού των ΑγίωνΦανέντων στη Σάμη. …
Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες
9 Ιουνίου 2023

Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες

Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες. Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης …
Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου
8 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού. Το Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design