19 Απριλίου 2007

Διάφορες ανακοινώσεις του Νομάρχη

Τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007, πραγματοποιήθηκε η 8η Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσης Γεωργάτος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ανακοινώσεών του ανέφερε τα εξής:Επίσκεψη Προέδρων Ελληνικής και Ιταλικής Δημοκρατίας
Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασιών για την άφιξη των προέδρων της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας, στις 25 Απριλίου, οι οποίοι θα παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης της Σφαγής της Μεραρχίας Ακουι στο Νησί μας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι αντιπροσωπείες των δυο Προεδρείων έχουν ήδη επισκεφθεί το Νομό μας και έχουν συζητήσει από κοινού ζητήματα που αφορούν την εν λόγω εκδήλωση. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο και η εκδήλωση αυτή θα συμβάλλει και στην προβολή του Νομού μας, καθώς θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την Ιταλία.

Συνάντηση με Βουλευτή
Στις 10 Απριλίου είχαμε συνάντηση με το Βουλευτή του Νομού όπου συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που του είχαμε θέσει σε προηγούμενο έγγραφό μας. Όσον αφορά το χαρακτηρισμό της φέτας ως ΠΟΠ, έχει ήδη δημοσιευθεί το ΦΕΚ που αφορά τη διαδικασία καταχώρησης των προϊόντων ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και ζητώ από το Ν.Σ. να επανακαταθέσουμε το φάκελο προκειμένου να διεκδικήσουμε την ένταξη της φέτας Κεφαλληνίας στα Προϊόντα ΠΟΠ του Κοινοτικού Μητρώου.

Στο θέμα της Γέφυρας υπάρχει μια απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για διαχωρισμό του έργου σε δυο φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων χρηματοδοτείται με 1.800.000 ευρώ. Εμείς επιμένουμε ότι το έργο πρέπει να ενταχθεί καθ’ ολοκληρία και το συντομότερο δυνατό. Ακόμη δεν έχουμε επίσημη έγγραφη ένταξη του έργου για χρηματοδότηση. Θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση για ειδικά θέματα παρουσία και άλλων εμπλεκόμενων φορέων (σοφίτα, Ζ.Ο.Ε., πολεοδόμηση Λάσσης, κλπ).

Λειψυδρία και πυροπροστασία
Συγκαλέσαμε συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, στις 3 Απριλίου, όπου συζητήσαμε μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας και την έγκριση σχεδίου αντιπυρικής περιόδου. Για το θέμα της λειψυδρίας περιμένουμε την έκθεση από την ομάδα εργασίας της Νομαρχίας που έχει συγκροτηθεί για τη μελέτη του ζητήματος. Θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει από τις παρατάξεις του κ. Ματζουράτου και του κ. Παρίση και θα ξαναθέσουμε το ζήτημα προς συζήτηση σε επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Τουριστικές Εκθέσεις
Τα μηνύματα που πήραμε από τις τουριστικές εκθέσεις στο Γκέτεμποργκ, τη Μόσχα, τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βουδαπέστη ήταν πολύ καλά. Στις εκθέσεις της Ιταλίας, όπου εκπροσώπησα τη Νομαρχία, παρέθεσα συνέντευξη τύπου την οποία κάλυψαν ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, γραφεία ταξιδίων και τουρ οπερέιτορς. Περιμένουμε την επίλυση του ζητήματος της αεροπορικής σύνδεσης με πτήση τσάρτερ από τη βόρεια Ιταλία προς την Κεφαλονιά. Οι δυο ακτοπλοϊκές εταιρίες που συνδέουν τα Νησιά μας με το Μπάρι και το Μπρίντεζι θα βοηθήσουν στην έλευση μεγαλύτερου αριθμού Ιταλών στο Νομό μας. Εξετάζεται και η δυνατότητα προσθήκης μιας πτήσης τσάρτερ από το Μπάρι ή το Μπρίντεζι προς την Κεφαλονιά. Εκτός από την πολύ καλή μας παρουσία στις εκθέσεις επενδύσαμε και για το μέλλον το οποίο προβλέπεται ευοίωνο όσον αφορά τον τουρισμό από την Ιταλία.

Στις 31 Μαΐου θα μεταβούμε στη Μόσχα, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα αποκαλυπτήρια των αγαλμάτων των αδελφών Λυχούδη στην πλατεία της Μόσχας. Έχουμε κληθεί από την Πρεσβεία μας στη Μόσχα, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και πέντε πανεπιστημιακοί καθηγητές. Σκεφτόμαστε να συνδυάσουμε την παρουσία μας στη Μόσχα με μια οργανωμένη τουριστική προβολή του Νομού μας σε τουριστικά πρακτορεία που ενδιαφέρονται να στείλουν κόσμο στα Νησιά μας.

Υδροπλάνα
Ο συμπατριώτης μας και σύμβουλος του ΥΕΝ κ. Φαραντούρης μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία αίτηση για εκμετάλλευση θαλασσοδρομίου στην περιοχή του Αργοστολίου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να ξεμπλοκαριστεί η γραφειοκρατία που υπάρχει και να δημιουργηθεί η υποδομή προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ιδιώτες. Ζητάω λοιπόν την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την κατάθεση αίτησης δημιουργίας του θαλασσοδρομίου και την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Πρώτη Ημερίδα Πολιτισμού
Στην πρώτη πολύ πετυχημένη Ημερίδα Πολιτισμού που διοργάνωσε η Νομαρχία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες και φορείς του Νομού μας. Σκοπός μας είναι ο καλύτερος συντονισμός σε επίπεδο Νομού όλων των πολιτιστικών δράσεων από όλους τους φορείς και ο έγκαιρος προγραμματισμός για την έκδοση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου. Ο ίδιος προγραμματισμός θα αναρτάται και στο site της Νομαρχίας για την έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών μας. Παράλληλα επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός Νομαρχιακού Συμβουλίου Πολιτισμού καθώς και την προώθηση δράσεων ανάδειξης ιστορικών προσώπων στο χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα σύγγραμμα που θα είναι βοήθημα και για την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ημερίδες για κάθε τομέα του πολιτισμού ξεχωριστά και το ζητούμενο είναι από κάθε ημερίδα να μένει πάντα κάτι ουσιαστικό και αξιοποιήσιμο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Νομαρχίας

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 
29 Ιουνίου 2022

Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 

Εντυπωσιακή η Έκθεση παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα»  της Μαρ…
Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο
27 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο

Αύριο Τρίτη 28.06.2022 και ώρα 10.30 π.μ., το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σάμης, θα βρίσκεται στ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»
27 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design