10 Μαρτίου 2010

Διαβάστε το! Τζούλια Αλεξανδράτου – Το κορίτσι του λαού

του Αλέξη Καλέση

Ως γνωστόν, τούτες τις ημέρες σύμπασα η Ελλάς σπεύσει εις τα περίπτερα και εις το Διαδίκτυον προκειμένου να προμηθευτεί και να εγκύψει μετΆ επιμελείας εις το διαβόητον πλέον βίντεο της Ιουλίας Αλεξανδράτου. Πλην όμως νομίζω ότι ουδείς συνέλαβε επΆ ακριβώς την τεραστίαν σημασία και τα ευεργετικάς συνέπειας του δια την χώρα και τον πληθυσμό (άρρενα και θήλυ) εν γένει.Τούτου δοθέντος, ας μας επιτραπεί να το επιχειρήσομεν μετά της δεούσης προσοχής και του … βάθους που απαιτεί το θέμα.
ΚατΆ αρχάς, εις την παρούσαν περίοδον της κρίσεως που διάγει η χώρα, η Ιουλία –που επί το προκλητικότερον αποκαλείται και Τζούλια- μας … σήκωσε, μας ανύψωσε, ούτως ειπείν, το πεσμένον… ηθικόν και τούτο άπαντες το αντιλαμβάνονται και το αναγνωρίζουν ως προσφορά εις το έθνος των Ελλήνων. Αίφνης, λησμονήσαμε προς στιγμήν τα καθημερινά αχ και βαχ των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων, αφεθήκαμε εις τους ηδυπαθείς αναστεναγμούς της καλλιπύγου νεαράς και του Γάλλου ερωτικού της παρτενέρ, έστω και αν ο ήχος ήτο κάκιστος.
Βεβαίως αγανακτήσαμε. Είναι δυνατόν; Τόσοι πρόθυμοι (και νταβραντισμένοι) Ελληνόπαιδες, ιδικά μας παιδιά, πλήρη βαρβατίλας και τεστοστερόνης, και οι προαγωγοί (συγγνώμη, παραγωγοί ήθελα ειπείν) να τον προτιμούν… μεγάλο (με… Γάλλο, θέλω να πω, γράψτε λάθος).
Δεν μας φτάνει που… επιδείχθημεν ασυνεπείς υπό των Ευρωπαίων (που αν βγάζαμε σε βίντεο τι μας κάνουν, οι πωλήσεις θα …. αποπλήρωναν το χρέος μας) θα μας τα κάνουν τώρα και εις τα κορίτσια μας; Και αντιδρώμεν διότι οι Γερμανοί θέλουν να μας πάρουν τον Παρθενώνα! Εδώ κύριε μας… πήραν την… σύγχρονη Καρυάτιδα μας, υπάρχει άλλο τι πλέον μειωτικόν δια το έθνος;
Τουλάχιστον, αφού ήταν έτσι, αφού η αθώα κορασίς Ιουλία… επιδείχθη πρόθυμη διΆ αναλόγους στιγμάς θα ήτο προτιμητέον να… συνευρεθεί με εκείνον τον κακομούτσουνο Φινλανδό τον Όλι Ρεν. Είναι βέβαιον ότι θα τον … ηρεμούσε τον άνθρωπο, και θα του έφευγαν οι… ορμές τις οποίες ξεσπάει επάνω μας. Και τότε δεν θα μας έλεγε … «Καλό κουράγιο». «Καλά κρασιά» θα μας έλεγε και το σπρεντ θα κατρακυλο΄πυσε στα τάρταρα.
– Δώστε τη Τζούλια στο λαό, λέμε εμείς, δώστε φράγκα στους Έλληνες θα έλεγε αυτός.

Η Ιουλία επιτέλεσε εθνικήν πράξη. Όπως ορθώς παρατήρησε ομιλών εις την Βουλήν και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, ενώ μόλις 3000 – κιΆ αυτοί κομμουνισταί- διαδήλωσαν κατά των μέτρων εις το Κέντρον των Αθηνών, σχεδόν 200.000 συνέλληνες έσπευσαν να προμηθευτούν την καυτήν ταινία, έναντι 20 ευρώ την κόπια (έχει λεφτά το πόπολο, τσάμπα κλαίγεται).
Σκέφτεσθε αφελείς αναγνώσται τι θα προέκυπτε εάν συνέβαινε το αντίθετον; Θα έπεφτε η Κυβέρνησις, θα κατέρρεε η συναίνεσις και σιγά μην βρίσκαμε μετά άλλον παλαβόν που να δεχτεί να παίξει τον πρωθυπουργό, όταν θα ήταν αναγκασμένος να βλέπει άπαξ την εβδομάδα την … βοιδόφατσα της κυρίας Μέρκελ.
Διάβασα επίσης ότι οι φόροι που θα αποδώσει εις το Κράτος το «ροζ βίντεο» (εάν αυτοί οι κερχελέδες των Εφοριών – που μόνο για τα επιδόματα τους ενδιαφέρονται καταφέρουν να τους μαζέψουν) υπολογίζονται εις 400.000 ευρώ (!) Γνωρίζετε άραγε πολλούς λαμογιοτάτους σΆ αυτήν την χώραν που να καταβάλλουν ανάλογα ποσά; Μηδέ εφοπλισταί, μηδέ βιομήχανοι, μηδέ καν πολιτικοί. Η Ιουλία και μόνον αυτή προτάσσει τα στήθη της εις την κρίσιν της χώρας και επιδεικνύει πατριωτική συμπεριφοράν.
Επί πλέον, δημιουργεί θέσεις εργασίας, ειδικώς εις τον χώρον του τύπου που πηγαίνει κατά διαόλου. Εφημερίδαι, περιοδικά σοβαρά, τσοντοφυλλάδαι, τσοντοπεριοδικά, ιστοσελίδαι, άπαντες τρίβουν τα χέρια τους. Διότι σιγά μην σπεύσουν οι αναγνώσται να τους αγοράσουν για τις λοιπές περισπούδαστες παπαριές που γράφουν καθημερινώς.
Σε ηθικόν και κοινωνικόν επίπεδον, η Ιουλία γυμνωθείσα, εγύμνωσε ταυτοχρόνως την υποκρισίαν μας. Πλείστοι όσοι σοβαροί κύριοι και σεμνότυφες κυρίες όλο υπόληψη, υπακούοντες εις το πανίσχυρο πλην ανομολόγητο ηδονοβλεπτικόν ένστικτον, όλο και έσπευσαν να λάβουν… οφθαλμόν (κοινώς : να πάρουν μάτι) το βίντεον, το οποίον εις τας παρέας μετά βδελυγμίας απέρριπταν:
– Α πα πα πα… Ντροπή… Κρίμα την κοπέλα… Είναι δυνατόν;
(Αφού δεν είναι, ευυπόληπτε συμπολίτα μου, πώς γίνεται να το έχεις δει δυο και τρεις φορές, κάθε φορά που ευρίσκεσαι μόνος με τον υπολογιστή σου και είσαι βέβαιος ότι δεν σε βλέπει κανείς; Και εσύ αγαπητή κυρία, τι θέλεις και μου συζητάς περί του … προικισμένου από τη φύση Γάλλου παρτενέρ;)
Και πώς γίνεται σεξιστή συμπολίτα μου –εσύ που γιορτάζεις κιόλας σήμερον, 8 Μαρτίου, την ημέρα της γυναίκας- να φουσκώνεις έμπλεος υπερηφανείας δια τον αρσενικόν… Αλεξανδράτον, τον θρυλικόν Κωνσταντίνο Γκουζγκούνην, εκ Λαρίσης ορμώμενον, και να ρίπτεις εις το πυρ το εξώτερον την… Γκουζγκούνα; Αλλά, όταν είμεθα… από πάνω είναι καλόν, ε; Φαρισαίε και υποκριτή….
Κυρίες κύριοι και αγαπημένα μου παιδιά (που αφήσατε το face book και κάνατε άνω κάτω το Διαδίκτυο μέχρι να κάνετε loading το βίντεο ατιμούλικα) τούτην την εποχήν, η πατρίς διάγει κρισίμους ώρας.
Αρτον, δεν έχομεν. Έχομεν όμως θεάματα, ικανά να στηρίξουν τον… πεσμένο ψυχισμό μας.
Και αυτό το κατάφερε μόνον η Ιουλία… Και είναι προτιμότερο να βλέπει κανείς αυτήν την αθώα ξανθιά με το λάγνο βλέμμα, από το να αντικρίζει ας πούμε τους Παπαδο-καμπουράκηδο-αυτιάδες να μας κάνουν κάθε πρωί τα νεύρα τσατάλια, τη Λούκα Κατσέλη να μας απειλεί με νέα μέτρα ή πάλι εκείνον τον λιμοκοντόρο τον Παπουτσή να ωρύεται εις την Βουλήν.
Αι σιχτίρ, τους βαρεθήκαμε πια… Ιουλία, να είσαι πάντα καλά κοπέλα μου… Μόνο εσύ ανοίγεις την αγκαλιά σου, μόνο εσύ ακολουθείς φιλολαϊκή πολιτική… εμπράκτως και ουχί μόνον στα λόγια.

Πηγή:
Εφημερίδα Ελευθερία Λάρισας
[Το σχόλιο της Δευτέρας]

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απονομή Επαίνων 10 μαθητών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλήνιας & Ιθάκης στο διαγωνισμό «Παύλος Μυλωνάς» Δευτέρα 29 Μαΐου
29 Μαΐου 2023

Απονομή Επαίνων 10 μαθητών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλήνιας & Ιθάκης στο διαγωνισμό «Παύλος Μυλωνάς» Δευτέρα 29 Μαΐου

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας απονομή επαίνων από τον&nb…
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale
27 Μαΐου 2023

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale

«Τρυπώσαμε» εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» απαθανατίζοντας όμορφες σ…
«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»
27 Μαΐου 2023

«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς “Κεφαλλήνες” σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαϊου στο Δη…
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]
26 Μαΐου 2023

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]

Δευτέρα 22 Μάϊου και Τετάρτη 24 Μάϊου το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού σε συνεργασία με …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design