Skip to main content
15 Ιανουαρίου 2009

Εκλογές Προεδρείου Νομαρχιακού Συμβουλίου & Μελών Νομαρχιακών Επιτροπών

Στις 4/1/2009 συνήλθε το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην πρώτη του έτους συνεδρίαση με μοναδικά θέματα την εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης κ. Σπύρος Μοσχόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά στις εργασίες του Ν.Σ. και των Νομαρχιακών επιτροπών κατά την προηγούμενη διετία και αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Ν.Σ. και των οργάνων.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Ν. Βαλιανάτο, Αντιπρόεδρο τον κ. Δ. Μαρκάτο και Γραμματέα τον κ. Δ. Σπανό συνεδρίασε 18 φορές το 2007 και 21 φορές το 2008. Κατά τα δυο έτη ελήφθησαν 493 αποφάσεις. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Δημοσίων Έργων με πρόεδρο τον Αντινομάρχη κ. Σπύρο Μοσχόπουλο, κατά την προηγούμενη διετία συνεδρίασε 67 φορές και ελήφθησαν 596 αποφάσεις. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανθρώπινων πόρων με πρόεδρο τον Αντινομάρχη κ. Θ. Γαλιατσάτο κατά την προηγούμενη διετία συνεδρίασε 60 φορές και ελήφθησαν 206 αποφάσεις.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Νομάρχης και αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, έκανε συνεχή αναφορά στα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης διετίας ως Νομαρχιακή Αρχή και ως Νομαρχιακό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πέρασαν δυο χρόνια με τη σημερινή Νομαρχιακή Αρχή και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά γενική ομολογία όπως έχουν διαπιστώσει και όλοι οι πολίτες των νησιών μας το Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι Νομαρχιακές Επιτροπές λειτούργησαν με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Μοσχόπουλος οδήγησαν σε ένα τεράστιο έργο με συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων παρά τα αδικαιολόγητα προβλήματα και δυσκολίες που συναντάμε από κρατικές πολιτικές και υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με τη Νομαρχία.

Για αυτό ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Νίκο Βαλιανάτο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Μαρκάτο και το Γραμματέα του Ν.Σ. κ. Δ. Σπανό για τις άψογες διαδικασίες που τήρησαν στη λειτουργία του Ν.Σ., όπως και τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών κ.κ. Σ. Μοσχόπουλο και Θ. Γαλιατσάτο και τα μέλη τους κ.κ. Σ. Κουρή, Σ. Κολαϊτη, Δ. Αραβαντινό και Δ. Ματζουράτο για το μέχρι σήμερα έργο τους.

Αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν στην επιτυχή συνέχιση των μεγάλων έργων που είτε ξεκίνησαν από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή είτε από τη σημερινή και ορισμένα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα συνεχίζονται ξεπερνώντας πάρα πολλές δυσκολίες που συνάντησαν κατά την εκτέλεσή τους.

Κατά την τελευταία διετία σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν και είτε υλοποιήθηκαν είτε είναι υπό δημοπράτηση μικρότερα έργα από κονδύλια της Νομαρχίας.

Αλλά και στους άλλους τομείς ανάπτυξης και διοίκησης όπως Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος, Μεταναστών, Πρόνοιας, Υγείας, κ.α. η Νομαρχιακή Αρχή, το Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι Νομαρχιακές Επιτροπές ασχολήθηκαν επανειλημμένως σε βάθος και αποτελεσματικά μετά από πλούσιο υψηλού επιπέδου δημοκρατικό διάλογο λαμβάνοντας αποφάσεις σχεδιασμού και προγραμματισμού που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Και ο Νομάρχης συνέχισε: «Συναντήσαμε και δυσκολίες και προβλήματα που προέκυψαν είτε από πρόσφατες νομοθεσίες, διατάγματα και εγκυκλίους (νέος κώδικας δήμων και κοινοτήτων, δημοσιονομικός έλεγχος, κλπ).

Είτε από τη σοβαρότατη έλλειψη υπαλληλικού δυναμικού της Νομαρχίας (τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει οι διορισμοί στις Νομαρχίες, ενώ πολλοί συνταξιοδοτούνται)

Είτε από την έλλειψη ενός σύγχρονου κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που θα θεράπευε ελλείψεις και σφάλματα προηγούμενης νομοθεσίας και θα άνοιγε νέους ορίζοντες για τη Νομαρχία
Είτε από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κρατικών υπηρεσιών που η Νομαρχία χρειάζεται και για το δικό της έργο. (Δασική Υπηρεσία Νομού, Περιφερειακή Διοίκηση, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου κ.α.)

Είτε από τη γραφειοκρατία που έχει λάβει τραγικές διαστάσεις
Είτε από «υπέρμετρο ζήλο» και εν τέλει δυστροπία της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Νομού μας, βασανίζοντας άσκοπα αιρετούς, θεσμικά όργανα και υπηρεσίες.

Είτε από έλλειψη σοβαρών χρηματοδοτήσεων αφού το ΓΆ ΚΠΣ έληξε προ διετίας και το ΕΣΠΑ δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά ακόμη, παρά την παρέλευση δυο ετών από την έναρξή του.

Είτε από την έλλειψη χρηματοδοτήσεων παλαιών και νέων μελετών που χρειαζόμαστε για την έγκαιρη προετοιμασία μας για το ΕΣΠΑ
Είτε από τη γενικότερη εθνική, οικονομική δυσπραγία της τελευταίας διετίας που θα συνεχιστεί και θα δυσχεραίνει τη χρηματοδότηση νέων έργων και δράσεων που σχεδιάζουμε.

Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στη δύναμη της γνώσης μας, της επιμονής μας και της αποτελεσματικότητάς μας. Για αυτό και θα πετύχουμε στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που γίνονται για τα επόμενα χρόνια.

Και ο Νομάρχης κατέληξε: «Η λειτουργία της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής είχε και θα έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά και η πετυχημένη προσπάθεια που εγκαινιάσαμε σε αυτή τη θητεία της υπερκομματικής συνεργασίας θα συνεχιστεί. Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης δεν προσφέρεται για κομματικούς φανατισμούς γιατί στο τέλος γυρίζει εναντίον του τοπικού δημοσίου συμφέροντος.

Οι δυο Αντινομάρχες έκαναν το δικό τους συνοπτικό απολογισμό, ως πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών, ανάλογο των αρμοδιοτήτων τους».

Στη συνέχεια ο Νομάρχης και επί κεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυναμική Προοπτική» ενημέρωσε το Σώμα ότι ανανέωσε και πάλι την εμπιστοσύνη του ορίζοντας ως Αντινομάρχες τον κ. Σπύρο Μοσχόπουλο και τον κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο οι οποίοι και θα προεδρεύουν ο πρώτος στη Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Δημοσίων Έργων και ο δεύτερος στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανθρωπίνων Πόρων.

Για το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου πρότεινε διακομματικό Προεδρείο όπως είχε προτείνει και στην έναρξη της πρώτης διετίας. Για πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου πρότεινε και πάλι τον κ. Νίκο Βαλιανάτο με δεδομένη την επιτυχία του στο ρόλο που του ανατέθηκε προ διετίας.

Μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης για συμμετοχή της στο προεδρείο, ο Νομάρχης πρότεινε τον κ. Δ. Μαρκάτο για Αντιπρόεδρο και τον κ. Δ. Σπανό για Γραμματέα του Ν.Σ. όπως ήταν ως σήμερα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της εκλογής Προεδρείου Ν.Σ. και μελών των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών έχουν ως εξής:
Πρόεδρος Ν.Σ.: Βαλλιανάτος Νικόλαος.
Αντ/δρος: Μαρκάτος Διονύσης
Γραμματέας: Σπανός Δημήτρης
ΝΕΥΔΕ (Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Δημοσίων Έργων.
Με αποφάσεις Νομάρχη ορίζεται ως Αντινομάρχης και Προεδρος ΝΕΥΔΕ ο κ. Μοσχόπουλος Σπυρίδων.

Με απόφαση Ν.Σ. μέλη: Κολαίτης Σπυροδιονύσιος, Κουρής Ευστάθιος- Σωτήριος.

ΝΕΑΠ ( Νομαρχιακή Επιτροπή Ανθρωπίνων Πόρων )
Με αποφάσεις Νομάρχη ορίζεται ως Αντινομάρχης και Πρόεδρος ΝΕΑΠ ο κ. Γαλιατσάτος Θεόδωρος.

Με απόφαση Ν.Σ. μέλη: Αραβαντινός Διονύσιος, Μαντζουράτος Δημήτριος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
THΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28 Σεπτεμβρίου 2023

Τριήμερη 39η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς

 ΤΡΙΗΜΕΡΡΗ 39Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι αναλάβαμε τ…
28 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΟΑ: «Κολυμβητική Ημερίδα» την Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την  Κολυμβητική Ημε…
28 Σεπτεμβρίου 2023

Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου: Κοινή συναυλία με την Φιλαρμονική Δήμου Αλεξανδρουπόλεως

Ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως, επέλεξε να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη – επιμορφωτική εκδρομή για του…
28 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόγραμμα για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Σύμφωνα με το Π.Δ.:1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετώ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»
25 Σεπτεμβρίου 2023

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»

Με μεγάλη μας χαρά επισκεφθήκαμε το κατάστημα Loukoumania που βρίσκεται στο Αργοστόλι και ήρθε η…
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
12 Σεπτεμβρίου 2023

Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς

Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς και να μάθουμε περισσότερες πλη…
Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά
8 Σεπτεμβρίου 2023

Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά

Το βιβλιοπωλείο «Κύβος» καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με μία μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα σ…
Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»
6 Σεπτεμβρίου 2023

Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»

Είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και να θαυμάσουμε τον χώρο όπου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU