Skip to main content
5 Νοεμβρίου 2007

Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης σε Εργαζόμενους Μετανάστες IΙ

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων σχετικά με το Πρόγραμμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης σε Εργαζόμενους Μετανάστες IΙ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε εργαζόμενους Μετανάστες» έχει σχεδιαστεί και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. II του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1., Ενέργεια 1.1.2. Γ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Απευθύνεται:
σε εργαζόμενους Μετανάστες ανεξαρτήτως εθνικότητας,
σε συζύγους Ελλήνων υπηκόων με στόχο την ομαλότερη ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα και τη συνοχή της οικογένειας, καθώς και
σε υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η πιστοποιημένη επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Στόχοι του Προγράμματος είναι:
Να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να ανταποκρίνονται στις επικοινωνιακές καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Μέσω της ανάπτυξης της επικοινωνιακής ικανότητας στα ελληνικά, να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενοι με ό,τι στοιχειοθετεί την κοινωνική ζωή, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι την επικοινωνιακή ικανότητα στα ελληνικά σε τέτοιο βαθμό ώστε, όσοι το επιθυμούν, να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια διαδικασία πιστοποίησης ελληνομάθειας.

Να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τη βασική δεξιότητα της γλώσσας σε τέτοιο βαθμό, ώστε, όσοι επιθυμούν, να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους τίτλους σπουδών που απέκτησαν στη χώρα προέλευσής τους, να ενταχθούν στην τυπική εκπαίδευση (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) ή να παρακολουθήσουν άλλα προγράμματα άτυπης εκπαίδευσης για να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες, απαραίτητες για την προσωπική κι επαγγελματική ανάπτυξή τους.

Να συμβάλει στην ισότητα των ευκαιριών των δύο φύλων, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής και επαγγελματικής θέσης των γυναικών
Να προωθηθεί η διάδοση της ελληνικής γλώσσας.
Ειδικά για την κατηγορία των συζύγων ελλήνων υπηκόων, να συμβάλει στην ομαλότερη ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα και στη συνοχή της οικογένειας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2008.
Τμήματα μάθησης θα λειτουργήσουν σε όλο το Νομό, πρωινές και απογευματινές ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων. Στα τμήματα μάθησης θα μπορούν να εντάσσονται οι εκπαιδευόμενοι μετά από σχετική αίτησή τους.

Τα μαθήματα και τα βιβλία παρέχονται δωρεάν.  

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι δομημένο σε τέσσερα (4) επίπεδα μάθησης. Τα επίπεδα Α’, Β’ και Γ’ έχουν διάρκεια 100 ωρών το καθένα, ενώ το Δ’ επίπεδο έχει διάρκεια 125 ώρες. Οι 25 επιπλέον ώρες αφορούν μαθήματα ελληνικής ιστορίας και στοιχείων ελληνικού πολιτισμού.

Στο τέλος του κάθε επιπέδου χορηγείται Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης. Οι γλωσσικές δεξιότητες που αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι στην ελληνική γλώσσα, ακόμα και από τα πρώτα επίπεδα εκμάθησης, τους δίνουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε διαδικασίες πιστοποίησης ελληνομάθειας. Επιπλέον θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας που θα διενεργούνται από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων για όσους επιθυμούν να πάρουν την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα.
Πληροφορίες:
Κεντρική Υπηρεσία: Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.), οδός Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 3ος όροφος, τηλ: 210 2584804, website: www.ideke.edu.gr, e-mail: metanastes@ideke.edu.gr
Περιφερειακά:
Ισόγειο Νομαρχίας-Διοκητήριο. Υπεύθυνος: Θεοδωρακάτος Ευάγγελος τηλ:2671025402, φάξ:2671029075

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουλίου 2024
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο κατάστημα «V & V Cafe Snack Bar & More» διοργανώνεται μουσική …
22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
22 Ιουλίου 2024
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ώρα: 9.00μμ Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟ…
22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU