"Εναλλακτικές μορφές Επαναχρησιμοποίησης του Πλαστικού Υλικού".
"Εναλλακτικές μορφές Επαναχρησιμοποίησης του Πλαστικού Υλικού".
"Εναλλακτικές μορφές Επαναχρησιμοποίησης του Πλαστικού Υλικού".
"Εναλλακτικές μορφές Επαναχρησιμοποίησης του Πλαστικού Υλικού".
30 Ιουνίου 2015

"Εναλλακτικές μορφές Επαναχρησιμοποίησης του Πλαστικού Υλικού".

ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/IONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE

GLOBAL STUDIO 2015

LAB 85302: KEFALONIA – STATE OF THE ISLAND

Διεπιστημονικό Εργαστήριο LAB 85302:STATE OF THE ISLAND υπό την επίβλεψη του καθηγητού Mark Titmarsh (Συνέχεια του έργου του UTS 2014, SINGLE USE ISLAND : Plastic Customs, The Fantastic Plastic Crank- o- Phone, Tunel Vision)

Σε αυτό το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Σχεδίου 2015(Συνέχεια του έργου SINGLE USE ISLAND του έτους 2014) το Σχέδιο χρησιμοποιείται εκ νέου ως ένας παράγοντας για την αλλαγή και ως ένας δημιουργικός τρόπος για την κριτική διερεύνηση ενδεχομένης μελλοντικής ανάπτυξης σε σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα. Με κέντρο το Ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς το εργαστήριο θα εξετάσει το μέλλον του νησιού όσον αφορά τη χρήση και την σε καθημερινή βάση επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών υλικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διερεύνηση του νησιού, τις πόλεις και λοιπές περιοχές για την αναγνώριση παραγόντων, όπως είναι ο πολεοδομικός χώρος , ο δημόσιος χώρος, η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος , η αρχιτεκτονική, ο τουρισμός, τα θαλάσσια σπορ και οι συναφείς κλάδοι, σε σχέση πάντα με την διαδικασία του Σχεδίου.

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με μορφή εξερεύνησης σχετικά με την ύπαρξη του πλαστικού στο περιβάλλον, την ιστορία της δημιουργίας του και τους λόγους που έχουν οδηγήσει να είναι πανταχού παρόν στις καθημερινές πρακτικές. Θα εξετάσουμε την χρήση του πλαστικού στο νησί για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, επισημαίνοντας οποιαδήποτε εξάρτηση από τη χρήση των διαθέσιμων πλαστικών, από πλαστικές σακούλες μέχρι φλιτζάνια καφέ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξετάσουν την πολιτιστική ιστορία του νησιού, των θεσμών και των επιχειρήσεων, των εγχώριων συνθηκών διαβίωσης και ψυχαγωγικών πόρων αλλά και όλα τα ζητήματα που ενδέχεται να ισχύουν γενικά και σε άλλα νησιωτικά κράτη, όπως η Αυστραλία ή η Ινδονησία.

Τελικός στόχος του εργαστηρίου στην Κεφαλονιά είναι ο σχεδιασμός μιας παρουσίασης που θα προβληθεί στο Ιόνιο Κέντρο. Τα έργα αυτά μπορούν να λάβουν τη μορφή δημιουργικών εγκαταστάσεων, που θα αντανακλούν τη συνείδηση ​​ χρήσης των πλαστικών, τη κατεύθυνση συμπεριφοράς προς το ιδανικό της βιωσιμότητας, την προς τα άνω ανακύκλωση για αισθητικές πρακτικές και την πιθανή δημιουργία ενός προτύπου προς μίμηση από άλλα νησιά και νησιωτικά κράτη.

Η ομάδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνευ, θα καταρτίσει τη σύσταση της τελικής έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3, Ιουλίου 2015 στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού. Το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί με την ιδιότητα να μπορεί να ενσωματωθεί με τα αντίστοιχα έργα άλλων/αντίστοιχων διεπιστημονικών ομάδων από την Αμερική και επίσης Ελληνικών φορέων, με σκοπό την παρουσίαση και πιθανή υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων αντικατάστασης των μορφών του πλαστικού, που είναι σε συνεχή χρήση στο νησί της Κεφαλονιάς.

Kαθηγητής Mark Titmarsh

Ο Kαθηγητής Mark Titmarsh (γεννημένος το 1955, Ingham, Αυστραλία) είναι εικαστικός που εργάζεται στη ζωγραφική, βίντεο και γραφή. Πίνακες του και φίλμ βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές σε όλη την Αυστραλία, και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόσφατη εργασία του εκτελείται κάτω από τον τίτλο «επέκταση της ζωγραφικής» και είναι η ζωγραφική για τη ζωγραφική ή η ζωγραφική που μεταφέρεται σε αντικείμενα, βίντεο και κείμενα. Πρόσφατες εργασίες του περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής σε βιομηχανικά υλικά, περιβάλλοντα φθορισμού, αποτελούμενα από έγχρωμα φωτεινά κορδόνια και επίσης έργα βίντεο για κινητά τηλέφωνα. Το 2006 ήταν συνιδρυτής του καλλιτεχνικού χώρου << Loose Projects>> και παραμένει ο συνδημιουργός του σχετικού βιβλίου του χώρου.

Στη δεκαετία του 1990 με έδρα το Σίδνεϊ διετέλεσε συνιδρυτής της ‘’Art Hotline’’, μίας ομάδας καλλιτεχνών που εξέθεταν εφήμερα έργα εκτός των χώρων των γκαλερί σε καθημερινά τοπία. Επιμελήθηκε επίσης ενός βιβλίου που τεκμηρίωνε τις άνω δραστηριότητές τους μεταξύ του 1992 και του 1995. Μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα μπορούσε να περιγραφεί ως αντικείμενα μετα-ζωγραφικά, διότι λαμβάνουν τη μορφή κατασκευών τριών διαστάσεων, κατασκευές που αφορούν ειδικά τις εννοιολογικές πτυχές της ζωγραφικής. Στα έργα του Οθόνης περιλαμβάνονται βίντεο και πειραματικές ιστοσελίδες που εκτέθηκαν στην έκθεση του έτους 2000, Multimedia Art’s Asia Pacific.

Ο Mark δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τις τέχνες, ήταν συν-ιδρυτικό μέλος της ‘’Working Artists Against Ralph’’ and PEAASS (Promoting Electoral Awareness of the Artist’s Status in Society), δύο ομάδες που συγκροτήθηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και να αυξήσουν την συνειδητοποίηση της συμβολής τους στο εθνικό πολιτιστικό περιβάλλον. Ήταν συν-ιδρυτικό μέλος της ομάδας Group 3, μία συνεργασία καλλιτεχνών για την εξερεύνηση των ορίων της ζωγραφικής πρακτικής μέσω της εγκατάστασης και της φωτογραφικής τεκμηρίωσης.

Στη δεκαετία του 1980 απέκτησε διεθνή φήμη ως ένας πειραματικός σκηνοθέτης με παρουσία στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, κερδίζοντας βραβεία στο Ann Arbor και το Διεθνές Φεστιβάλ του Μοντρεάλ. Στην Αυστραλία είχε μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της μεταμοντέρνας αναζήτησης σχετικά με τις εικαστικές τέχνες στο ρόλο του ως συν-εκδότης του περιοδικού εικαστικών τεχνών ‘’Οn the Beach’’ και ως νέος ζωγράφος / χειριστής της εικόνας.

Ο Mark ήταν ένα συν-ιδρυτικό μέλος της Super 8 Film Group, μια οργάνωση που εδρεύει στο Σύδνεϋ για την προώθηση, τη διανομή, και την έκθεση της Αυστραλιανής πειραματικής κινηματογραφίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Μεταφυσικής TV – μια ομάδας 5 πειραματικών σκηνοθετών, των οποίων το έργο στηρίχθηκε σε δημιουργική ανα-κατασκευή έργων δημιουργημένων από <<θραύσματα>> που είχαν ληφθεί από τηλεοπτικές εικόνες.

Μεταξύ άλλων προσόντων, ο Mark έχει μόλις ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα στη Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστικών Τεχνών και έχει σπουδάσει στο St Martin ‘s College of Art του Λονδίνου, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Pietro Vannucci Σχολή Καλών Τεχνών στην Ιταλία ως επίσης και στο Πανεπιστήμιο για Ξένους στην Περούτζια της Ιταλίας.

Σπουδαστές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνευ, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα GLOBAL STUDIO 2015, LAB 85302:STATE OF THE ISLAND:

Matilda Clarke , George Berry, Laura McLean, Oliver Ryan, Yanzi Zhang, Tom Potter, Lara Chapman, Stephanie Bacchin, Emilia Matuszkiewich, Alexander Jones, Xiaogu Guo, Madison Corkevy, Naomi Bockarie , Aisa Khan, Henry King.

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξαιρετική η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» του Κώστα Ευαγγελάτου[13.08.2022]
14 Αυγούστου 2022

Εξαιρετική η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» του Κώστα Ευαγγελάτου[13.08.2022]

Για άλλη μια χρονιά μαζί με την πανσέληνο του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση «Πανσ…
Καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδίας Δήμου Αργοστολίου [13.08.2022]
14 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδίας Δήμου Αργοστολίου [13.08.2022]

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία της ανδρικής & παιδικής χορωδί…
Εξήντα ένα χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου
13 Αυγούστου 2022

Εξήντα ένα χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου

Τείχος ύψους 2 μέτρων, που χώριζε το Βερολίνο σε Ανατολικό και Δυτικό. Χτίστηκε το 1961 από τους…
Παρουσίαση βιβλίου «Λύκος για πάντα» Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» [12.08.2022]
13 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση βιβλίου «Λύκος για πάντα» Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» [12.08.2022]

Πραγματοποιήθηκε χθες 12 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» η παρουσίαση βιβλίου «Λύκο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δείτε τον ανανεωμένο χώρο του «Carpos quality and taste»
11 Αυγούστου 2022

Δείτε τον ανανεωμένο χώρο του «Carpos quality and taste»

Το κατάστημα «Carpos quality and taste» ανανέωσε το χώρο του κάνοντάς τον ακόμα πιο φρέσκο και «…
Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα
2 Αυγούστου 2022

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα

Ένας διαφορετικός χώρος ετοιμάστηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη περιοχή και όχι μόνο….Σ…
Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!
20 Ιουλίου 2022

Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!

Στην boutique που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Cephalonia Palace, στο Ξι, Ληξούρι, θα βρείτε όλα τα…
«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας
12 Ιουλίου 2022

«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Το κατάστημα «Kefalonia Morfeas Massage»  βρίσκεται στο κέντρο του Λιθοστρώτου και παρέχει μοναδ…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design