Skip to main content
8 Φεβρουαρίου 2008

Επιτυχημένη η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αδερφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, πραγματοποίησε την πρώτη για το 2008, εκδήλωσή της, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, τη Δευτέρα 04/02, στο θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο δάσκαλο και μαέστρο, Διονύση Αποστολάτο, και τον εθελοντισμό.

Το κοινό καταχειροκρότησε το σπουδαίο συμπατριώτη μας αναγνωρίζοντάς του ένα έργο 60 ετών στην υπηρεσία της μουσικής, μια προσφορά ζωής στον πολιτισμό μας.

Το Διονύση Αποστολάτο προσφώνησε ο Ηλίας Αλυσανδράτος, έφορος του Δ.Σ. της Αδελφότητας, και αναφέρθηκε στο έργο του ο πρόεδρος της ένωσης χορωδιών Ελλάδος, κ. Αντώνης Οικονόμου.

Η πρόεδρος της Αδελφότητας, Νεοφύτου Μαριολένη, του απένειμε τιμητική πλακέτα, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων για τη μεγάλη του προσφορά και τόνισε ότι ο μαέστρος Διονύσης Αποστολάτος, ανέδειξε και πρόβαλε την μουσική κουλτούρα του τόπου μας, δημιούργησε δε σχολή της οποίας οι μαθητές θα συνεχίσουν το έργο του άξιου δασκάλου.

Το μουσικό αφιέρωμα προς τιμήν του, δόθηκε από τη χορωδία λυρικών καλλιτεχνών «Απόλλων Μουσηγέτης» και τη μαντολινάτα της Αδελφότητας, υπό τη δ/νση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε και ο κορυφαίος μαθητής του δασκάλου. Στο τέλος του προγράμματος τον κάλεσε στη σκηνή να διευθύνει το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς, το γνωστό μας « καράβι».

Ο μαέστρος συγκινημένος συνεγχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, τους μουσικούς, χορωδούς, το κοινό και το μαθητή του.
Στο χαιρετισμό του, επεσήμανε την ανάγκη να διασωθεί η μουσική μας και η επιλογή της ποιότητάς της, σε μια εποχή που ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλλοτρίωσής του μουσικού μας αισθήματος, από προϊόντα αμφιβόλου αξίας.

Η Αδελφότητα του Πειραιά άγγιξε πτυχές του πολιτισμού μας που χρειάζονται προστασία και υποστήριξη, όπως ειναι η πνευματική κληρονομία μας αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθησία για τον τόπο μας, για το λόγω αυτό κύρηξε το 2008 ως «έτος ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον των νησιών μας». βραβεύοντας επίσης τις εθελοντικές ομάδες του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας, προβάλλοντας το ανθρωπιστικό έργο τους και τη δράση τους , και κάλεσε τους Κεφαλλονίτες και Ιθακησίους να ενισχύσουν την προσπάθειά τους για την προστασία των νησιών μας.

Ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Λειβαθούς κ. Μοσχόπουλος, ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τους σκοπούς των εθελοντικών ομάδων, αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία των υπεύθυνων αρχών για τον εθνικό μας δρυμό τον Αίνο, και ζήτησε στήριξη και αναγνώριση των υπηρεσιών των εθελοντών από την πολιτεία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με τους παραδοσιακούς χορούς, από τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας, υπό την επιμέλεια του Διονύση Μπάλλα, δασκάλου του χορού.

Την εκδήλωση πλαισίωσε προβολή φωτογραφγικού υλικού, από τη ζωή του Δ. Αποστολάτου, από τα νησιά μας και ένα αφιέρωμα στον Αίνο.
Η μεγάλη συμμετοχή των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων της Παροικίας στην τιμητική αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση, όπως και σε όλες τις άλλες που πραγματοποιούνται από τους πολιτιστικούς φορείς της Αττικής, δηλώνει την αγάπη για τον τόπο τους , και την ανάγκη να ζωντανεύουν το μύθο τους,προβάλλοντας τον πολιτισμό των νησιών μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα την λογοτέχνη μας κα Καλή Καλεράντε – Καγγελάρη για την προσφορά της μέσω του βιβλίου της «Πυρομένες Αλήθειες», καθώς και τον βουλευτή Κεφαλονιας και Ιθάκης για την παραχώρηση του θεάτρου Ακροπόλ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο βουλευτής των νησιών μας κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο δήμαρχος Αργοστολίου κ. Τσιλιμιδός, η βουλευτής κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο τέως υπουργός κ. Αρσένης, εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15 Ιουλίου 2024
“Ο χρόνος έκρινε, ποιος έμεινε, ποιος έφυγε, ποιος έζησε τη μουσική, ποιος έδωσε ψυχή και ποι…
15 Ιουλίου 2024
Είναι η ψυχοθεραπεία ένα μοντέρνος τρόπος αντιμετώπισης αρνητικών συναισθημάτων ή μήπως όχι; …
15 Ιουλίου 2024
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024, ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Γ…
15 Ιουλίου 2024
Κυριακή 14 ΙΟΥΛΙΟΥ • ΛΕΙΒΑΘΩ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ, ώρα: 21:00, στο Πολιτιστικό κέντρο, πρώη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024
Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU