24 Νοεμβρίου 2006

Η ΕΤΙΝ για τις τουριστικές εκθέσεις Philoxenia και WTM.

Με δυο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού ολοκληρώνεται για το 2006 η προβολή των Ιονίων Νήσων. Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αρχές Νοέμβρη η έκθεση Word Travel Market. Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο ΓΓ ΠΙΝ κος Σωτ. Βόσδου είχε επαφές με tour operators αλλά και άλλους φορείς προκειμένου να προβληθούν τα Ιόνια Νησιά ως ταξιδιωτικός προορισμός. Ο ΓΓ ΠΙΝ μεταξύ άλλων είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας TUI UK και με την contracting manager της εταιρείας THOMSON. Επίσης με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας ΑPPOLO κύριο Τ. Φιλιππόπουλο , που δραστηριοποιείται στην Σκανδιναβία, συζητώντας την δυνατότητα προσέλευσης τουριστών από της Σκανδιναβία.Η World Travel Market είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για επαγγελματίες του τουρισμού και πολλοί Επτανήσιοι επιχειρηματίες έδωσαν το παρών πραγματοποιώντας χρήσιμες επαφές για τις τουριστικές τους επιχειρήσεις. Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων ήταν συνολικά 40 τμ. , ένα stand ανά νομό.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών για τους Βρετανούς . Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιθώριο της Word Travel Market από την εταιρεία AXA Insurance , η τουριστική αγορά της Μ. Βρετανίας αποτιμάται σε περίπου 160 δις. ευρώ καθώς αυτό είναι το συνολικό ποσό που φέρονται να δαπάνησαν οι Βρετανοί φέτος σε ταξίδια , τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα. Σύμφωνα με την έρευνα , οι Βρετανοί δαπανούν για τις διακοπές τους περίπου 72 δις ευρώ, 7 δις ευρώ σε εκδρομές , 6,5 δις ευρώ σε ταξιδιωτική ασφάλεια , 3,5 δις ευρώ για ενοικίαση αυτοκινήτων , ενώ ξόδεψαν ή πρόκειται να ξοδέψουν 46,4 δις ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών για το 2006 είναι η ίδια τους η χώρα και η Ιρλανδία με ποσοστό 68% . Ακολουθούν η Ισπανία με 37% , η Γαλλία με 25% , η Ιταλία με 19 % , οι ΗΠΑ με 17% και η Ελλάδα με 13%. Το στοιχείο που δίνει ένα στίγμα για την επόμενη τουριστική περίοδο είναι η πληροφορία που υπάρχει από παράγοντες του τουρισμού και καταγράφεται σε αύξηση στον αριθμό αεροπορικών θέσεων που δεσμεύουν για Ελλάδα πολλοί τουριστικού οργανισμοί για το 2007.

Λίγες μέρες μετά το πέρας της έκθεσης του Λονδίνου WTM 2006, η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε μέσω της ΕΤΙΝ ΑΕ στην έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης ( 16/11/06 – 19/11/06 ) Η αγορά της Βόρειας Ελλάδας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τα Ιόνια Νησιά , και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκεί προβολή της. Για να ενδυναμωθεί περαιτέρω η παρουσία των Ιονίων Νήσων στην Philoxenia , η ΠΙΝ πραγματοποίησε διαφημιστικές καταχωρήσεις στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες «Μακεδονία» , «Αγγελιοφόρος» και «Εγνατία» . Στις καταχωρίζεις διαφημίζονταν συγχρόνως τα Ιόνια Νησιά αλλά και το περίπτερο της Περιφέρειας ώστε επιχειρηματίες και κοινό να ενημερωθούν για το ακριβές σημείο που θα επισκεφτούν στη Philoxenia.

Στα πλαίσια της έκθεσης τουρισμού Philoxenia ο Γ.Γ κος Σωτήριος Βόσδου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο χώρο του περιπτέρου. Στην συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ εφαρμογή εικονικής περιήγησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Δράση που γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Καινοτομία στα Ιόνια Νησιά» και αναπτύσσεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την εταιρία Digital Innovations.

Σύμφωνα με τον κύριο Ν. Πάχτα που έκανε την παρουσίαση της εικονικής περιήγησης , η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και το τουριστικό προϊόν που έχει να προσφέρει.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε με ιδιαίτερα καλαίσθητο περίπτερο 105 τ.μ. , όπου απέσπασε και το βραβείο της έκθεσης, ως «καλύτερης δημιουργίας». Εκπροσωπήθηκαν και οι τέσσερις νομοί σε ειδικά για τον καθένα διαμορφωμένο χώρο όπου είχαν την ευκαιρία τα παρουσιάσουν τα αξιοθέατα του κάθε νομού καθώς και τοπικά προϊόντα.

Επίσης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσίασε και διέμεινε το φυλλάδιο «πολιτιστικές εκδηλώσεις 2007» στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού και στην ανάδειξη πολιτιστικού προϊόντος των νησιών, καθώς σε αυτό είναι καταγεγραμμένες όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των νησιών για το 2007.

Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκεφτήκαν πολλοί επιχειρηματίες καθώς και κοινό, όπου είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει σε κλήρωση για διακοπές στα Ιόνια Νησιά. Συνολικά είκοσι ζευγάρια κληρώθηκαν να γνωρίζουν τα νησιά μας.
Σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ ο πρόεδρος της Έκθεσης Τ. Φωμόπουλος απένειμε στο Γ.Γ κο Σωτήριο Βόσδου για τα Ιόνια Νησιά, τη χρυσή κάρτα μέλους. Στα πλαίσια της Philoxenia οργανώθηκε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Hosted Buyers. Συνολικά 100 τουριστικοί πράκτορες ,από 30 κράτη ,σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, πραγματοποίησαν συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Την ευθύνη του περιπτέρων στις παραπάνω εκθέσεις τουρισμού είχε η ΕΤΙΝ ΑΕ με τους κ. Ε. Κατωπόδη και Σ. Θύμη. H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την ΕΤΙΝ ΑΕ έχει ήδη προγραμματίσει την συμμετοχή σε συνολικά δεκατέσσερις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και για το 2007 , με στόχο την καλύτερη προβολή των Ιονίων Νήσων ως προορισμού .

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
1 Ιουνίου 2023

Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
Πρόγραμμα Σεβάσμιου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, δια τον μήνα Ιούνιο 2023
31 Μαΐου 2023

Πρόγραμμα Σεβάσμιου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, δια τον μήνα Ιούνιο 2023

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται ημερομηνίες και ώρες του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου Κεφαλλην…
Εκδήλωση: “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί” 17 Ιουνίου
31 Μαΐου 2023

Εκδήλωση: “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί” 17 Ιουνίου

Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί 2023 – Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι. Για δεύτερη χρονιά θ…
Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: “1ο Πόρος Rapid 2023” Αποτελέσματα – Βραβεύσεις
31 Μαΐου 2023

Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: “1ο Πόρος Rapid 2023” Αποτελέσματα – Βραβεύσεις

Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.), σε συνεργασ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design