Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2 π.μ. και ενώ το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα το τρίτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς ήταν σε εξέλιξη μπήκε σε ενέργεια η μηχανή του χρόνου που γύρισε πίσω στην εποχή του λύχνου Κεφαλλονίτες και θιακούς.
Η άμυλα οδήγησε τους απλούς πολίτες σε ανύψωση του εαυτού τους με μόνη την αξία τους και με το ενδιαφέρον τους προς τον συνάνθρωπό τους.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και η καλοκαιρία διευκόλυνε τις επιχειρήσεις αποκατάστασης και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Η επιτυχία του κακού όμως πολλούς δελεάζει.
Τα κεντρικά κανάλια άρχισαν να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου στα «παράθυρα» κόλαση… πολιτικοί αντίπαλοι να τρώνε τις σάρκες τους και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν την αγάπη τους στην δικαιοσύνη για λογαριασμό των άλλων, αλλά δεν φρόντισαν να είναι οι ίδιοι δίκαιοι.
Ως άφρονες στη μέση του πεδίου της μάχης μεταχειρίσθηκαν επονείδιστες εκφράσεις ικανές να βυθίσουν εκατόζυγο τριήρη.
Το κανάλι MEGA θριάμβευσε μέσα από τα κεντρικά δελτία του με στημένα «κιου» και κόψιμο όσων ειπώθηκαν και δεν πωλούσαν .
Επεσκέφθη την Ιθάκη η κα Αννα Διαμαντοπούλου με κλιμάκιο του τοπικού Πασόκ και όλες οι δηλώσεις περί ευθυνών οι οποίες αφορούσαν τον χώρο που εκπροσωπεί ψαλιδίστηκαν.
Βασίλεψε το: «στραβώνω και πουλώ άνοιξε τα μάτια σου και πάρε.» Η κα Όλγα Τρέμη το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στο κεντρικό δελτίο του MEGA ενημέρωνε με στόμφο και επικριτικό ύφος ότι η Ιθάκη ήταν από την Τρίτη στο σκοτάδι και η Ιθάκη από άκρη σ’ άκρη είχε ρεύμα, Πέμπτη και Παρασκευή. (εκτός του Δημοτικού φωτισμού.)
Ο φιλοκατήγορος Δήμαρχος Αργοστολίου δεν φόρεσε την «φόρμα εργασίας» δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, αντίθετα μοίραζε ευθύνες επιμελώς εγκαθιστώντας κάμερες γύρω του και παραπληροφορούσε ότι το Νοσοκομείο Αργοστολίου «γέμισε» από ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν(δύο ήταν) δηλητηριάζοντας το θυμικό μας. Ειπώθηκε ότι διένειμε νερό στα δημοτικά διαμερίσματα όμως σε κάποια όπως τις Μηνιές επί ματαίω περίμεναν υδροφόρες του Δήμου οι κάτοικοι.
Κάποιος άλλος έπρεπε να προτείνει τα τρία ξενοδοχεία του Δήμου να φιλοξενήσουν τους οικονομικά αδύνατους και ευπαθείς..
Το ότι οι κάτοικοι των νησιών έμειναν χωρίς νερό την ευθύνη φέρουν όσοι δήμαρχοι δεν είχαν προνοήσει να τροφοδοτήσουν τα δίκτυα ύδρευσης των Δήμων τους με γεννήτριες που το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας προβλέπει και τους ενισχύει οικονομικά.
Την λεκτική αδυναμία του Νομάρχη κου Λευκαδίτη την γνωρίζουμε όλοι, ίσως όμως είναι προτιμότερη από εκείνες τις γλώσσες με την εξαπλωμένη ακτίνα μικροπολιτικής δράσης.
Στο Ληξούρι κατέληξε μία 82άχρονη που όλοι εκείνοι που εξαπέλυσαν μύδρους στα τηλεπαράθυρα ,δεν σκέφθηκαν και δεν επισκέφθηκαν ποτέ και ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης.
Οι περισσότεροι ανήκουν σε συνδυασμούς που θα εμπλακούν στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Οι ευθύνες αναλογούν σε όσους συνομολόγησαν να πωληθούν το 1997 οι αεροφισούνες από το κέντρο διανομής Αργοστολίου στην Κρήτη, και οι οποίες θα έσωζαν την κατάσταση:
Το εσωτερικό δίκτυο της ΔΕΗ ήταν σε κακή κατάσταση:
Το 1993 η Κεφαλονιά η Ιθάκη και η Ζάκυνθος αντιμετώπισαν τις ίδιες δύσκολες καταστάσεις επί δωδεκαημέρου.
Τι έγινε εκ των υστέρων ,και είχαμε επανάληψη αυτής της κατάστασης;
Ας το ερευνήσουν οι υπεύθυνοι και ας αποδοθούν ευθύνες για να σπάσει ο πάγος της ανευθυνότητας.
Όσο για τον παροξυσμό που επικράτησε και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τον τόπο όμως δεν κουράστηκαν καθόλου να το αποδείξουν θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πολύ περισσότερο κινδυνεύουμε από την παράνοια ενός λανθασμένου αγώνα πολιτικής επικράτησης παρά από την όποια διακοπή ρεύματος.
Όσον αφορά στα ΜΜΕ που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται για το κέρδος ένα έχω να πω: Η αλήθεια συχνά υποφέρει περισσότερο από τα χτυπήματα των υποστηρικτών της, παρά από τα επιχειρήματα των εχθρών της.
Ελευθερία Κουλουριώτου
Ιδιοκτήτρια Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Κεφαλονιάς
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλικής
Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.