Skip to main content
16 Οκτωβρίου 2008

Η ομιλία του Α.Μπέζα στη ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς

Στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς της Νέας Δημοκρατίας ήταν κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Η διεθνής οικονομική κρίση επηρεάζει σοβαρά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Τα πράγματα δυσκόλεψαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, δυσκόλεψαν την καθημερινότητα των πολιτών και στον τόπο μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Κατανοούμε τα δίκαια παράπονα και τις ανάγκες. Έχουμε όμως συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπισή τους, συνεχίζοντας τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Στη δύσκολη όμως αυτή συγκυρία, υπάρχει μια ατελείωτη σκανδαλολογία. Υπάρχει ένα κλίμα συνολικής απαξίωσης, που επισκιάζει το έργο που παράγουμε. Κάποιοι εναντιώνονται σε κάθε αλλαγή, επιχειρώντας να πλήξουν την Κυβέρνηση και να ανακόψουν το έργο που προωθούμε.

Δεν θα τα καταφέρουν και δε θα τα καταφέρουν γιατί από εμάς δεν υπάρχει καμία ανεκτικότητα σε οποιαδήποτε παρανομία. Τίποτα δεν πρόκειται να μένει αδιερεύνητο. Η Νέα Δημοκρατία δε φοβάται ούτε τα σκάνδαλα, ούτε αυτούς που σκανδαλολογούν ».

« Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Οι μεταρρυθμίσεις είναι, αναγκαίες, για να περιορίσουμε τη σπατάλη και τα ελλείμματα. Είναι αναγκαίες για να δημιουργείται ανάπτυξη, να παράγεται πλούτος, και να μοιράζεται πιο δίκαια το κοινωνικό μέρισμα, ώστε να στηριχθούν περισσότερο αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Δε θέλουμε οι φορολογούμενοι να πληρώνουν, σχεδόν τρία εκατ. ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ. Θέλουμε τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν στη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, στα Κέντρα Υγείας, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στα Νοσοκομεία, θέλουμε τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο σίγουρος δρόμος για ένα στέρεο κοινωνικό κράτος. Είναι ο δρόμος για την άσκηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής. Είναι ο κοινός μας στόχος, για τον οποίο έχουμε δεσμευθεί απέναντι σε όλους πολίτες ».

Επίσης σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε:
Για τη διεθνή κρίση

« Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και με τους διεθνείς Οργανισμούς για να συντονίσουμε τη δράση μας. Εκείνο το οποίο προέχει αυτή την περίοδο και που αποτελεί μέριμνά μας, είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Να προστατεύσουμε τις καταθέσεις και επίσης να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα οικογενειακά εισοδήματα. Επαναλαμβάνω, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ».

Για το αν θα υπάρξει αναθεώρηση του προϋπολογισμού λόγω της κρίσης

« Ο προϋπολογισμός τον οποίο έχουμε καταθέσει για το 2009, είναι προϋπολογισμός ευθύνης και προοπτικής. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη, για απασχόληση και για κοινωνική συνοχή.

Εμείς διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα είναι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το πρόβλημα είναι σ’ αυτούς που τάζουν συνεχώς, χωρίς να λένε από πού θα βρουν τα χρήματα για να υλοποιήσουν αυτά που τάζουν ».

Για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ με την οποία δίνονται παροχές
« Το ΠΑΣΟΚ κάνει αυτό το οποίο συνήθιζε να κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να υπόσχεται σε όλους, τα πάντα. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δε χρειάζονται ούτε ανέξοδοι λαϊκισμοί, ούτε παροχολογία. Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι υπεύθυνη διαχείριση της κατάστασης.

Αυτά τα οποία υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες, θα κοστίσουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και το ερώτημα είναι από πού θα βρει τα χρήματα. Μήπως θ’ ακολουθήσει τη φορομπηχτική πολιτική που είχε ακολουθήσει τα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση; Νομίζω ότι οι πολίτες και η ελληνική οικονομία δε μπορούν ν’ αντέξουν τους αυτοσχεδιασμούς και τους πειραματισμούς των οικονομικών συμβούλων του κ. Παπανδρέου ».

Για τα τεκμήρια

« Αυτά τα οποία γράφονται και λέγονται για τα τεκμήρια νομίζω ότι είναι υπερβολικά. Έχουμε ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα τεκμήρια θα είναι ήπια, θα είναι δίκαια, θα είναι ξεκάθαρα. Δε στοχεύουμε στα μεσαία και στα χαμηλά εισοδήματα, στοχεύουμε μόνο σε κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, εκεί όπου υπάρχει πλούτος και ο πλούτος αυτός δε δηλώνεται.

Την πρότασή μας για τα τεκμήρια θα την καταθέσουμε στο Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, προκειμένου να υπάρξει διάλογος. Όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος σε σχέση με τα τεκμήρια, θα φέρουμε πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο ».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μονής Βατοπαιδίου
« Αυτή η επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων πρέπει να σταματήσει. Η λίμνη Βιστωνίδα παραδόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου με τα πρωτόκολλα παράδοσης και τις υπουργικές αποφάσεις του 1999, του 2002 και του 2003. Παραδόθηκε δηλαδή από τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές τις αποφάσεις, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις έχει ανατρέψει, τις έχει καταστήσει ανενεργές. Όλα τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία ερευνώνται από την Δικαιοσύνη, στην οποία Δικαιοσύνη έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της ».

Από το γραφείο τύπου
του Υφυπουργού

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμερα 2 η δεύτερη μέρα της 39 ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Έναρξη της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, χθες , 29 Σεπτεμβρίο…
30 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Σάμης: Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23»

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 κατά την διεξαγωγή τηςΆσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑ…
29 Σεπτεμβρίου 2023

Εξαιρετική η 39η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς @Πνευματικο Κέντρο Κουρκουμελάτων [29.09.2023]

Παρακολουθήσαμε σήμερα για άλλη μια χρόνια την εναρκτήρια συναυλία της τριμερούς Χορωδιακής Συνά…
28 Σεπτεμβρίου 2023

Τριήμερη 39η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς

 ΤΡΙΗΜΕΡΡΗ 39Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι αναλάβαμε τ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»
25 Σεπτεμβρίου 2023

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»

Με μεγάλη μας χαρά επισκεφθήκαμε το κατάστημα Loukoumania που βρίσκεται στο Αργοστόλι και ήρθε η…
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
12 Σεπτεμβρίου 2023

Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς

Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς και να μάθουμε περισσότερες πλη…
Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά
8 Σεπτεμβρίου 2023

Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά

Το βιβλιοπωλείο «Κύβος» καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με μία μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα σ…
Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»
6 Σεπτεμβρίου 2023

Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»

Είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και να θαυμάσουμε τον χώρο όπου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU