15 Νοεμβρίου 2005

Η ρομπόλα σε γραμματόσημο –> έγινε η επίσημη παρουσίαση

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2005 στο Νομαρχιακό Κατάστημα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, το νέο γραμματόσημο και η συσκευασία δώρου (με κρασί ρομπόλα) που θα κυκλοφορήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχοντας ως θέμα το τοπικό προϊόν της Κεφαλονιάς.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Ρομπόλας και τοπικών φορέων, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γεράσιμος Φόρτες, οι Αντινομάρχες κ.κ. Σωτήρης Κουρής και Αγγελος Μαρκέτος, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και αρκετός κόσμος, ενώ ο Βουλευτής του Νομού, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, απέστειλε χαιρετισμό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσης Λευκαδίτης, εξήρε την παρουσία του Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλληνίας στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, μέσα από τον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα παραγωγής, τη «σύνδεση» του οποίου κάνει ο Συνεταιρισμός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνεργασίας, μεταξύ του Συνεταιρισμού και των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Νομάρχη, ήταν ο εξής:
«Πολλές φορές έχει τονιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής, η ανάγκη για έναν ισχυρό Πρωτογενή τομέα, που θ’ αποτελεί πηγή εσόδων για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων των νησιών μας, οι οποίοι ασχολούνται, ως επί το πλείστον, με τη γεωργία, την κτηνοτροφία.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας αποτελεί υποδειγματική επιχείρηση σύνδεσης του Πρωτογενή τομέα με το Δευτερογενή. Είναι ο στυλοβάτης των Παραγωγών της Ρομπόλας της Κεφαλονιάς και αποτελεί πρότυπο συνεργατισμού και υπόδειγμα μιας υγειούς μεταποιητικής μονάδας σταφυλιών όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικό.
Η ύπαρξη του Συνεταιρισμού στην ημιορεινή περιοχή των Ομαλών ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα και δημιουργεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή, ενώ η σωστά οργανωμένη δομή και λειτουργία του, οργάνωσε και αξιοποίησε την αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε την ευκαιρία να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα των κατοίκων και σε πολλές περιπτώσεις έδωσε επαγγελματική διέξοδο.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας έχει αξιοποιήσει τόσο την παρακαταθήκη του πρωτογενή τομέα της Κεφαλονιάς, «την ΡΟΜΠΟΛΑ», όσο και τις παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιού ( ΤΣΑΟΥΣΙ, ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ) ενώ, και με τη συσσωρευμένη εμπειρία του, αναδεικνύει , προστατεύει και διατηρεί το φυσικό πλούτο της περιοχής της Ζώνης Ρομπόλας με της υψηλής ποιότητας παραγόμενα κρασιά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες με υπευθυνότητα, μεράκι και αυθεντικότητα.
Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παράγει ένα κομμάτι πολιτισμού, χαρακτηριστικό της Κεφαλονίτικης παράδοσης, προσφέροντας στην αγορά εκλεκτά κρασιά τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις.
Η επιχειρηματική δράση του Συνεταιρισμού λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή και συντελεί στην επίτευξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως οινοτουρισμός και εκπαιδευτικός τουρισμός.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφ/νιας & Ιθάκης έθεσε σε λειτουργία το αστεροσκοπείο στην πρώην βάση του ΝΑΤΟ στον Αίνο στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΔΟΞΟΣ, με οργανωμένες εκδρομές επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται αυτές τις εγκαταστάσεις.
Στον εθνικό δρυμό του Αίνου, προστατευόμενη περιοχή για το Κεφαλλονίτικο έλατο, υλοποιείται αναπτυξιακό έργο για την προστασία και αξιοποίησή του.
Η Ιερά Μόνή του Αγίου Γερασίμου, αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών ολοχρονικά.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας επέδειξε και επιδεικνύει μιά επιτυχή διάθεση υλοποίησης και διαχείρησης επενδυτικών σχεδίων καθιστώντας τον την πιό ανταγωνιστική επιχείρηση του είδους του στην αγορά.
Πρόσφατα, με την συμπαράσταση της Νομαρχίας Κεφ/νιας & Ιθάκης, στα πλαίσια του Μέτρου 2,1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας υλοποίησε με επιτυχία ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 300.000 ευρώ όπου περιελάμβανε συμπλήρωση και αντικατάσταση μεγάλου μέρους του εξοπλισμού παραγωγής του Οινοποιείου καθώς και την κατασκευή των εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού. Με τον εκσυχρονισμό του Οινοποιείου ενισχύθηκε και βελτιώθηκε η παραγωγή καθώς και η καλύτερη αξιοποίηση των σταφυλιών της περιοχής. Οι παραγωγοί Ρομπόλας με πιo ενισχυμένο και διασφαλισμένο το εισόδημά τους θα δείξουν αυξημένο ενδιαφέρον για την αμπελοκαλλιέργεια ιδίως για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς προς όφελος της μικρής τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ, κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω γι’ ακόμη μία φορά ότι η σταθερή πορεία σε τομείς όπως ο Πρωτογενής, και εν προκειμένω ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, εμπνέει σιγουριά στους αμπελοκαλλιεργητές της ζώνης, οι οποίοι με την καθοδήγησή του προχωρούν σε αναδιάρθρωση των αμπελώνων με νέες φυτεύσεις.
Σαφέστατα, αυτή η συνεργασία του Συνεταιρισμού Ρομπόλας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για την κυκλοφορία γραμματοσήμου και συσκευασίας δώρου με θέμα το τοπικό προϊόν, θ’ αναδείξει ακόμη περισσότερο και σε ευρύτερο βαθμό, όλα όσα αναφέραμε παραπάνω και δηλώνω τη βεβαιότητά μου για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας.
Σας ευχαριστώ».
Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι και οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τα τοπικά προϊόντα που υπήρχαν στον μπουφέ.

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Θέατρο Σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου στο Ληξούρι
4 Ιουλίου 2022

Το Θέατρο Σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου στο Ληξούρι

Δευτέρα 4 Ιουλίου Ληξούρι αύλειος χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου ώρα 8:30 μ.μ. Ο καλλιτέχνης του…
Εκδήλωση εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας [03.07.2022]
4 Ιουλίου 2022

Εκδήλωση εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας [03.07.2022]

Την Κυριακή 03.07.2022 πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Φωκάτων η εκδήλωση…
Νέα ώρα για την παράσταση από το θέατρο σκιών «Ταυλάτου» στο Αργοστόλι
3 Ιουλίου 2022

Νέα ώρα για την παράσταση από το θέατρο σκιών «Ταυλάτου» στο Αργοστόλι

Λόγω έντονου ανέμου η χθεσινή παράσταση στην πλατεία Αργοστολίου αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί σήμ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ» [02.07.2022]
3 Ιουλίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ» [02.07.2022]

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η εκδήλωση «Κωνστ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»
30 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε νέες προτάσεις για καλοκαιρινά body mist και κρέμες σώμ…
To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design