Skip to main content
15 Νοεμβρίου 2005

Η ρομπόλα σε γραμματόσημο –> έγινε η επίσημη παρουσίαση

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2005 στο Νομαρχιακό Κατάστημα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, το νέο γραμματόσημο και η συσκευασία δώρου (με κρασί ρομπόλα) που θα κυκλοφορήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχοντας ως θέμα το τοπικό προϊόν της Κεφαλονιάς.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Ρομπόλας και τοπικών φορέων, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γεράσιμος Φόρτες, οι Αντινομάρχες κ.κ. Σωτήρης Κουρής και Αγγελος Μαρκέτος, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και αρκετός κόσμος, ενώ ο Βουλευτής του Νομού, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, απέστειλε χαιρετισμό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσης Λευκαδίτης, εξήρε την παρουσία του Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλληνίας στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, μέσα από τον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα παραγωγής, τη «σύνδεση» του οποίου κάνει ο Συνεταιρισμός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνεργασίας, μεταξύ του Συνεταιρισμού και των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Νομάρχη, ήταν ο εξής:
«Πολλές φορές έχει τονιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής, η ανάγκη για έναν ισχυρό Πρωτογενή τομέα, που θ’ αποτελεί πηγή εσόδων για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων των νησιών μας, οι οποίοι ασχολούνται, ως επί το πλείστον, με τη γεωργία, την κτηνοτροφία.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας αποτελεί υποδειγματική επιχείρηση σύνδεσης του Πρωτογενή τομέα με το Δευτερογενή. Είναι ο στυλοβάτης των Παραγωγών της Ρομπόλας της Κεφαλονιάς και αποτελεί πρότυπο συνεργατισμού και υπόδειγμα μιας υγειούς μεταποιητικής μονάδας σταφυλιών όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικό.
Η ύπαρξη του Συνεταιρισμού στην ημιορεινή περιοχή των Ομαλών ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα και δημιουργεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή, ενώ η σωστά οργανωμένη δομή και λειτουργία του, οργάνωσε και αξιοποίησε την αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε την ευκαιρία να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα των κατοίκων και σε πολλές περιπτώσεις έδωσε επαγγελματική διέξοδο.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας έχει αξιοποιήσει τόσο την παρακαταθήκη του πρωτογενή τομέα της Κεφαλονιάς, «την ΡΟΜΠΟΛΑ», όσο και τις παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιού ( ΤΣΑΟΥΣΙ, ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ) ενώ, και με τη συσσωρευμένη εμπειρία του, αναδεικνύει , προστατεύει και διατηρεί το φυσικό πλούτο της περιοχής της Ζώνης Ρομπόλας με της υψηλής ποιότητας παραγόμενα κρασιά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες με υπευθυνότητα, μεράκι και αυθεντικότητα.
Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παράγει ένα κομμάτι πολιτισμού, χαρακτηριστικό της Κεφαλονίτικης παράδοσης, προσφέροντας στην αγορά εκλεκτά κρασιά τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις.
Η επιχειρηματική δράση του Συνεταιρισμού λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή και συντελεί στην επίτευξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως οινοτουρισμός και εκπαιδευτικός τουρισμός.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφ/νιας & Ιθάκης έθεσε σε λειτουργία το αστεροσκοπείο στην πρώην βάση του ΝΑΤΟ στον Αίνο στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΔΟΞΟΣ, με οργανωμένες εκδρομές επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται αυτές τις εγκαταστάσεις.
Στον εθνικό δρυμό του Αίνου, προστατευόμενη περιοχή για το Κεφαλλονίτικο έλατο, υλοποιείται αναπτυξιακό έργο για την προστασία και αξιοποίησή του.
Η Ιερά Μόνή του Αγίου Γερασίμου, αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών ολοχρονικά.
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας επέδειξε και επιδεικνύει μιά επιτυχή διάθεση υλοποίησης και διαχείρησης επενδυτικών σχεδίων καθιστώντας τον την πιό ανταγωνιστική επιχείρηση του είδους του στην αγορά.
Πρόσφατα, με την συμπαράσταση της Νομαρχίας Κεφ/νιας & Ιθάκης, στα πλαίσια του Μέτρου 2,1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας υλοποίησε με επιτυχία ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 300.000 ευρώ όπου περιελάμβανε συμπλήρωση και αντικατάσταση μεγάλου μέρους του εξοπλισμού παραγωγής του Οινοποιείου καθώς και την κατασκευή των εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού. Με τον εκσυχρονισμό του Οινοποιείου ενισχύθηκε και βελτιώθηκε η παραγωγή καθώς και η καλύτερη αξιοποίηση των σταφυλιών της περιοχής. Οι παραγωγοί Ρομπόλας με πιo ενισχυμένο και διασφαλισμένο το εισόδημά τους θα δείξουν αυξημένο ενδιαφέρον για την αμπελοκαλλιέργεια ιδίως για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς προς όφελος της μικρής τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ, κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω γι’ ακόμη μία φορά ότι η σταθερή πορεία σε τομείς όπως ο Πρωτογενής, και εν προκειμένω ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, εμπνέει σιγουριά στους αμπελοκαλλιεργητές της ζώνης, οι οποίοι με την καθοδήγησή του προχωρούν σε αναδιάρθρωση των αμπελώνων με νέες φυτεύσεις.
Σαφέστατα, αυτή η συνεργασία του Συνεταιρισμού Ρομπόλας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για την κυκλοφορία γραμματοσήμου και συσκευασίας δώρου με θέμα το τοπικό προϊόν, θ’ αναδείξει ακόμη περισσότερο και σε ευρύτερο βαθμό, όλα όσα αναφέραμε παραπάνω και δηλώνω τη βεβαιότητά μου για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας.
Σας ευχαριστώ».
Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι και οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τα τοπικά προϊόντα που υπήρχαν στον μπουφέ.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

7 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δήμος Σάμης ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Σάμης. Η εκδήλωση…
7 Δεκεμβρίου 2023

Χορευτική παράσταση «FROZEN» από τη σχολή χορού Ελισάβετ Λιβιεράτου

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 σας προσκαλούν οι μαθητές της σχολής χορού Ελισάβετ Λιβ…
6 Δεκεμβρίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σάμης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση – δράση της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι
6 Δεκεμβρίου 2023

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι

Μύρισαν Χριστούγεννα στο κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι. Με υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολι…
Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU