Skip to main content
18 Δεκεμβρίου 2006

Η τράπεζα Eurobang EFG βράβευσε τους αριστούχους μαθητές.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank EFG για τη βράβευση των αριστούχων, απ΄ όλα τα Λύκεια της χώρας με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, η τριακοστή δεύτερη τελετή βράβευσης των αριστούχων από τους νομούς Αχαΐας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το πιο καταλυτικό ζωντανό μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της ΓΆ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμό Ταμιευτηρίου σε κατάστημα της Eurobank.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, οι Βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Απόστολος Κατσιφάρας και Νικόλαος Νικολόπουλος, οι Αντινομάρχες Αχαΐας κ.κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Καράβολας, ο Αντιδήμαρχος Ακράτας κ. Ευάγγελος Σμυρνιώτης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων κ.κ. Δημήτρης Βακάλογλου και Αναστασία Ράγιου. Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ανδρέας Κυριακόπουλος, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Στυλιανός Δημάκας, ο Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Δημήτριος Ζωμένος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νικόλαος Μπαρδάκης, το Μέλος του Προγράμματος UNEP του ΟΗΕ κ. Βλάσσης Βελλόπουλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Αχαΐας.

Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι οι νέοι που βραβεύονται στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας της Eurobank αποτελούν την ελπίδα της χώρας μας, αφού με την αριστεία τους απέδειξαν ότι θέτουν υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνουν, ακολουθώντας το δρόμο των αξιών. Ξεκινώντας το καινούριο τους ταξίδι στη ζωή, τόνισε ο κ. Γιαννάκης –φέρνοντας ως παράδειγμα τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας- η πειθαρχία και η προσήλωση στους στόχους τους θα αποτελέσει το όπλο τους για την επιτυχία. Συνεχάρη επίσης τους γονείς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών τους και τους καθηγητές τους που, ως αφανείς ήρωες, τους οδηγούν στο σωστό δρόμο.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας απΆ όπου αποφοίτησε η αριστούχος μαθήτρια με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το νομό Αχαΐας, Αναστασία Μαυρομμάτη, στο 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου, απΆ όπου αποφοίτησε η αριστούχος μαθήτρια με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το νομό Ζακύνθου, Ιφιγένεια Μπουργιέζη, καθώς και στο Ενιαίο Λύκειο Ληξουρίου, απΆ όπου αποφοίτησε η αριστούχος μαθήτρια με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το νομό Κεφαλληνίας, Σταυρούλα Σκαφιδά.

Από την πλευρά της Eurobank, συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου καταστημάτων Πελοποννήσου της τράπεζας κ. Ανδρέας Ασπρούδας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Ζήσης. Στην ομιλία του, ο κ. Ζήσης τόνισε ότι «η Τράπεζά μας ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Eurobank EFG για το νομό Κεφαλληνίας έλαβαν οι εξής:

1. Ανδριανάτου Μαριέττα από το Ενιαίο Λύκειο Ιθάκης
2. Αννίνου Αντιγόνη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Πάστρας
3. Αντύπα Ελένη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μεσοβουνίου
4. Βαλλιανάτου Μαρκέλα από το Ενιαίο Λύκειο Κεραμείων
5. Δουλγεράκη Μαρία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου
6. Σκαφιδά Σταυρούλα από το Ενιαίο Λύκειο Ληξουρίου
7. Τζανετάτος Γρηγόριος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2 Οκτωβρίου 2023

Oλοκληρώθηκε η τριήμερη Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 39 η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ,χθες 1 Οκτωβρίου 2023 στ…
1 Οκτωβρίου 2023

Τρίτη μέρα της 39ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [01.10.2023]

Μετά τις ιδιαίτερες επιτυχημένες δύο μέρες της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σήμερα παρακολο…
1 Οκτωβρίου 2023

Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης: Επιχειρηματικά βραβεία 2023 @Αργοστόλι [30.09.2023]

To Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησε εκδήλωση για να απον…
30 Σεπτεμβρίου 2023

Δεύτερη μέρα της 39ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [30.09.2023]

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Έναρξη της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, χθες , 29 Σεπτεμβρίο…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»
25 Σεπτεμβρίου 2023

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»

Με μεγάλη μας χαρά επισκεφθήκαμε το κατάστημα Loukoumania που βρίσκεται στο Αργοστόλι και ήρθε η…
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
12 Σεπτεμβρίου 2023

Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς

Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς και να μάθουμε περισσότερες πλη…
Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά
8 Σεπτεμβρίου 2023

Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά

Το βιβλιοπωλείο «Κύβος» καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με μία μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα σ…
Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»
6 Σεπτεμβρίου 2023

Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»

Είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και να θαυμάσουμε τον χώρο όπου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU