Skip to main content
24 Αυγούστου 2010

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σπηλιώτη

Πλημμύρησε η Κοργιαλλένειος Βιβλιοθήκη από κόσμο και συγκίνηση.

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Σπηλιώτη με τίτλο « Μαρίνος Χιόνης, το Παιδί που Αλλαξε το Πεπρωμένο του» έγινε χθες βράδυ (19-08-2010) στην Κοργιαλλένειο Βιβλιοθήκη, Αργοστολίου παρουσία του κ. Χιόνη. Κύριος ομιλητής ήταν ο φιλόλογος κ. Πέτρος Πετράτος ο οποίος ανάλυσε το έργο του συγγραφέα και την εθελοντική προσφορά του κ. Μαρίνου Χιόνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ. Βαγγέλης Κεκάτος, τέως Διοικητής Νοσοκομείου, πλαισιωμένος από τις κυρίες Σοφία Παπαδοπούλου και Φρόσω Μπεκιάρη, που κατά την διάρκεια της παρουσίασης διάβαζαν αποσπάσματα από το βιβλίο. Συγχρόνως σε μια μεγάλη οθόνη κυλούσαν εικόνες της ζωής και του έργου του κ. Χιόνη με ηχητική κάλυψη, που επιμελήθηκαν από τον Αρχιτέκτων Απόλλωνα Σπηλιώτη.

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει την ζωή και το έργο του γιατρού κ. Μαρίνου Χιόνη. Είναι μια αληθινή ιστορία του παιδιού που ορφάνεψε από μητέρα στα δύο του χρόνια, αλλά τελικά πέτυχε να γίνει ο παγκοσμίου φήμης οφθαλμίατρος Μαρίνος Χιόνης, να φθάσει εκεί ψηλά που στόχευσε, χωρίς να κάνει το χρήμα σκοπό, αλλά μέσον. Από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του ήταν ότι παρέμεινε «Ανθρωπος» για να σκορπίζει απλόχερα τις γνώσεις του για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν: ο Βουλευτής κ. Σ. Μοσχόπουλος, ο Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο Πρόεδρος της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων κ. Ν. Πεκάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων κ. Λ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Α. Ζαπάντης, ο Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινηκής κ. Α. Μάζης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Β. Σπηλιώτη και ο κ. Γ. Σταματάτος, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοργιαλλενείου Βιβλιοθήκης.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Νομάρχης και Βουλευτής κ. Η. Μπεριάτος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ν. Βαλιανάτος, ο Δήμαρχος Πυλαρέων και προεδρος ΤΕΔΚΚΙ κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο πρώην νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης, ο πρώην Δήμαρχος Ελειού – Πρόνων κ. Α. Ζαπάντης, ο παγκοσμίου φήμης οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Δ/ντής Παθολογίας κ. Π. Μπαζίγος, η ακτινολόγος κα. Ε. Γιάκα και πλήθος κόσμου.

Η παρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων «ΟΔΥΣΕΥΣ». Τη παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου με τα εξής λόγια:

«Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Όταν παρουσιάζεται ένα βιβλίο είναι μία ιεροτελεστία. Ανάβει ένα φως κεριού στο σκοτάδι. Εμείς θα φύγουμε, αλλά το φως θα υπάρχει για να φωτίζει, να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις σκέψεις άλλων για το καλό του συνόλου. Ας του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο.

Ο λόγος που έπεισα τον γιατρό κ. Μαρίνο Χιόνη να γραφτεί η πορεία της ζωής του ήταν ώστε τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην ίδια κατάσταση, που ήταν ο ίδιος σαν παιδί, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να πουν « Μπορώ να ανατρέψω της μοίρας το κατεστημένο». Εάν και ένα μόνο παιδί μπορέσει να αποκτήσει αυτή την δύναμη, ο σκοπός του βιβλίου εκπληρώθηκε.

Επίσης θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι τα έσοδα αυτού του βιβλίου απόψε, θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κοργιαλλενείου Βιβλιοθήκης. Το βιβλίο μεταφράζεται στην Αγγλική για να παρουσιαστεί και στις Η.Π.Α. Τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα της οφθαλμολογίας και στα διάφορα ιδρύματα τυφλών. Ευχαριστώ όλους σας για την τιμή που μου κάνατε.»

Την εκδήλωση κάλυψαν ο δημοσιογράφος κ. Α. Παπαδιονυσίου από το κανάλι Αχελώος και τα ΜΜΕ του νομού μας, τα οποία και ευχαριστώ.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15 Ιουλίου 2024
“Ο χρόνος έκρινε, ποιος έμεινε, ποιος έφυγε, ποιος έζησε τη μουσική, ποιος έδωσε ψυχή και ποι…
15 Ιουλίου 2024
Είναι η ψυχοθεραπεία ένα μοντέρνος τρόπος αντιμετώπισης αρνητικών συναισθημάτων ή μήπως όχι; …
15 Ιουλίου 2024
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024, ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Γ…
15 Ιουλίου 2024
Κυριακή 14 ΙΟΥΛΙΟΥ • ΛΕΙΒΑΘΩ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ, ώρα: 21:00, στο Πολιτιστικό κέντρο, πρώη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024
Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU