Κόκκινος Βράχος: Ο σύλλογος των νέων…
Κόκκινος Βράχος: Ο σύλλογος των νέων…
Κόκκινος Βράχος: Ο σύλλογος των νέων…
Κόκκινος Βράχος: Ο σύλλογος των νέων…
18 Μαΐου 2011

Κόκκινος Βράχος: Ο σύλλογος των νέων…

Ο «Κόκκινος Βράχος» είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος από νεαρά σε ηλικία άτομα, που κατάγονται από το χωριό των Σιμωτάτων, αλλά και τις γύρω από αυτό περιοχές της Λειβαθούς. Τα παιδιά αυτά τα γνωρίσαμε μέσα από το beach party που διοργάνωσαν πριν από ένα χρόνο στην παραλία του Λουρδά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον. Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους και με χαρά μας μίλησαν για τις δραστηριότητές τους, αυτές που έχουν πραγματοποιήσει, αλλά και όσες σχεδιάζουν για το μέλλον…

Μιλήστε μας για τον «Κόκκινο Βράχο»…

Η ιδέα για την ίδρυση του συλλόγου προέκυψε το καλοκαίρι του 2008, στην παραλία του Λουρδά, όπου μαζεύονταν όλη η νεολαία του χωριού μας. Εκεί κάναμε τα πρώτα beach party μας όλοι μαζί χαλαρά σαν παρέα. Επειδή όμως περνούσαμε πολύ καλά και η παρέα μας συνεχώς μεγάλωνε, αρχίσαμε να συζητάμε μεταξύ μας την ιδέα για την ίδρυση ενός συλλόγου, από εμάς, τη νεολαία του χωριού. Μαθαίνοντας από τους γονείς και τους παππούδες μας για το παρελθόν και ελπίζοντας να διατηρήσουμε όλα όσα βιώνουμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο για το χωριό μας, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτιστικό σύλλογο που θα διαιωνίζει την πολιτισμική κληρονομιά του χωριού μας στις επόμενες γενιές. Έτσι λοιπόν η απόφαση δεν άργησε να ληφθεί, αφού έβρισκε σύμφωνη και πρόθυμη όλη τη νεολαία, καθώς και όλους τους χωριανούς μας, οι οποίοι μας στήριξαν από την αρχή της προσπάθειας μας.

Η νεολαία του χωριού μας είναι μια μεγάλη παρέα και με τη δημιουργία του συλλόγου πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε τους χωριανούς κοντά μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις μας. Ευτυχώς η προσδοκία μας αυτή πραγματοποιήθηκε και η συμμετοχή των συγχωριανών μας σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι μεγάλη και πολύ θερμή! Τα Σιμωτάτα είχαν ανάγκη από ένα σύλλογο που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες όλων των κατοίκων ανεξαρτήτως, και θα βρισκόταν όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτούς!

Από που πήρε το όνομά του ο σύλλογος;

Το όνομα του συλλόγου μας «Κοκκινος Βράχος» δόθηκε από τα ιδρυτικά του μέλη. Ο Κόκκινος βράχος είναι ένας μεγάλος ογκόλιθος πάνω από το χωριό μας, στους πρόποδες του Αίνου, σε ένα σημείο απ’ όπου είναι ορατός από όλο το χωριό. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, ο βράχος αυτός έχει αποχρώσεις του κόκκινου που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να διακρίνεται από μακριά. Είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του χωριού μας και αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Σιμωτάτων, σύμβολο δύναμης, αντοχής και προσπάθειας. 

Πόσα μέλη αριθμείτε αυτή τη στιγμή; Ποιο είναι το Δ.Σ. του;

Τα μέλη του συλλόγου μας είναι περίπου ’80. Το Δ.Σ είναι το εξής: Κρήτη Ειρήνη Θωμάτου – πρόεδρος, Ευάγγελος Θωμάτος – Αντιπρόεδρος, Αικατερίνη Θωμάτου – Γενική Γραμματέας, Κασσάνδρα Ευθυμιάτου – ταμίας, Αριστείδης Κουρκουμέλης – Α΄ βασικό μέλος, Γεράσιμος Μιχαλάτος – Β’ βασικό μέλος, Διονύσιος Μιχαλάτος – Γ’ βασικό μέλος.

Τα μέλη σας είναι μόνιμοι κάτοικοι ή κατοικούν εποχιακά στην περιοχή;

Μέλη του συλλόγου μας είναι όσοι κατάγονται από τα Σιμωτάτα και όσοι διατηρούν μόνιμη ή εξοχική κατοικία σε αυτά. Ωστόσο, όσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να έχουν τον τίτλο του φίλου του συλλόγου και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Κάθε πόσο γίνονται συμβούλια και πως κατορθώνετε να συγκεντρώνεστε; 

Καταρχάς γίνεται μια γενική συνέλευση του συλλόγου τον Αύγουστο, αμέσως μετά το beach party, καθώς τότε είναι παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη του συλλόγου, ακόμη και αυτοί που δεν μένουν μόνιμα στο χωριό. Τότε αποφασίζουμε τις εκδηλώσεις που θα κάνουμε στο χωριό κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, όπως επίσης και τα έργα που θα γίνουν στο χώρο του συλλόγου. Το Δ.Σ. συνεδριάζει και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα παρουσία πολλών μελών, ενώ συμβούλια γίνονται και μέσω του skype και του MSN σε ομαδικές συζητήσεις, καθώς κάποια από τα μέλη του συλλόγου σπουδάζουν εκτός Κεφαλονιάς. Η τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα είναι σπουδαίος σύμμαχος για την επικοινωνία μας! 

Ποιες οι κυριότερες δραστηριότητές σας; 

O σύλλογός μας οργανώνει ανά διαστήματα διάφορες εκδηλώσεις, εντός και εκτός χωριού. Τα Χριστούγεννα λέμε τα κάλαντα σε όλο το χωριό, ακόμη και στις στάνες των βοσκών, όπως έκαναν παλιότερα για να πάει καλά η παραγωγή. Επίσης, κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο χώρο του παλαιού σχολείου για όλους τους χωριανούς και μετά την Πρωτοχρονιά έχουμε την κοπή της πίτας. Το ίδιο γίνεται την Τσικνοπέμπτη, αλλά και την Καθαρή Δευτέρα, όπου αναβιώνουμε ένα παλιότερο έθιμο του χωριού που γινόταν μέχρι και τη γενιά των γονιών μας. Σύμφωνα με το έθιμο αυτό, τα αγόρια του χωριού ντύνονταν με προβιές και πήγαιναν σε όλο το χωριό κάνοντας θόρυβο με κουδούνες. Για τη νεολαία οργανώνουμε άλλες εκδηλώσεις, όπως αποκριάτικα party, το καθιερωμένο beach party μας κάθε καλοκαίρι, πάμε σε συναυλίες που γίνονται στο νησί όλοι μαζί με δικό μας λεωφορείο και, όποτε μπορούμε, όλοι ή τουλάχιστον η πλειοψηφία μας, κάνουμε μονοήμερες εκδρομές. 

Τα τελευταία χρόνια οργανώνετε από τα πλέον πετυχημένα beach party. Πως το κατορθώνετε να έχετε τέτοια συμμετοχή; Θεωρείτε ότι οι κάτοικοι της Λειβαθούς είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους και διψούν για ανάλογες εκδηλώσεις;

Αριστείδης Κουρκουμέλης: Η μεγάλη συμμετοχή στο Beach Party είναι το ευτυχές αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίπονης προσπάθειας αρκετών μηνών. Κάθε χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί το πάρτι αρχίζουμε να σχεδιάζουμε το επόμενο, προσπαθώντας, κάθε φορά, να βάλουμε ένα παραπάνω λιθαράκι στο οικοδόμημα.

Η πραγματική επιτυχία του party βασίζεται στον ίδιο τον κόσμο που συμμετέχει σε αυτό. Η μεγάλη συμμετοχή, το κέφι, ο χορός, είναι τα βασικά συστατικά για την ιδανική βραδιά και ο «Κόκκινος Βράχος» φροντίζει να υπάρχει η σωστή αναλογία.

Οι κάτοικοι της Λειβαθούς και ιδιαίτερα τα μέλη του «Κόκκινου Βράχου», είναι σίγουρα μια δεμένη παρέα, γεμάτη όρεξη για ζωή και διασκέδαση. Και φροντίζουν η διάθεση αυτή να μεταφέρεται σε όλους εκείνους που βρίσκονται στις εκδηλώσεις, από οπουδήποτε και αν έρχονται.

Κάθε χρόνο προχωράμε την οργάνωση του πάρτυ ένα βήμα παραπέρα. Ευτυχώς, η πρόεδρος μας είναι πολύ δραστήρια, διαθέτει πολλές ιδέες και αφιερώνει πολύ χρόνο στο να ψάχνει καινούρια πράγματα που θα κάνουν την επιτυχία του πάρτυ ακόμη μεγαλύτερη. Εμείς, τα μέλη του Δ.Σ., αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τη βραδιά, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί φυσικά μια επιτυχημένη βραδιά κρίνεται από το πόσο καλά θα περάσει ο κόσμος!

Ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον και πως θεωρείτε ότι μπορείτε να συμμετέχετε στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής;

Ο βασικός στόχος του συλλόγου είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στην πολιτιστική ανάπτυξη και βελτίωση της περιοχής, αλλά και των κατοίκων της. Όλες οι ενέργειές μας έχουν ως σκοπό να αναβαθμίσουν τη σχέση των Σιμωτάτων, αλλά όχι μόνο, με την παράδοση του τόπου, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα.

Ανάμεσα στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνονται δράσεις που σχετίζονται με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, την αναβίωση και τη διατήρησή τους. Παράλληλα, με το βλέμμα στο μέλλον και τις τρέχουσες ανάγκες του τόπου, δεν παραλείπουμε να δραστηριοποιηθούμε σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Ειδικά μετά την πρόσφατη φωτιά στην περιοχή, θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να συνεισφέρουμε ώστε να μετριαστούν οι ζημιές και να επανέλθει το φυσικό κάλος. 

Ποια η αντιμετώπιση των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες σας; Αισθάνεστε ότι έχετε επαρκή στήριξη ή θα θέλατε και κάτι παραπάνω;

Κρήτη Θωμάτου: Η ηθική και ψυχολογική στήριξη από το σύνολο των κατοίκων του χωριού ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή παραπάνω από αρκετή και αποτελεί πάντα για μας εφαλτήριο, προκειμένου να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Από την άλλη, δεδομένου ότι πολλές από τις ενέργειές μας απαιτούν και υλική στήριξη, η αρωγή της πολιτείας θα μπορούσε να είναι εντονότερη και πιο ουσιαστική. Εξάλλου, η δραστηριότητά μας δεν είναι κερδοσκοπική, αλλά αντίθετα στοχεύει στην παροχή πολιτιστικού περιεχομένου για το σύνολο της κοινωνίας. 

Ως νεολαία, ποια η σχέση σας με το παρελθόν, την ιστορία και τα έθιμα της περιοχής;

Διονύσης Α. Μιχαλάτος: Η νεολαία της περιοχής, μέσα από τις δραστηριότητες του «Κόκκινου Βράχου», διατηρεί μια δυναμική σχέση σεβασμού και εκτίμησης προς την παράδοση, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας. Τιμούμε το παρελθόν μας, φροντίζουμε να διατηρηθεί ανέπαφο, διαιωνίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και μέσα από μια σειρά από εκδηλώσεις, φροντίζουμε ώστε η κληρονομιά αυτή να επικοινωνείται τόσο σε όλους τους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες, που με τον τρόπο αυτό μορφώνονται και συμμετέχουν στην πολιτιστική διαδρομή του νησιού.

Θεωρείτε ότι η νεολαία φέρνει την ανανέωση και αν ναι, σε ποιους τομείς;

Η νεολαία από τη φύση της είναι μια δύναμη ανανέωσης, μια πνοή που μπορεί να ταράξει τα -συχνά λιμνάζοντα- νερά της εκάστοτε κοινωνίας. Ειδικά η νεολαία των Σιμωτάτων φιλοδοξεί να αναβιώσει τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, παράλληλα όμως να ανοίξει νέους δρόμους στην κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του χωριού και όχι μόνο. Στόχος μας είναι να κινούμαστε σταθερά προς τα εμπρός, με καινοτόμες δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετέχει το σύνολο των κατοίκων, προκαλώντας έτσι το ενδιαφέρον και τη δράση ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Τι έχετε να απαντήσετε σε όσους θεωρούν τη νεολαία ως ένα αδιάφορο κομμάτι της κοινωνίας, χωρίς θέση και άποψη;

Η νεολαία, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ένα δυναμικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, με τους δικούς της κώδικες, αντιλήψεις και απόψεις για τα δρώμενα. Εκείνοι που την κατακρίνουν, πιθανώς δεν προσπάθησαν να δουν τον κόσμο με τα δικά της μάτια, ώστε να κατανοήσουν τις θέσεις και τις απόψεις της. Ειδικά στην περίπτωση του συλλόγου, οι δράσεις του «Κόκκινου Βράχου» επιβεβαιώνουν το δυναμισμό και την όρεξη των νέων της Λειβαθούς. Μάλιστα, στις προσπάθειες μας αυτές, έχουμε αρωγό την προηγούμενη γενιά, η οποία χαίρεται με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Συνεργαζόμαστε μαζί τους, συμβουλευόμαστε τους μεγαλύτερους πριν αποφασίσουμε, αλλά στο τέλος πάντα κάνουμε αυτό που νομίζουμε σωστό. Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι θετικό, καθώς δεν υπάρχουν προστριβές, αλλά μόνο στήριξη και επιθυμία για βοήθεια.

Θα μας πείτε μερικά πράγματα για την ιστορία της περιοχής; Διαπιστώσαμε μια ιδιαίτερη σχέση με το παρελθόν, που διακατέχεται από ιδιαίτερο σεβασμό για αυτό…

Το χωρίο μας, αν και μικρό, κρύβει μια μεγάλη ιστορία. Πριν το σεισμό του 1953 το κέντρο του χωριού βρισκόταν πολύ πιο πάνω από τη σημερινή του τοποθεσία. Τώρα βέβαια, υπάρχουν μόνο τα ερείπια για να θυμίζουν σε μας τους νεότερους που ζούσαν οι παππούδες μας. Γενικότερα, υπήρχε μια πολύ ενεργή συμμετοχή πολλών από τους παππούδες μας και κατά τη διάρκεια της κατοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο είναι ο παππούς μας Ευάγγελος Θωμάτος, ο οποίος ήταν πράκτορας και σύνδεσμος στη Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή και επικεφαλής της ομάδος μεταφοράς και αποθηκεύσεως πολεμικού υλικού, ο Ναπολέων Θωμάτος, ο Διονύσιος Ευθυμιάτος, ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάτος, ο Ιωάννης Ευθυμιάτος, ο Νικόλαος Μανωλάτος, οι οποίοι υπηρετούσαν στην ομάδα υποδοχής υποβρυχίων και ασχολούνταν με την εκφόρτωση, μεταφορά και αποθήκευση του πολεμικού υλικού. Εμείς η νέα γενιά είμαστε υπερήφανοι για τη δράση των προγόνων μας και παραμένουν λαμπρά παραδείγματα σε μας. Γι’ αυτό το λόγο και δεν τους ξεχνάμε, αντιθέτως κάνουμε ότι μπορούμε για να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γι αυτούς και να συγγράψουμε ένα λεύκωμα με φωτογραφικό υλικό, με ιστορίες και με τη δράση τους, για όλους εμάς τους νέους, αλλά και για τις επόμενες γενιές! Η ιστορία του χωριού μας είναι αξιοσέβαστη και μας κάνει περήφανους παρόλο που είμαστε ένα μικρό χωριό με σχετικά λίγους κατοίκους και πολύ δεν μας έχουν ακούσει καν… 

Τι έχετε να θυμάστε από τη μέχρι σήμερα πορεία;

Γεράσιμος Μιχαλάτος: Η επιτυχημένη –κατά γενική ομολογία- διοργάνωση του φετεινού beach party είναι η κορωνίδα των επιτευγμάτων του συλλόγου. Περισσότερα από 2.000 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους το Beach Party που διοργανώσαμε στην παραλία των Λουρδάτων, γεγονός που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για αντίστοιχου μεγέθους εκδηλώσεις στο μέλλον.

Ποια είναι η έδρα του συλλόγου;

Κατερίνα Θωμάτου: Η έδρα του συλλόγου μας είναι το μονοθέσιο παλαιό σχολείο των Σιμωτάτων. Εμείς οι ίδιοι αναλάβαμε να ανακαινίσουμε και να διαμορφώσουμε το χώρο. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα προσιτό σε όλους τους χωριανούς μας χώρο όπου θα μπορούσαμε να συγκεντρωνόμαστε κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι λοιπόν βάψαμε το χώρο, αγοράσαμε έπιπλα, τηλεόραση, computer, επιτραπέζια παιχνίδια, βάλαμε κλιματισμό. Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσουμε το χώρο και να δώσουμε στους συγχωριανούς μας και κυρίως στη νεολαία του χωριού ένα μέρος για να μαζευόμαστε όλοι, να χαλαρώνουμε και να περνάμε καλά.

Πως μπορεί να γραφτεί και να συμμετάσχει κάποιος; Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ή ιδιαίτερες υποχρεώσεις;

Όποιος θέλει να γίνει μέλος πληρώνει την ετήσια συνδρομή, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δέκα ευρώ. Τα μέλη μπορούν να παρίστανται στις συνεδριάσεις και να συμμετέχουν σε όλες τις ενέργειες του συλλόγου. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Σαν σύλλογος νεολαίας βρίσκουμε μεγάλη στήριξη και από τους δικούς μας φίλους, οι οποίοι κατάγονται από άλλα μέρη, αλλά είναι εξίσου πρόθυμοι και συμμετέχουν ενεργά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μας.

Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι αναγνώστες του kefalonitis magazine για τον «Κόκκινο Βράχο»;

Θα θέλαμε να γνωρίζουν ότι ο σύλλογός μας είναι δυναμικός, ζωντανός, ανοικτός σε συνεργασίες, με νεανικές ιδέες, κοιτάζει μπροστά και πάντα θα διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο τη διασκέδαση όλων. Επίσης, ότι είμαστε μια παρέα γεμάτη ενέργεια, ανοικτή σε προτάσεις, δημοκρατική και πάνω απ’ όλα καλόκεφη και χαρούμενη!

Επίσης, μιλήσαμε και με κάποια από τα μέλη του συλλόγου, για τη συμμετοχή τους σε αυτόν…

«Μ’ αρέσει που είμαι μέλος του συλλόγου, γιατί με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει μας δίνεται η ευκαιρία οι άνθρωποι όλου του χωριού να βρεθούμε πιο κοντά!!!», Κώστας Ευθυμιάτος

«Είμαι κι εγώ ενεργό μέλος στο σύλλογο και προσφέρω πάντα πρόθυμα τη βοήθειά μου, όταν μου ζητηθεί. Πιο πολύ μου αρέσουν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος, όπως το beach party και η κοπή της πίτας», Θάλεια Θωμάτου

«Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Κόκκινος Βράχος» σημειώνει μεγάλη επιτυχία στα Σιμωτάτα, και οχι μόνο! Πέρυσι είχαμε πάει με το Σύλλογο στη συναυλία της Δέσποινας Βανδή στη Σάμη και ήταν πολύ ωραία! Αυτό που περιμένω με χαρά είναι το πασίγνωστο πλέον Beach Party του Συλλόγου, στα Λουρδάτα, στις 11 Αυγούστου! Θα είμαστε όλοι εκεί!!!», Τζένη Βαγγελάτου

«Είμαι από τα μικρότερα σε ηλικία μέλη, αλλά συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου μας και προσφέρω πρόθυμα τη βοήθειά μου όπου μου ζητηθεί. Και αυτό είναι κάτι που το κάνω ευχάριστα. Πιστεύω ότι ο σύλλογος έχει μεγάλη αξία για την κοινωνική ανάπτυξη του χωριού, αφού σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η διοργάνωση του καθιερωμένου πλέον beach party, αλλά και οι διάφορες συναντήσεις μας στο σύλλογο!», Μίνα Κουρκουμέλη

«Η δημιουργία του συλλόγου ήταν ένα δύσκολο για μας εγχείρημα, που όπως φαίνεται στεύφτηκε με επιτυχεία και συνεχίζουμε δυναμικά! Αυτό που μου αρέσει είναι οι συχνές συναντήσεις μας και οι συζητήσεις που κάνουμε για τα διάφορα θέματα που μας απασχολούν, όπως είναι η διοργάνωση του beach party, αλλά και του πανηγυριού του χωριού, που γίνεται στις 14 Αυγούστου!», Μαρία Κουρκουμέλη

«Ως επίτιμο μέλος του συλλόγου, μ’ αρέσει πολύ που κάνουμε ομαδικές δραστηριότητες, όπως το καθιερωμένο beach party που γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλοι επιτυχία. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να ερχόμαστε πιο κοντά και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Πιστεύω ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο σύλλογο!!!», Αγγελική Δρακοπούλου

«Είμαι μέλος του συλλόγου και αυτό που μου αρέσει στο σύλλογο είναι ότι μαζευόμαστε όλα τα παιδιά και βοηθάμε στο να γίνουν νέα πράγματα στο χωριό μας, όπως το beach party και άλλες εκδηλώσεις…!!!», Έλενα Μιχαλάτου

«Είμαι μέλος του συλλόγου και μου αρέσουν οι διάφορες εκδηλώσεις του συλλόγου μας, γιατί έχουμε την ευκαιρία να ερχόμαστε πιο κοντά και να συνεργαζόμαστε για ένα σκοπό, όπως το beach party…!!!», Κρις Θωμάτου

«Μέσα από το σύλλογο γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια να διασωθούν ήθη, έθιμα και αναμνήσεις των περασμένων χρόνων και συγχρόνως δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της να επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες που βοηθούν στη διατήρηση καλών σχέσεων και φιλιών και στην απόκτηση νέων εμπειριών», Μαρία Κουρκουμέλη

«Είμαι μέλος στο σύλλογο και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι υπάρχει ένας χώρος για να συναναστρέφομαι με άλλα άτομα και να περνάμε ευχάριστα. Όπως και όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», Χριστίνα Τζαννετάτου

 
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]

Η Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά νησί για όλους» και η Τοπική Κίνηση Πολιτών «Φάρος» συνδιοργάνωσα…
Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»
2 Ιουνίου 2023

Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»

Oι ετοιμασίες για το 33d Kefalonia Gym Festival «ANNA POLLATOU» βρίσκονται στην τελική ευθεία. Π…
Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
1 Ιουνίου 2023

Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design