Skip to main content
Μαίρη – Έλεν Νέζη: Μια διάσημη Κεφαλονίτισσα Mezzo – soprano
Μαίρη – Έλεν Νέζη: Μια διάσημη Κεφαλονίτισσα Mezzo – soprano
Μαίρη – Έλεν Νέζη: Μια διάσημη Κεφαλονίτισσα Mezzo – soprano
Μαίρη – Έλεν Νέζη: Μια διάσημη Κεφαλονίτισσα Mezzo – soprano
27 Σεπτεμβρίου 2010

Μαίρη – Έλεν Νέζη: Μια διάσημη Κεφαλονίτισσα Mezzo – soprano

H Μαίρη – Έλεν Νέζη είναι μια από τις πλέον γνωστές Mezzo – soprano παγκοσμίως, με αρκετές παραστάσεις, κονσέρτα και ρεσιτάλ, σε πολλές περιοδείες στις πιο ξακουστές αίθουσες μουσικής ολόκληρου του κόσμου. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική προσωπικότητα με σπουδαία καριέρα και αναγνωρισμένη αξία, έχοντας λάβει άριστες κριτικές, κάτι που λίγοι από εμάς, όσοι ασχολούνται με αυτόν το χώρο, γνωρίζουν. Ακόμα λιγότεροι, παρασυρόμενοι από το ξενικό της επίθετο, ξέρουμε ότι αυτή η ιδιαίτερη μορφή κατάγεται από την Ελλάδα και μάλιστα η ιδιαίτερη πατρίδα της είναι η Κεφαλονιά. Εμείς μιλήσαμε μαζί της και σας την παρουσιάζουμε, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που έγινε σε ένα έντονα φιλικό κλίμα, καθώς έτσι αισθάνθηκε μιλώντας για ένα περιοδικό της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Καλημέρα Μαίρη – Έλεν. Ώστε Κεφαλονίτισσα…

Καλημέρα Ανδρέα! Είμαι Kεφαλονίτισσα κατά το ήμισυ, από την πλευρά της μητέρας μου-που ακούει στο πρωτότυπο όνομα, που… μόνο Kεφαλονίτισσα θα μπορούσε να έχει: Ανθοδέσμη Μουρελάτου- και γεννήθηκε στα Χαυδάτα Ληξουρίου (υπέροχο χωρίο!). Σχεδόν όλα μου τα καλοκαίρια από παιδί τα έχω περάσει στα Χαυδάτα και στο Ληξούρι. Έχω φυσικά εξερευνήσει και όλο το νησί, από την κορυφή του Αίνου ως τη λίμνη της Μελισσάνης, από το Φισκάρδο ως τη Σκάλα, από την Παλλική ως τον Πόρο και το θεωρώ απʼ τα ωραιότερα μέρη παγκοσμίως! Τόπος γέννησης μου είναι το Μόντρεαλ του Καναδά.

Με τι ακριβώς ασχολείσαι; Ποια είναι τα ήδη της μουσικής που έχεις επιλέξει και ποιο θα έλεγες ότι σε συναρπάζει περισσότερο;

Είμαι μέτζο-σοπράνο ή ελληνιστί: μεσόφωνος. Το είδος μου είναι το λυρικό τραγούδι, η όπερα και είναι αυτή η μουσική, με την οποία ασχολούμαι, που με συναρπάζει περισσότερο!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο χώρο; Καλλιτεχνική φλέβα ή κάτι άλλο;

Καλλιτεχνική φλέβα σίγουρα υπάρχει, εξαιτίας και της κεφαλονίτικης καταγωγής μου! Θυμάμαι πάντα την μητέρα μου να τραγουδάει, αλλά και ο πατέρας μου, Γιώργος Νέζης (από την Κόρινθο), άκουγε όλη μέρα κλασσική μουσική και αμερικάνικα μιούζικαλ! Πάντα ακούγαμε ποιοτική μουσική σπίτι μας. Η αδερφή μου επίσης άκουγε όλα τα είδη της μουσικής και ήταν εκείνη πιο πολύ που με εισήγαγε στη δημοτική μουσική, στη Ροκ, την Τζαζ, την Αναγεννησιακή μουσική, την μπαρόκ, στην Ελληνική ποιοτική μουσική. Όπως βλέπεις το σπίτι μου ήταν καλό «σχολείο».

Υπήρχε η στήριξη από την οικογένεια σε αυτή σου την απόφαση;

Πολλή μεγάλη, αλλά και πολύ μεγάλο «καμάρι»!

Πως διαπίστωσες ότι έχεις το ταλέντο για κάτι παραπάνω;

Όταν είδα ότι προχωρούσα ασυνήθιστα γρήγορα τις σπουδές μου στο Ωδείο (πήρα δίπλωμα τραγουδιού σε τέσσερα μόλις χρόνια, ενώ το σύνηθες είναι από 8 και πάνω) και φυσικά μετά τις πρώτες μου επιτυχίες!

Σπούδασες κάτι άλλο ή αυτή είναι η μοναδική σου επαγγελματική ασχολία;

Έχω σπουδάσει κάτι εντελώς άσχετο, αλλά εξαιρετικά χρήσιμο στη ζωή μου: Νοσηλευτική Σχολή στα Τ.Ε.Ι!!! Έχω μάλιστα εργαστεί και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία», παράλληλα με τις σπουδές μου στο τραγούδι! 

Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Ξεκίνησα πιάνο από τα 6 μου και μπαλέτο από τα 4! Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι θα γίνω χορεύτρια κλασσικού μπαλέτου! Ξέρεις πως είναι αυτά τα παιδικά όνειρα… Πάντως δεν ξέφυγα πολύ! Στην όπερα αρκετές φορές μου χρειάζεται η κίνηση του χορού και με έχει βοηθήσει πολύ η ελευθερία που μου δίνει ο χορός στο σώμα. Η όπερα όπως ξέρεις είναι πολύ πολύπλοκο είδος! Και δεν αναφέρομαι στις παλιές παραγωγές τις οποίες έχει ο περισσότερος κόσμος που δεν παρακολουθεί το είδος στο μυαλό του. Τις παραγωγές δηλαδή με τους… υπέρβαρους τραγουδιστές που απλώς στέκονται φορώντας το κοστούμι του ρόλου και τραγουδούν. Οι σημερινές σκηνοθεσίες καμία σχέση δεν έχουν με τις παλιές (παρόλο που υπάρχουν κάποια υπολείμματα των παλιών ακόμα και τώρα)! Σήμερα απαιτείται ωραία εμφάνιση και λεπτά σώματα από τους τραγουδιστές, γνώσεις χορού και εξαιρετικό υποκριτικό ταλέντο! Αν δεν έχεις όλο αυτό το «πακέτο» δεν μπορείς σήμερα να κερδίσεις το κοινό και να κάνεις καριέρα διεθνή!

Πως εξελίχθηκε η ιστορία;

Μετά τις σπουδές μου στο τραγούδι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησα την σολιστική μου καριέρα στο Μέγαρο Μουσικής και παράλληλα και στη Λυρική Σκηνή. Κάποια στιγμή ηχογράφησα δύο όπερες του Χάιντελ με μια γερμανική δισκογραφική εταιρία (MDG) που κυκλοφόρησαν διεθνώς και φαίνεται ότι έκανα εντύπωση, αφού αυτές οι ηχογραφήσεις μου έδωσαν τις πρώτες προτάσεις για δουλειές στο εξωτερικό. Από τότε έχω κάνει πολλές ηχογραφήσεις και πια εργάζομαι πιο πολύ διεθνώς, έχοντας όμως πάντα τη βάση μου στην Ελλάδα.

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι πιο ιδιαίτερες στιγμές, εμπειρίες και αναμνήσεις σε αυτή σου τη σταδιοδρομία μέχρι σήμερα;

Η πρώτη φορά που έκανα μάθημα τραγουδιού με τη δασκάλα μου Μίσα Ικεούτσι, η οποία αμέσως αναγνώρισε τις ικανότητές μου (που εγώ αγνοούσα!), τη φορά που κέρδισα την ακρόαση και πρωταγωνίστησα στο Μέγαρο Μουσικής, τη φορά που με πήρε τηλέφωνο ο διάσημος μαέστρος Άλαν Κέρτις να μου πει ότι θέλει να μου προτείνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια όπερα στην Ιταλία και νόμιζα ότι είναι κάποιος φίλος και μου κάνει πλάκα! Κάθε όμως παραγωγή που κάνω και κάθε συναυλία είναι μια μοναδική εμπειρία. Από όλα έχω κάτι να θυμάμαι και από όλα έχω όμορφες αναμνήσεις, γιατί η δουλειά μου δίνει απέραντη ικανοποίηση!

Ποια μέρη έχεις επισκεφτεί μέσα από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις που θα σου μείνουν αξέχαστα;

Τα πιο συχνά μέρη που ταξιδεύω για να τραγουδήσω είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αμερική, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ολλανδία, ο Καναδάς. Έχω πάει βέβαια και σε άλλα κράτη, όπως στη Φινλανδία, στην Ν.Κορέα, την Αργεντινή, την Ουγγαρία, την Αγγλία, την Πολωνία. Με έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα κάποιες πόλεις: η Φλωρεντία, η Ρώμη και η Βενετία της Ιταλίας, η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο και η Κουένκα της Ισπανίας, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Μπουένος Άιρες.

Άνθρωποι που σε στήριξαν, αλλά και παράπονα από φορείς ή κάποιους άλλους;

Η οικογένειά μου και η δασκάλα μου στα πρώτα μου βήματα. Δεν έχω παράπονα για κανέναν συγκεκριμένο. Θα ήθελα όμως το εκάστοτε Υπουργείο Πολιτισμού να μην αγνοούσε ότι εγώ και κάποιοι άλλοι εξαιρετικοί συνάδερφοι που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό δοξάζουμε την Ελλάδα και δείχνουμε στους ξένους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο σουβλάκι και σκυλάδικο, αλλά μπορεί να διαπρέψει και σε άλλους τομείς! Και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για μας τους λυρικούς καλλιτέχνες, αλλά και για όλους τους εκπροσώπους της Τέχνης που διαπρέπουν διεθνώς, χωρίς να το μαθαίνει κανείς στην Ελλάδα!

Ποιους θεωρείς ως τους πλέον καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο; Ποιους έχεις ως πρότυπο;

Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες στο χώρο που θαυμάζω, αλλά δεν έχω πρότυπα. Πιστεύω ότι ο κάθε ένας έχει τη δική του προσωπικότητα και δίνει το δικό του στίγμα. Καμιά φορά το να έχει κάποιο πρότυπο μπορεί και να σε παγιδεύσει και προσπαθώντας να του μοιάσεις να μην αφήσεις να βγει η δική σου προσωπικότητα. 

Συνεργασίες που έχεις κάνει; Με ποιους ακόμα θα ήθελες οπωσδήποτε να συνεργαστείς κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σου;

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνεργασία που επιθυμώ να κάνω. Κάθε συνεργασία είναι ενδιαφέρουσα, εμπλουτίζει τις εμπειρίες μου και με ωριμάζει σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν προσωπικότητα.

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον; Κάτι που θα ήθελες να κάνεις επαγγελματικά οπωσδήποτε;

Ο στόχος και η επιθυμία μου είναι να είμαι υγιής και σωματικά, αλλά και φωνητικά για να μπορώ να τραγουδάω για όσο μου δίνει ευχαρίστηση και φυσικά για όσο δίνει ευχαρίστηση και… σε αυτούς που με ακούνε!!!

Ας έρθουμε στο κομμάτι της ζωής σου που αφορά στο νησί. Τι σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης «Κεφαλονιά»;

Υπέροχες παιδικές αναμνήσεις, οι φανταστικές παραλίες, η αγριάδα του τοπίου, η μυρωδιά της φρέσκιας ρίγανης, ο Γερογόμπος και τα Κηπούρια στα Χαυδάτα, τα αγαπημένα πρόσωπα των ανθρώπων του χωριού. 

Έρχεσαι συχνά στο νησί; Τουλάχιστον όσο θα ήθελες;

Δυστυχώς όχι πια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μιας και η δουλειά μου δε σταματάει όλο το χρόνο! Πέρυσι επισκέφτηκα το νησί, για πολύ λίγο όμως, και ελπίζω και φέτος, έστω και για τρεις μέρες! Να πάρω λίγο τη «μυρωδιά»του!

Ποια είναι η αγαπημένη σου παραλία;

Θα σου φανεί περίεργο, αλλά είναι τα Λαγκαδάκια (η παραλία με τα βράχια και τις σπηλιές κοντά στα Χαυδάτα – Χαβριάτα)! Φυσικά και ο υπέροχος και μοναδικός Μύρτος!

Έχεις κάνει κάποια εμφάνιση στο νησί;

Είχα τραγουδήσει στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Αργοστόλι (θέατρο – κόσμημα!) το 1996, στα πλαίσια περιοδείας που είχαμε κάνει με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την όπερα «ʼΕτσι Κάνουν Όλες» του Μότσαρτ, όπου πρωταγωνιστούσα. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κίνηση καλλιτεχνική στο νησί, μάλλον λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων…

Πως αισθάνθηκες μπροστά σε συμπατριώτες σου;

Μεγάλη συγκίνηση! Είχαν έρθει και συγγενείς μου… Πρέπει να πω ότι λόγω καταγωγής όλοι οι ντόπιοι είχαν ιδιαίτερη συμπεριφορά προς εμένα και το διασκέδασα αφάνταστα! Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που συμβαίνει στην Κεφαλονιά, νομίζω: Οι ντόπιοι περιποιούνται πιο πολύ τους «δικούς τους» παρά τους ξένους!

Ποια είναι η άποψή σου για τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί; Οι Κεφαλονίτες έχουν τελικά αξιοποιήσει την πολιτιστική τους παράδοση ή βρισκόμαστε κατά κάποιον τρόπο σε μια πολιτιστική κρίση, όπως ακούγεται;

Δεν γνωρίζω καθόλου αν υπάρχουν καν πολιτιστικά δρώμενα στο νησί! Υποθέτω ότι τα «πολιτιστικά δρώμενα» της Κεφαλονιάς είναι αυτά που κάνουν ότι διάφοροι πολιτικοί φορείς μόνο και μόνο για να παίρνουν χρήματα για «πολιτιστικά» από το Υπουργείο! Εκδηλώσεις, δηλαδή φτηνές ή και ερασιτεχνικές που δεν έχουν κανένα σκοπό και μάλλον κακό κάνουν, μιας και δημιουργούν στον κόσμο την εντύπωση ότι αυτό σημαίνει πολιτισμός: κάτι βαρετό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Αν θέλεις να προσφέρεις πραγματικά πολιτισμό στο τόπο σου αυτό που πρέπει να οργανώσεις είναι π.χ. ένα Φεστιβάλ που να περιέχει επαγγελματικά και ποιοτικά σχήματα από όλους τους χώρους της Τέχνης, για να δει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει μόνο το «σκυλάδικο» που προβάλλεται συνέχεια (λόγω οικονομικών συμφερόντων) στην τηλεόραση και όχι μόνον, αλλά και μορφές Τέχνης όπως η ποιοτική μουσική, η όπερα, η οπερέτα, το καλό θέατρο, η ζωγραφική, ο χορός κ.α., που μπορούν να συγκινήσουν και επίσης να ανεβάσουν το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων. Ένα τέτοιο σημαντικό Φεστιβάλ πρέπει να προβληθεί σωστά με διαφήμιση ή έστω και με μία καλή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Μια τέτοια προοπτική είναι σίγουρο ότι θα φέρει πολύ κόσμο στο νησί, από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και θα ανεβάσει και το πνευματικό επίπεδο των ντόπιων. Όμως δεν φαίνεται γενικά στην Ελλάδα να υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες που πραγματικά να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και να κοιτάνε μακριά. Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν θα βγούνε στις επόμενες εκλογές! Φυσικά, άνθρωποι που έχουν όραμα και προσπαθούν με αγάπη να κάνουν κάτι για τον τόπο τους που θα μείνει, πάντα είναι εκτιμηταίοι από τον λαό που θα τους επιβραβεύσει με την ψήφο του, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω ακόμα σε αυτόν τον τομέα και δεν βλέπουμε την προοπτική και τη δυναμική που μπορεί να έχει ένα τέτοιο όραμα. Μόνο ό,τι θα «αρπάξουμε» τώρα μας ενδιαφέρει…

Μίλησε μας λιγάκι για σένα. Καταρχήν καταφέρνεις να συνδυάζεις δουλειά και χόμπι;

Η δουλειά μου με ευχαριστεί, αλλά και με απασχολεί τόσο που δε μπορώ να πω ότι έχω κάποια χόμπι. Μου αρέσει η γυμναστική, πράγμα που κάποιες φορές καταφέρνω να συνδυάζω με τη δουλειά μου και άλλες όχι.

Υπάρχουν στιγμές έντασης; Και αν ναι, πως τις ξεπερνάς;

Πολλές! Η δουλειά μου είναι γεμάτη άγχος: Να προλάβεις να μελετήσεις τους ρόλους, να κάνεις καλή εντύπωση στο μαέστρο και μετά στο κοινό και τους κριτικούς, να μάθεις τη σκηνοθεσία (πολλές φορές είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη), να είσαι πάντα σε καλή φόρμα κ.λ.π. και συγχρόνως να κρατάς τις ισορροπίες στην προσωπική ζωή σου. Όλα προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και αισιοδοξία. 

Τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας μέσα από το περιοδικό;

Θα ήθελα να πω ότι το επάγγελμα μου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο που αφορά λίγους (αυτό το ακούω συχνά εδώ στην Ελλάδα). Η όπερα είναι λαϊκό είδος που μάλιστα προέρχεται από το αρχαίο δράμα! Για να το πω απλά: Είναι ένα θεατρικό έργο εστιασμένο περισσότερο στη μουσική, όπου το κείμενο λέγεται τραγουδιστά και η μουσική είναι γραμμένη από ιδιοφυείς συνθέτες, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τέτοιες υπέροχες συνθέσεις, που δεν χορταίνει κανείς να τις ακούει όσοι αιώνες και αν περάσουν και είναι πάντα επίκαιρες.

Οι περισσότερες όπερες είναι γραμμένες στα ιταλικά, ακόμα κι από Έλληνες συνθέτες (όπως οι σπουδαίοι Επτανήσοι Λαυράγκας -ο Κεφαλονίτης- Μάντζαρος, Σαμάρας) μιας και η Ιταλία ήταν τον 16ο ,17ο και 18ο αιώνα το κέντρο της όπερας, αλλά σήμερα παίζονται με υπότιτλους (εμείς τους λέμε υπέρτιτλους μιας και βρίσκονται πάνω από τη σκηνή!) στη γλώσσα της κάθε χώρας. Υπάρχουν όπερες και οπερέτες, βέβαια, γραμμένες στα γερμανικά, ρώσικα, τσέχικα κ.λ.π., αλλά και στα ελληνικά, από Έλληνες συνθέτες όπως ο Καλομοίρης, ο Σακελλαρίδης, καθώς και σύγχρονοι όπως ο συμπατριώτης μας Α. Κουνάδης και πολλοί άλλοι.

Πως θα συμβούλευες νεαρά άτομα που σκέφτονται να ασχοληθούν με το χώρο;

Να προσέξουν πάρα πολύ σε ποιόν δάσκαλο θα πάνε να σπουδάσουν τραγούδι, γιατί υπάρχουν πολλοί άσχετοι που αποκαλούν τον εαυτό τους «δάσκαλο», χωρίς να έχουν καμία σκηνική εμπειρία! Να κάνουν πολύ καλή έρευνα πριν ξεκινήσουν. Επίσης, θα τα συμβούλευα να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά και να ακούνε με προσοχή κάθε είδους κριτική. Η κριτική από όπου και αν προέρχεται, ακόμα και από τον πιο αδαή, είναι η κριτική που θα σου κάνει το αυριανό σου κοινό!

Πως μπορεί να ακούσει κάποιος τη μουσική σου, αλλά και να προμηθευτεί προϊόν δουλειάς σου;

Μπορεί όποιος θέλει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μου: www.maryellennesi.com. Εκεί θα βρει τη δισκογραφία και τα DVD που έχουν κυκλοφορήσει και στα οποία συμμετέχω. 

Που θα μπορούσε να μάθει περισσότερα κάποιος για εσένα και πως θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου;

Η προσωπική ιστοσελίδα μου είναι:www.maryellennesi.com

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουλίου 2024
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο κατάστημα «V & V Cafe Snack Bar & More» διοργανώνεται μουσική …
22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
22 Ιουλίου 2024
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ώρα: 9.00μμ Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟ…
22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU