Μαζορέτες… Dark angels
Μαζορέτες… Dark angels
Μαζορέτες… Dark angels
Μαζορέτες… Dark angels
26 Αυγούστου 2011

Μαζορέτες… Dark angels

Πριν λίγες μέρες, στο πάρκο PROKRIS διοργανώθηκε τουρνουά 5 X 5. Αρκετές ομάδες συμμετείχαν, με στόχο τη νίκη και τη θέση που οδηγεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 5 X 5.

Κι όμως, σε ένα καθαρά ανδρικό άθλημα, την παράσταση έκλεψαν για ακόμα μια φορά μια ομάδα από νεαρές κοπέλες… Πρόκειται για τις μαζορέτες, μια ομάδα που σχηματίστηκε για να ομορφύνει με την παρουσία της τους αγώνες του τουρνουά, στην έναρξη και στο ημίχρονο των αγώνων. Και σίγουρα αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη…

Εμείς, παρόντες και στον τελικό του τουρνουά, όπου για πρώτη φορά τις είδαμε σε μια ζωντανή εμφάνιση, αρπάξαμε την ευκαιρία, μιλήσαμε μαζί τους, αλλά και τις καλέσαμε σε μια αποκλειστική φωτογράφιση για όλους εσάς και σας τις παρουσιάζουμε… πιστεύοντας ότι η ομάδα τους έχει αρκετό μέλλον και σίγουρα το αποτέλεσμα αυτού που είδαμε είναι εντυπωσιακό!

Μιλήστε μας για την ομάδα σας. Πως και πότε ξεκινήσατε να δραστηριοποιείστε στον τομέα του χορού;

Το όνομά μας είναι «Dark angels», διότι συνδυάζει τις έννοιες του αγνού και του μυστηρίου.Η ομάδα συγκροτήθηκε τέλη Μάρτη, όταν σκεφτήκαμε να «ομορφύνουμε» τον τελικό ποδοσφαίρου 5 x 5, στο τουρνουά που διοργανώθηκε στο πάρκο PROKRIS. Έγιναν πολλές πρόβες και συζητήθηκαν αρκετές ιδέες, μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πότε πρωτοασχοληθήκατε και πως ξεκινήσατε την εκπαίδευσή σας;

Όλες μας έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποια μορφή χορού, άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο. Όταν συγκεντρωθήκαμε, αρχικά ρισκάραμε και πειραματιστήκαμε πάνω σε κάποιες χορογραφίες. Νιώσαμε σαν να ενώνουμε κομμάτια του παζλ, βάζοντας την μια κίνηση μετά την άλλη. Υπήρξαν ατυχήματα, πτώσεις, διαστρέμματα, απογοητεύσεις, αποχωρήσεις κοριτσιών, όμως δεν πτοηθήκαμε. Ήμασταν αποφασισμένες για την επίτευξη του στόχου μας!!!

Πώς όμως γίνατε ομάδα;

Αρχικά, υπήρξαν κάποιες δημοσιεύσεις στο facebook για αναζήτηση μαζορετών. Κυρίως όμως συγκεντρωθήκαμε λόγω παλιάς προσωπικής φιλίας – γνωριμίας με τις περισσότερες κοπέλες. Ομάδα γίναμε με τον καιρό, σταδιακά μέσα από τις πρόβες.

Ποιές είναι οι μέχρι σήμερα εμπειρίες από τις εμφανίσεις σας μπροστά σε κόσμο;

Οι περισσότερες είχαμε άγχος, κυρίως γιατί φοβόμασταν την πιθανότητα αρνητικών αντιδράσεων… Σίγουρα, όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά, δεν ξέρεις πως θα το αντιμετωπίσει ο κόσμος! Όταν όμως ξεκινούσε η μουσική και βλέπαμε πως παρασυρόταν και το κοινό στο ρυθμό μας, ανέβαινε ταυτόχρονα και το δικό μας ηθικό. Το διασκεδάζαμε… Ακόμη και την ώρα του χορού, τα πειράγματα μεταξύ μας δεν σταματούσαν!!!

Τι σημαίνουν οι λέξεις: γυμναστική, πειθαρχία, χορός, θέαμα, για εσάς;

Θα λέγαμε πως για εμάς αυτές οι έννοιες είναι: Γυμναστική… το μέσοΠειθαρχία… η απαίτησηΧορός… η διασκέδασηΘέαμα… η επιβράβευση.
Όλες αυτές συνθέτουν μια ομάδα όπως είναι αυτή των μαζορετών…

Που μπορούμε να σας δούμε/βρούμε συνήθως;

Δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο τηλέφωνο, αν αυτό εννοείς!! Όμως, όποιος ενδιαφέρεται υπάρχει το facebook… Όσο για να μας δείτε, πιστεύω ότι θα υπάρξει καλή διαφήμιση πριν την επόμενη μας εμφάνιση!…

Επόμενες εμφανίσεις… Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ορισμένες προτάσεις που μας έχουν γίνει αφορούν τουρνουά beach volley, εμφανίσεις σε beach party, καθώς επίσης και σε καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις πρόβες, για περισσότερα και ακόμη πιο εντυπωσιακά χορευτικά!
Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα μέσα από την παρουσία σας στο περιοδικό;
Γνωρίζουμε ότι ο όρος «μαζορέτα» είναι κάπως παρεξηγημένος, αλλά μέσα από την προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια ευκαιρία να γυμναστεί κανείς, να διασκεδάσει και να εντρυφήσει στις έννοιες «ομάδα», «πειθαρχία» και «υπευθυνότητα».

Για να κλείσουμε, πείτε μας κάτι για το όμορφο νησί μας που θα θέλατε να ακουστεί…

Η Κεφαλονιά, ως γνωστόν, υπερτερεί σε πλούτο φυσικής ομορφιάς. Καλό θα ήταν να υπήρχε περισσότερη διάθεση και ενδιαφέρον για υλοποίηση πρωτοποριακών ιδεών από τους νέους- και όχι μόνο- Κεφαλονίτες. Να δραστηριοποιηθεί γενικά η νεολαία, από το πιο μικρό και ευχάριστο θέμα, έως το πιο σημαντικό και καθοριστικό, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό από τα τυποποιημένα. Εξάλλου, νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τολμήσουμε κάτι τέτοιο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα  καταφέρουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο νησί μας, αλλά και θα κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη!

Φυσικά, μιλήσαμε και με κάθε μια από τις κοπέλες για τη συμμετοχή και την προσωπική τους εμπειρία!!!

Ερωτήσεις

1. Από πότε ασχολείσαι με το χορό;2. Πως αποφάσισες να συμμετέχεις και εσύ στις μαζορέτες;3. Τι είναι αυτό που σου αρέσει σε αυτή τη δραστηριότητα;4. Σκέψεις για το μέλλον;

Απαντήσεις

Βεατρίκη (Μπέτυ) Κόρμαλη, 23 ετών: 1. Ασχολούμαι με το χορό από τη νηπιακή ηλικία. Ολοκλήρωσα τις σπουδές  μου στο κλασσικό και το μοντέρνο μπαλέτο, καθώς επίσης, έχω συμμετάσχει σε πολλές ομάδες διαφορετικών ειδών χορού. Επί 3 χρόνια ήμουν μαζορέτα στην επαγγελματική ομάδα «ΑΡΗΣ» Θεσσαλονίκης.2. Βασισμένη στην προϋπηρεσία μου ως cheerleader και με αφορμή την διοργάνωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5×5 στο πάρκο Πρόκρις, πήρα την πρωτοβουλία και οργάνωσα αυτή την ομάδα. Και πέτυχε!3. Η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο χορός και τέλος η συμμετοχή του κοινού στον τελικό ποδοσφαίρου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια για τον κόπο και το χρόνο που αφιέρωσαν για την επίτευξη του σκοπού μας, καθώς επίσης και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στο ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε θα είναι κάτι αξιοπρεπές.4. Απ’ την στιγμή που συγκεντρωθήκαμε και οδηγηθήκαμε σε ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα, είμαστε ανοιχτές σε κάθε πρόταση με ακόμη περισσότερο χορό! Καλούμε να έρθει και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα θελήσει με πολύ πολύ όρεξη να συμμετάσχει στην ομάδα μας!

Mαρία Μωραΐτη, 23 ετών: 1. Από μικρή, σε ηλικία 12 ετών, ασχολούμαι με παραδοσιακούς χορούς. Κάποια στιγμή, για περίπου 2 χρόνια, ασχολήθηκα και με το μπαλέτο, αλλά έως εκεί…2. Η αρχηγός (Μπέτυ) είναι φίλη μου και με αφορμή το πρωτάθλημα 5 X 5 που διεξήχθη στο PROKRIS με παρότρυνε να συμμετέχω… Αυτό ήταν αρκετό για να μπω σε αυτή την όμορφη ομάδα. Κι εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κοπέλες και ιδιαίτερα τη Μπέτυ για αυτή την όμορφη εμπειρία.3. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι που βρισκόμαστε με τις κοπέλες, περνάμε καλά, γελάμε… και γυμναζόμαστε κιόλας!4. Όλες οι κοπέλες είμαστε φίλες, είμαστε ομάδα, περνάμε καλά και όποτε και όπου μας δοθεί η ευκαιρία θα το ξανακάνουμε.

Αμαλία Σταμάτη, 19 ετών:1. Από μικρή έκανα παραδοσιακούς χορούς! Σε ηλικία 11 ετών άρχισα τη ρυθμική γυμναστική και τη συνέχισα για 4 χρόνια. Η ρυθμική γυμναστική ήταν η αφορμή που αγάπησα το χορό!2. Η πρόταση για να συμμετέχω στις μαζορέτες ήρθε από το πουθενά. Μια φίλη μου επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε για τη σύσταση της ομάδας. Μου πρότεινε αν θέλω να συμμετάσχω και φυσικά δέχτηκα αμέσως!3. Μου αρέσει, γιατί απλά πέρασα ΤΕΛΕΙΑ! Όχι μόνο γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να χορέψω και να δω τις δυνατότητές μου, αλλά και επειδή γνώρισα υπέροχα άτομα! Ρίξαμε πολύ γέλιο και φάγαμε ακόμη περισσότερες τούμπες. Τι να σας λέω…!4. Για το μέλλον έχουμε κάποιες προτάσεις. Εμείς πάντως έχουμε τρομερή ενέργεια και όρεξη!

Ειρήνη Αντωνάτου, 22 ετών:1. Ασχολούμαι με το χορό από 5 ετών. Έχω ασχοληθεί με τον κλασσικό, αλλά και τον μοντέρνο χορό, όπως επίσης και με παραδοσιακούς χορούς.2. Η Μπέτυ επικοινώνησε μαζί μου και μου πρότεινε να συμμετάσχω. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και έτσι έγινα μέλος της ομάδας!3. Μ’ αρέσει πολύ ο χορός, ο τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, η ένταση και η εμψύχωση του κοινού, η ομαδικότητα και η συνεργασία μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ρίχνουμε πολύ γέλιο.4. Εύχομαι η ομάδα μας να συνεχίσει, να μας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουμε και σε άλλες εκδηλώσεις, γιατί είναι κάτι που μπορούμε και μας ευχαριστεί. Το αποτέλεσμα και το όλο story ήταν εκπληκτικό!

Χριστίνα Μαγουλά, 23 ετών:1. Ασχολούμαι με το χορό από το 1995, όπου και συμμετείχα στο Φεστιβάλ Γυμναστικής με την κ. Μποζένα. Το 1998 γράφτηκα στη σχολή χορού της κ. Ολυμπίας Παπαχρήστου. Από τότε προσπαθώ να συμμετέχω όπου μου δίνεται η ευκαιρία.2. Η Μπέτυ μου είπε ότι ετοιμάζεται μια ομάδα με μαζορέτες και… να’ μαι! Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Μπέτυ, αλλά και τον παιδότοπο PROKRIS για την ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε!3. Έχω γνωρίσει φοβερές κοπέλες, που μαζί περάσαμε αρκετά (αστεία και τραγικά), ώστε να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Και εννοείται φυσικά ότι η ευκαιρία που μου δίνεται να χορεύω, είναι η κινητήριος δύναμή μου!4. Εύχομαι να συνεχίσει η ομάδα μας και να έρθουν και άλλα άτομα σε αυτήν, γιατί περνάμε πολύ όμορφα, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να βοηθάμε η μία την άλλη. Και φυσικά γυμναζόμαστε με ευχάριστο τρόπο!

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό:

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]

Η Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά νησί για όλους» και η Τοπική Κίνηση Πολιτών «Φάρος» συνδιοργάνωσα…
Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»
2 Ιουνίου 2023

Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»

Oι ετοιμασίες για το 33d Kefalonia Gym Festival «ANNA POLLATOU» βρίσκονται στην τελική ευθεία. Π…
Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
1 Ιουνίου 2023

Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design