14 Δεκεμβρίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ (Δεκέμβρης ΑΆ).

Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕ, ΣΤΑ ΜΙΣΟΒΟΥΝΙΑ ΒΡΕΧΕΙ
Αλλος το θρόνο έχασε, Κι άλλη το θρόνο έχει.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ
Γεράσιμου Βανδώρου

Η Δικαιοσύνη, στο πρόσωπο του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, στάθηκε στο ύψος της και το νόθο εκλογικό αποτέλεσμα, ανατράπηκε. Έτσι, νικήτρια των Δημοτικών εκλογών της 15ης Οκτώβρη, είναι η Κατερίνα Κουταλά και η παράταξή της «Πρώτα η ΕΡΥΣΣΟΣ». Μετά τη χαρμόσυνη αυτή είδηση, η κ. Κουταλά αναμένεται να ορίσει την ημερομηνία της ορκωμοσίας της ίδιας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Από κει και πέρα ανασκούμπωμα και στρώσιμο στη δουλειά. Δεν πρέπει να χαθεί, ούτε δευτερόλεπτο πλέον. Τα προβλήματα βουνό! Πρέπει να γίνουν όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Πρέπει να πείσουμε ακόμη και τους πιο δύσπιστους, ότι είμαστε κάτι το διαφορετικό. Προς τα καλλίτερο, βέβαια.

Όσοι παραπλανήθηκαν και θεώρησαν ότι είμαστε ΅μία από τα ίδιαΆ, πρέπει με τον καιρό, να δουν ότι έκαναν λάθος και να χαρούν γιΆ αυτό. Αφού τόφερε η κατάρα και οι 2,5 μήνες του μεσοδιαστήματος εκλογών – ορκωμοσίας, πήγαν χαμένοι, οι πρώτοι μήνες μετά την ανάληψη, είναι εξαιρετικά κρίσιμοι. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να χαθεί, ούτε δευτερόλεπτο. Η Έρισος δεν πρέπει να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο. Ασφαλώς, η Κατερίνα και οι Σύμβουλοί της, το γνωρίζουν.

ΥΓ. Κατά της απόφασης που εκδόθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο χωρεί, μόνο, αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την παρέλευση του πενθημέρου που ορίζεται στο άρθρο 260 παρ.1 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Για την ασκηθείσα αναίρεση δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της προσβληθείσας απόφασης

Ανακοίνωση του Δήμου Ιθάκης.

Εγκρίθηκε πρόταση του Δήμου Ιθάκης με τίτλο « Αναβάθμιση διαχείρισης θαλάσσιων περιοχών NATURA» στο πρόγραμμα INTERREG ΙΙΙ Α, Ελλάδα – Ιταλία ύψους 687.000 Ευρώ, που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιθάκης, Τηλέμαχος Καραβίας, πρόταση που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Αλίκη Πάνου από την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Μέλη του Αρχιπελάγους, η Αλίκη Πάνου, η Τασία Λεκατσά και άλλοι, εργάζονται πάνω από μία εικοσαετία στην Ιθάκη και στην Κεφαλονιά σε θέματα περιβαλλοντικού σχεδιασμού και προστασίας της φύσης.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την δημιουργία Κέντρου Προώθησης Οικοτουρισμού, στο παλιό σχολείο στις Φρίκες, την εκπαίδευση του προσωπικού του στην Ιθάκη και στην Ιταλία, την δημιουργία ιστοσελίδας για την προώθηση οικοτουρισμού και την διάχυση της πληροφορίας, την έρευνα και καταγραφή σπάνιων ζώων και φυτών στην θαλάσσια περιοχή NATURA ανατολικά της Ιθάκης, την διερεύνηση της επίδρασης ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή από το ΤΕΙ Μεσολογγίου και την καταγραφή των θαλάσσιων σπηλαίων και της πανίδας τους από τους Ιταλούς εταίρους μας με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση με βάση αυτά τα στοιχεία αργότερα. Παράλληλα θα γίνουν και συντονισμένες ενέργειες προώθησης οικοτουρισμού όπως έκδοση φυλλαδίων, εκθέσεις, κτλ. Από την πάρα πάνω ανακοίνωση του Δήμου Ιθάκης, αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν τονίζαμε ότι η ένταξη μιας περιοχής στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ, όχι μόνο δεν την υποβαθμίζει, αλλά αντίθετα την αναπτύσσει και μάλιστα σωστά. Η Αλίκη Πάνου, είχε σαν έδρα των δραστηριοτήτων της το Φισκάρδο μέχρι πριν λίγα χρόνια. Αδελφός της ήταν ο αξέχαστος Δημήτρης Πάνου, σύζυγος της συμπατριώτισσάς μας Μιμίκας Αντωνάτου. Έτσι καταρρίπτονται άλλη μια φορά οι αστείες δικαιολογίες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την κατασκευή της δεξαμενής στο Νιοχώρι.

Νησάκια προς πώληση και τουριστική εκμετάλλευση, κοντά στην Έρισο.

Διαβάσαμε στην Καθημερινή της 9/12, άρθρο για τα προς πώληση Ελληνικά νησάκια, μεταξύ των οποίων και κάποια αρκετά κοντά μας, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση. Σε προηγούμενο Δελτίο μας είχαμε εκφράσει τον προβληματισμό μας, ως προς τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στον Τουρισμό της Ερίσου. Αν και ουδείς φάνηκε να ανησυχεί, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς αλλάζει το τουριστικό περιβάλλον της περιοχής. Πόσο έτοιμοι είμαστε να το εκμεταλλευτούμε αποδοτικά;
Πρόσφατη είναι η πώληση της νησίδας Κυθρό, κοντά στη Λευκάδα. Το Κυθρό, έκτασης 800 στρεμμάτων εικάζεται ότι αγορά¬στηκε από Έλληνα επενδυτή, αντί πο¬σού 2,5 εκατ. ευρώ. Ανάλογα σχέδια υφί¬στανται και για το νησί Αρκούδι, που βρίσκεται βόρεια της Κεφαλονιάs. Στο Αρκούδι προγραμματίζεται μία ε¬πένδυση της τάξεωs των 100 εκατ. ευρώ, από την οποία θα δημιουργη¬θούν 300 θέσεις απασχόλησης. Θα περιλαμβάνει μία έ¬¬κταση 4.000 στρεμ¬μάτων, αποτελούμε¬νη από 140 υπερπο¬λuτελείς κατοικίες, μία μαρίνα, κέντρο θαλασσοθεραπείας και γήπεδο γκολφ 18 οπών, όπως, επίσης και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Επι¬κεφαλής της επένδυσης είναι ο επιχειρη¬ματίας Κ. Γιώργος Σταuρόποuλος. Πρό¬κειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζονται αυτή την πε¬ρίοδο στη Χώρα, μια και δημιουργεί¬ται ένας νέος αυτοτελής τουριστικός προορισμός.

Η «Αστερίς» πήγε εκδρομή.

Την Κυριακή 10-12, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε η ΅ΑστερίςΆ στους Δελφούς. Η Κατερίνα Καββαδία έκανε μια καταπληκτική ξενάγηση που ξέφυγε από την συνηθισμένη περιγραφή γεγονότων και παραδόσεων και επεκτάθηκε στην ουσία της Δελφικής Ιδέας. Μέλη του ΔΣ μοίρασαν φωτοτυπίες για τα σημάματα των καμπάνων, τα Κεφαλλονίτικα κάλαντα και τη θρυλική καντάδα ΅ΠεσαδιάναΆ. Τα δύο πρώτα τα ακούσαμε και στο στερεοφωνικό του λεωφορείου. Αλλά μέχρι εκεί! Η Πεσαδιάνα διαβάστηκε αλλά δεν ακούστηκε η θαυμάσια μελωδία της. Ο Δίσκος με τη χορωδία του Διονύση Αποστολάτου κρίθηκε ΅δισπεπτοςΆ και κατέβηκε γρήγορα. Λιγότερο κόμπλεξ για ό,τι Κεφαλλονίτικο και Ρυσσιάνικο, δεν θα έβλαπτε. Όταν ιδρύαμε την ΅ΑστερίδαΆ είχαμε πολλές προσδοκίες. Φίλοι μου, θα είναι κρίμα να μετατραπεί σε ένα ακόμη σύλλογο ΅Αθηναίικου γούστουΆ και νοοτροπίας.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου
8 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού. Το Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ…
9ος Αγώνας δρόμου Φωκάτων – Λακήθρας
8 Ιουνίου 2023

9ος Αγώνας δρόμου Φωκάτων – Λακήθρας

Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργα…
Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»
8 Ιουνίου 2023

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» Το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Ιουνίου & ώρα 21:30 στο Δη…
“Ρουά ματ” από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
8 Ιουνίου 2023

“Ρουά ματ” από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου

“Σκάκι : Ένα «παιχνίδι» ψυχαγωγίας, μνήμης, συγκέντρωσης και στρατηγικής. Ο σύλλογος μας αναγ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design