23 Νοεμβρίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ (Νοε. ΒΆ): Η εκδίκαση της ένστασης.

Διαβάστε το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων.

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Την Τρίτη 21/11 και ώρα 12 μεσημβρινή, συζητήθηκε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Πατρών, η ένσταση που είχε καταθέσει η επί κεφαλής του συνδυασμού ΅Πρώτα η ΈρισοςΆ Κατερίνα Κουταλά, εναντίον του αποτελέσματος των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ερίσου. Οι δικηγόροι του συνδυασμού της, Μ. Μοσχονάς από το Αργοστόλι και Η. Θεοδωράτος από την Αθήνα, ανέπτυξαν με σαφήνεια και χαρακτηριστική άνεση τα επιχειρήματά τους. Αντίθετα ο δικηγόρος του συνδυασμού του Κ. Κοντογούρη ΅Κοντά στον πολίτηΆ, Ι. Μελισάς, δεν κατάφερε να πείσει στην αγόρευσή του, αφού, ανεξάρτητα από την χωρίς αμφισβήτηση ικανότητά του, εστερείτο σαφών επιχειρημάτων και φαινόταν πως υπερασπιζόταν υπόθεση που δεν πολυπίστευε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μ. Μοσχονάς, η Κ. Κουταλά και ο Δ. Πατρίκιος ενώπιον και των τριών μελών του Πρωτοδικείου, εξέτασαν έναν αριθμό ψηφοδελτίων την ακύρωση των οποίων ζητούσε ο συνδυασμός Κοντογούρη
( οι αθεόφοβοι ζητούν να ακυρωθούν 272 ψηφοδέλτιά μας! ) και φάνηκε ότι οι αιτιάσεις του δεν ευσταθούσαν.
Παραβρέθηκαν από τον συνδυασμό της κ. Κουταλά, η ίδια , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Δενδρινός και Γ. Βανδώρος καθώς και οι εν δυνάμει Δημ. Σύμβουλοι, Κ. Κατσαμπίρης και Δ. Πατρίκιος.

Από τον συνδυασμό του κ. Κοντογούρη, ο ίδιος, η Α/δήμαρχος Χ. Νικολετάτου, ο πρόεδρος του ΤΣ Πατρικάτων Ν. Παλουμπής καθώς και ο από 1/1/07 Δημ Σύμβουλος Κ. Θεοχαράτος.Επίσης παραβρέθηκε και ο υπ. Δήμαρχος Ερίσου στις τελευταίες εκλογές και πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Κομητάτων , Γ. Ευαγγελάτος.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, δόθηκε στον συνδυασμό της κ. Κουταλά, 48ωρη προθεσμία για υποβολή υπομνήματος και μετά άλλη 48ωρη, για υποβολή αντιυπομνήματος από τον συνδυασμό του κ. Κοντογούρη.Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 15 μέρες. Εναντίον της απόφασης αυτής, μπορεί να γίνει έφεση στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, στην απόφαση του οποίου χωρεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία βέβαια θα είναι τελεσίδικη.

Γ. Βανδώρος

Αλληλογραφία με ένα φίλο

Και εμένα δεν μου αρέσει να επανέρχομαι στα ίδια και στα ίδια, αλλά μια και μου απάντησε ο DACAPPO με άρθρο και με e mail, στα γρίνγλις ( γιατί τέτοια μανία με τα λατινογενή στοιχεία; ) πρέπει και εγώ να του απαντήσω έτσι για να πατσίσουμε.

-Στο άρθρο λέει ότι δεν θα με ξαναπεί «Μάκη» , ενώ στο e mail υπόσχεται ότι θα με αποκαλεί έτσι γιατί είναι φίλος. Θα χαρώ να αποκτήσω ένα ακόμη φίλο και βέβαια δεν νοιάζομαι για το πώς με αποκαλούν, απλά έτσι μπορώ να καταλάβω από πού προέρχονται κάποιες κρίσεις. Πειράζει που κατάλαβα την πηγή του;
-Τον ευχαριστώ για τα άρθρα του που μου έστειλε. Αλλά ξέρουμε να διαβάζουμε. Η κριτική του προς τον Κοντογούρη πολύ ΅απαλήΆ και γενικόλογη, ενώ στην Κατερίνα, με κάτι πηχυαίους τίτλους « Κατερίνα μαινόμενηΆ και να μη του αρέσει και τίποτε στο συνδυασμό της Η διαφορά εμφανής, πώς να μη παρεξηγηθεί;
-Δεν με ενδιαφέρουν οι γνωριμίες της κ. Κουταλά, – γιατί άλλωστε;-. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ όπως αυτός, τις αστείες δικαιολογίες του Κοντογούρη. Έστω και αν δεν τον γνωρίζει όπως λέει, ας τον ρωτήσει ΅δημοσιογραφικάΆ, γιατί δεν πείρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2002, που δεν υπήρχε στον ορίζοντα Κουταλά; Πολύ απλό.
-Αφού δεν θέλει να ασχολείται με τον ΅γαλάζιο εγκέφαλοΆ, όπως τον αποκαλεί, όταν σχολίασα γραπτά, άρθρο της εφημερίδας του ΅Φιλελεύθερος ΡιζοσπάστηςΆ, αυτός γιατί ανακατεύτηκε;
-Για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Έρισο, ποτέ δεν μίλησα για ΅περιφανείς νίκεςΆ και ΅συντριπτικές ήττεςΆ, αυτές είναι δικές του εκφράσεις. Απομονώνοντας αποτελέσματα, δεν μπορείς να καταλάβεις το πολιτικό τοπίο μιας περιοχής, και οι εκφράσεις ΅συντηρητικήΆ , ΅προοδευτικήΆ είναι ξεπερασμένες, καθώς ιδίως η τελευταία έχει κακοπάθει από διάφορους ΅αγύρτεςΆ
-Όμως σαν καλός δημοσιογράφος και με ευαισθησία στην Έρισο, όπως λέει, θάπρεπε να ξέρει πως το εκλογικό αποτέλεσμα εκεί, δεν είναι καθόλου δεδομένο, όπως γράφει, και ο εκλογικός θρίαμβος της μιας ΅νόθαςΆ ψήφου, δεν είναι οριστικός. Βιάστηκε, πολύ βιάστηκε να εκδηλώσει την χαιρεκακία του προς τη μια πλευρά και τα φιλικά του αισθήματα προς την άλλη. Μην παραπονιέται μετά ότι δεν του αναγνωρίζουμε αμεροληψία.!
-Όσο για το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, που το αναφέρει ξανά, σκόπιμα δεν αναφερθήκαμε σε λεπτομερή αναφορά έργων, γιατί θέλαμε να δείξουμε την διαφορά μας από τον αντίπαλο συνδυασμό, που κάθε τετραετία τάζει τα ίδια και τα ίδια και μετά τα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και έχει την αναίδεια να ισχυρίζεται ότι αθέτησε τις υποσχέσεις γιατί τον εμπόδισε η αντιπολίτευση! Γνωρίζαμε βέβαια ότι θα είχαμε κάποιο κόστος, αλλά προτιμήσαμε να δείξουμε την ποιοτική διαφορά μας. Σε όλες τις περιοδείες μας, όταν το αναπτύσσαμε, δεν διαπιστώσαμε καμιά δυσκολία κατανόησης και όπως φάνηκε δεν ήταν λίγοι αυτοί που το ενέκριναν με την ψήφο τους, ε΄, δεν είχαν βγάλει όλοι τους Πανεπιστήμια! Μόνο ο DACAPPO δυσκολεύεται να το καταλάβει, ποιος ξέρει γιατί!
-Τέλος τι είναι αυτή η ΅πατρικήΆ νουθεσία που απευθύνει σε μένα και στον πρόεδρο του Δημ Συμβουλίου, ΅ας προσέχαμεΆ. Μήπως ότι δεν επιλέξαμε το σωστό ΅στρατόπεδοΆ; Ας μη του κακοφανεί που θα τον αποκαλέσω πάλι ΅παπαγαλάκιΆ. Ο ίδιος δίνει συνεχώς δικαιώματα.
Γεράσιμος Βανδώρος

Το Νιοχώρι, η δεξαμενή του, οι υποσχέσεις, και το ΝΑΤΟΥΡΑ

Το νοτιότερο άκρο του Δήμου Ερύσσου και το πλέον εγκαταλε¬λειμμένο είναι το Νιοχώρι, που έχει τρία βασικά προβλήματα: Την κα¬τασκευή ομβροδεξαμενής για την ύδρευσή του, την ασφαλτόστρωση,
του δρόμου, προς την παραλία Γαγιάνα και το Νεκροταφείο. Ζωτικά και τα τρία, για τα οποία ( τόσο ο Δήμαρχος κ. Κοντογούρης, όσο και η Αντιδήμαρχος κ. Νικολε¬τάτου, υπήρξαν προκλητικά αρνητι¬κοί. Κυρίως δε για την ομβροδεξα¬μενή, η κ. Νικολετάτου χρησιμο¬ποίησε κατά κόρον και κατά σύστη¬μα, ανυπόστατους ισχυρισμούς, ό¬πως την ύπαρξη στην περιοχή του ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, για να αποπρο¬σανατολίσει τους Νιοχωρίτες, λέγο¬ντας ότι αυτό δεν επιτρέπει, τάχα, την κατασκευή της. Τίποτα δεν εί¬ναι πιο αναληθές.

‘Έχω στα χέρια μου έγγραφο της, Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με τον τίτλο «’Έγγραφο Εργασίας της επιτροπής για το Νατούρα ‘ 2000» με ημερομηνία Βρυξέλλες 27- 12-2002. Το έγγραφο αυτό, από 18 σελίδες, αποτελείται από τρία μέρη. Τι είναι όμως το ΝΑΤΟΥΡΑ : 2000; Αυτή η απάντηση δίνεται καθαρά στο προαναφερόμενο έγγραφο. Το ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, είναι ένα Πανευρωπαϊκό δίκτυο ζωνών, όπου προστατεύεται η φύση και αποσκοπεί στη διαφύλαξη των πιο σημαντι¬κών περιοχών της Ευρώπης, όπου υπάρχει άγρια πανίδα και χλωρίδα Τα ψέματα όμως πρέπει να τελειώσουν και να τελειώσουν ο¬λοκληρωτικά. Εμείς οι Νιοχωρίτες, επιτέλους, δεν είμαστε οι ΅oρεινoίΆ δεύτερης κατηγορίας Ρυσσιάνοι. Οι Δημοτικές εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για να πάει κάθε κα¬τεργάρης στον πάγκο του.

Απόσπασμα από άρθρο του Β. Σακκάτου στα Ρυσιάνικα Νέα

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου
8 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού 10 Ιουνίου

Παρουσίαση βιβλίων Ραϋμόνδου Αλβανού. Το Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ…
9ος Αγώνας δρόμου Φωκάτων – Λακήθρας
8 Ιουνίου 2023

9ος Αγώνας δρόμου Φωκάτων – Λακήθρας

Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργα…
Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»
8 Ιουνίου 2023

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» 10 & 11 Ιουνίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» Το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Ιουνίου & ώρα 21:30 στο Δη…
“Ρουά ματ” από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
8 Ιουνίου 2023

“Ρουά ματ” από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου

“Σκάκι : Ένα «παιχνίδι» ψυχαγωγίας, μνήμης, συγκέντρωσης και στρατηγικής. Ο σύλλογος μας αναγ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design