8 Αυγούστου 2011

Ολοκλήρωση τριπτύχου Εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς»…

Ολοκλήρωση τριπτύχου Εκδηλώσεων στην Κεφαλλονιά
της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς»

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία , την συμμετοχή Πολιτειακών και Πολιτικών Παραγόντων, του Δήμου της Κεφαλλονιάς και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το τρίπτυχο Συνεδριακών – Κοινωνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που οργάνωσε η Ομοσπονδία «Οδυσσεύς» τιμώντας με τον συμβολικό αυτόν τρόπο την «Μέρα του Απόδημου» στο Νησί. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, στο «Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων» του Ιδρύματος «Γεώργιος και Μάρης Βεργωτή» αναπτύχθηκε το καθιερωμένο Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας με Επίτιμο Πρόεδρο τον κ.Διον.Βλάχο, που εφέτος ήταν αφιερωμένο στην Μνήμη του Καθηγητού Ρόκου Αλιπράντη.

Των Συνεδριάσεων προήδρευσαν οι : κ. Ν.Πανάς, Μέλος Συμβουλίου Ομοσπονδίας, η κ. Μ.Φουρνιώτη, Μέλος Συμβουλίου Ομοσπονδίας και ο κ.Ε.Κεκάτος, Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς.

Την Εκδήλωση Χαιρέτισαν : ο Πανοσιολογιότατος Φώτιος Γαβριελάτος, ο Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ.Σπ.Μοσχόπουλος, ο Δήμαρχος Κεαφαλλονιάς κ.Αλεξ.Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς κ.Σωτ.Κουρής , ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Νέα Ζηλανδία κ.Δημ. Αννινος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεταξάτων κ.Ευάγγ. Μοσχόπουλος και ο Πρόεδρος Συνεδρίου και Ομοσπονδίας κ.Ιωάν.Χιόνης.

Χαιρετισμό επίσης απέστειλαν , ο Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, κ.Παύλος Γερουλάνος, η Αν.Υπουργός Εξωτερικών κ.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπόυλου και η Αντιπεριφερειάρχης Ιθάκης κ.Σμαράγδα Σαρδελή.

Εκ μέρους της Νέας Γενιάς Αποδήμων Χαιρέτισαν η δις Ελενα Γεωργοπούλου και η δις Zeana El Nasser, η οποία και θα αποτελέσει την Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στον Αραβικό Κόσμο.

Διακεκριμένοι Ομιλητές μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και διαλέξεις κατέθεσαν χρήσιμες προτάσεις και απόψεις όπου συμπερασματικά καταγράφονται στα ακόλουθα 13 Πορίσματα :

– 1. Έκδοση Εντύπου με την Ιστορία της Ομοσπονδίας (κ.Αγγ.Χιόνη)
– 2. Διερεύνηση της δυνατότητας συστέγασης του υπο ανέγερση Ναυτικού Μουσείου στα Φάρσα με το Μουσείο Αποδήμων (κ.Σ.Σαββαόγλου)
– 3. Αναγκαιότητα ανάπτυξης της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στο Εξωτερικό και με την συνεργασία της Εκκλησίας (κ.Δ.Κουμαριώτου)
– 4. Θεματική οργάνωση της διμηνιαίας έκδοσης του Περιοδικού της Ομοσπονδίας «όπου γής» έτσι ώστε να καταστεί ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των Αποδήμων (Μ.Ρυσσάκη – Χιόνη)
– 5. Απλούστευση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών μηχανισμών οι οποίοι αποτελούν τροχοπέδη διαρκείας για την επενδυτική ανάπτυξη και αξιοποίηση κεφαλαίων από το εξωτερικό (κ.Π.Σιμωτάς)
– 6. Ουσιαστική θεσμική στήριξη της Ιδιωτική Επιχειρηματικότητας ως κυρίαρχο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης (κ.Στ.Σταυρίδης)
– 7. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου για προβολή των αγροτικών προϊόντων του Νησιού και ανάπτυξη του Αγροτοτουρισμού (κ.Π.Μεταξάτος)
– 8. Καθιέρωση του «πολιτιστικού Αυγούστου» με την οργάνωση πολυπολιτισμικών εκδηλώσων, Εκθέσων και ειδικών δραστηριοτήτων επικοινωνίας (κ.Π.Βαρδάκος)
– 9. Ανάπτυξη του Αθλοτοτουρισμού με την οργάνωση διεθνών Αθλητικών Campus (Στ.Μπασιαρδής)
– 12. Δημιουργία Summer Schools, δυνατότητα ανταλλαγής Φοιτητών, οργάνωση Ψηφιακού Μουσείου Αποδήμων, Έκδοση Πρακτικών Συνεδρίου (κ.Αγ.Κονιδάρης)
– 13. Επέκταση των Εθελοντικών δραστηριοτήτων με την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα εθελοντικής προσφοράς (κ.Αρ.Γεράκης)

Η Κεντρική Διάλεξη του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στον Αείμνηστο Καθηγητή Ρόκο Αλιπράντη και αναπτύχθηκε από τον Καθ.Πάνο Γεωργόπουλο, ο οποίος ανέδειξε με εύγλωτο τρόπο την προσωπικότητά του , υπογραμμίζοντας την μεγάλη του συμβολή στον διεθνή χώρο της Οικονομίας, χαρακτηρίζοντας τον «Ποιητή των Μαθηματικών».

Ακολούθως η κ.Λίλιαν Βεργωτή, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για τις ενδιαφέρουσες εργασίες και επιβεβαίωσε την επιθυμία του Ιδρύματος Γ. & Μ. Βεργωτή να φιλοξενεί κάθε χρόνο το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Τέλος ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρ.Μαρίνος Χιόνης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε την ευγένεια και το μεγαλείο της προσφοράς που εκφράζεται μέσω του Εθελοντισμού.

Τα Συμπεράσματα του Συνεδρίου ανακοινώθηκαν από τον κ.Ευάγγ. Κεκάτο, ο οποίος είχε και την ευθύνη του γενικού συντονισμού της Εκδήλωσης.

Σε όλους τους κ.κ.Σύνεδρους προσεφέρθει από την Γραμματεία του Συνεδρίου Ενημερωτικό Folder με πλούσιο Ταξιδιωτικό υλικό, ευγενής προσφορά της Αντιπεριφέρειας Κεφαλλονιάς.

Η Δεξίωση που ακολούθησε στις βεράντες του Πνευματικού Μεγάρου, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή αυτή Εκδήλωση.
Το βράδυ της ιδίας βραδιάς στους κήπους του Capitol, η ξεχωριστή εορταστική βραδιά με πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, παιδικές μαντολινάτες και εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα και με την συμμετοχή όλων των Επισήμων Εκπροσώπων της Πολιτείας και πλήθους κόσμου ήταν η ιδανική επισφράγιση της κοινωνικής ενότητας της Ομοσπονδίας.

Η ευγενική προσφορά Πλακέτας Τιμητικής Αναγνώρισης της Ομοσπονδίας προς τον Αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς κ.Ευάγγ.Κεκάτο, από τον κ.Διονύση Βλάχο και τον κ.Ιωαννη Χιόνη, για την συμβολή του στο έργο της υποστήριξης της Ομοσπονδίας, έδωσε την ευκαιρία στον κ.Κεκάτο να εκφράσει τις απέραντες ευχαριστίες του και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του.

Την Κυριακή, 31 Ιουλίου, τελέσθη Δοξολογία και επιμνημόσυνος δέηση του Ρόκου Αλιπράντη στον Ιερό Ναό Παναγίας Μεσών στη Λακύθρα, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδωνα.

Ακολούθως έγιναν τα Αποκαλυπτηρια της Προτομής, που φιλοτέχνησε επιτυχώς ο Καλλιτέχνης κ.Σπύρος Χουρμούζης, του αείμνηστου Καθηγητή στην πλατεία Καλλιθέας η οποία διαμορφώθηκε από την Ομοσπονδία με ειδική πλακόστρωση και έργα εξωραϊσμού.

Την εξόχως συγκινητική Εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους Εκπρόσωποι της Πολιτείας, τα παιδιά του εκλιπόντα και πλήθος κόσμου, προλόγισε ο Δρ.Μαρίνος Χιόνης, με σύντομη αναφορά στην προσφορά και το έργο του αείμνηστου Καθηγητή, ο κ.Ιωάννης Χιόνης, η κ.Αγγελική Χιόνη, ο Καθ.Π.Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λακύθρας κ.Ιωάννης Κωνσταντάτος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους σε όλους όσους στήριξαν ηθικά και υλικά το τρίπτυχο των Εκδηλώσεων στο Νησί μας και ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Π.Σ «Το Ριφόρτσο» – Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου [04.06.2023]

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]
4 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση: «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας» @Κέφαλος [03.06.2023]

Η Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά νησί για όλους» και η Τοπική Κίνηση Πολιτών «Φάρος» συνδιοργάνωσα…
Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»
2 Ιουνίου 2023

Στην τελική ευθεία για το 33d Kefalonia Gym Festival «Αnna Pollatou»

Oι ετοιμασίες για το 33d Kefalonia Gym Festival «ANNA POLLATOU» βρίσκονται στην τελική ευθεία. Π…
Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
1 Ιουνίου 2023

Περιήγηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design