Skip to main content
2 Νοεμβρίου 2005

Ο νομάρχης στην έκθεση «Philoxenia»

Ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσιος Λευκαδίτης, στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρης Βόσδου, για την έναρξη της έκθεσης «Philoxenia» (ήταν παρόντες και o Νομάρχης Κέρκυρας και εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Λευκάδος και Ζακύνθου), τόνισε τα κάτωθι, σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά μας:
«Η Κεφαλονιά και το Θιάκι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τουριστικού προορισμού και πρόθεσης τουριστικού ενδιαφέροντος.
Ξεπερνώντας πράγματι μια περηφάνια και μια αντίσταση χρόνων ο Κεφαλλονίτης και ο Θιακός κατάλαβαν ότι η έμφυτη και πατροπαράδοτη φιλοξενία μπορεί, συνδυασμένη με το ανήσυχο και ελεύθερο πνεύμα, να γίνει η βάση μιας σωστής και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που στόχο θα έχει να γίνει η Κεφαλονιά και το Θιάκι πρότυπο αρμονικής συμβίωσης τόσο των πολιτών τους και των φιλοξενούμενων τους , όσο και της ιστορίας και παράδοσης μας με τις σύγχρονες ανάγκες εξυπηρέτησης.
Είναι πράγματι μια προσπάθεια δύσκολη και επίπονη που θέλει όραμα, προοπτική και δράση. Τα πλεονεκτήματα των περιοχών μας, όπως το ξεχωριστό φυσικό τοπίο, η ιδιάζουσα φυσιογνωμία του, η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά , το έντονο στοιχείο της παράδοσης που διανθίζεται από την μπριόζικη κεφαλλονίτικη ιδιορρυθμία και το ανυπέρβλητο κέφι των κατοίκων, προσφέρονται για την προώθηση ενός ξεχωριστού εναλλακτικού προφίλ για τα νησιά μας.
Στοχεύουμε σε :
– Ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική
– Σοβαρός συντονισμένος σχεδιασμός και οργάνωση της προβολής του τουριστικού προϊόντος
Έγκαιρος και ορθός προγραμματισμός έργων υποδομής
Επισταμένη προσπάθεια ενίσχυσης του κλάδου των τουριστικών επιχειρήσεων για την μεγιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας
Η σημερινή ηγεσία της Νομαρχίας έχει συγκεκριμένες θέσεις προκειμένου να αξιοποιήσει το δυναμικό των νησιών μας και να τα καταστήσει θέρετρο τουρισμού Διεθνούς εμβέλειας.
Πέραν του κλασικού μαζικού τουρισμού που πρέπει να μην γίνεται αλόγιστη χρήση του, ο Νομός μας προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης συγκεκριμένων πεδίων θεματικού τουρισμού που καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, για το τουριστικό κοινό όλων των ηλικιών, τάξεων και απαιτήσεων (πολιτιστικός, ιστορικός, θεματικός, συνεδριακός, εκπαιδευτικός, σχολικός, αθλοτουρισμός, περιπατητικός, σπηλαιολογικός, οικοτουρισμός, θαλάσσιος, αγροτοτουρισμός)
Για τους προαναφερθέντες τομείς υπάρχουν στο πρόγραμμα μας και έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις .Έμφαση αναμένεται να δοθεί στον αλιευτικό τουρισμό και στα υποθαλάσσια πάρκα, δράσεις που αναμένεται να καταστήσουν την περιοχή μας ένα θέρετρο αξιόλογων προδιαγραφών και ενδιαφέροντος. Στόχος θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση της τοπικής τουριστικής αγοράς αλλά και της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων της περιοχής μας.
Γενικές επιταγές του Φορέα μας είναι:
Η Δημιουργία νέων ή εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών. Λιμάνια, οδικοί άξονες, δημιουργία νέων μαρίνων και λειτουργία των υφιστάμενων, ειδική μέριμνα για την ασφάλεια στις διακινήσεις.
Αμεση Βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών και των αντίστοιχων κρατικών υπηρεσιών. Οι συγκοινωνίες μας θα καταστούν ταχείες, επαρκείς και ποιοτικές.
Χωροταξικός σχεδιασμός. Αναμένεται να καθοριστούν όλες οι παραγωγικές δράσεις με αποτέλεσμα την χωροταξική οργάνωση των τουριστικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα επιβάλλεται ένα νέο πλαίσιο πολεοδομικών κινήτρων που θα ευνοεί τη δημιουργία κατάλληλων τουριστικών μονάδων.
Βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και των συναφών υπηρεσιών. (Η υγεία, Η ύδρευση, Η αποχέτευση και οι βιολογικοί καθαρισμοί, οι υπηρεσίες καθαριότητας, οι τηλεπικοινωνίες κ.λ.π. στους τουριστικούς προορισμούς ).
Βελτίωση της Εργασιακής Νομοθεσίας. Με εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο για μεγαλύτερη ευελιξία στην τουριστική αγορά εργασίας (ευέλικτα ωράρια, μεταφορά ρεπό κ.λ.π.) και για επιχειρήσεις που παρουσιάζουν έντονη εποχικότητα (θερινή περίοδος).
Αξιοποίηση του πολιτισμού και των αρχαιολογικών χώρων.
Δημιουργία Εκπαιδευτικού τουριστικού συστήματος.
Αξιοποίηση των δυνατοτήτων διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος, μέσω της ανάπτυξης του εκπαιδευτικού τουρισμού όπως π.χ. μέσω του Αστεροσκοπείου Εύδοξος, του οικοτουρισμού μέσω του Εθνικού Δρυμού του Αίνου , του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού.
Η ανάπτυξη του τουρισμού για τον τόπο μας πρέπει να είναι επιλογή πρώτης προτεραιότητας σε συνδυασμό με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Κυρίως επιθυμούμε να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλής εισοδηματικής στάθμης αλλά και να επιτύχουμε την ολοχρονική έλευση των επισκεπτών και όχι μόνο την θερινή περίοδο. Απαιτείται επίπονη προσπάθεια για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Ως Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, εκ μέρους των κατοίκων των νησιών μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα εσάς, το αγαπητό τουριστικό κοινό της Β. Ελλάδας, οι οποίοι επιλέξατε και επιλέγετε τα νησιά μας, ως προσφιλή τόπο διακοπών και ευελπιστούμε να συνεχίσετε να παραμένουμε μεταξύ των προτιμήσεών σας και τις επερχόμενες σεζόν.
Πιστεύουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον . Σας περιμένουμε για να καρπωθείτε μαζί μας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα διεκδίκησης και στόχων, σε ένα τόπο που κατακτά και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη».

Η έκθεση «Philoxenia», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, «ανοίγει τις πύλες της» την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2005. Η συνέντευξη Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, των Νομαρχών Κεφαλληνίας και Κέρκυρας, καθώς και των εκπροσώπων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Λευκάδος και Ζακύνθου, έλαβε χώρα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ PALACE».

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Δεκεμβρίου 2023

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αργοστόλι [08.12.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Βαλλιάνου και μαζί…
8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση στο άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αγίων Πάντων 10 Δεκεμβρίου

Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κεφαλονιάς
8 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Αργοστολίου: Tour of Champions

Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κεφαλονιάς
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι
6 Δεκεμβρίου 2023

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι

Μύρισαν Χριστούγεννα στο κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι. Με υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολι…
Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU