Ο Στέφανος Κορκολής & η Σοφία Μανουσάκη στο Αργοστόλι!
Ο Στέφανος Κορκολής & η Σοφία Μανουσάκη στο Αργοστόλι!
Ο Στέφανος Κορκολής & η Σοφία Μανουσάκη στο Αργοστόλι!
Ο Στέφανος Κορκολής & η Σοφία Μανουσάκη στο Αργοστόλι!
3 Μαΐου 2018

Ο Στέφανος Κορκολής & η Σοφία Μανουσάκη στο Αργοστόλι!

Η ΧΟΡΩΔΙΑ  ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ φιλοξενεί την Δευτέρα 7 Μαϊου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου τον μεγάλο μας συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και την άξια μόνιμη συνεργάτιδά του ,περίφημη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη , σε μιά μοναδική συναυλία , με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις , για την οικονομκή ενίσχυση των σκοπών και δράσεων τουσυλλόγου της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου( 10 Ε) , που ήδη διατίθενται .

Ποιοί είναι όμως οι εξαιρετικοί αυτοί καλλιτέχνες που μας τιμούν με την παρουσία τους;

Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν:

Ο Στέφανος Κορκολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» και με το ίδιο μουσικό ταλέντο, αφούτέλειωσε τις σπουδές του, στο Ωδείο Αθηνών, ταξίδεψε  στο  Παρίσι, υπό την καθοδήγηση των Yvonne Lefébure, Vladimir Horowitz, PierreBulez και άλλων μεγάλων, για  να  συνεχίσει  τις  σπουδές  του, με  υποτροφία  του  Γαλλικού κράτους, όπου παρακολούθησε ταυτόχροναμαθήματα  σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης  ορχήστρας  και  μουσικής  κινηματογράφου. Αμέσως διακρίθηκε στη Γαλλία  αλλά και  σεπολλά μέρη του κόσμου, τόσο για τις δικές του κλασσικές συνθέσεις,  όσο και για τις  ερμηνείες του αλλά και τις  συνεργασίες του με ταμεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και δισκογραφίας.

Ο Στέφανος έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές στον κόσμο, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά του κομμάτιακαι έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι συνεργασίες του περιλαμβάνουνονόματα όπως ο Alfredo Kraus, ο Jose Carreras, η Teresa Berganza, η Dulce Pontes, o Lucio Dala, ο Luca Carboni, o Vittorio Grigolo, ο EnnioMorricone, ο Horatio Ferrer (ποιητή του Astor Piazzolla). Σημαντικές  είναι, επίσης, οι συνεργασίες του με τη Βίκυ Λέανδρος, τη ΝάναΜούσχουρη αλλά και με την ελίτ των Ελλήνων ερμηνευτών.

Έχει δώσει πάνω από 5.000 συναυλίες, σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 δίσκους παγκοσμίως, ενώ είναιεπίσημα πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, με την ιδιότητά του αυτή, πρόσφατα, κατόπινεπιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε συμφωνικά έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη, ενώ πριναπό λίγες μέρες, εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυσητου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη, διασκευάζοντας καιερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, στα πλαίσια των “Καβαφείων 2017”, ο Στέφανος παρουσίασε την τελευταία του δουλειά, σε μελοποίησηποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, στην Όπερα του Καΐρου και στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από ένακοινό βαθιά μυημένο στην ποίηση του τεράστιου Αλεξανδρινού ποιητή. Καταλυτική υπήρξε η φράση, που σύσσωμο το κοινό αναφώνησε,στο τέλος της εκδήλωσης: «Επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».

Τέλος, ο Στέφανος συνεχίζει τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατες, τις συναυλίες, στις 19 Απριλίου,στην Aula Magna, στο Βουκουρέστι και στις 23 Απριλίου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η νέα τουδισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα’θελα αυτήν την μνήμη να την πω» και ερμηνεύτρια τη Σοφία Μανουσάκη. Πρόκειται για ένα διπλό cd,που περιέχει μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) έργα, εμπνευσμένα από ποιήματά του τεράστιου ποιητή μας Κ.Π. Καβάφη.

Η Σοφία Μανουσάκη γεννήθηκε στην Κρήτη τον Αύγουστο του 1995. Σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος και τηνανακάλυψε, κατόπιν ακροάσεως, τον Ιούνιο του 2013, η Σοφία ξεκίνησε μία εντυπωσιακή καριέρα στο χώρο της καθαρά έντεχνης μουσικής,έχοντας ήδη στο ενεργητικό της πάνω από 70 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και δύο διπλούς χρυσούς δίσκους, σε έργα του ΜίκηΘεοδωράκη και όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οικουμενικός μας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης τηναποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων» ενώ η Μαρία Φαραντούρη την χαρακτήρισε ως «το τέλειο μουσικό όργανο».

Σημαντικοί σταθμοί σ’ αυτή τη τόσο σύντομη αλλά και τόσο σημαντική πορεία της μπορούν να θεωρηθούν το Μέγαρο ΜουσικήςΑθηνών, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Ακαδημία Σοπέν της Βαρσοβίας, το θέατρο Alhambra στο Παρίσι, όπου παντούαπέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο τεράστιος Μίμης Πλέσσας.

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, ερμήνευσε έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία τουίδιου του συνθέτη, ενώ πριν από λίγες μέρες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικήςσυναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τον Στέφανο Κορκολή,ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο.

Τέλος, για ακόμη μια φορά η Σοφία ως ερμηνεύτρια των έργων, που παρουσιάστηκαν από τον Στέφανο Κορκολή και τους συνεργάτεςτου, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στα πλαίσια των “Καβαφείων 2017”, στην Όπερα του Καΐρου και στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,απέσπασε εκ νέου το θαυμασμό για το ταλέντο και την ωριμότητα, με την οποία ερμήνευσε τα μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη.Μάλιστα, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Θα’ θελα αυτήν την μνήμη να την πω» και ερμηνεύτρια την Σοφία. Πρόκειται για ένα διπλό cd, που περιέχει μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) έργα, εμπνευσμένααπό ποιήματά του τεράστιου ποιητή μας Κ.Π. Καβάφη.

Η Σοφία συνεχίζει την ηχογράφηση έργων του Μίκη Θεοδωράκη και τις συναυλίες με τον Στέφανο Κορκολή, στην Ελλάδα και τοεξωτερικό, με πιο πρόσφατες, τις συναυλίες, στις 19 Απριλίου, στην Aula Magna, στο Βουκουρέστι και στις 23 Απριλίου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σας περιμένουμε λοιπόν να περάσουμε μιά ξεχωριστή μουσική βραδιά και να μαςενισχύσετε στην μεγάλη μας προσπάθεια για την καλή μουσική στο νησί μας .

Το ΔΣ.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τελετή Αποφοίτησης Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου
5 Δεκεμβρίου 2022

Τελετή Αποφοίτησης Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο “Γεράσιμος Αρσένης” η τελετή αποφοίτησης των φοιτ…
Ορκομωσία Μεταπτυχιακού Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου
5 Δεκεμβρίου 2022

Ορκομωσία Μεταπτυχιακού Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο “Γεράσιμος Αρσένης” η ορκωμοσία των μεταπτυχιακώ…
Τρία χρυσά μετάλλια για την σχολή χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στον διαγωνισμό “Med cup Hellas”
5 Δεκεμβρίου 2022

Τρία χρυσά μετάλλια για την σχολή χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στον διαγωνισμό “Med cup Hellas”

Για άλλη μια φορά τα παιδιά της σχολής χορού Ελισάβετ Λιβιεράτου Ληξουρι -Αργοστολι  μας έκαναν …
Δήμος Σάμης: Ολοκλήρωση διαδραστικής παρουσίασης παιδικών βιβλίων
2 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σάμης: Ολοκλήρωση διαδραστικής παρουσίασης παιδικών βιβλίων

Με επιτυχία διεξάχθηκε η εκδήλωση του Δήμου Σάμης, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, αναφορικά με τη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο κατάστημα «Four seasons coffee» στο Αργοστόλι
19 Οκτωβρίου 2022

Το νέο κατάστημα «Four seasons coffee» στο Αργοστόλι

Το Four seasons coffee άνοιξε πριν λίγες μέρες σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο, στην οδό Γ…
Φθινοπωρινές προσφορές 2022 Candia
12 Οκτωβρίου 2022

Φθινοπωρινές προσφορές 2022 Candia

Αναλυτικά οι προσφορές. Με κάθε αγορά στρώματος από τις συλλογές Inventor & Luxuria…
Με πολύ χαρά και κέφι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στο Αργοστόλι
8 Οκτωβρίου 2022

Με πολύ χαρά και κέφι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στο Αργοστόλι

Με ωραία μουσική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός νέου χώρου που …
Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»
21 Σεπτεμβρίου 2022

Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»

H επιχείρηση του Κonesha H. Hashan, παρέχει: λιθοδομή, εμπόριο πέτρας και οικοδομικών υλικών. Υ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design