Πάμε Κουνόπετρα 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Αγώνας 10ΚΜ
Πάμε Κουνόπετρα 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Αγώνας 10ΚΜ
Πάμε Κουνόπετρα 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Αγώνας 10ΚΜ
Πάμε Κουνόπετρα 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Αγώνας 10ΚΜ
21 Αυγούστου 2018

Πάμε Κουνόπετρα 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! Αγώνας 10ΚΜ

(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: https://docs.google.com/forms/d/1y7I6CSviWR0WpmG- YLnRKjRcnowKIO0aowgW4WXbGYM)

Μετά από την εξαιρετική επιτυχία της περσινής διοργάνωσης τόσο από πλευράς συμμετοχών αλλά κυρίως από θέμα οργάνωσης και παροχών, φέτος επιστρέφουμε ανανεωμένοι με νέα διαδρομή για τα 5κμ και 10 κμ στην γνώριμη περσινή διαδρομή

Ο Αγώνας λαμβάνει χώρα στις  26 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Παλλικής και περιλαμβάνει αγώνα 10 κμ, σε πανέμορφο περιβάλλον, μέσα από κατάφυτα περάσματα, με ευωδιαστά άνθη και εκπληκτική θέα. Διοργανώνεται  από τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας. Σημείο κατατεθέν του αγώνα των δέκα κμ, ο γνώριμος μυστηριώδης αεικίνητος βράχος της Κουνόπετρας, αέναα παλλόμενος πλάι στην καταγάλανη θάλασσα του ιονίου.

Στέκει πάντα ακούραστος στον χρόνο, προκαλώντας τους επισκέπτες- αθλητές του αγώνα μας για μια στιγμιαία ανάπαυλα ή έστω μια φευγαλέα ματιά εκεί στο καθάριο του πελάγου, εκεί όπου ηρεμεί το πνεύμα, γαληνεύει η ψυχή, αντλείται η εφεδρεία των δρομικών μας δυνάμεων.

Δυο λόγια για την Κουνόπετρα για τους αμύητους :

«Η Κουνόπετρα, ο μεγάλο βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων. Το φαινόμενο καθίσταται εμφανές με την τοποθέτηση μικρών ξύλων ανάμεσα στον βράχο και την ακτή όπου παρατηρείται με θαυμασμό η μετατόπιση ή ακόμη και το σπάσιμο του ξύλου κάθε φορά που η Κουνόπετρα κινείται μία προς την ακτή και μία προς το Ιόνιο»

Μεταξύ των σκοπών του αγώνα είναι :
1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.
2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία
3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.
4. η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής και της εξαιρετικής θέας και ειδικά στο σημείο της αφετηρίας το οποίο συνδυάζει το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της Κουνόπετρας με την εκπληκτική θέα του καθάριου γαλάζιου της θάλασσας του ιονίου
5. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν
6. η ανάδειξη του δρομικού «κινήματος»

Προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου 2018.
Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό τον χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ», ενώ οι αγώνες των παιδιών λαμβάνουν χώρα εντός (νήπια) και εξωτερικά του χώρου αυτού (παιδιά δημοτικού).

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των ενηλίκων έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχει δύο σταθμοί υδροδοσίας στα 2,5 και 5 κμ. Όπως επίσης και στο χώρο του συλλόγου (χώρος εγγραφών- τερματισμών)

Εγγραφές: Οι εγγραφές θα λάβουν χώρα για όλους ώρα 5μμ-6μμ στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 10κμ που προεγγράφησαν ηλεκτρονικά, θα παραλάβουν την ίδια ώρα 5μμ-6 μμ τον αριθμό συμμετοχής τους.

Εκκινήσεις παιδικών αγώνων: Οι παιδικοί αγώνες ξεκινούν ώρα 6.15 και εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται 6.45. Θα υπάρξουν και παιδικοί δρόμοι για τους λιλιπούτειους φίλους μας, με κατηγορίες για όλες τις ηλικίες παιδιών νηπίων αλλά και δημοτικού. Συγκεκριμένα Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 50 μ για νήπια έως 5 ετών καθώς και μία διαδρομή 350 μ για παιδιά 6-7 ετών αγόρια /κορίτσια, 8-9 ετών αγόρια/κορίτσια , 10-12 ετών αγόρια/κορίτσια.

Εκκίνηση αγώνων ενηλίκων: Ο αγώνας ξεκινά ώρα 7.15μμ ή 7.30 μμ αναλόγως της διαδικασίας.

Ολοκλήρωση διαδρομής-Παράλληλες εκδηλώσεις:. 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μπουφές με τοπικά εδέσματα και έκθεση εικαστικών έργων από καλλιτέχνες της περιοχής.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων ξεκινά και καταλήγει στην έδρα του συλλόγου. Χαρακτηρίζεται από ελαφρά κατηφορική κλίση στο πρώτο τμήμα της 5κμ και επιστροφή με αναστροφή στην Κουνόπετρα από την ίδια διαδρομή ομοίως ανηφορικά Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

 Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
 Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
 Οι αθλητές συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη στον αγώνα, τόσο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, όσο και ως προς την δρομική τους εμπειρία ή τυχόν ατυχήματα που συμβούν κατά την διάρκεια του γεγονότος. Εννοείται ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων κατά το δυνατό καλύτερα αλλά ασφαλώς δεν ελλείπουν οι τεχνικές δυσκολίες.
 Οι αθλητές απαιτείται να βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση
 Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέλθουν στον χώρο των εγγραφών την αναγραφόμενη ώρα έναρξης ώστε να λάβουν έγκαιρα τους αριθμούς και να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες στην έναρξη του αγώνα.

Έπαθλα
 Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας και των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα .
 Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο). Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :
https://docs.google.com/forms/d/1y7I6CSviWR0WpmG- YLnRKjRcnowKIO0aowgW4WXbGYM

Παρατηρήσεις

 Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

Σήμανση

Η διαδρομές είναι ευκρινώς σηματοδοτημένες ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές.

Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο των Σαμαρειτών.

Το νέο εγχείρημα των 5κμ θα παρουσιαστεί προσεχώς σε σχετική φωτογραφική παρουσίαση, σε ποικίλο τερέν, χωμάτινο και ασφάλτου, με νότες ορεινής διαδρομής, αίσθηση πρωτόλεια και κάτι από την αυθεντικότητα, της φύσης της παράδοσης και του τοπικού στοιχείου.

Κάτι για όλα τα γούστα λοιπόν φέτος στην Κουνόπετρα με την αρωγή της τεχνολογίας, καθώς προστέθηκε ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Μετάλλια για όλους, πλούσιος μπουφές και μικρότερες διαδρομές για παιδιά όλων των ηλικιών, συμβάλλουν όπως και πέρσι στην ικανοποίηση όλων των προτιμήσεων.

Αφετηρία και τερματισμός ο χώρος του Συλλόγου στα Ματζαβινάτα. 50% έκπτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με αποστολή μαιλ στο vsamoli@yahoo.gr για τους εκτός νομού συμμετέχοντες τηλ 6977050224.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ και ΠΑΙΔΙΚΟΙ 10ΚΜ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ ΑΓΟΡΙΑ 50μ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 50 μ
 ΑΓΟΡΙΑ 6-7 ετών   350μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 6-7 ετών  350μ
 ΑΓΟΡΙΑ 8-9 ετών   350μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 8-9 ετών 

350μ

ΑΓΟΡΙΑ 10-12 ετών   350μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10-12 ετών  350μ
10ΚΜ
ΑΝΔΡΕΣ 13-18 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 13-18 ετών
 ΑΝΔΡΕΣ 19-35 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 19-35 ετών 
 ΑΝΔΡΕΣ 35-50 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35–50 ετών 
ΑΝΔΡΕΣ 50-60 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 50–60 ετών 
ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΖΙ 61+ ετών  
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ –ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή θρησκευτική συναυλία με ύμνους από την Μ. Εβδομάδα και από το έργο του Μάριου Τόκα “Θεογεννήτωρ Μαρία”
27 Μαρτίου 2023

Μια ξεχωριστή θρησκευτική συναυλία με ύμνους από την Μ. Εβδομάδα και από το έργο του Μάριου Τόκα “Θεογεννήτωρ Μαρία”

“Ω! Γλυκύ μου Έαρ” Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης / Γρηγόριος Κακούρης «Ω! Γλυκύ μου ‘Εαρ» …
Π.Σ. «Ιόνιος Πνοή»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale
27 Μαρτίου 2023

Π.Σ. «Ιόνιος Πνοή»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale

«Τρυπώσαμε» εχθές το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» απαθανατίζοντας όμορφε…
11ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου [26.03.2023]
26 Μαρτίου 2023

11ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου [26.03.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Βαλλιάνου ο 11ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου. Η …
«Γιορτή παιδικού βιβλίου 2023» σε Ληξούρι και Αργοστόλι
26 Μαρτίου 2023

«Γιορτή παιδικού βιβλίου 2023» σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε 2 Απριλίου, η Ιακωβ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»
10 Μαρτίου 2023

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε ιδιαίτερα αξεσουάρ για τα μαλλιά και όχι μόνο. Για …
Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»
15 Φεβρουαρίου 2023

Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»

Η προετοιμασία για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» έχει ήδη ξεκινήσει! …
Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος
14 Φεβρουαρίου 2023

Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος

Τι πιο όμορφο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα για τον α…
Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2023

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το ανθοπωλείο Bosonis Art & Flower σας προτείνει ιδεές για εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design