9 Απριλίου 2008

Σπουδαστικές Εκλογές 2008

Οι φετινές Σπουδαστικές Εκλογές βρίσκουν το σπουδαστικό κίνημα σε ένα κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία του. Ήρθε η ώρα της διευθέτησης όλων των ζητημάτων που απασχολούν χρόνια τώρα την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση. Ήρθε η ώρα τα ΤΕΙ να πάρουν τη θέση που πραγματικά τους ανήκει.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο από όλους, ότι ζητήματα όπως η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων και η αυτόνομη δωρεάν διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ΤΕΙ βρίσκονται σε τροχιά ικανοποίησης. Πρόκειται για ζητήματα που αποτέλεσαν και αποτελούν βασικές επιδιώξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ από τη μέρα ίδρυσής της.

Όλοι οι απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης δικαιούνται απεριόριστης επαγγελματικής κατοχύρωσης στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους ο καθένας και η έννοια του απεριόριστου είναι μάλλον ασύμβατη με το χαρακτήρα που έχει η έκδοση συγκεκριμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων. Συνεπώς η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων επιβάλλεται να συνδυαστεί με την «περιγραφή επαγγέλματος» που είναι το απαιτούμενο να γίνεται πια και για τους αποφοίτους των ΤΕΙ.

Εκτός από τη δυνατότητα αυτόνομης δωρεάν διεξαγωγής μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ΤΕΙ, που αποτελούσε και αποτελεί βασικό σημείο των διεκδικήσεών μας, επιβάλλεται να δοθούν στα Ιδρύματα οι ανάλογοι πόροι που απαιτούνται και ταυτόχρονα να υπάρξει πληρότητα σε τακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό για να διευκολύνεται εκτός από την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα και η διεξαγωγή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Για τα θέματα αυτά χρειάζεται η ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των φοιτητών και στο σημείο αυτό εμείς δηλώνουμε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ από το ξεκίνημά της έθεσε ως μοναδικό της μέλημα τη διαμόρφωση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που θα είναι αντάξια στις προσδοκίες και τα όνειρα κάθε νέου και νέας. Με συνέπεια θέσεων και απόλυτη συμφωνία λόγων και πράξεων, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες, να επιτύχουμε πολλά. Δεν στεκόμαστε όμως εδώ γιατί εκκρεμούν και πολλά θέματα, τα οποία δυσκολεύουν την αναβάθμιση των σπουδών μας. Ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού και σπουδαστικής μέριμνας είναι προβλήματα που σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Πέραν όμως των εξειδικευμένων ζητημάτων, η δραστηριότητά μας επεκτείνεται και σε θέματα που καλύπτουν το φάσμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία συστήματος αξιολόγησης.

Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ η θεσμοθέτησης της αξιολόγησης ήταν πάγιο χρόνιο αίτημα. Πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση είναι ο μοναδικός τρόπος για να εντοπιστούν τα προβλήματα των ιδρυμάτων μας. Πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση θα λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια της χώρας μας να καταστήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα αντάξιο των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Βέβαια, κύριο μέλη της αξιολόγησης πρέπει να είναι ο εντοπισμός των αδυναμιών και η ενίσχυση των τμημάτων που υστερούν Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στη λογική επιβολής ποινών ή κατάταξης των τμημάτων.

Επίσης, βασικά σημεία των διεκδικήσεών μας είναι η μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια και η αναβάθμιση των πτυχίων μας, η ενίσχυση και ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας στα ΤΕΙ και η στενή σύνδεσή της με τις μεταπτυχιακές σπουδές, η άμεση νομοθέτηση της ολοκλήρωσης των Σπουδαστικών Λεσχών των ΤΕΙ και η αύξηση των δαπανών για τα ΤΕΙ κατά 50%. Με τις συγκεκριμένες προτάσεις θεωρούμε ότι θα επέλθει η πλήρης και ουσιαστική αναβάθμιση των ιδρυμάτων μας.

Όσον αφορά την πορεία του σπουδαστικού κινήματος, είναι γνωστή η στάση των υπολοίπων παρατάξεων και ιδίως της ΠΑΣΠ, η οποία θέλοντας να αποκρύψει την πραγματικότητα, αρνείται την διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Με τον τρόπο αυτό, αφενός μπαίνει εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό που έχει ανάγκη ο χώρος και αφετέρου λειτουργεί ως «φίμωτρο» στην ελεύθερη έκφραση των επιλογών των σπουδαστών.

Στόχος όλων μας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ είναι να διαμορφώσουμε την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση που μας αξίζει. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ λειτούργησε και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με το προτέρημα των νέων ανθρώπων… τη φαντασία και σαφέστατα… τη δίψα για δημιουργία. O σχεδιασμός του μέλλοντος είναι για εμάς κάτι σαν έκθεση ιδεών που συμπληρώνεται καθημερινά και ασταμάτητα με όλες εκείνες τις ιδέες των μελών αλλά και των φίλων της παράταξης, ή των ανθρώπων που αναζητούν διαφορετικά και περισσότερα πράγματα, για τις σπουδές τους, για το ΤΕΙ τους, για την ποιότητα ζωής τους, για τη χώρα τους, για το μέλλον τους. Οι ιδέες που συμπληρώνουν την έκθεση, γίνονται ανάγκη και ταυτόχρονα αντικείμενο προσπάθειας και συνεχούς αγώνα.

Ο δικός μας όμως αγώνας διαφέρει από τον αγώνα των άλλων… εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να λέμε ότι αγωνιζόμαστε. Δεν αγωνιζόμαστε με κραυγές και συνθήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις… ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. Οι κατακτήσεις για εμάς αποτελούν τη δικαίωση του αγώνα μας και σαφέστατα τη δικαίωση όλων αυτών που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και μας αναδεικνύουν πρώτη δύναμη σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για βελτίωση της καθημερινότητας των σπουδαστών εκτελώντας στην πράξη την εντολή που παίρνουμε τα τελευταία 20 χρόνια. Η καθημερινή παρουσία όλων των εκπροσώπων της παράταξής μας, από άκρη εις άκρη της χώρας επιβεβαιώνει τη θέλησή μας για δημιουργία, τη θέλησή μας για επίλυση όλων των προβλημάτων.

Καλούμε τους σπουδαστές των ΤΕΙ όλης της χώρας, ανεξάρτητα από χρώματα και κομματικές τοποθετήσεις, στις 9 Απριλίου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία μαζικά για να ζωντανέψουμε όλοι μαζί το σπουδαστικό κίνημα.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να ανεβάσουμε τις σπουδές μας. Στο ραντεβού με το μέλλον, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι σπουδαστές θα στηρίξουν τις δυνάμεις της συνέπειας και της υπευθυνότητας και θα αναδείξουν και σε αυτές τις εκλογές τη φιλελεύθερη παράταξη για άλλη μια φορά στην κορυφή.

Τσιούρης Γεώργιος
Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Θέατρο Σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου στο Ληξούρι
4 Ιουλίου 2022

Το Θέατρο Σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου στο Ληξούρι

Δευτέρα 4 Ιουλίου Ληξούρι αύλειος χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου ώρα 8:30 μ.μ. Ο καλλιτέχνης του…
Εκδήλωση εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας [03.07.2022]
4 Ιουλίου 2022

Εκδήλωση εορτασμού στα Φωκάτα προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών που συμμετείχαν στην μάχη στο Πούσι Αρχαίας Ολυμπίας [03.07.2022]

Την Κυριακή 03.07.2022 πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Φωκάτων η εκδήλωση…
Νέα ώρα για την παράσταση από το θέατρο σκιών «Ταυλάτου» στο Αργοστόλι
3 Ιουλίου 2022

Νέα ώρα για την παράσταση από το θέατρο σκιών «Ταυλάτου» στο Αργοστόλι

Λόγω έντονου ανέμου η χθεσινή παράσταση στην πλατεία Αργοστολίου αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί σήμ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ» [02.07.2022]
3 Ιουλίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ» [02.07.2022]

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η εκδήλωση «Κωνστ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»
30 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε νέες προτάσεις για καλοκαιρινά body mist και κρέμες σώμ…
To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design