22 Ιανουαρίου 2005

Συμπεράσματα από την έκθεση της Ουτρέχτης

Σχετικά με την έκθεση VAKANTIEBEURS 2005, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη, η ΕΤΙΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
1. Επικοινωνήσαμε με τις 4 Νομαρχίες για τον ορισμό των εκπροσώπων τους, την παρουσία τοπικών φορέων και εξασφαλίσαμε κάρτες εισόδου για όλους. Επιπλέον ειδοποιήσαμε να στείλουν εγκαίρως το υλικό τους σε συγκεκριμένη διεύθυνση της έκθεσης και εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. 2. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των 4 Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την ενιαία παρουσία στο ίδιο περίπτερο, σε διαφορετικό stand, για την αποστολή των αφισών για τη μορφή του περιπτέρου και βοηθήσαμε για μια δυναμική παρουσία της Περιφέρειας σε μια ενδιαφέρουσα αγορά.

3. Συγκεντρώσαμε το έντυπο και ψηφιακό υλικό της Περιφέρειας (στην αγγλική γλώσσα) και το στείλαμε στην έκθεση. Επίσης, στείλαμε αφίσες banners, σημαίες, τοπικά προϊόντα, τα οποία παραλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν στο stand.

4. Η ΕΤΙΝ εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Σκληρό, προκειμένου με τις επαφές που είχε από το 2004 και με την τακτική του επικοινωνία με το γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας, να στηρίξει την έκθεση αυτή, διότι πρόκειται για μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά, που έχει όμως παρουσιάσει μεγάλη κάμψη τα τελευταία χρόνια για όλη την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της ΕΤΙΝ είχε επαφές με το Διευθυντή ΕΟΤ Ολλανδίας κο Σ. Ιωαννίδη, tour operators, εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας και ΜΜΕ, στους οποίους επέδωσε προσωπικά προσκλήσεις του Γενικού Γραμματέα της Π.Ι.Ν., να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.

5. Η ΕΤΙΝ η οποία είχε την ευθύνη για την οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση, εφαρμόζει ήδη έναν νέο τρόπο προσέγγισης τόσο των tour operators και των δημοσιογράφων, όσο και του κοινού. Συγκεκριμένα επιμόρφωσε τρεις φοιτήτριες της Πανεπιστημιακής Τουριστικής Σχολής της Ολλανδίας, Stefen Meyer, Brigitte Roks και Wendy Ressen, οι οποίες στη μητρική τους γλώσσα προωθούσαν τα Ιόνια Νησιά σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό και περιέγραφαν τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής και βεβαίως το περιφερειακό μας τουριστικό προϊόν, τις φυσικές ομορφιές και τις πολιτιστικές αξίες, ενώ ο Δήμος της Κέρκυρας είχε στο περίπτερο μονίμως ένα άτομο από την Ολλανδία, που γνώριζε την Κέρκυρα, διότι εργαζόταν εκεί.

6. Την πρώτη ημέρα της Έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Ελλάδας κος Ι. Κακλίκης, με στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας.
Στη Έκθεση διενεμήθη υλικό της Περιφέρειας, και των Νομαρχιών Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Ζακύνθου. Στο περίπτερο παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι από την Κεφαλονιά, Ελειού – Πρόννων κ. Γ. Μεταξάς, Λειβαθούς κ. Ν. Φρατζής, Ληξουρίου κ. Βασ. Ρουχωτάς, καθώς και τουριστικοί επιχειρηματίες: από την Κεφαλονιά Θ. Μιχαλάτος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Α. Παντελειός Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Πέρσα Μπαλτζόγλου, Σοφία Χατζηιωάννου, Ν. Σταματελάτος, Σοφία Σταματελάτου, Αικ. Στάβερη, Ν. Κουρκουμέλης, Σ. Ζαπάντης, Γ. Μεταξάς, Κ. Θωμάτου. Και οι επιχειρηματίες από τη Ζάκυνθο: Στ. Μυλωνάς Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Δ. Μάργαρης, Γ. Λουκίσσας, Μ. Μπολίδης, Γ. Λιβέρης από το Σύλλογο Κερίου Ζακύνθου, Γ. Φιλιπποπολίτης. Από τη Λευκάδα: Ξεν., Λάκης και Γεράσιμος Σταύρακας, Γ. Βαγενάς, Π. Γατζίας, Κική Μανωλίτση. Από την Κέρκυρα: Δ. Χαρίτος και Λίλιαν Χαρίτου, Δ. Μαρίνος και Κ. Αθανασίου (από τον Όμιλο MESSOGI), Τ. Φιλιπέλης και Δ. Μακρής, (του Ομίλου ΧΑΝΔΡΗ), Δ. Μούτσος, Τζ. Ματαράγκας, Δ. Γιαννιώτης και Κ. Μπρεντάνος Πρόεδρος Ομ. Ενοικιαζ. Δωματίων Κέρκυρας.

7. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης προετοίμασε στην 1η μέρα της έκθεσης 11/1/05 εκδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε ειδικό Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων (USP) από την Ολλανδία για 6 μήνες, ώστε να προβληθεί ο Νομός Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στην εκδήλωση η οποία έγινε στο χώρο του περίπτερου, παραβρέθηκε για την Π.Ι.Ν. η ΕΤΙΝ. Προσκλήθηκαν 9 T.O. και 20 ΜΜΕ και ο πρώην Δήμαρχος της Λίλελαντ, φίλος της Κεφαλονιάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ελειού – Πρόννων κ. Γ. Μεταξάς, ενώ σε όλους τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους επιδόθηκε προσωπική πρόσκληση του Γ.Γ της Π.Ι.Ν. να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.
Την 3η μέρα της έκθεσης ο Διευθυντής ΕΟΤ Ολλανδίας κος Ιωαννίδης παρουσίασε έρευνα αγοράς για την ελληνική, τουρκική, ισπανική και πορτογαλική αγορά, η οποία έγινε από την TRAVEL ACADEMY. Σύμφωνα με αυτήν η Ελλάδα παρουσιάζει πτώση της τάξης του 20% με 526.000 αφίξεις το 2004, έναντι 1.648.000 της Ισπανίας (πηγαίνουν και με πούλμαν), 285.000 της Πορτογαλίας, και 711.000 στην Τουρκία.
Το σημαντικότερο από την έρευνα είναι: το 23% διαλέγουν χαμηλές τιμές, και έτσι πάνε στην Τουρκία, ενώ το 29% θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα (σήμερα έρχεται το 16%), άρα υπάρχει πεδίο ελεύθερο με θετικό αποδέκτη.
Γενικά, στα θέματα φαγητό, παραλίες, διασκέδαση, ασφάλεια, ησυχία, εκδρομές, δυναμικές ηλικίες (18-34) ερχόμαστε πρώτοι, αλλά , μένουμε πολύ πίσω στις τιμές των πακέτων και κυρίως στο service και την ακριβή ζωή (Καφές, φαγητό, κόστος ζωής. Το τονίζουν!)
Για το 2005, υπάρχει σαφής θετική εικόνα (Ολυμπιακοί Αγώνες) για τη χώρα μας και οι κρατήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου δίνουν αύξηση που για μερικές περιοχές διαγράφεται καλή (πχ Ζάκυνθος). Ο ΔΙΤΕΞ κος Ιωαννίδης θεωρεί ότι το 2005 η Ελλάδα θα αποκομίσει ένα 2-5% θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή από 16% να πάει 18-21% (4η χώρα με προορισμό την Ελλάδα). Συγκριτικά αναφέρουμε ότι η Ισπανία παίρνει το 21% της Ολλανδικής, η Τουρκία το 30%, ενώ γενικά οι Ολλανδοί κατά 87% ταξιδεύουν στη Ευρώπη.
Τέλος σας αναφέρουμε ότι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΕΟΤ Ολλανδίας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό ταξίδι για T.O. στα Ιόνια Νησιά, ενώ προετοιμάζεται η αποστολή ΜΜΕ (1 TV, 4 μεγάλες εφημερίδες της Ολλανδίας και περιοδικά).

8. Η ΕΤΙΝ εξέδωσε Δελτίο Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες των γεγονότων και τις φωτογραφίες της έκθεσης, το οποίο στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, (TV, Ρ/Σ, εφημερίδες, τουριστικά περιοδικά, κλπ), καθώς και σε 2000 τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η ταυτότητα της έκθεσης VAKANTIEBEURS 2005:
Η μεγαλύτερη έκθεση κοινού της Ολλανδίας.
Επισκέπτες: 170.000
Συμμετέχουν: 80 χώρες από 2.000 Περιφέρειες
Tour Operators: σχεδόν όλοι οι μεγάλοι
Ελλάδα: τιμώμενη χώρα με μεγάλο, κεντρικό ευρύχωρο περίπτερο, με συμμετοχή 26 περιοχών (Περιφερειών και Νομών ή πρακτόρων)
Σε τιμητική θέση: φωτεινή αφίσα με το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.
Σημαντική και ξεχωριστή παρουσία των GREEK SPECIALIST, T.O., ROSSHOLIDAYS, POLYPLAN, OLYMPIA, κλπ.
Με τα παραπάνω στοιχεία που παρατέθηκαν, θεωρώ ότι η έκθεση της Ουτρέχτης είναι μια από τις σημαντικές εκθέσεις για την Περιφέρεια, όπως και η Ολλανδική αγορά για τον τουρισμό μας.
Οι προσπάθειες προβολής θα πρέπει να συνεχιστούν και με άλλες παράλληλες ενέργειες, όπως η έμμεση διαφήμιση με προσκλήσεις δημοσιογράφων, με workshops επιχειρηματιών, υλικό σε όλες τις εκθέσεις, στα γραφεία του ΕΟΤ και την Ελληνική Πρεσβεία.
Η ΕΤΙΝ βρίσκεται ήδη σε τρεις ακόμα εκθέσεις, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Βιέννης (20 -23/1/05), Ελσίνκι (20 -23/1/05) και Μπρατισλάβα (20 -23/1/05).
Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,
Μια ακόμα δύσκολη τουριστική χρονιά αρχίζει με μεγάλο ανταγωνισμό, με νέους προορισμούς και νέες χώρες να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο του τουρισμού.
Με καλή συνεργασία, κοινούς στόχους και πολύ δουλειά μπορούμε να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν των Ιονίων Νήσων, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι ασυναγώνιστο σε πολιτισμό και φυσικές ομορφιές.

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο
27 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο

Αύριο Τρίτη 28.06.2022 και ώρα 10.30 π.μ., το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σάμης, θα βρίσκεται στ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»
27 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η…
32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [27.06.2022]
27 Ιουνίου 2022

32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [27.06.2022]

Με την κεντρική παρουσίαση των ομάδων στο Αργοστόλι ολοκληρώθηκε το 32nd KEFALONIA GYM FESTIVAL …

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design