Skip to main content
21 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Θανάση Μουίκη στην εφημερίδα «Κεφαλονιά»

Ο γενικός διευθυντής του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά Θανάσης Μουίκης, παραχώρησε συνέντευξη στη νέα εφημερίδα «Κεφαλονιά» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, αναλύοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις της ομάδας του. Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Υπηρετεί πιστά το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ και έχει αποδείξει πως δεν λυγίζει στις δυσκολίες. Ο Θανάσης Μουίκης αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στον αθλητισμό μας και ειδικά στο μπάσκετ της Κεφαλονιάς. Δραστήριος και οξυδερκής κινεί εδώ και χρόνια τα νήματα του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ, έχοντας ως όραμα την πρόοδο του αθλήματος στο νησί μας. Ο γενικός διευθυντής του Α.Σ.Κ., ανοίγει την καρδιά του στην «Κ» και μιλά για τους στόχους και τις επιδιώξεις της ομάδας του.

– Το ανδρικό τμήμα κατεβαίνει και πάλι φέτος στο πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι στόχοι σας γιΆ αυτή τη νέα προσπάθεια;

«Οι στόχοι μας είναι σαφείς, καθώς προπονητές και συμβούλιο συμφώνησαν ότι η συνέχεια των τμημάτων υποδομής δεν πρέπει να κόβεται σε κανένα του στάδιο. Αφού το συμβούλιο βρήκε τις ισορροπίες του και πάλι, είναι διατεθειμένο να δώσει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στα δικά του παιδιά και μαζί με τις βοήθειες των φοιτητών από τα ΤΕΙ Κεφαλονιάς να δημιουργήσει και πάλι ένα αξιόμαχο
σύνολο. Το πόσο ψηλά θα φτάσει θα το δείξει το ταλέντο, η εργατικότητα και ο χρόνος».


– Η ομάδα αποτελείται φέτος από το «νέο αίμα» του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ. Ήταν αυτό μία από τις βασικές επιδιώξεις σας για τη δημιουργία εκ νέου του ανδρικού τμήματος;

«Μέσα από την τεράστια εμπειρία που αποκτήθηκε, από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Α.Σ.Κ. έως την επίπονη περίοδο των Εθνικών κατηγοριών και την πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση που καθορίζει ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη σήμερα, το νέο συμβούλιο αποφάσισε ότι ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος που στη λογική του έχει τα παιδιά του νησιού όλων των ηλικιών, χωρίς να προβληματίζει σε πιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται».

– Πώς μεθοδεύεται το μέλλον του Α.Σ.Κ.;

«Το μέλλον του Α.Σ.Κ. αρχής γεννωμένης της περσινής περιόδου μεθοδεύεται ακόμα πιο συλλογικά και δημοκρατικά. Σήμερα αθλούνται μαζί μας πάνω από 140 παιδιά, δείχνοντας μία ανοδική τάση κάθε χρόνο.
Έχουμε τέσσερα αγωνιστικά τμήματα, όλα στα περιφερειακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, από ηλικίες 10 χρονών έως και τους μεγάλους γιατί το μυστικό είναι οι αγώνες. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και αυτό του γυναικείου, μία από τις ελάχιστες ομαδικές αθλητικές διεξόδους που παρέχονται στις γυναίκες στο νησί μας. Όλο το χρόνο παράλληλα διοργανώνουμε σχολικά τουρνουά (ένα το χειμώνα & ένα το καλοκαίρι), τουρνουά γυμνασίων – λυκείων, τουρνουά Κουρκουμελάτων «Γεώργιος και Μαρή Βεργωτή» και διατηρούμε μπασκετικούς πυρήνες, με δικούς μας προπονητές, σε διάφορες περιφέρειες του νησιού. Στέλνουμε παίκτες στο καλοκαιρινό καμπ του Ροδόπουλου στη Θεσσαλονίκη μαζί με δικό μας προπονητή που λαμβάνει και αυτός μέρος. Αυτή η εμπειρία είναι μεγάλη για όλους όπως και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια
φέρνουμε κάποιο αναγνωρισμένο προπονητή στο νησί και διδάσκει στα παιδιά των μικρών ηλικιών. Παράλληλα οι πιο αξιόλογοι παίκτες μπορούν να προωθηθούν στα Εθνικά κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος».

– Τι χρειάζεται ώστε να προοδεύσει το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ;

«Αυτό που χρειάζεται είναι, όσο πιο πολλές αγωνιστικές εμπειρίες των παιδιών γίνεται, καλός συντονισμός μεταξύ προπονητών των τμημάτων υποδομής, ρεαλιστικές και παράλληλα τολμηρές αποφάσεις του δ.σ. για την όλο και καλύτερη λειτουργία του συλλόγου, μα πάνω από όλα ο κόσμος να είναι κοντά μας ηθικά και υλικά».

– Κάνατε μία πολύ σημαντική προσπάθεια για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς με την έκδοση του λευκώματος (περισσότερες πληροφορίες στο www.kefaloniabasketball.gr) για το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ. Θεωρείτε ότι αυτή η προσπάθεια είχε ανταπόκριση;

«Όντως, αυτή η προσπάθεια φαίνεται μεγάλη. Όταν όμως αγαπάς κάτι και το έχεις ζήσει για δεκαετίες από όλα τα πόστα είναι απλά θέμα ψυχής και διαθέσιμου χρόνου. Είναι χρονοβόρο για να χωρέσεις μέσα σε ένα βιβλίο τόσο πλούσιο υλικό, με αντικειμενικό τρόπο και με όσο το δυνατόν λιγότερες παραλήψεις.

Η επιτυχία του ήταν και είναι πραγματικά μεγάλη εντός και εκτός του νησιού εκπλήσσοντας ευχάριστα και παίρνοντας τα εύσημα από όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού. Το ότι αυτό το λεύκωμα αποτελεί κληρονομιά για το νησί μας, καθώς και οι ικανοποιητικές πωλήσεις του, ήταν η ανταμοιβή του χρόνου και της ψυχής που κατατέθηκαν για αυτή την έκδοση».

– Υπάρχει μέλλον στο Κεφαλλονίτικο μπάσκετ;

«Θα υπάρχει μέλλον στο Κεφαλλονίτικο μπάσκετ όσο υπάρχουν παιδιά και άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα και μόνο».

– Τι ήταν αυτό που σας χαροποίησε και τι ήταν αυτό που σας στεναχώρησε σε όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής σας με το μπάσκετ;

«Τη μεγαλύτερη χαρά αλλά και τη μεγαλύτερη λύπη μέσα από το πέρασμα της ζωής λένε ότι την παίρνεις πολλές φορές από τους ίδιους ανθρώπους!

Αυτό που ειδικά τώρα έχει ανάγκη ο σύλλογος μας είναι η οικονομική στήριξη από την πολιτεία και τους πολίτες για να συνεχίσουμε με παραδειγματικό τρόπο να ασχολούμαστε με τα παιδιά αυτού του τόπου και για να μην μαραζώσει ένα υγιές κομμάτι του αθλητισμού μας που πλάθει με τον καλύτερο τρόπο παιδικά σώματα και ψυχές. Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση και σύντομη επιστροφή στον δημοσιογράφο Φώτη Τσιλιμιδό».

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουλίου 2024
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο κατάστημα «V & V Cafe Snack Bar & More» διοργανώνεται μουσική …
22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
22 Ιουλίου 2024
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ώρα: 9.00μμ Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟ…
22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU