Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος»
Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος»
Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος»
Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος»
27 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος»

Ένας από τους πλέον ιστορικούς και δραστήριους συλλόγους Κεφαλονιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος». Ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους με την ευκαιρία της διανομής του τεύχους στα μέλη τους, διαπιστώσαμε ότι οι δράσεις τους ξεπερνούν σε εμβέλεια αυτές που θα περίμενε κάποιος από έναν σύλλογο μιας μέσου μεγέθους πόλης και σταδιακά εντυπωσιαστήκαμε από την μεθοδικότητα με την οποία εργάζονται για την προαγωγή του πολιτισμού και του ονόματος του νησιού μας, διατηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους μέσα στην περιοχή που τους φιλοξενεί. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κο Γεράσιμο Μεσσάρη σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση!

Μιλήστε μας για το σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων «ο Άγιος Γεράσιμος». Πότε ιδρύθηκε και από ποιους;

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων «ο Άγιος Γεράσιμος» είναι ένας ιστορικός Σύλλογος, καθώς ιδρύθηκε το 1955.

Πολλοί Κεφαλονίτες βέβαια είχαν έλθει εδώ στο Αίγιο από την Κεφαλονιά αρκετά χρόνια νωρίτερα από το 1955. Η αναζήτηση εργασίας, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα του Κεφαλονίτη τον οδήγησαν να ξενιτευτεί από την ιδιαίτερη του πατρίδα και να βρει μια δεύτερη πατρίδα, το Αίγιο που τον αγκάλιασε με ιδιαίτερη στοργή σαν γνήσιο τέκνο του. 
Από τις αρχές του 1930 πολλοί συμπατριώτες μας ήλθαν στο Αίγιο. Το 1937 στη φημισμένη Χαρτοποιία Αιγίου, ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα της χώρας μας, αναλαμβάνει τη διεύθυνση ο συμπατριώτης μας, Χαράλαμπος Ματιάτος. Την περίοδο αυτή και μέχρι το 1960 η επιχείρηση διανύει τη σημαντικότερη φάση ακμής της. Στην αρχή της περιόδου αυτής το μεταναστευτικό κύμα από την Κεφαλονιά ήταν μεγάλο και πάρα πολλοί Κεφαλονίτες δούλεψαν στη Χαρτοποιία.

Η σκέψη του Κεφαλονίτη στην ιδιαίτερη πατρίδα, η πίστη του στον προστάτη της Κεφαλονιάς τον Άγιο Γεράσιμο, που πάντα τον γιόρταζαν και τον γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο που βρίσκεται και η περίτεχνη εικόνα του Αγίου, η ανάγκη για επαφή, αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας τον οδήγησαν στην ίδρυση του Συλλόγου, των εν Αιγίω Κεφαλλήνων «ο Άγιος Γεράσιμος». Πρωτεργάτες αυτής της ιδέας ήταν ο Γεράσιμος Χαλικιόπουλος, ο Γιάννης Θεοτοκάτος, ο Ευαγγελάτος και ο Γιώργος Διονυσάτος. 

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο των εν Αιγίω Κεφαλλήνων «ο Άγιος Γεράσιμος» αποτελείτο από τους:

Χρήστος Παρίσης, ΠρόεδροςΠαύλος Μαντάς, ΑντιπρόεδροςΑνδρέας Ραζής, ΓραμματέαςΠαναγιώτης Χαριτάτος, Ταμίας Σπυρόγιαννης Κακούρης, ΣύμβουλοςΕυάγγελος Πάντος, ΣύμβουλοςΝίκος Λασκαράτος, ΣύμβουλοςΕυάγγελος Μιχαλάτος, ΣύμβουλοςΠαναγιώτης Γερμενής, ΣύμβουλοςΠαναγιώτης Καββαδίας, Σύμβουλος 

Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο ήταν: 

Παναγιώτης Δαναλάτος, ΠρόεδροςΔιονύσιος Παπαραζής, ΣύμβουλοςΠαναγιώτης Σταματελάτος, Σύμβουλος

Πολλοί παλαίμαχοι Κεφαλονίτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη του Συλλόγου μας που τον κράτησαν ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας, ο Γιώργος Κοκκόλης, ο Μάκης Χαριτάτος, ο Κουρούκλης, ο Παπαδάτος, ο Λευτέρης Μαράτος, ο Αλέξανδρος Κοκόσης, ο Παναγής Σακκάτος, ο Σπυρόγιαννης Κακούρης, ο Παύλος Νικολοβγένης, ο Βαγγέλης Δενδρινός, ο Γιώργος Ραυτόπουλος..

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι νεώτεροι, παραλάβαμε μία βαριά κληρονομιά από τους παλαίμαχους συμπατριώτες μας και έχουμε την ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε το πολιτιστικό παρελθόν. Τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό που μας παρέδωσαν και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που τόσα χρόνια κάνουν με συνέπεια.

Ποιοι είναι οι στόχοι ίδρυσής του και που απευθύνεται; 

Οι στόχοι του Συλλόγου είναι η γνωριμία και η καλλιέργεια της αγάπης των μελών. Η καλλιέργεια της αγάπης και του ενδιαφέροντος προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η διαφύλαξη και μεταβίβαση στα παιδιά μας των ηθών και εθίμων, καθώς και κάθε άλλου που έχει σχέση με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. 

Η μελέτη της Κεφαλονίτικης και Ιθακήσιας ιστορίας και η επίδρασή της στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Η συμπαράσταση, φιλανθρωπία, μέριμνα και φροντίδα στους νέους που προέρχονται από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η γνωριμία του Κεφαλονίτικου και Ιθακήσιου στοιχείου και του πολιτισμού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στην περιοχή της Αιγιάλειας & τα Καλάβρυτα και η σύσφιξη των μεταξύ των σχέσεων. Επίσης, η συμβολή στα πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα των δύο νήσων και των επαρχιών της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων. Στις προθέσεις μας είναι να αναδείξουμε τον Πολιτισμό της ιδιαίτερής μας πατρίδας, της Κεφαλονιάς αλλά και τον Πολιτισμό βεβαίως, της πόλης που αγαπήσαμε, της Πόλης που «χτίσαμε» τη ζωή μας, της Πόλης που αγκάλιασε εμάς και τα παιδιά μας. της Πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας γενικότερα.

Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητές σας; Πείτε μας μερικά πράγματα για την κάθε μια από αυτές.

Ο Σύλλογός μας έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες – τομείς σε μία συστηματική προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων και της πατρίδας μας γενικότερα και γι’ αυτό αναβιώνει συνεχώς έθιμα ξεχασμένα στο χρόνο, όπως:
«Περατζάδα» με καντάδες στους δρόμους της πόλης μας, από κανταδόρους των μουσικών τμημάτων του, Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους της πόλης του Αιγίου, διατήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης και έχει δημιουργήσει: 

1) Την Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ», με αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό της, πετυχημένες παρουσιάσεις, άριστες κριτικές από έμπειρους γνώστες της μουσικής και φυσικά μεγάλη αποδοχή από το φιλόμουσο κοινό. Στην Ορχήστρα μαθαίνουν όλες οι ηλικίες Μαντολίνο – Κιθάρα – Πνευστά – Ακορντεόν και γνωρίζουν από κοντά την Επτανησιακή μουσική παράδοση. Το ρεπερτόριο που ακολουθεί, είναι οι Κεφαλονίτικες – Επτανησιώτικες Καντάδες, το ποιοτικό Μελωδικό Ελληνικό τραγούδι & το παραδοσιακό τραγούδι από όλο το κόσμο. Τη Διεύθυνση της Ορχήστρας έχει ο συμπατριώτης μας Μουσικός Πάνος Πιερράτος. Μέλη της Ορχήστρας μπορούν να γίνουν όλοι οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση.

2) Τη «ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», μία σημαντική παρουσία στο χώρο της πολυφωνικής χορωδίας, με συναυλίες που έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση στο φιλόμουσο κοινό. Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η συμπατριώτισσά μας Σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη. Μέλη στη Χορωδία μπορούν να γίνουν όλοι οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση.

3) Το «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ», που διδάσκονται σε μικρούς και μεγάλους Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χαρακτική, Σχέδιο Καρτούν. Μέλος στο Εικαστικό Τμήμα μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση.

4) Την «ΙΟΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ». Το υλικό της βιβλιοθήκης που ανέρχεται στην πρώτη φάση λειτουργίας της τους 7.500 τίτλους, και καλύπτει αντιπροσωπευτικά όλο το φάσμα της ανθρώπινης γνώσης, είναι οργανωμένο σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα. Η βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές από ιδιώτες και φορείς. Μία βιβλιοθήκη ανοικτή σε όλο τον κόσμο και με θέματα που καλύπτουν πολλά ενδιαφέροντα. Η βιβλιοθήκη παρέχει υπηρεσίες όπως υπηρεσία δανεισμού, υπηρεσία εξυπηρέτησης, πληροφόρησης και κατεύθυνσης χρηστών, υπηρεσία υποστήριξης της ανάγνωσης, της εκπαίδευσης και της προώθησης της ψυχαγωγίας, υπηρεσία διάθεσης μηχανημάτων εντός της βιβλιοθήκης, υπηρεσία χρήσης Διαδικτύου εντός της βιβλιοθήκης. Στόχος της βιβλιοθήκης είναι η διάδοση του βιβλίου και προσπάθειά της, η δια βίου εκπαίδευση.

Υπάρχει Αναγνωστήριο και έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή οργανωμένη αίθουσα Διαλέξεων – Εκδηλώσεων. Επιδίωξη της Ιόνιου Βιβλιοθήκης είναι η συνεργασία με άλλες βιβλιοθήκες, Δήμους, Εκκλησία, Ιδρύματα, φορείς, το Εθνικό Κέντρο βιβλίου, Πανεπιστημιακές κοινότητες.

5) Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ», ένας τομέας που μπορεί να γίνει μέλος όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά, στις προσπάθειες και τους στόχους του συλλόγου.

Πείτε μας για τις εκδηλώσεις που διοργανώνετε.

Ο Σύλλογος μας βρίσκεται σε ένα συνεχή πυρετό εκδηλώσεων. Συναυλίες με τη Ορχήστρα ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ και τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ εντός του Αιγίου, αλλά και πέρα από αυτό. Έχει οργανώσει πολλές επιτυχημένες επιστημονικές ημερίδες με θέματα που αφορούν την υγεία, τους σεισμούς της Κεφαλονιάς και του Αιγίου κλπ. Επίσης πολλές Διαλέξεις σε συνεργασία με πολλούς επιστήμονες, επετειακά αφιερώματα για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα κλπ.

Έχει φιλοξενήσει πολλούς μουσικούς συνθέτες όπως τον Γιάννη Σπανό, τον Μίμη Πλέσσα και μουσικά σχήματα όπως την 70μελή Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, την 50μελή ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία του μουσικού σχήματος «Abrasevic» από τη Σερβία, τη Χορωδία Αργοστολίου, τους αδελφούς Καραβιώτη, την ορχήστρα Θεοδώρου κλπ.

Ο Σύλλογος οργανώνει πολλές εκδρομές ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη στο Πούσι 1821, χοροεσπερίδες, συναντήσεις για τσάι και καφέ με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της ευρύτερης περιοχής μας, προσφέροντας συλλογικά στην Πολιτιστική Ανάπτυξη της πόλης μας.

Ποιο είναι το Δ.Σ. του συλλόγου;

Από τις αρχές τις δεκαετίας που μας πέρασε, ο σύλλογός μας μπήκε σε μια τροχιά μεγάλης ανάπτυξης με ικανά Διοικητικά Συμβούλια που πέρασαν και με πρώτο πρόεδρο μετά την αναβίωση του συλλόγου, τον Γεράσιμο Μαυροκέφαλο, ο οποίος είχε και την ιδέα της επαναδραστηριοποίησής του. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία του Συλλόγου και απαρτίζεται σήμερα από τους: 

Γεράσιμος Μεσσάρης, ΠρόεδροςΣπύρος Νικολοβγένης, ΑντιπρόεδροςΔιονύσης Μπούζος, Γενικός ΓραμματέαςΘύμιος Αργυράτος, Ειδικός ΓραμματέαςΡεγγίνα Ραζή-Κωστοπούλου, ΤαμίαςΕλένη Βανδώρου-Λαουρδέκη, Έφορος ΕκδηλώσεωνΜιχάλης Λασκαράτος, Έφορος Υλικού

Εξελεγκτική Επιτροπή:Ευανθία Καββαδία, Γιώργος Κοκκόλης, Καίτη Μπούζου-Γκόγκου.

Πόσα είναι τα μέλη του σήμερα;

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί 100-120 μέλη. Στην περιοχή μας βέβαια υπάρχουν πολλοί που κατάγονται από την Κεφαλονιά & την Ιθάκη. Τους θέλουμε όλους στην αγκαλιά του Συλλόγου. Θέλουμε τη βοήθειά τους και τη συμμετοχή τους. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς απόψεις και εμπειρίες.

Ποιος ο ρόλος του συλλόγου στην τοπική κοινωνία της περιοχής που ζείτε και ποιος αυτός απέναντι στο νησί της καταγωγής σας;

Ο Σύλλογός μας είναι πάντα κοντά, τόσο πολιτιστικά όσο και κοινωνικά, παίρνει θέση για προβλήματα που παρουσιάζονται στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και στον τόπο καταγωγής μας. Η τοπική κοινωνία της Αιγιαλείας έχει εκτιμήσει την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του Συλλόγου. Είμαστε σε ένα συνεχή αγώνα για τη διατήρηση της μεγάλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γίνεται διασκευή και ενορχήστρωση του παραδοσιακού και σύγχρονου ρεπερτορίου από τους μουσικούς μας που έχουν τη Διεύθυνση τόσο της Ορχήστρας όσο και της Χορωδίας μας, και παρουσιάζεται η δουλειά αυτή σε πολλές συναυλίες. Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι πολλοί φίλοι του Συλλόγου μας, άνθρωποι που δεν κατάγονται από τα νησιά μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειές μας και τους υψηλούς στόχους. Οι άνθρωποι αυτοί πληθαίνουν καθημερινά. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο στόχος είναι κοινός για όλους, γιατί όλοι μας αγαπάμε, την μουσική μας, το βιβλίο, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό μας.

Συνεργάζεστε με άλλους συλλόγους Κεφαλονιτών;

Έχουμε συνεργαστεί άριστα με το Σύλλογο Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς και τη Χορωδία Αργοστολίου. Δύο σύλλογοι με μεγάλη ιστορία και δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς. Επικοινωνία και επαφή έχουμε με αρκετούς συλλόγους Κεφαλονιτών όπως της Γαστούνης, της Αδελφότητα Πειραιά και της Πάτρας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Το σημαντικότερο πρόβλημα για μας είναι η στέγη του συλλόγου μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να νοικιάζουμε γραφεία προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μας. Τα έξοδα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Σημαντική είναι η βοήθεια των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Με πολύ δυσκολία όμως καλύπτουμε τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις μας. Ο Δήμος Αιγίου στο παρελθόν μας έδινε μια πολύ μικρή ετήσια οικονομική ενίσχυση. Από την περασμένη χρονιά ο Δήμος σταμάτησε και αυτή την επιχορήγηση. Αυτό που θα έδινε ανάσα και μεγάλη χαρά σε όλους μας είναι να αποκτήσουμε τη δική μας στέγη. Το κόστος όμως αγοράς ενός ακινήτου είναι ιδιαίτερα υψηλό. 

Αν κάποια στιγμή αυτός ο στόχος υλοποιηθεί με τη βοήθεια κάποιων συνανθρώπων μας, θα απαλλαγούμε από ένα τεράστιο βάρος και άγχος, και θα μπορούμε να ασχοληθούμε απερίσπαστα, στους υψηλούς πνευματικούς μας στόχους. 

Πως θα μπορούσε κάποιος να έρθει σε επικοινωνία με το σύλλογό σας και να μάθει περισσότερα πράγματα για εσάς;

Κατ’ αρχήν έχουμε την επίσημη ιστοσελίδα μας, www.kefalonitisaigialias.gr που την ενημερώνουμε συχνά. Εκεί μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει, να ακούσει, να δει βίντεο, το αρχείο μας, τις δραστηριότητές μας, ότι αφορά την Χορωδία μας, την Ορχήστρα και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη. Να πει την άποψή του στο βιβλίο επισκεπτών που θα μας βοηθούσε πολύ. 

Στη μηχανή αναζήτησης GOOGLE, αν κάποιος πληκτρολογήσει την επωνυμία μας ή κάποιο επιμέρους τομέα μας, θα διαβάσει τι γράφει ο τύπος τη τελευταία δεκαετία. 
Να επικοινωνήσει μαζί μας με e-mail: kefalonitisthiakosegio@yahoo.gr, ή στο τηλέφωνο 26910-62562. Τέλος, γιατί όχι, να περάσει από τα γραφεία μας που βρίσκονται επί της Ανδρονοπούλου 12 στο Αίγιο, πράγμα που θα μας δώσει την μεγαλύτερη χαρά. 
Οι ώρες που είναι ανοικτά τα γραφεία μας και η Ιόνιος Βιβλιοθήκη είναι: 
Δευτέρα 11 π.μ. – 8.30 μ.μΤρίτη 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 8.30 μ.μ.Τετάρτη 5 μ.μ. – 8.30 μ.μ.Πέμπτη 5 μ.μ. – 8.30 μ.μ.Παρασκευή 5 μ.μ. – 8.30 μ.μ. 

Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι αναγνώστες του περιοδικού για εσάς;

Στις προσπάθειές μας συμπαραστάτες είναι όχι μόνο οι Επτανήσιοι και οι Αιγιαλείς, αλλά και συνάνθρωποί μας από όλη την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μας η ξεχωριστή συμμετοχή των συνανθρώπων μας. Μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί το δύσκολο έργο που ξεκινήσαμε μόνοι μας. Τους ευχαριστούμε όλους.

Πρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό:

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τελετή έναρξης 1ου Διεθνούς τουρνουά «Argostoli Greek Para Open 2022» @Αργοστόλι [29.09.2022]
29 Σεπτεμβρίου 2022

Τελετή έναρξης 1ου Διεθνούς τουρνουά «Argostoli Greek Para Open 2022» @Αργοστόλι [29.09.2022]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου η τελετή έναρξης του 1ου Διεθνο…
Έκθεση της Καλλιτέχνιδας κι Εκπαιδευτικού DENIZ SAK
29 Σεπτεμβρίου 2022

Έκθεση της Καλλιτέχνιδας κι Εκπαιδευτικού DENIZ SAK

Έκθεση της Καλλιτέχνιδας κι Εκπαιδευτικού DENIZ SAK.  Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου και ώρα …
Κατάθεση στεφάνων στο Ιταλικό Μνημείο της Μεραρχίας Acqui [27.09.2022]
27 Σεπτεμβρίου 2022

Κατάθεση στεφάνων στο Ιταλικό Μνημείο της Μεραρχίας Acqui [27.09.2022]

Σήμερα το πρωί τέθηκε το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμή των αξιωματικών και στρατιωτών της Ιταλίας …
Έρχεται το 1ο Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2022 στο Αργοστόλι
27 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται το 1ο Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2022 στο Αργοστόλι

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στην πλατεία Παναγή Βαλλιάνου στο Αργοστόλι θα πραγματοπ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»
21 Σεπτεμβρίου 2022

Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»

H επιχείρηση του Κonesha H. Hashan, παρέχει: λιθοδομή, εμπόριο πέτρας και οικοδομικών υλικών. Υ…
Χρειάζεσαι πιστοποίηση γνώσεων υπολογιστή για το δημόσιο ή οποιαδήποτε άλλη δουλειά; Μην καθυστερείς!!
13 Σεπτεμβρίου 2022

Χρειάζεσαι πιστοποίηση γνώσεων υπολογιστή για το δημόσιο ή οποιαδήποτε άλλη δουλειά; Μην καθυστερείς!!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν εδώ στο Αργοστόλι, Μίνωος & Ασκληπιού 7 (Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα), Exc…
Νέα συλλογή στρωμάτων Candia – Προσφορές Σεπτέμβριος 2022
10 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα συλλογή στρωμάτων Candia – Προσφορές Σεπτέμβριος 2022

Ανακάλυψε τις νέες συλλογές στρωμάτων Candia με έκπτωση έως 40% The I…
Απογευματινός καφές στο «19_61 coffe n’ more»
6 Σεπτεμβρίου 2022

Απογευματινός καφές στο «19_61 coffe n’ more»

H ομάδα του kefalonitis επισκέφθηκε το κατάστημα «19_61 coffe n’ more » για έναν απογευματινό κ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design