Skip to main content
Σύσκεψητου ΤΕΕ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αργοστολίου Διονύση Μινέτο
Σύσκεψητου ΤΕΕ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αργοστολίου Διονύση Μινέτο
Σύσκεψητου ΤΕΕ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αργοστολίου Διονύση Μινέτο
Σύσκεψητου ΤΕΕ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αργοστολίου Διονύση Μινέτο
28 Νοεμβρίου 2019

Σύσκεψητου ΤΕΕ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αργοστολίου Διονύση Μινέτο

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, η Ν.Ε ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μαζί με μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αργοστολίου Διονύση Μινέτο, συζητώντας τεχνικά ζητήματα αρμοδιότητας του Δήμου Αργοστολίου.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το βιολογικό καθαρισμό του Αργοστολίου, με εισήγηση του μηχανολόγου κ. Παναγιώτη Μελά. Ο βιολογικός Αργοστολίου επεξεργάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των λυμάτων της Κεφαλονιάς, συνυπολογίζοντας και το μεγάλο αριθμό βυτίων που δέχεται, λειτουργώντας ή και ξεπερνώντας το φορτίο σχεδιασμού κατά τη θερινή περίοδο, κάτι στο οποίο συνηγορούν και στοιχεία που παρέθεσε ο Αντιδήμαρχος. Ο μηχανολόγος Διονύσης Τρωιάνος πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα τεχνικό ζήτημα στις δεξαμενές αερισμού, λόγω του οποίου διατηρείται ένα αναερόβιο στρώμα λυμάτων με αποτέλεσμα τη δυσοσμία. Σημειώθηκαν επίσης η έλλειψη συντήρησης στην εγκατάσταση, η μη χρήση λιποσυλλεκτών από επιχειρήσεις, αλλά και τεχνικά ζητήματα του αποχετευτικού δικτύου του Αργοστολίου.

Προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η εγκατάσταση καταγραφικού συστήματος των εισροών, η προώθηση χρήσης λιποσυλλεκτών σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και η κατεύθυνση βυτίων σε άλλες μονάδες επεξεργασίας αντί του Αργοστολίου. Επίσης προτάθηκε από το Διονύση Τρωιάνο η χωροθέτηση μιας μικρής εγκατάστασης προεπεξεργασίας λυμάτων στην Κρανιά η οποία θα δέχεται λύματα από βυτία (στεγανή παραλαβή) και θα τα οδηγεί μέσω δικτύου στο βιολογικό.

Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο βιολογικό για να καταγράψουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Προτάθηκε να συσταθεί ομάδα του ΤΕΕ η οποία θα συνεπικουρήσει το έργο τους. Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την πρόταση στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.

Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα έργα του Αργοστολίου, ξεκινώντας από την Οδό Κρασσά. Η κα. Παρασκευή Καρλή είχε προσκληθεί στη σύσκεψη ως εκπρόσωπος των κατοίκων και παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε τμήμα της οδού, που δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαίρεσης πεζοδρομίων και αποξήλωσης οδοστρώματος για να περαστούν δίκτυα, αφήνοντας το δρόμο σε κακή κατάσταση. Από τις τριγύρω πεζοδρομήσεις έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο στο τμήμα αυτό, όπως και σε πολλά ακόμη στενά που καταλήγουν στους νέους πεζόδρομους, με πολλά προβλήματα στην πρόσβαση των κατοίκων. Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη μελέτη που αφορά την αποκατάσταση του εν λόγω τμήματος δρόμου στην πρότερη κατάσταση, ενώ πρόκειται να ανατεθεί κυκλοφοριακή μελέτη για όλο το Αργοστόλι η οποία θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αναφέρθηκαν οι κακοτεχνίες που απαντώνται σε όλα τα έργα και έχουν να κάνουν με καθιζήσεις σε διάφορα σημεία, με μη ικανή λειτουργία των αγωγών ομβρίων, σε σημεία με προβληματικές κλίσεις κλπ. Ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχουν επιβληθεί ποινικές ρήτρες στον εργολάβο, ενώ γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης του για όλα τα προβλήματα προκειμένου να τα αποκαταστήσει.

Έγινε αναφορά στον παράλογο αποκλεισμό συγκεκριμένων χώρων του έργου, με μπάρες και λουκέτα και ζητήθηκε να υπάρξει κατάλληλη σήμανση σε όλους τους χώρους καθώς και έλεγχος για την ορθή χρήση τους. Επίσης ζητήθηκε να υπάρξει συγκεκριμένο ωράριο για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης στο Αργοστόλι, με τον Αντιδήμαρχο να μας ενημερώνει για τα ενδεχόμενα δημιουργίας χώρων στάθμευσης στο οικόπεδο του πρώην κτιρίου της Αστυνομίας, καθώς και στο οικόπεδο του παιδικού νοσοκομείου.

Σημειώθηκε το σοβαρό ζήτημα των πεζοδρομίων και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλη την πόλη, λαμβάνοντας υπ’ όψη πεζούς, ΑμεΑ, ποδήλατα κλπ.

Η σύσκεψη έκλεισε με την ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο για τη λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας, όπου και σημείωσε παρατηρήσεις συναδέλφων για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αργοστολίου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που συζητήθηκαν και προφανώς εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές, πλην του Αργοστολίου, οπότε δεσμευτήκαμε ότι θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη με ευρύτερη θεματολογία.

Η Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης εύχεται καλή δύναμη στο συνάδελφο, Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο και δηλώνουμε παρόντες σε οποιοδήποτε ζήτημα απαιτηθεί η συνδρομή μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Δεκεμβρίου 2023

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αργοστόλι [08.12.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Βαλλιάνου και μαζί…
8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση στο άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αγίων Πάντων 10 Δεκεμβρίου

Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κεφαλονιάς
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι
6 Δεκεμβρίου 2023

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι

Μύρισαν Χριστούγεννα στο κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι. Με υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολι…
Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU