Skip to main content
13 Οκτωβρίου 2004

Τα ευτράπελα της πρώτης κακοκαιρίας

Σήμερα 13 του μήνα ο χειμώνας άρχισε για τα καλά πλέον να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η καταρρακτώδης βροχή που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα διατηρήθηκε μέχρι αργά το βράδυ και μετά από περισσότερες από 3 ώρες εξελίχθηκε στο γνωστό ψηλόβροχο. Η μπόρα προκάλεσε και την πρώτη διακοπή στην ηλεκτροδότηση, η οποία σημειώθηκε στις 17:15 και είχε διάρκεια μισής ώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, στο σκοτάδι βυθίστηκε σχεδόν το μισό νησί περιλαμβανομένου Αργοστολίου, Ληξουρίου και Πόρου.
Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκε το δρομολόγιο των Ολυμπιακών αερογραμμών για Αθήνα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί και αύριο, μιας και οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν και να επιδεινωθούν.
Ερωτηματικό αναμένεται τι θα γίνει με τα πλοία, αφού μπορεί να μην υπάρχουν έντονοι άνεμοι, αλλά σίγουρα οι στιγμιαίες ριπές του ανέμου μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα οδοιπορικό λίγες ώρες μετά αυτή την μπόρα στους δρόμους της πρωτεύουσας και κοντά σε αυτήν, καθώς θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα παρατηρήσαμε.
Ξεκινώντας από το Λιθόστρωτο, κάτι που είναι γνωστό σε όλους, ο γραφικός και εμπορικός δρόμος της πόλης με την πρώτη ψιχάλα μετατρέπεται σε ένα γλιστερό και επικίνδυνο πεζοδρόμιο. Δεν είναι λίγοι οι συμπατριώτες μας που έχουν πάει στο νοσοκομείο επειδή η πλάκα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του είναι γυαλισμένη και παντελώς ακατάλληλη για αυτό το σκοπό. Να μην μιλήσουμε για τις ανάποδες κλίσεις και τα λιμνάζοντα νερά που το μετατρέπουν σε δύσβατο ποτάμι χωρίς εξόδους διαφυγής (δεν υπάρχουν αποχετεύσεις στο Λιθόστρωτο).
Αλλά ως εδώ αυτά λίγο πολύ τα ξέραμε. Πηγαίνοντας στους φρεσκοστρωμένους δρόμους τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από πριν, αλλά δυστυχώς όχι η ιδανική. Δεν υπάρχουν λακκούβες και λιμνάζοντα νερά κατά μήκος, αλλά στις διαφορές υψομέτρων που δημιουργήθηκαν. Οι αποχετεύσεις και εδώ ελάχιστες και φυσικά την κατάσταση σώζει ότι τα περισσότερα νερά διασχίζοντας ολόκληρη την πόλη καταλήγουν στην θάλασσα. Ενώ κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί οι νεροχύτες των δρόμων καταργήθηκαν με το νερό να κινείται σε ολόκληρο το πλάτος του δρόμου. Με την αποπεράτωση των έργων η κατάσταση θα βελτιωθεί, αλλά το πλήγμα από αυτό που ονομάζεται ανεπαρκές δίκτυο αποχέτευσης (και ύδρευσης) δήμου Αργοστολίου παραμένει.
Όπως φαίνεται το blackout προκάλεσε και απορύθμιση των φαναριών, με αυτά που βρίσκονται στο θέατρο να αναβοσβήνει συνεχώς το πορτοκαλί χρώμα, ενώ για αυτό στην διασταύρωση λεωφόρου Βεργωτή και Δεβοσσέτου η διάρκεια του ερυθρού σηματοδότη περιορίστηκε στα 3 δευτερόλεπτα!!!.
Στον κόμβο Βαλιανάτου δεν παρατηρήθηκε πρόσθετο πρόβλημα, όμως διασχίζοντας την Κρανιά η γνωστή κατεβασιά από πέτρες μας έδινε την αίσθηση ότι πλέον διασχίζουμε χωματόδρομο, αντί φυσικά του γνωστού «καρόδρομου» πλάτους λωρίδας 2,5 μέτρων. Τα έργα είναι επιβεβλημένα και πρέπει να γίνουν αυτή τη φορά σωστά και όχι με περικοπές.
Η αυριανή μέρα θα αποκαλύψει σε όσους έχουν την ατυχία να επισκεφτούν τα επίμαχα σημεία την γνωστή και πάγια πραγματικότητα του μικρόκοσμού μας. Ο χειμώνας είναι εδώ και πρέπει να συνηθίσουμε αυτή την πραγματικότητα μέχρι να αποφασιστεί να γίνει κάτι ριζικό για να αλλάξει. Γιατί σε αυτό το μικρό οδοιπορικό στο δρόμο ήμασταν μόνοι και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Αλλά σε συνθήκες καθημερινής κίνησης δυστυχώς τα προβλήματα αυτά σίγουρα θα κάνουν την ζωή κάποιων δυσκολότερη.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU