2 Οκτωβρίου 2006

Τα Νέα της Ερίσου.

Κώστα Κατσαμπίρη, προέδρου της ΤΟ ΝΔ Ερίσου.
Γεράσιμου Βανδώρου, επί κεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης.

Προ ημερών μπαίνοντας σε ένα Σούπερ Μάρκετ, βρήκαμε την εφημερίδα «Φιλελεύθερος Ριζοσπάστης» που εκδίδει και διανέμει δωρεάν ο συγκοινωνιολόγος και πρώην πολιτευτής της ΝΔ στο Νομό μας, Βαγγέλης Ματσούκης, κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Προχθές, είδαμε ένα από τα άρθρα της, με ένα σωρό ανακρίβειες για τη Έρισο να αναδημοσιεύεται και στον Ημερήσιο. Έτσι αποφασίσαμε να απαντήσουμε άμεσα, για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους:Προσπερνώντας την Πολιτική γελοιογραφία της 1ης σελίδας του Φ.Ρ, με τη σαφέστατη αιχμή στον τρόπο Πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, φτάνουμε στη 2η, όπου στο τέλος του άρθρου που αναδημοσιεύει ο Ημερήσιος και αναφέρεται στις υποψηφιότητες στους Δήμους, διαβάζουμε τις εξής για την Έρισο. “Ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Κοντογούρης, κατέρχεται αυτή τη φορά με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο”. Ποιά η διαφορά του με το ψηφοδέλτιο των τελευταίων εκλογών του ίδιου, δεν μπαίνει στο κόπο να μας το εξηγήσει, ο καλός αρθρογράφος!

Και συνεχίζει, “Συμμετέχει (στο ψηφοδέλτιο του ΚΚ ), και η κα Χάιδω Νικολετάτου και άλλα στελέχη (!!) της ΝΔ”. Από πότε η Χ.Ν έγινε στέλεχος! της ΝΔ; εμείς τη βλέπαμε μέχρι τις τελευταίες εκλογές να το παίζει έντονα ΠΑΣΟΚ και να μην αφήνει συγκέντρωση για συγκέντρωση. Βέβαια είναι άφθαστη στα πολιτικά δρομολόγια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αράζοντας στο λιμάνι τους, κάθε φορά που κάποιο από αυτά βρίσκεται στην εξουσία. Τα άλλα στελέχη! της ΝΔ που τα είδε; Προστέθηκε κανένα από τις τελευταίες εκλογές, όταν ο Βαγγέλης Ματσούκης ήταν αντίθετος και στο Κώστα Κοντογούρη και στη Χάιδω Νικολετάτου; Αντίθετα έφυγε ο Τάσος Ματσούκης, που τώρα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΚΚ.

Και η αντικειμενική!! πληροφόρηση συνεχίζεται. “Αντίπαλος (του ΚΚ), η Κατερίνα Κουταλά τ. Νομάρχης, που στηρίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ”. Εδώ, πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, αποσιωπά, ότι στο ψηφοδέλτιο της Κ.Κ, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής ΝΔ με πρώτο τον πρόεδρο της Τ.Ο Ν.Δ, Κώστα Κατσαμπίρη, όπως και τον Αντιπρόεδρο Νώντα Αντύπα, ενώ συμμετέχει και ο Γεράσιμος Βανδώρος που στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, ήταν επί κεφαλής ψηφοδελτίου που στηρίχθηκε επισήμως από τη ΝΔ (και από τον Β.Μ )

Γνωρίζει βέβαια ο Β.Μ, ότι ο Κώστας Κοντογούρης, με τη σύμφωνη γνώμη της Χάιδως και των άλλων στελεχών!! της ΝΔ, ζήτησε (αλλά δεν έλαβε), τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Στήριξε δε και στηρίζει στην ΤΕΔΚΙ, τον Μάκη Φόρτε, με την πολιτική του οποίου συμπλέει συνεχώς, όπως για παράδειγμα στο θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους δύο Δήμους.

Ο κ. Β. Ματσούκης στη 1η σελίδα της εφημερίδας του, εκφράζει την ανησυχία του, μήπως με Κυβέρνηση ΝΔ, πρασινίσουν τα νησιά μας. Αν συμβεί (το απευχόμαστε), κάτι τέτοιο, δεν θα φταίει ο πολιτικός πολιτισμός του Κώστα Καραμανλή, που ειρωνεύεται ο κ. Β. Ματσούκης, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του, αλλά οι νοοτροπίες που υπαγορεύουν κείμενα σαν αυτό για την Έρισο. Ο κ ΒΜ, δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει και την άποψη της τοπικής ΝΔ για το θέμα, αντίθετα δημοσίευσε αβασάνιστα τι λένε τα διάφορα παπαγαλάκια που σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με το πολιτικό περιβάλλον.
Και βέβαια, ο ΒΜ, λαβαίνει την ηλεκτρονική εφημερίδα μας ΅Νέα της ΕρίσουΆ και είναι πλήρως ενημερωμένος για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Δήμο μας και για την τραγική οικονομική του κατάσταση με κύριους υπαίτιους τον Κώστα Κοντογούρη και την Χάιδω Νικολετάτου, κύριο λόγο που συνεργαζόμαστε με την Κατερίνα Κουταλά.

ΥΓ1: Βαγγέλη ξέχασες τι μας έλεγες πριν τέσσερα χρόνια για το Κοντογούρη και την Χάιδω, όταν γυρίζαμε μαζί τα χωριά στην Έρισο;
ΥΓ2: Από τότε έχεις να πατήσεις στην Έρισο, έτσι δεν είναι;

Κώστας Κατσαμπίρης

Γεννήθηκε στα Αντυπάτα το 1970 και είναι ένας νέος με πάθος για δημιουργία και δίψα για προσφορά, σε έναν τόπο που από παιδί ζει και τον αγαπά. Από πολυμελή οικογένεια, (6ο παιδί από τα 8 του Βασίλη Κατσαμπίρη και της Μηλιάς Γιαννάτου από τα Πατρικάτα) βγήκε νωρίς στη βιοπάλη και εργάστηκε σε κρουαζιερόπλοια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον τουρισμό στην Έρισο.
Είναι Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ερύσσου, και σαν κάθε άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτούς ορίζοντες, απέχει από φανατισμούς και μικροσκοπιμότητες ενδιαφερόμενος για το κοινό συμφέρον του τόπου.
Ζωντανό στοιχείο του τόπου του, είναι μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντυπάτων όπως και μέλος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ερίσου. Συνδράμει με προθυμία κάθε σχετική δραστηριότητα. Είναι μέλος της Συντακτικής ομάδας της Ηλεκτρονικής εφημερίδας «Νέα της Ερίσου». Οικογενειάρχης και επαγγελματίας με σεμνότητα και αφοσίωση είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Κατερίνας Κουταλά.

Γεράσιμος Βανδώρος του Λάμπρου

Γεννήθηκε στα Αντυπάτα το 1943, και είναι τρίτος γιος του Παπα- Λάμπρου και της Ανθής το γένος Καψάλη από τα Τσελεντάτα. Τελείωσε το Δημοτικό Αντυπάτων, το Ημι-Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και το Οκτατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου.
Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών και εργάσθηκε δύο χρόνια στον ΟΤΕ.
Σπούδασε παράλληλα στην Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ) και διορίσθηκε στην Τεχνική Σχολή Αρτας, όπου διετέλεσε Διευθυντής. Διετέλεσε Υποδιευθυντής και Διευθυντής σε πολλές Τεχνικές Σχολές των Αθηνών. Συνταξιοδοτήθηκε το 2004 συμπληρώνοντας 35 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας. Κατέχει Πτυχίο Στατιστικολόγου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και Πτυχίο Οικονομολόγου του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διακρίνεται για την Φιλοπεριβαλλοντική του Δράση και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Αρθρογραφεί σε ανάλογα περιοδικά, ενώ έχει ειδικευτεί σε θέματα Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Ανακύκλωσης Υλικών. Έχει συντονίσει πολλά προγράμματα του Υπ. Παιδείας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Αγωγής του Καταναλωτή, έχοντας παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια. Έχει διδάξει σε Ανώτερες Σχολές (ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ), σε Επιμορφωτικά Κέντρα Καθηγητών (ΠΕΚ), και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντυπάτων και τώρα είναι Γεν. Γραμματέας με την ιδιότητά του αυτή έχει συμμετάσχει και ομιλήσει σε πολλές συναντήσεις-συζητήσεις στην Αθήνα και στην Ερισο για θέματα της Ερίσου (Συμβούλια Περιοχής, Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια κ.ά.). Είναι μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου Ρισιάνων “Αστερίς”. Είναι παντρεμένος με την Πολυξένη Κουγιουμτζέλη εκπαιδευτικό, και έχει δύο κόρες. Την Ανθή που είναι εκπαιδευτικός σε Επαγγελματικό Λύκειο, και την Ιωάννα, που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Στις Δημοτικές εκλογές του 2002, κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερίσου με τη στήριξη της ΝΔ, και τώρα είναι Δημ. Σύμβουλος, επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Εκπροσωπεί την αντιπολίτευση, στο Δ.Σ της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου (ΑΝΕΔΕ). Εκδίδει την 15νθήμερη ηλεκτρονική εφημερίδα “Νέα της Ερίσου”.

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρι Διώτισσας στα Λουρδάτα με τον Π.Σ Λουρδάτων «Ο Πλάτανος» [02.07.2022]
2 Ιουλίου 2022

Πανηγύρι Διώτισσας στα Λουρδάτα με τον Π.Σ Λουρδάτων «Ο Πλάτανος» [02.07.2022]

Το βράδυ της Παρασκευής διοργανώθηκε στα Λουρδάτα το πανηγύρι της Παναγίας της Διώτισσας με τον …
Eγκαίνια των Εικαστικών τμημάτων του Δήμου Αργοστολίου [01.07.2022]
2 Ιουλίου 2022

Eγκαίνια των Εικαστικών τμημάτων του Δήμου Αργοστολίου [01.07.2022]

Πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια των εικαστικών τμημάτων του Δήμου Αργοστολίου στο Δημοτικό Θ…
Έκθεση με τίτλο «Η ηχώ του παρελθόντος» του Αλέξη Αυλάμη στο Κοργιαλένειο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο [01.07.2022]
1 Ιουλίου 2022

Έκθεση με τίτλο «Η ηχώ του παρελθόντος» του Αλέξη Αυλάμη στο Κοργιαλένειο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο [01.07.2022]

Ο Αλέξης Αυλάμης παρουσιάζει την έκθεση του με τίτλο «Η ηχώ του παρελθόντος» στο Κοργιαλένειο Ισ…
Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο
1 Ιουλίου 2022

Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο

Στις 29 Ιουνίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για τηνUNESC…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»
30 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές επιλογές από το κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε νέες προτάσεις για καλοκαιρινά body mist και κρέμες σώμ…
To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design