Skip to main content
2 Οκτωβρίου 2006

Τα Νέα της Ερίσου.

Κώστα Κατσαμπίρη, προέδρου της ΤΟ ΝΔ Ερίσου.
Γεράσιμου Βανδώρου, επί κεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης.

Προ ημερών μπαίνοντας σε ένα Σούπερ Μάρκετ, βρήκαμε την εφημερίδα «Φιλελεύθερος Ριζοσπάστης» που εκδίδει και διανέμει δωρεάν ο συγκοινωνιολόγος και πρώην πολιτευτής της ΝΔ στο Νομό μας, Βαγγέλης Ματσούκης, κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Προχθές, είδαμε ένα από τα άρθρα της, με ένα σωρό ανακρίβειες για τη Έρισο να αναδημοσιεύεται και στον Ημερήσιο. Έτσι αποφασίσαμε να απαντήσουμε άμεσα, για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους:Προσπερνώντας την Πολιτική γελοιογραφία της 1ης σελίδας του Φ.Ρ, με τη σαφέστατη αιχμή στον τρόπο Πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, φτάνουμε στη 2η, όπου στο τέλος του άρθρου που αναδημοσιεύει ο Ημερήσιος και αναφέρεται στις υποψηφιότητες στους Δήμους, διαβάζουμε τις εξής για την Έρισο. “Ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Κοντογούρης, κατέρχεται αυτή τη φορά με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο”. Ποιά η διαφορά του με το ψηφοδέλτιο των τελευταίων εκλογών του ίδιου, δεν μπαίνει στο κόπο να μας το εξηγήσει, ο καλός αρθρογράφος!

Και συνεχίζει, “Συμμετέχει (στο ψηφοδέλτιο του ΚΚ ), και η κα Χάιδω Νικολετάτου και άλλα στελέχη (!!) της ΝΔ”. Από πότε η Χ.Ν έγινε στέλεχος! της ΝΔ; εμείς τη βλέπαμε μέχρι τις τελευταίες εκλογές να το παίζει έντονα ΠΑΣΟΚ και να μην αφήνει συγκέντρωση για συγκέντρωση. Βέβαια είναι άφθαστη στα πολιτικά δρομολόγια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αράζοντας στο λιμάνι τους, κάθε φορά που κάποιο από αυτά βρίσκεται στην εξουσία. Τα άλλα στελέχη! της ΝΔ που τα είδε; Προστέθηκε κανένα από τις τελευταίες εκλογές, όταν ο Βαγγέλης Ματσούκης ήταν αντίθετος και στο Κώστα Κοντογούρη και στη Χάιδω Νικολετάτου; Αντίθετα έφυγε ο Τάσος Ματσούκης, που τώρα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΚΚ.

Και η αντικειμενική!! πληροφόρηση συνεχίζεται. “Αντίπαλος (του ΚΚ), η Κατερίνα Κουταλά τ. Νομάρχης, που στηρίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ”. Εδώ, πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, αποσιωπά, ότι στο ψηφοδέλτιο της Κ.Κ, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής ΝΔ με πρώτο τον πρόεδρο της Τ.Ο Ν.Δ, Κώστα Κατσαμπίρη, όπως και τον Αντιπρόεδρο Νώντα Αντύπα, ενώ συμμετέχει και ο Γεράσιμος Βανδώρος που στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, ήταν επί κεφαλής ψηφοδελτίου που στηρίχθηκε επισήμως από τη ΝΔ (και από τον Β.Μ )

Γνωρίζει βέβαια ο Β.Μ, ότι ο Κώστας Κοντογούρης, με τη σύμφωνη γνώμη της Χάιδως και των άλλων στελεχών!! της ΝΔ, ζήτησε (αλλά δεν έλαβε), τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Στήριξε δε και στηρίζει στην ΤΕΔΚΙ, τον Μάκη Φόρτε, με την πολιτική του οποίου συμπλέει συνεχώς, όπως για παράδειγμα στο θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους δύο Δήμους.

Ο κ. Β. Ματσούκης στη 1η σελίδα της εφημερίδας του, εκφράζει την ανησυχία του, μήπως με Κυβέρνηση ΝΔ, πρασινίσουν τα νησιά μας. Αν συμβεί (το απευχόμαστε), κάτι τέτοιο, δεν θα φταίει ο πολιτικός πολιτισμός του Κώστα Καραμανλή, που ειρωνεύεται ο κ. Β. Ματσούκης, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του, αλλά οι νοοτροπίες που υπαγορεύουν κείμενα σαν αυτό για την Έρισο. Ο κ ΒΜ, δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει και την άποψη της τοπικής ΝΔ για το θέμα, αντίθετα δημοσίευσε αβασάνιστα τι λένε τα διάφορα παπαγαλάκια που σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με το πολιτικό περιβάλλον.
Και βέβαια, ο ΒΜ, λαβαίνει την ηλεκτρονική εφημερίδα μας ΅Νέα της ΕρίσουΆ και είναι πλήρως ενημερωμένος για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Δήμο μας και για την τραγική οικονομική του κατάσταση με κύριους υπαίτιους τον Κώστα Κοντογούρη και την Χάιδω Νικολετάτου, κύριο λόγο που συνεργαζόμαστε με την Κατερίνα Κουταλά.

ΥΓ1: Βαγγέλη ξέχασες τι μας έλεγες πριν τέσσερα χρόνια για το Κοντογούρη και την Χάιδω, όταν γυρίζαμε μαζί τα χωριά στην Έρισο;
ΥΓ2: Από τότε έχεις να πατήσεις στην Έρισο, έτσι δεν είναι;

Κώστας Κατσαμπίρης

Γεννήθηκε στα Αντυπάτα το 1970 και είναι ένας νέος με πάθος για δημιουργία και δίψα για προσφορά, σε έναν τόπο που από παιδί ζει και τον αγαπά. Από πολυμελή οικογένεια, (6ο παιδί από τα 8 του Βασίλη Κατσαμπίρη και της Μηλιάς Γιαννάτου από τα Πατρικάτα) βγήκε νωρίς στη βιοπάλη και εργάστηκε σε κρουαζιερόπλοια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον τουρισμό στην Έρισο.
Είναι Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ερύσσου, και σαν κάθε άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτούς ορίζοντες, απέχει από φανατισμούς και μικροσκοπιμότητες ενδιαφερόμενος για το κοινό συμφέρον του τόπου.
Ζωντανό στοιχείο του τόπου του, είναι μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντυπάτων όπως και μέλος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ερίσου. Συνδράμει με προθυμία κάθε σχετική δραστηριότητα. Είναι μέλος της Συντακτικής ομάδας της Ηλεκτρονικής εφημερίδας «Νέα της Ερίσου». Οικογενειάρχης και επαγγελματίας με σεμνότητα και αφοσίωση είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Κατερίνας Κουταλά.

Γεράσιμος Βανδώρος του Λάμπρου

Γεννήθηκε στα Αντυπάτα το 1943, και είναι τρίτος γιος του Παπα- Λάμπρου και της Ανθής το γένος Καψάλη από τα Τσελεντάτα. Τελείωσε το Δημοτικό Αντυπάτων, το Ημι-Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και το Οκτατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου.
Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών και εργάσθηκε δύο χρόνια στον ΟΤΕ.
Σπούδασε παράλληλα στην Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ) και διορίσθηκε στην Τεχνική Σχολή Αρτας, όπου διετέλεσε Διευθυντής. Διετέλεσε Υποδιευθυντής και Διευθυντής σε πολλές Τεχνικές Σχολές των Αθηνών. Συνταξιοδοτήθηκε το 2004 συμπληρώνοντας 35 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας. Κατέχει Πτυχίο Στατιστικολόγου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και Πτυχίο Οικονομολόγου του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διακρίνεται για την Φιλοπεριβαλλοντική του Δράση και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Αρθρογραφεί σε ανάλογα περιοδικά, ενώ έχει ειδικευτεί σε θέματα Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Ανακύκλωσης Υλικών. Έχει συντονίσει πολλά προγράμματα του Υπ. Παιδείας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Αγωγής του Καταναλωτή, έχοντας παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια. Έχει διδάξει σε Ανώτερες Σχολές (ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ), σε Επιμορφωτικά Κέντρα Καθηγητών (ΠΕΚ), και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντυπάτων και τώρα είναι Γεν. Γραμματέας με την ιδιότητά του αυτή έχει συμμετάσχει και ομιλήσει σε πολλές συναντήσεις-συζητήσεις στην Αθήνα και στην Ερισο για θέματα της Ερίσου (Συμβούλια Περιοχής, Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια κ.ά.). Είναι μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου Ρισιάνων “Αστερίς”. Είναι παντρεμένος με την Πολυξένη Κουγιουμτζέλη εκπαιδευτικό, και έχει δύο κόρες. Την Ανθή που είναι εκπαιδευτικός σε Επαγγελματικό Λύκειο, και την Ιωάννα, που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Στις Δημοτικές εκλογές του 2002, κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερίσου με τη στήριξη της ΝΔ, και τώρα είναι Δημ. Σύμβουλος, επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Εκπροσωπεί την αντιπολίτευση, στο Δ.Σ της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου (ΑΝΕΔΕ). Εκδίδει την 15νθήμερη ηλεκτρονική εφημερίδα “Νέα της Ερίσου”.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 Δεκεμβρίου 2023

Σεμινάριο ανθοδετικής πραγματοποιήθηκε στο ανθοπωλείο «Bosonis»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ανθοπωλείο «Bosonis» στο Αργοστόλι από τον Μάριο Βαλ…
1 Δεκεμβρίου 2023

Στα Διβαράτα θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «RUINS» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στο Πολύκεντρο Πυλάρ…
29 Νοεμβρίου 2023

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»: Σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Tην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον καταξιωμένο χοροδιδ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
Δείτε τη νέα collection κοσμημάτων στο κατάστημα «DMK Professional»
25 Οκτωβρίου 2023

Δείτε τη νέα collection κοσμημάτων στο κατάστημα «DMK Professional»

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα DMK Professional για να πάρουμε μια μικρή γεύση από τη νέα col…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU