Skip to main content
11 Δεκεμβρίου 2009

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Αργοστόλι

Στην κεντρική πλατεία και γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού έστησε το Χωριό του Αη Βασίλη για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.

Κατά τη διάρκεια των εορτών πολλές εκπλήξεις τους περιμένουν από υπαίθρια DJ πάρτυ, και φωτογραφίες με τον Αη Βασίλη.

Επίσης κεράσματα από το Λύκειο Ελληνίδων, τον πολιτιστικό σύλλογο Κυκλώπεια Τείχη, μπαζάρ & πληροφορίες για την δραστηριότητα του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Παράλληλα στο επάνω μέρος της πλατείας η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με την ευγενική χορηγία των μελών του έστησε ένα παγοδρόμιο για τους επίδοξους σκέιτερς.

Αντίστοιχα στο κάτω μέρος θα λειτουργήσει καρουζέλ και τραινάκι συμπληρώνοντας την ατμόσφαιρα των ημερών στην πλατεία. Παράλληλα σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου ο Εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου «η Κράνη», έστησε στην πλατεία Καμπάνας και στην κεντρική αγορά δύο παιδότοπους για τα παιδιά των συμπολιτών μας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού για την περίοδο των εορτών διαμόρφωσε τον ισόγειο χώρο του Κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος σε Χώρο Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ένα στέκι για τις γιορτές, για εκθέσεις, κατασκευές, παραστάσεις καραγκιόζη & αφήγηση παραμυθιών.
Παρασκευή 11 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος – Χώρος Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους. Εικαστικό Εργαστήρι της ΔΕΠΑΨ ώρα:7.00μμ Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους.

Στους εικαστικούς πάγκους, που θα υπάρχουν στο χώρο οι μικροί μας καλλιτέχνες με την επίβλεψη της δασκάλας του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΔΕΠΑΨ κας Ε. Βερονίκη θα ζωντανέψουν το πνεύμα  των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  με ζωγραφική.

Σάββατο 12 Στις 7:00μμ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου θα ανάψουν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνει η Φιλαρμονική του Δήμου και στη συνέχεια θα ανάψουν τα φώτα του δέντρου εν μέσω πυροτεχνημάτων.

Επίσης  ξεκινάει και η λειτουργία του Χωριού του Αη Βασίλη, όπου οι επισκέπτες θα βρουν τη μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά από κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Κυριακή 13
-Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος – Χώρος Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου ώρα:12.00το μεσημέρι & 6.00 το απόγευμα . Οι μικροί μας φίλοι θα αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και θα ταξιδέψουν στον εορταστικό κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

– Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα Χριστούγεννα με θέμα «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα – πρώτη γιορτή του χρόνου για βγάτε, γδέτε μάθετε όπου ο Χριστός γεννάται» Η εκδήλωση θα γίνει στο Capitol στο Φανάρι από τις 6.00 έως τις 9.00μμ Συμμετέχουν τα νεανικά χορευτικά τμήματα του Λυκείου με δραματοποιημένα έθιμα, παραδόσεις και τραγούδια. Οι κυρίες του Δ.Σ θα προσφέρουν με το τσάι πλούσια παραδοσιακά γλυκίσματα, θα οργανώσουν μπαζάρ με χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και λαχειοφόρο αγορά.
Δευτέρα 14 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ώρα:9.00μμ

Η βραβευμένη Θεατρική Παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά.

Τετάρτη 16 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος – Χώρος Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους ώρα:6.00μμ Ανοικτό Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την ευγενική συμμετοχή των εκπαιδευτικών Σταματίου Πέπη, Κωσταρά Έφη, Ανδρικοπούλου Νικολίτσα.

Πέμπτη 17 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος – Χώρος Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους ώρα:6.00μμ Ανοικτό Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την ευγενική συμμετοχή των εκπαιδευτικών Σταματίου Πέπη, Κωσταρά Έφη, Ανδρικοπούλου Νικολίτσα.

Παρασκευή 18 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος Χώρος Εικαστικών Δρώμενων για παιδιά & νέους ώρα:7.00μμ Έκθεση των Τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΔΕΠΑΨ «Πτυχές» είναι το θέμα της έκθεσης του Τμήματος Ενηλίκων και το Παιδικό Τμήμα θα εκθέσει Χριστουγεννιάτικα θέματα.

Σάββατο 19 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2009 7.00 – 8.30μμ Το Τμήμα Κλασσικού Χορού & η Παιδική Χορωδία της ΔΕΠΑΨ παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από παιδιά για παιδιά.
ΤΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ της ΔΕΠΑΨ στον «ΚΕΦΑΛΟ»

8.30 – 10.00 Συναυλία των Χορωδιακών Σχημάτων με συμμετοχή της κορυφαίας σοπράνο Μάτας Κατσούλη

Τρίτη 22 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Ωρα 8.30μμ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι Μαθητές του Τμήματος Μαντολινάτας της ΔΕΠΑΨ θα αποδώσουν γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με κιθάρες και μαντολίνα.

Τετάρτη 23 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος, στις 5.30μμ Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα παραμύθι, που ήταν πολύ αγαπητό από όλα τα παιδιά και κάθε σούρουπο οι γιαγιάδες μάζευαν τα εγγόνια τους γύρω από το τζάκι για να αρχίσει η αφήγηση… «Της Γιαγιάς τα Παραμύθια» από τα μέλη του ΚΑΠΗ Αργοστολίου & στις 7.00μμ Ο Μπερντές φωτίζεται, το καμπανάκι κτυπά, η παράσταση αρχίζει … «Ακούσατε, ακούσατε, όλοι, μικροί, μεγάλοι, …..».Το Ιόνιο θέατρο Σκιών μας προσκαλεί σε μια ακόμη παράσταση του πασίγνωστου και διάσημου Καραγκιόζη.

Πέμπτη 24 Φιλαρμονικές, χορωδίες και παρέες του Αργοστολιού με κάλαντα και καντάδες «περπατούν» στους δρόμους της πόλης μας σκορπίζοντας ήχους και νότες από μουσικές που «συνοδεύουν» την ατμόσφαιρα των εορτών.

Τρίτη 29 Από τις 8.00μμ έως τις 11.00μμ στο Χωριό του Αη Βασίλη στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου DJ πάρτυ προσφορά του BASS Club DJ Σπύρος.

Τετάρτη 30 Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος, στις 5.30μμ Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα παραμύθι, που ήταν πολύ αγαπητό από όλα τα παιδιά και κάθε σούρουπο οι γιαγιάδες μάζευαν τα εγγόνια τους γύρω από το τζάκι για να αρχίσει η αφήγηση…

«Της Γιαγιάς τα Παραμύθια» από τα μέλη του ΚΑΠΗ Αργοστολίου & στις 7.00μμ Ο Μπερντές φωτίζεται, το καμπανάκι κτυπά, η παράσταση αρχίζει … «Ακούσατε, ακούσατε, όλοι, μικροί, μεγάλοι, …..».

Το Ιόνιο θέατρο Σκιών μας προσκαλεί σε μια ακόμη παράσταση του πασίγνωστου και διάσημου Καραγκιόζη.

Πέμπτη 31 Στο Λιθόστρωτο με το «κατάβρεγμα» συνεχίζουμε το Έθιμο της Τελευταίας Ημέρας του χρόνου. Φιλαρμονικές, χορωδίες και παρέες του Αργοστολιού με κάλαντα και καντάδες θα αποχαιρετίσουν τον χρόνο που φεύγει.
Σάββατο 9 /1/2010 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ώρα:9.00μμ Ορχήστρα των Χρωμάτων Αφιέρωμα στους BEATLES τραγουδούν Κώστας Βασιλιάγκας, Βασίλης Γισδάκης, Δώρος Δημοσθένους, Σταύρος Παπασταύρου.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης
Το 2009 η Ορχήστρα των Χρωμάτων συμπλήρωσε είκοσι χρόνια συνεχούς δημιουργικής δραστηριότητας, με συναυλίες που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά και πρωτότυπα προγράμματα, ακόμη και έξω από το συμβατικό ρεπερτόριο.

Η οργανωτική ευελιξία της ορχήστρας, το υψηλό επίπεδο των μουσικών της, η προσαρμογή του αριθμού των δοκιμών στις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος, εγγυώνται ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Με πλήρες συμφωνικό σχήμα τα 85 μέλη, η ορχήστρα δίνει τις τακτικές συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ εμφανίζεται κάθε χρόνο στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, αλλά και με μικρότερα ευέλικτα σχήματα, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο κινηματοθέατρο Τριανόν, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Μουσείο Μπενάκη(κτήριο οδού Πειραιώς).

Τα τελευταία χρόνια, η δραστηριότητα της ορχήστρας επεκτάθηκε και στο εξωτερικό, με επιτυχημένες συναυλίες στη Βουδαπέστη (Φεστιβάλ της Ανοιξης), στη Λισαβόνα (Expo ’98), στο Λονδίνο (Royal Festival Hall) στη Λευκωσία, τη Σμύρνη, τα Τίρανα, την Κωνσταντινούπολη, τη Φρανκφούρτη (Alte Oper, Νοέμβριος 2007), Μαδρίτη (2008), Ρώμη (2009) κ.α.

Δημοτικός Κινηματογράφος Αργοστολίου
11,12,13 /12 – 2012 – Παρασκευή 11/12/2009 – 6.00μμ & 9.00μμ Σάββατο 12/12/2009 – 6.00μμ & 9.00μμ, Κυριακή 13/12/2009 – 7.00μμ
18,20,21/12 – Ψυχή Βαθιά- Παρασκευή 18/12/2009 – 6.30μμ & 9.00μμ Κυριακή 20/12/2009 – 6.30μμ & 9.00μμ Δευτέρα 21/12/2009 – 7.00μμ
28,29,30,31/12 -Νέα Σελήνη- 2,3/1/2010 περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2671025600 &2671028076
Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Αργοστόλι


 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14 Ιουλίου 2024

Το Πανηγύρι του Αγίου Ελευθερίου στον Αίνο [13.07.2024]

Xoρός, φαγητό ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν αυτά που αποθανάτισε ο φακός του kefalonitiw στο πανη…
13 Ιουλίου 2024

Εξαιρετικό αφιέρωμα από την Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου για τον Ηλία Ανδριόπουλο [12.07.2024]

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η συναυλία – αφιέρωμα  της χορωδίας & μαντολινατας Αργοστολί…
12 Ιουλίου 2024

Εγκαίνια της Έκθεση Ζωγραφικής μικτής τεχνικής από την Αναστάσια Ντόντη και την Μέμη Παντελιού [12.07.2024]

Πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια της έκθεσης  της  Αναστασίας Ντόντη και …
12 Ιουλίου 2024

Βιβλιοπωλείο Φάρος: Παρουσίαση βιβλίου «Αυγή, Το θαμμένο τετράδιο»

Το βιβλιοπωλείο Φάρος και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024

«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι

Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024

Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου

Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU