Skip to main content
9 Νοεμβρίου 2004

6o Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων & Ιθακησιακών Σωματείων

Ο Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Διονύσιος Λευκαδίτης, παρευρέθηκε στο 6ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2004.Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νομάρχης κατά την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να βρίσκομαι απόψε μαζί σας, κοντά σας, κοντά στο πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού, σ’ αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά ολότελα διαφορετική απ’ όσες συνηθίζω να παρίσταμαι ως Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Γιατί απόψε βρίσκομαι κοντά σ’ εκείνα τα παιδιά των νησιών μας που άνοιξαν τα φτερά τους μακριά απ’ τον τόπο μας, σε εποχές δύσκολες για τον τόπο, και ήρθαν σε μια νέα πατρίδα, όπου αγωνίστηκαν σκληρά και πέτυχαν.

Πέτυχαν σε προσωπικό επίπεδο να χτίσουν καριέρες και οι ίδιοι και τα παιδιά τους να πετύχουν και να προοδεύσουν.

Πέτυχαν να δημιουργήσουν οικογένειες γαλουχημένες με τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού.

Πέτυχαν να προσφέρουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες που είχαν αφήσει πίσω, στον τόπο τους, αιμοδοτώντας για δεκαετίες ολόκληρες την οικονομία μας με τα εμβάσματά τους.

Πέτυχαν και σε συλλογικό επίπεδο να αποκτήσουν δύναμη και να ασκούν την επιρροή τους υπέρ των συμφερόντων της πατρίδας μας σε όλους τους φορείς που είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν.

Οφείλω να σας καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία, από τα πολλά χρόνια που με την επαγγελματική μου ιδιότητα του καπετάνιου γύρισα ολόκληρο τον κόσμο, κι είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με των «Ελλήνων τις κοινότητες» και ιδιαίτερα των «Κεφαλλήνων και Ιθακησίων τις κοινότητες» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Παντού, όπου κι αν βρέθηκα, συνάντησα θαυμάσιους ανθρώπους, και κυρίως, υπέροχους Έλληνες. Και, όπως κι απόψε που βρίσκομαι ανάμεσα σε συμπατριώτες μας στο εξωτερικό, πάντοτε ένιωθα ότι όλοι μαζί βρισκόμαστε στο σπίτι μας, στην Κεφαλονιά ή στην Ιθάκη, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα βρισκόμασταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα αγαπημένα μας νησιά. Και στα ταξίδια μου αυτά ήταν πολλοί οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί που μου είχαν εκμυστηρευθεί ότι όταν γυρνούσαν κατάκοποι από το μεροκάματο στα σπίτια τους τα βράδια κι έπεφταν για ύπνο, πάντοτε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη έβλεπαν στα όνειρά τους. Όσο κι αν τα χρόνια που είχαν περάσει εκεί ήταν δύσκολα. Όσο κι αν η φτώχεια, οι σεισμοί, οι πόλεμοι τους είχαν αναγκάσει να φύγουν μακριά. Και κάθε φορά που άκουγα ξανά και ξανά τις αφηγήσεις τους ένιωθα πόσο βαθιά ήταν η αγάπη τους για τον τόπο που άφησαν και πόσο έκδηλη η νοσταλγία, η κρυφή μα υπέρτατη επιθυμία κάποτε να γυρίσουν στον τόπο τους. Όσα σπουδαία κι αν έχουν κατορθώσει στην δεύτερη πατρίδα, πάντα το όνειρο της επιστροφής παραμένει ζωντανό. Για κάποιους, παραμένει για πάντα όνειρο. Για κάποιους άλλους, γίνεται πραγματικότητα.

Το βέβαιο είναι ότι όλοι οι ομογενείς, τόσο εκείνοι που παραμένουν μακριά από την πατρίδα, όσο κι εκείνοι που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψουν, χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Χρειάζονται να ξέρουν, ότι εκεί, πίσω στο σπίτι, υπάρχει κάποιος που τους σκέφτεται και που μεριμνά γι’ αυτούς – τόσο το Ελληνικό Κράτος, όσο και οι τοπικές κοινωνίες, όπως εκφράζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για να νιώθουν οι ομογενείς μας πιο αισθητή τη συμπαράσταση της μητέρας Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει προοδεύσει, έχει ενταχθεί στην Ενωμένη Ευρώπη, έχει κάνει, με τη βοήθεια και των ομογενών μας, πολλά βήματα μπροστά.

Ωστόσο, μένουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Μένουν πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν, προκειμένου το ταξίδι της επιστροφής να γίνει ευκολότερο, με λιγότερες Συμπληγάδες, με λιγότερους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.

Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, πολλοί συμπατριώτες μας που αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα, αλλά και πολλοί ακόμη που επιλέγουν να επενδύσουν στην πατρίδα μας τις περιουσίες τους με τη δημιουργία επιχειρήσεων, με την αγορά ακινήτων, και προ πάντων αυτοί που θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ένα σπίτι στην πατρίδα, δυστυχώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κυρίως επειδή έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια το Ελληνικό Κράτος: Κι αυτά τα προβλήματα ονομάζονται γραφειοκρατία, Δασικό, φορολογία κ.α.

Πολλοί είναι εκείνοι πάλι που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο με τα κεφάλαιά τους και αντιμετωπίζουν πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες. Και συχνά απογοητεύονται, γιατί όλες αυτές οι δυσκολίες τους κάνουν να πιστεύουν ότι αυτή η Ελλάδα των ονείρων τους είναι διαφορετική από την πραγματική Ελλάδα.

Όλες αυτές οι δυσκολίες, όμως, δεν θα πρέπει να μας πτοούν ούτε να μας απογοητεύουν. Το όνειρο της επιστροφής ή της επένδυσης στην πατρίδα δεν μπορεί να σκοτεινιάζει από αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να γίνουν άμεσα και πολλά βήματα μπροστά τόσο από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, όσο και από τις τοπικές κοινωνίες.

Πράγματι στην πατρίδα μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο αντιμετωπίζουμε μια κρίση και απαξίωση των θεσμών του Κράτους αλλά και του ίδιου του Πολίτη που το αποδίδω στην ατολμία, στους ελλειπείς χειρισμούς και στα λάθη όσων δεν τόλμησαν να κάνουν τις σωστές ενέργειες ώστε να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Δεν είμαι ούτε απαξιωτικός, ούτε μηδενιστικός για οποιονδήποτε. Είμαι όμως ο άνθρωπος που βρέθηκα στην ηγεσία της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης και βλέπω με καθαρό πνεύμα προβλήματα και λάθη, τα οποία με πολύ κόπο προσπαθώ και προσπαθούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε.

Εσείς, είσαστε αυτοί που βλέπετε την μικρή κοινωνία μας να εξελίσσεται, να γίνονται προσπάθειες, να γίνονται έργα. Τομές, όμως, προς τη σωστή πορεία και ανάπτυξη που έπρεπε να γίνουν κόλλαγαν στις μικρές καθημερινές και αλλοπρόσαλλες κακεντρέχιες.

Η καθυστέρηση της υλοποίησης των απαραίτητων έργων υποδομής και η κακή και ελλιπής ποιότητα των συγκοινωνιών μας. Η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένων παραγωγικών σχεδίων χρήσεων γης, τόσο σε επίπεδο Νομού, όσο και σε επίπεδο Δήμων.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε κοινωνικές υποδομές, εξοπλισμό και υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας, όπως στην υγεία, την παιδεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Το αυξημένο ποσοστό φορολογίας, το οποίο οι συμπατριώτες μας πληρώνουν και δεν βλέπουν την ανταπόδοση του αντικρίσματός τους. Όλ’ αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν την κακοδαιμονία μας και δημιουργούν μια ανάσχεση και μια απαξίωση της σωστής ανάπτυξης του τόπου μας.

Η αγάπη για τον τόπο με έφερε να είμαι εθελοντής σε αυτή τη θέση την οποία κατέχω και ξέρετε την αγάπη που τρέφουμε εμείς που ζήσαμε μακριά από την Κεφαλληνία και την Ιθάκη. Έτσι, όταν ανέλαβα την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την ψήφο των συμπατριωτών μας τους, οποίους ευχαριστώ γιατί ήταν μεγάλη τιμή για μένα, προσπάθησα και προσπαθώ να χαράξω νέα πορεία για τον τόπο.

Πιστεύω ότι εσείς που επισκέπτεστε την πατρίδα βλέπετε τα αποτελέσματα του έργου μας, το οποίο για μένα είναι μηδαμινό, ακόμη γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης του.

Είναι ένα πρόγραμμα έργων και όχι λόγων.

Είναι ένα πρόγραμμα μεγάλο και όχι πολύ.

Είναι ένα πρόγραμμα υποδομών και όχι ανεκπλήρωτων οραμάτων.

Τελειοποιούμε και εκσυγχρονίζουμε τις πύλες εισόδου των νησιών μας.

Το νέο λιμάνι του Πόρου, Π/Υ 5.500.000€, το οποίο δρομολογείται σε συνδυασμό με τον Περιφερειακό δρόμο Πόρου, Π/Υ 1.200.000€ δίνει τη δυνατότητα μιας νέας υποδομής για τη Νοτιοανατολική Κεφαλλονιά, που είναι η πλησιέστερη είσοδος από την Ελλάδα στα νησιά μας.

Η Βελτίωση του λιμανιού της Σάμης Π/Υ 2.500.000€ και η επισκευή του οδικού άξονα Σάμης – Αργοστολίου Π/Υ 400.000€ βελτιώνουν το παραδοσιακό λιμάνι της Σάμης και καθιστούν τον οδικό άξονα Αργοστόλι – Σάμη ασφαλή.

Ο σχεδιασμός του νέου λιμανιού του Αργοστολίου με τη δημιουργία νέας προβλήτας για τα επιβατικά και εμπορικά πλοία, αλλά και για τα κρουαζιερόπλοια Π/Υ 6.000.000€, δίνουν τη δυνατότητα, πλέον, στο Αργοστόλι, να έχει ένα σύγχρονο λιμάνι αξιώσεων για την εμπορευματική κίνηση, και γίνεται επίσης πύλη εισόδου του τουρισμού και υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Οι με ταχύ ρυθμό προετοιμασία των λιμανιών πρόσβασης στον Πισαετό Ιθάκης, στο Βαθύ, στο Ληξούρι και στην Πεσσάδα συμπληρώνει το πλέγμα των πυλών εισόδου των νησιών μας.

Έτσι, σε λίγα χρόνια θα αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι όταν η Κεφαλληνία και η Ιθάκη θα έχουν τις πιο σύγχρονες εισόδους.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου, μ’ ένα έργο οδικής ασφάλειας το οποίο παραλάβαμε και τάχιστα υλοποιήσαμε, απέδειξε την ικανότητά μας να διαχειρισθούμε τα έργα υποδομής στο Νομό μας.

Ο νέος σχεδιασμός μας και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τους οδικούς άξονες Αγ. Ευφημίας – Καραβόμυλου, Π/Υ 5.150.000€, Διβαράτων – Ασσου που συμπεριλαμβάνει και τη γέφυρα στον Χάρακα Π/Υ 5.500.000€, ο δρόμος της Κρανιάς Π/Υ 4.860.033€ και οι Επαρχιακοί δρόμοι Κριτονού – Ληξουρίου, Ρουπάκι – Διγαλέτου, Αγ. Ελευθερίου – Τσακαρισιάνου και η συμπλήρωση όλων των εσωτερικών επαρχιακών δρόμων των Δήμων, δεν είναι όνειρο πλέον αλλά θα είναι μια πραγματικότητα.

Η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων και η βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών συγκροτημάτων ουσιαστικά θέτει θεμέλια στη σωστή και απρόσκοπτη παιδεία του Νομού μας.

Η στήριξη μας σ’ ένα αναπτυξιακό έργο όπως είναι το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων, με έδρα το Αργοστόλι, είναι ουσιαστική και οι συνεχείς διεκδικήσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι η ανάπτυξη των σχολών του βρίσκονται στη σωστή πορεία.

Ξέρω ότι σας κουράζω. Δεν μπορώ όμως να μην ενώσω τη φωνή μου μαζί σας για περισσότερες διεκδικήσεις προς την πορεία ανάπτυξης των νησιών μας, προς την υλοποίηση των υποδομών μας.

Ξέρω ότι σας κουράζω θέλω όμως να με ακούσετε για να καταλάβετε και εσείς την αγωνία μου για την ανάπτυξη της υπέροχης πατρίδας μας, μιας πατρίδας που αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε για εμάς, για εσάς, που μας παρακολουθείτε με τεράστιο ενδιαφέρον και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό, και για τα παιδιά μας που θέλουμε να ζήσουν σε μια κοινωνία καλύτερη από τη δική μας.

Γι’ αυτό και η προσπάθειά μας και το ουσιαστικό μας έργο προς αυτή την κατεύθυνση της βελτίωσης της υγείας και της παροχής κοινωνικών υποδομών όπως οι υδρεύσεις, οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί βρίσκονται πάντα στη στόχευσή μας. Και θα είμαι ανακόλουθος αν δεν σας αναφέρω το αρδευτικό και υδρευτικό σύστημα των λιμνοδεξαμενών Αγ. Ειρήνης, την ύδρευση της Βορείου Κεφαλονιάς, την ύδρευση της Ιθάκης και προπάντων το μεγάλο έργο της εξεύρεσης και του εμπλουτισμού των υδάτινων πόρων του Νομού μας.

Είμαι περήφανος διότι το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε μετά από συνεχεία διεκδικήσεις προς πάσα κατεύθυνση, και έτσι η αισιοδοξία και η ελπίδα με την οποία ξεκίνησα γίνεται βεβαιότητα με την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Απογοητευόμαστε, όμως, καμιά φορά, όταν αυτό το μεγάλο έργο απαξιώνεται και κωλυσιεργεί, από ένα Κράτος γραφειοκρατικό και ανάλγητο, το οποίο γίνεται τροχοπέδη στην πορεία ανάπτυξης και στα οράματά μας.

Έργα όπως ο Περιφερειακός της Αγ. Ευφημίας Π/Υ 4.800.000€ σταματούν και απεντάσσονται, από τη χρηματοδότησή τους, διότι το κράτος δεν φρόντισε να είναι συνεπές της ανάπτυξης και της προόδου του τόπου μας. Ο δρόμος της Κρανιάς καθυστερεί να υλοποιηθεί διότι οι γραφειοκρατικές δυσκολίες μας αναγκάζουν να περιμένουμε και να περιμένουμε.

Δεν θα ξέρετε βέβαια ότι από άποψης χρηματικής ικανότητας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι απλώς ένας διαχειριστής κρατικών υποθέσεων και έτσι δεν έχει τη δυνατότητα υλοποίησης μικρών παρεμβάσεων, οι οποίες τόσο χρειάζονται στη μικρή κοινωνία μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση όμως, παρόλα αυτά, προσπαθούμε να μην αφήσουμε τα απλά, καθημερινά προβλήματα των πολιτών μας άλυτα. Να μην αφήσουμε τους Δημάρχους αβοήθητους, στη μεγάλη προσπάθειά τους. Να μην αφήσουμε την κοινωνία και τους πολίτες των νησιών μας χωρίς στήριξη. Είμαστε κοντά τους. Είμαστε κοντά σας, και προσπαθούμε. Στην προσπάθειά μας αυτή, και επειδή σας θεωρούμε ένα πολύτιμο δυναμικό το οποίο χρειαζόμαστε, σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα γραφείο αποδήμων το οποίο θα ενημερώνει, αλλά και θα διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις του ομογενειακού πληθυσμού.

Είναι μια σκέψη η οποία θέλουμε να υλοποιήσουμε και για την οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή ομαλοποίησης των σχέσεων και των τόσο δικαιολογημένων παραπόνων των ανθρώπων που αγαπάμε, και μας αγαπούν.

Ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, ως Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και, στο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα, θα ασκήσουμε κάθε πίεση ώστε να διευθετούνται με τον ευχερέστερο τρόπο όλες οι υποθέσεις όλων εσάς, των ομογενών μας, ώστε να απολαμβάνετε, επιστρέφοντας ή επενδύοντας στη μητέρα Πατρίδα όλα τα δικαιώματα που σας παρέχουν οι νόμοι της πατρίδας μας. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι το γραφείο του Νομάρχη Κεφαλληνιάς & Ιθάκης είναι πάντα ανοιχτό και στη διάθεσή σας για κάθε επικοινωνία και συνεργασία, για να κατορθώσουμε μαζί οι επιθυμίες και οι στόχοι σας στην μητέρα πατρίδα να γίνουν πραγματικότητα».

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 Δεκεμβρίου 2023

Σεμινάριο ανθοδετικής πραγματοποιήθηκε στο ανθοπωλείο «Bosonis»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ανθοπωλείο «Bosonis» στο Αργοστόλι από τον Μάριο Βαλ…
1 Δεκεμβρίου 2023

Στα Διβαράτα θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «RUINS» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στο Πολύκεντρο Πυλάρ…
29 Νοεμβρίου 2023

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»: Σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Tην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον καταξιωμένο χοροδιδ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
28 Νοεμβρίου 2023

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας

Στο κρεοπωλείο «Σταθάτου» θα βρείτε στη διάθεση σας φρέσκα λαχανικά, τυριά δίκη τους παραγωγής κ…
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
28 Νοεμβρίου 2023

Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, επισκεφθήκαμε τον φούρνο «Τρίτη Γενιά» να θαυμάσουμε τις εξαιρετικέ…
Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]
25 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]

Ο φακός του kefalonitis έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής στη νέα ταβέρνα-μεζεδοπωλ…
Δείτε τη νέα collection κοσμημάτων στο κατάστημα «DMK Professional»
25 Οκτωβρίου 2023

Δείτε τη νέα collection κοσμημάτων στο κατάστημα «DMK Professional»

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα DMK Professional για να πάρουμε μια μικρή γεύση από τη νέα col…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU