ErgoWheyIso™ και πώς ο ορός γάλακτος προάγει την απώλεια βάρους
ErgoWheyIso™ και πώς ο ορός γάλακτος προάγει την απώλεια βάρους
ErgoWheyIso™ και πώς ο ορός γάλακτος προάγει την απώλεια βάρους
ErgoWheyIso™ και πώς ο ορός γάλακτος προάγει την απώλεια βάρους
28 Ιουνίου 2016

ErgoWheyIso™ και πώς ο ορός γάλακτος προάγει την απώλεια βάρους

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να μειώσουν το περιττό υπερβολικό βάρος που απειλεί την υγεία και τη μακροζωία τους. 

Νέες έρευνες υποδεικνύουν ότι το προϊόν που προέρχεται από το γάλα γνωστό ως "ορός γάλακτος", όπως η ErgoWheyPro™ ή ErgoWheyIso™, μπορεί να είναι ένα μια πολύτιμη βοήθεια για την απώλεια βάρους. Γνωστή και ως whey πρωτεϊνη, αναφερόμαστε στην επεξεργασία του τυρόγαλου, η οποία μετά από αλλεπάλληλα φιλτραρίσματα και επεξεργασία, αποξηραίνεται και η σκόνη που απομένει είναι η πρωτεϊνη, για την οποία ο λόγος, η οποία ανάλογα με τα φιλτραρίσματα τα οποία έχει υποστεί, αγγίζει σε καθαρότητα έως και το 97%.

Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ορός γάλακτος ή whey πρωτεϊνη, ρυθμίζει πολλές κρίσιμες λειτουργίες του οργανισμού που σχετίζονται με τη διαχείριση του βάρους, όπως η υποστήριξη του αιθήματος κορεσμού, η βελτίωση της ευαισθησίας της ινσουλίνης, και την βελτιστοποίηση της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, οι έρευνες δείχνουν ότι η whey πρωτεϊνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης, να υποστηρίξει υγιή επίπεδα σεροτονίνης, προσδίδοντας και ενισχύοντας τα συναισθήματα της καθημερινής διάθεσης και ευεξίας ή "well being" όπως συνηθίζεται να αποκαλείται.

Αυτά τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη καθιερωμένα οφέλη του ορού γάλακτος, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση των επιπέδων γλουταθειόνης, την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και την βοήθεια στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Τι είναι ο ορός γάλακτος;

Ο όρος «ορός γάλακτος» στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μια σύνθετη, ουσία που προέρχεται από το γάλα και που αποτελείται από ένα συνδυασμό πρωτεΐνης, λακτόζης και ανόργανα άλατα, με ιχνοποσότητες λίπους. Η πρωτεΐνη είναι το πιο άφθονο συστατικό του ορού γάλακτος και περιλαμβάνει πολλες μικρότερες πρωτεΐνες σε υπο-κλάσματα και ελάσσονα πεπτίδια. Καθένα από αυτά τα υπο- κλάσματα έχει μοναδικές βιολογικές ιδιότητες. Το σύγχρονο φιλτράρισμα και η τεχνολογία έχει βελτιωθεί δραματικά κατά την τελευταία δεκαετία, επιτρέποντας στις εταιρείες να απομονώνουν μερικά από τα πιο εξαιρετικά βιοενεργά πεπτίδια ορού γάλακτος, όπως είναι λακτοφερίνη και λακτοϋπεροξειδάση, τα οποία υπάρχουν σε ελάχιστες ποσότητες στο αγελαδινό γάλα.

Μελέτες δείχνουν ότι ο ορός γάλακτος (περιλαμβάνεται στα ErgoWheyPro™, ErgoWheyIso™ και ErgoWheyIso™-GOLD) μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους μέσα από διάφορους μηχανισμούς δράσης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε εν συντομία μερικές πιθανές οδούς από τις οποίες η χρήση του ορού γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια περιτού λίπους και τη διατήρηση ενός βέλτιστου σωματικού βάρους. 

Ορμόνες και τα σήματα της πείνας

Το αίσθημα της πείνας στον άνθρωπο και η όρεξη ρυθμίζονται από μια εξαιρετικά πολύπλοκη σειρά από επικαλυπτόμενα δίκτυα ανάδρασης που περιλαμβάνουν πολλές ορμονικές, ψυχολογικές και φυσιολογικές επιρροές. Αυτά είναι σήμερα ένας σημαντικός τομέας της έρευνας, για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που επιδιώκουν να ανακαλύψουν το "μαγικό χάπι" προϊόν για την απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες αναζητούν λύσεις για την επιδημία παχυσαρκίας και ενδιαφέρονται έντονα για την ορμόνη χολοκυστοκινίνη ως ρυθμιστής της όρεξης. Κατά τη διάρκεια της πέψης της τροφής, στο γαστρεντερικό εκκρίνεται χολοκυστοκινίνη, ένα μικρό πεπτίδιο με πολλαπλές λειτουργίες τόσο στο κεντρικό όσο και στο περιφερικό νευρικό σύστημα. Αρκετές δεκαετίες πριν, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χοληκυστοκινίνη ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για το αίσθημα της πληρότητας ή κορεσμού που βιώνει ο άνθρωπος μετά από ένα γεύμα και ότι επεμβαίνει εν μέρει τον έλεγχο της όρεξης, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πρόσθετες ορμόνες που εμπλέκονται στο αίσθημα του κορεσμού και της όρεξης περιλαμβάνουν την ινσουλίνη, την λεπτίνη και το προσομειάζον με την γλυκαγόνη πεπτίδιο-1 και άλλα. Διατροφικοί παράγοντες – ιδιαίτερα η ποσότητα και η σύνθεση των πρωτεϊνών, τα λίπη, οι υδατάνθρακες που θα καταναλωθούν – θα καθορίσουν ποιες ορμόνες απελευθερώνονται και σε τι ποσότητα.

Ορός γάλακτος και η επιρροή στη πρόσληψη τροφίμων

Νέες μελέτες δείχνουν ότι ο ορός γάλακτος μπορεί να επηρεάσει μοναδικά την πρόσληψη τροφής μέσω της επίδρασής της στην χολεκυστοκινίνη και των άλλων οδών. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη προκαλεί το μεγαλύτερο αίσθημα πλήρωσης (ή κορεσμού) και ότι όλες οι πρωτεΐνες μπορεί να μην είναι ίσες σε αυτό το θέμα. Δυο μελέτες σε ανθρώπους που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία σύγκριναν τα αποτελέσματα του ορού γάλακτος και της καζεΐνης (άλλη πρωτεΐνη με βάση το γάλα) επί της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού που σχετίζονται με την έκκριση ορμονών συμπεριλαμβανομένων της χοληκυστοκινίνης.

Στην πρώτη μελέτη, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν ένα γεύμα που περιέχε υγρό με ισοδύναμες ποσότητες ορού γάλακτος είτε καζεΐνης. Ενενήντα λεπτά αργότερα, είχαν το δικαίωμα να τρώνε ελεύθερα σε μπουφέ. Η ομάδα που είχε πάρει τον ορό γάλακτος κατανάλωσε πολύ λιγότερες θερμίδες στο μπουφέ ότι η ομάδα "καζεΐνης".

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις από την κατανάλωση του ορού γάλατος και της καζεΐνης σχετικά με τα επίπεδα των αμινοξέων και του αισθήματος κορεσμού που σχετίζονται με τα επίπεδα ορμονών στο πλάσμα. Σε σύγκριση με την καζεΐνη η ομάδα που κατανάλωσε τον ορό γάλακτος παρουσίασε μια αύξηση 28% στις συγκεντρώσεις αμινοξέων στο πλάσμα στι επόμενες τρεις ώρες και 60-65% αύξηση στα επίπεδα των δύο ορμονών που σχετίζονται με το αίσθημα κορεσμού, την χολοκυστοκινίνη και το προσομειόν με την γλυκαγόνη πεπτίδιο-1.

Η ομάδα του ορού γάλακτος ανέφερε επίσης μια μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης από την ομάδα καζεΐνης. 

Τα αποτελέσματα των δύο ερευνών έδειξαν ότι η λήψη πρωτεϊνης από ορό γάλακτος προκαλεί μία αύξηση στο συναίσθημα της ικανοποίησης και του κορεσμού, οδηγώντας παράλληλα σε μείωση της όρεξης και την πρόσληψη τροφής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο ορός γάλακτος μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη βοήθεια για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, βοηθώντας τους να περιορίσουν τη θερμιδική πρόσληψη.

Λιναρδάτος Ανδρέας για την ErgoNutrition Hellas

* Τα προϊόντα της ErgoNutrition™ είναι διαθέσιμα στη Κεφαλλονιά από το φαρμακείο της κα Ελένης Μαρκάτου

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο “Pan Pan” Live στο Κ63 στο Αργοστόλι
7 Δεκεμβρίου 2022

Ο “Pan Pan” Live στο Κ63 στο Αργοστόλι

Ο Pan Pan στο Κ63 στο Αργοστόλι! Σάββατο 10 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης: 22.00 Είσοδος: 7 ευ…
Δήμος Σάμης: Θεατρική Παράσταση με δωρεάν είσοδο
7 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σάμης: Θεατρική Παράσταση με δωρεάν είσοδο

Δείτε την αφίσα για την Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση που θα προσφέρει ο Δήμος Σάμης με δ…
Bιβλιοπαρουσίαση στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά
7 Δεκεμβρίου 2022

Bιβλιοπαρουσίαση στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Οι εκδόσεις Περισπωμένη και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά σας προσκαλούν στην πα…
Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου: Αναβίωση της θρυλικής μουσικοθεατρικής παράστασης «Οδός Ονείρων»
7 Δεκεμβρίου 2022

Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου: Αναβίωση της θρυλικής μουσικοθεατρικής παράστασης «Οδός Ονείρων»

Κυρίες και Κύριοι, Την 10 Δεκ 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Kostas Barbershop» το νέο κουρείο που κάνει την εμφάνιση του στο Αργοστόλι
6 Δεκεμβρίου 2022

«Kostas Barbershop» το νέο κουρείο που κάνει την εμφάνιση του στο Αργοστόλι

Ένας νέος, μοντέρνος χώρος έκανε την εμφάνισή του στο Αργοστόλι. Ένα κουρείο έτοιμο να σας εξυπη…
Το νέο κατάστημα «Four seasons coffee» στο Αργοστόλι
19 Οκτωβρίου 2022

Το νέο κατάστημα «Four seasons coffee» στο Αργοστόλι

Το Four seasons coffee άνοιξε πριν λίγες μέρες σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο, στην οδό Γ…
Φθινοπωρινές προσφορές 2022 Candia
12 Οκτωβρίου 2022

Φθινοπωρινές προσφορές 2022 Candia

Αναλυτικά οι προσφορές. Με κάθε αγορά στρώματος από τις συλλογές Inventor & Luxuria…
Με πολύ χαρά και κέφι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στο Αργοστόλι
8 Οκτωβρίου 2022

Με πολύ χαρά και κέφι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» στο Αργοστόλι

Με ωραία μουσική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός νέου χώρου που …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design