Skip to main content
1 Ιουνίου 2010

H Δ.Α.Κ Λειβαθούς για τους συμβασιούχους του Δήμου

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Δεν φτάνει που τους κορόιδεψαν όταν τους προσέλαβαν, δεν ήταν αρκετή η σιωπή που τους ζητούσαν όταν εργάζονταν, δεν καταλάβαιναν τίποτα όταν τους άφηναν απλήρωτους για μήνες, ακόμα και τώρα που τους έχουν ρίξει στην ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια έχουν το θράσος να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους ενόψει των εκλογών και τους ζητούν και πάλι να σκύψουν το κεφάλι.Πλειοψηφία και μειοψηφία, δηλαδή οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ είναι υπεύθυνοι για αυτή την κοινή πολιτική πρακτική εδώ και 12 χρόνια στον Δήμο Λειβαθούς. Ως νέοι εθνοπατέρες χρησιμοποιούν την σκουριασμένη πολιτική τους που έχει ξεπεράσει τον πυθμένα και πάει παρακάτω.

Όλα αυτά τα παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λειβαθούς συμπολίτευση και αντιπολίτευση (κάνοντας και την σχετική κοκορομαχία για το ποιος θέλει το καλό των εργαζομένων, για να παραπλανήσουν για την κοινή πρακτική τους) ως αγώνα για πρόσληψη και ένταξη τους στο Δήμο Λειβαθούς. Τα κροκοδείλια δάκρυα πλημμύρισαν το ΔΣ για το ποιος θέλει την επίλυση του προβλήματος..

Ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή που «ξέρει» να διασφαλίζει και να υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα έδωσε τον τόνο, μετά μάλιστα την ανακοίνωση του Δημάρχου (που μόλις πριν λίγο καιρό ψήφισε για δημοψήφισμα για την μη κατάργηση του Δήμου) για την υποψηφιότητα του στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς. Μπορούμε να ξεχάσουμε την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε δίμηνες. Μπορούμε να ξεχάσουμε το κάλεσμα των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Μπορούμε να μην θυμηθούμε τις απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο, τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό και στις άλλες επιχειρήσεις και προγράμματα.

Για ποιες προσλήψεις μιλούν όταν η κυβέρνηση τις έχει απαγορέψει τουλάχιστον για το 2010; Όταν έχει ανακοινώσει την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Όταν έχει δηλώσει ότι με τον Καλλικράτη πρωταρχικό στόχο έχει την περικοπή δαπανών που προέρχεται και από το μισθολογικό κόστος. Όταν λένε ότι θέση δεν υπάρχει όταν καταργείται μια υπηρεσία ή οργανισμός. Όταν ξέρουν ότι η κρατική επιχορήγηση μόνο για φέτος μειώθηκε κατά 30%. Όταν πολιτική τους είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Αντί να εναντιωθούν σε όλη την παραπάνω πολιτική και να την αντιπαλέψουν σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη τους, την έβγαλαν λάδι εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες.

Η απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου δείχνει πραγματικά, ότι αν δεν υπάρχει ο αγώνας των εργαζομένων με υπομονή και επιμονή αλλά και ξεκάθαρη στόχευση, λύση δεν πρόκειται να επιτευχθεί ή αν επιτευχθεί δεν θα καλύπτει τις ανάγκες.

Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Λειβαθούς πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο :

* Να γίνει άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

* Το ΔΣ να καταδικάσει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το εργατικό κίνημα προβάλλοντας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεταξύ αυτών και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

* Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τα οδοιπορικά προς τους εργαζόμενους -που εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι- που δουλεύουν σε διάφορες υπηρεσίες και προγράμματα του δήμου και ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

* Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των προηγούμενων χρόνων που χωρίς δική τους ευθύνη απώλεσαν.

*Να αντιπαλέψουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας που τμήμα του είναι και ο «Καλλικράτης».

Πρέπει να βγουν και τα πολιτικά συμπεράσματα δίνοντας οι εργαζόμενοι την απάντηση, εκεί που έχει σημασία, στον δρόμο του αγώνα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ανατραπούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφείες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Διέξοδος υπάρχει στην ενότητα, στην δύναμη και την πάλη.

Η Γραμματεία της Δ.Α.Κ. Λειβαθούς

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18 Ιουλίου 2024
Για μια ακόμα φορά τα Βλαχάτα στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας τα έσπασαν… Από νωρίς ξεκίνησε ν…
17 Ιουλίου 2024
Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο εξαίσιο χώρο του Βοτανικού κήπου. …
16 Ιουλίου 2024
Με μεγάλη μας χαρά για ακόμη μια χρόνια, παρευρεθήκαμε στην έκθεση ζωγραφικής της Μιμίκας Μηλάτο…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU