20 Ιουλίου 2010

Tα Νέα της Ερίσσου – Ιούλιος Ι

ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΜΕ!!

Όταν σε προηγούμενα Δελτία έγραφα πως από τα περίπου 2.500.000 ¤ του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, κατ΄εκτίμησή μου, με το ζόρι απορροφήσαμε το 1.000.000 ¤ και αφήσαμε ανεκμετάλλευτα τα 1.500.000 ¤ ( απορρόφηση 40%), δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε των υπαιτίων ( Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα Δημαρχίνα), αλλά ούτε και των δημοτών – αναγνωστών. Και όμως η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Ο ΘΗΣΕΑΣ έληξε στις 31/12/09 και σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι τότε το ποσοστό απορρόφησης για το Δήμο μας ήταν 32% ! ( λείπουν οι οριζόντιες δράσεις, αλλά αν υπολογισθούν το ποσοστό πέφτει ακόμη πιο χαμηλά). Σε κατάταξη είμαστε οι τελευταίοι στο Νομό και από τους τελευταίους στα Ιόνια και στην Ελλάδα.
Η Κυβέρνηση τον Μάιο ανακοίνωσε μια μικρή παράταση του ΘΗΣΕΑ με ορισμένες προϋποθέσεις, μέχρι τις 31/8/10 και για τους ΟΤΑ με μικρή απορροφητικότητα ( κάτω του 40%), μέχρι τις 30/9/10. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤΕΔΚΙ ( Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων), η απορροφητικότητα του Δήμου μας μέχρι 17/6/10, ήταν 33,13% !! (λείπουν οι οριζόντιες, αλλά τότε το ποσοστό θα έπεφτε και άλλο).
Σαν ένα μέτρο σύγκρισης γράφουμε και τα ποσοστά απορρόφησης των άλλων Δήμων του Νομού: Αργοστολίου 91%, Πυλαρέων 90%, Λειβαθούς 74%, Σάμης 70%, Παλικής 63%, Ιθάκης 56%, Ελειού-Πρόννων 55%. Τα χάλια μας!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Για τον τρόπο ενοικίασης της παραλίας της Αγ. Ιερουσαλήμ σε ιδιώτη και τα σχόλιά μου στο Δ.Σ, έχω γράψει στο Δελτίο 12 ( Ιούνιος Β 2009). Το θέμα απασχόλησε το Δ.Σ σε πρόσφατη συνεδρίασή του εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα χειροτέρεψαν και οι δημότες άρχισαν να διαμαρτύρονται
Η κ. Χρυσούλα Κοσκινά, δικαστικός υπάλληλος, κάτοικος Βιγκλίου, έστειλε προς τον Δήμο την πάρα κάτω επιστολή ( αρ. πρωτ. 1884/15-6-10)

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφο του τοπογραφικού που συνοδεύει την σύμβαση που έχει συνάψει ο Δήμος με τον κύριο Χαράλαμπο Γουδινό, όσον αφορά την μίσθωση χώρου για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία της Αγίας Ιερουσαλήμ.
Επίσης παρακαλώ να μου και αντίγραφο της απόφασης με την οποία δόθηκε η άδεια της μίσθωσης. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι νόμιμη ή αν είναι

Παρακαλώ να μου εξηγήσετε το σκεπτικό με το οποίο δόθηκε αυτή η άδεια και μάλιστα με τόσο χαμηλό μίσθωμα!! Καταγγέλλω ότι ο κ. Γουδινός παρεμποδίζει την ελεύθερη διέλευση των λουομένων και μάλιστα αναφέρει ότι αν θέλει δίνει την άδεια να καθίσει σε κάποιον μέσα στον χώρο που νοικιάζει. Αυτό είναι παράνομο.

Εκπροσωπώ μια μεγάλη μερίδα δυσαρεστημένων με την κατάσταση πολιτών και προς αποφυγή οποιασδήποτε εντάσεως το καλοκαίρι που μας έρχεται, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την εξομάλυνση της κατάστασης

Στις 14/7 έληξε η προθεσμία των 30 ημερών που δίνει ο νόμος για απάντηση σε αιτήματα Δημοτών, και από ότι γνωρίζουμε απάντηση δεν δόθηκε.

Ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές διαμαρτυρίας, και από ότι φαίνεται θα υπάρξουν εντάσεις με απρόβλεπτες και άσχημες για την Δήμαρχο εξελίξεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Με μία τροποποίηση και πολλές ευχάριστες προσθήκες, συμπληρώνεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

ΑΣΤΕΡΙΣ: – Αλλαγή στον χρόνο και στον τόπο του χορού. Θα γίνει στο ΄ΠΑΛΙΞΑΝΙΆ. στις 30/7 ώρα 9 μμ, με τραγούδια και μουσική των αδελφών Καραβιώτη.

Προσθήκες: – Κυριακή 25/7 9 μμ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο ΅ΑσσοςΆ, μια βραδιά στην Παναγιά την Πλακούλα, κάτω από την πανσέληνο, με Κεφαλλωνίτικες ιστορίες και κιθάρες.
( μια μικρή παρατήρηση: συμπίπτει με την ημερίδα των αποδήμων και το ακολουθούμενο γλέντι στα Θέματα. Πως συνέβη αυτό;)
– Δευτέρα 16/8 8.30 μμ εγκαίνια έκθεσης με έργα κεραμικής και ζωγραφικής της Νταίζης Λιακοπούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29/8.

Και η κορωνίδα των εκδηλώσεων: Παρασκευή 13/8 8.30 μμ. στην πλατεία της Ανάστασης στα Αντυπάτα, συναυλία με καντάδες από το συγκρότημα ΅Μελωδίες και ΗχοχρώματαΆ των αδελφών Καραβιώτη.
Η συναυλία πραγματοποιείτε με την συνδρομή του Πολιτιστικού συλλόγου Αντυπάτων και του Συνδέσμου Ρισιάνων ΅ΑστερίςΆ.

Η 8η Συνεδρίαση της 3/7. Αποφάσεις και σχόλια.
Για τον χαμό με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ Ερίσου, έχουμε γράψει πολλές φορές και τελευταία στο προηγούμενο Δελτίο. Μέχρι σήμερα (15/7), δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις που μερικές γράφονται-σβήνονται. Ο νόμος ορίζει προθεσμία τριών ημερών, αλλά που να βρεθεί άκρη με τέτοιο συνεχώς αυξανόμενο μπάχαλο και με τον πρόεδρο του Δ.Σ να είναι εξαφανισμένος και απλώς να εισπράττει την αμοιβή του.

Εν πάση περιπτώσει θα αναφερθούμε και θα σχολιάσουμε κάποιες αποφάσεις και αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα επανέλθουμε.
1) καθορισμός κοινοχρήστων χώρων: σύμφωνα με την εισήγηση της Δημαρχιακής Επιτροπής, πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 3 μ στους πεζόδρομους και 70 εκ από την άκρη του κρηπιδώματος. Οι ομπρέλες πρέπει να είναι άσπρου χρώματος και να αφαιρούνται με την δύση του ήλιου. Οι τέντες πρέπει να είναι άσπρου ή μπλε χρώματος. Δεν ενοικιάζονται ορισμένοι χώροι στην Ακτή Πανόρμου, στη ράμπα και στον μόλο ( τα σημεία φαίνονται σε τοπογραφικό).

Ειδικά: α) στο Φισκάρδο: νοικιάζεται το 70% της επιφάνειας της πλατείας .Ειδικότερα θα παραμείνει ελεύθερη μία λωρίδα κατά μήκος της πλατείας 106.54 μ2 από την πλευρά που δεν υπάρχουν απέναντι καταστήματα. Τα διαχωριστικά μεταξύ των καταστημάτων ( ζαρντινιέρες κτλ), δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ύψος των τραπεζοκαθισμάτων. β) στην Ασσο: Νοικιάζεται ο χώρος μπροστά στο κατάστημα Χ. Κοκκίνη επιφάνειας 48 μ2 Στο χώρο αυτό ο ενοικιαστής επιτρέπεται να τοποθετήσει ξύλινη κινητή βάση και όχι μόνιμη κατασκευή, Δεν ενοικιάζεται ο χώρος γύρω από το Μνημείο πεσόντων. Κατά τα άλλα ισχύουν οι σχετικές αποφάσεις του 2007 και του 2008. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι ανακλήσεώς της!!. Τώρα γιατί γράφτηκε αυτή η εξυπνάδα;; όλες οι αποφάσεις ισχύουν μέχρι την ανάκλησή τους. Τι είχε στο μυαλό της η Δήμαρχος, άγνωστο!

Το αν εφαρμόζονται τα πάρα πάνω, μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας. Αφού η απόφαση πάρθηκε αρχές Ιουλίου και στα μέσα Ιουλίου δεν έχει καθαρογραφεί και σταλεί στους αρμοδίους ακόμη, ο καθένας κάνει ότι θέλει και άντε μάζεψέ τους!!

2) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Φισκάρδο και στην Ασσο:
Το Δ.Σ αποφάσισε βάσει της απόφασης της Δ.Ε να ισχύσει το ίδιο καθεστώς με το 2009, με τις εξής διαφοροποιήσεις:

α) Ασσος: απαγορεύεται η κυκλοφορία από το Τουριστικό περίπτερο μέχρι την Πύλη του Κάστρου, η είσοδος του οποίου θα κλειδώνεται και το κλειδί θα το έχει ο Πρόεδρος του Τ.Δ Ασσου, επίσης απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων από την θέση ΅ΝτούρηΆ έως το Πάρκινγκ. Μέσα στον παραδοσιακό οικισμό απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση με την τοποθέτηση σχετικής σήμανσης

β). Φισκάρδο: τα ταξί να παραμείνουν στην οδό Κεφαλληνίας και στον ίδιο χώρο να σταθμεύουν και τα οχήματα τροφοδοσίας που δεν θα εισέρχονται στην πλατεία του Φισκάρδου. Τα ταξί που σταθμεύουν στην θέση ΑπολυτόςΆ να σταθμεύουν πριν την ράμπα (οικία Ανθούλας Βαντούρα)

Το σχόλιο για την εφαρμογή ισχύει και εδώ.
Μια μικρή παρατήρηση: Ας καταργήσουμε πια τα ΅γκρήγκλιςΆ. Μια ΤΑΧΙ, μια ΤΑΞΙ, έλεος. Αναφέρομαι στο κείμενο της απόφασης.

3) ωράριο λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( Κ.Υ.Ε): να ισχύσει ότι και το 2009, δηλ καθημερινά μέχρι τις 24.00 και σύμφωνα με τις ισχύουσες αστυνομικές και υγειονομικές διατάξεις ( να μην ακούγεται έξω, ορισμένα ντεσιμπέλ κ.α. Τα εφαρμόζει κανείς;

4) πλανόδιο-υπαίθριο εμπόριο: να μη δοθεί καμία άδεια. Αυτό και αν εφαρμόζεται!!!

Η συνέχεια στο επόμενο.

ΠΗΓΗ: TA NEA THΣ ΕΡΙΣΣΟΥ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Risk Impact Zone Environment» στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου
26 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Risk Impact Zone Environment» στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου

Σήμερα το πρωί το 2ο Λύκειο Αργοστολίου υποδέχτηκε, εκπαιδευτικούς και μαθητές των συνεργαζόμενω…
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης διοργανώνει ημέρα δράσης «STREETWORK» στην Αγία Ευφημία
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης διοργανώνει ημέρα δράσης «STREETWORK» στην Αγία Ευφημία

Ημέρα Τετάρτη 28.09.2022 και ώρα 11.00 π.μ., το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σάμης,θα βρίσκεται σ…
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Global Information Infrastructure and Networking Symposium» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
25 Σεπτεμβρίου 2022

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Global Information Infrastructure and Networking Symposium» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

To Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Πληρ…
Εξαιρετική η 37η χορωδιακή συνάντηση Κεφαλονιάς @Θαλασσόμυλος [24.09.2022]
24 Σεπτεμβρίου 2022

Εξαιρετική η 37η χορωδιακή συνάντηση Κεφαλονιάς @Θαλασσόμυλος [24.09.2022]

Εκπληκτική η εκδήλωση για την 37η χορωδιακή συνάντηση Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα το …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»
21 Σεπτεμβρίου 2022

Εμπόριο πέτρας & οικοδομικών υλικών «Konesha H. Hashan»

H επιχείρηση του Κonesha H. Hashan, παρέχει: λιθοδομή, εμπόριο πέτρας και οικοδομικών υλικών. Υ…
Νέα συλλογή στρωμάτων Candia – Προσφορές Σεπτέμβριος 2022
10 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα συλλογή στρωμάτων Candia – Προσφορές Σεπτέμβριος 2022

Ανακάλυψε τις νέες συλλογές στρωμάτων Candia με έκπτωση έως 40% The I…
Απογευματινός καφές στο «19_61 coffe n’ more»
6 Σεπτεμβρίου 2022

Απογευματινός καφές στο «19_61 coffe n’ more»

H ομάδα του kefalonitis επισκέφθηκε το κατάστημα «19_61 coffe n’ more » για έναν απογευματινό κ…
Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά
1 Σεπτεμβρίου 2022

Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά

Το βιβλιοπωλείο «Κύβος» καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με μία μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα σ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design