8 Μαρτίου 2010

Tα νησιά μας στις Εκθέσεις Βελιγραδίου & Σόφιας

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής των Ιονίων νήσων εκ μέρους της ΠΙΝ, η ΕΤΙΝ συμμετείχε σε δυο τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων, του Βελιγραδίου (24-28/2/10) και της Σόφιας (25-28/2/10).
Συγκεκριμένα στο Βελιγράδι , όπου λαμβάνει χώρα μια πολύ σημαντική έκθεση όχι μόνο για την Σερβία αλλά για ολόκληρο τον χώρο της Βαλκανικής, το ενδιαφέρον υπήρξε πάρα πολύ έντονο από πολλούς τουριστικούς πράκτορες αλλά και μεμονωμένους τουρίστες.

Τα περισσότερα Σέρβικα πρακτορεία έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα, για λόγους εγγύτητας προς την θάλασσα αλλά και συναισθηματικής προσέγγισης των Σέρβων προς την Ελλάδα.

Οι ίδιοι οι Σέρβοι έρχονται και ξανάρχονται στην Ελλάδα, σαν προσφιλή τους προορισμό θέμα που θα ενταθεί από την φετινή τουριστική περίοδο για τρεις βασικότατους λόγους:

1. Από εφέτος δεν χρειάζονται VISA για να εισέρχονται στην Ελλάδα.

2. Η Εγνατία οδός τους οδηγεί με ασφάλεια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Δυτική της ακτή και συγκεκριμένα στα Ιόνια νησιά όπου μέσω της Ιονίας οδού κατευθύνονται σε όλα τα νησιά, ανάλογα με το ιδιαίτερο τουριστικό προϊόν που προβάλει το καθένα(παραλίες, θρησκευτικός τουρισμός, xtreme sports, τιμές, ποιότητα, ποικιλία κλπ).

3. Η απόσπαση του Μαυροβουνίου από την Σερβία επηρεάζει αρνητικά τους Σέρβους να το επισκεφθούν (αναφέρονται χιλιάδες ακυρώσεις ) και σαν αντιστάθμισμα επιλέγουν για τούς δύο παραπάνω λόγους την Ελλάδα και ιδιαίτερα το Ιόνιο, που σαν δύσκολος παλιότερα αλλά εφικτός προορισμός τώρα, γίνεται πραγματικότητα με την Εγνατία.

Στο καλαίσθητο πλην μικρό περίπτερο του ΕΟΤ υπήρχε stand για τα Ιόνια νησιά, όπου οι απεσταλμένοι των φορέων και οι ιδιώτες έκαναν τις συναντήσεις τους με πράκτορες και μεμονωμένους πελάτες.

Στην έκθεση του Βελιγραδίου παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Κεφαλονιας και Ιθάκης κ. Δ.Γεωργάτος , ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σ.Μικάλεφ, ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπ. Μπογδάνος, οι Δ.σύμβουλοι του Δ.Κερκυραίων Χρ,Τόμπρου και Π.Μεταλληνός, οι πρόξενοι της Σερβίας στην Κέρκυρα κ. Σ.Καρβούνης και Κεφαλονιά κ. Ε.Ρουχωτάς, ο Δ/ντης της ALPHA BANK στο Βελιγράδι κ. Ρουχωτάς, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Π.Μπράμος, από την ΝΕΤΠ και το επιμελητήριο Λευκάδας ο κ. Δ.Σολδάτος, από τον εμπορικό σύλλογο Λευκάδας ο κ. Γ.Γράψας , από την Νομαρχία Κέρκυρας ο κ. Γ.Λέσσης, εκπρόσωποι ομοσπονδιών καταλυμάτων τουρισμού και πολλοί ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχείων από όλα τα Ιόνια νησιά.

Στα πλαίσια της έκθεσης και της προβολής μέσω του τύπου, τόσο ο Νομάρχης Κεφαλονιας (παραβρέθηκε παράλληλα με την αδελφοποίηση με την πόλη Sabac) , όσο και ο Δήμαρχος Κερκυραίων (παραβρέθηκε στα πλαίσια της αδελφοποίησης Κέρκυρας-Βελιγραδίου) έδωσαν συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας ενώ ο Δ/νων σύμβουλος της ΕΤΙΝ Π.Σκληρός σε δύο ζωντανές εκπομπές δικτυακών καναλιών.

Στην έκθεση της Σόφιας , η οποία ήταν πιο μικρή αλλά με ελεύθερη είσοδο, στην καρδιά της πόλης έγινε ακόμα πιο σαφές ότι η Εγνατία οδός είναι η πλατφόρμα που θα φέρει στα Ιόνια τους τουρίστες από την Βουλγαρία οι οποίοι κατά κανόνα πήγαιναν στη Θάσο, Χαλκιδική και παραλία Πιερίας.

Είναι χαρακτηριστική η παραδοχή τουριστικού πράκτορα της Σόφιας ότι εφόσον υπήρξε σήμερα αυτή η επαφή και γνωριμία με τα Ιόνια νησιά, η αποστολή μου στην έκθεση τέλειωσε, διότι θα αλλάξουμε τον προορισμό των επισκεπτών από τις συνηθισμένες περιοχές και θα τους προτείνουμε να διαλέξουν τα Ιόνια μέσω της Εγνατίας οδού.

Στα πλαίσια της έκθεσης ο δ/νων σύμβουλος της ΕΤΙΝ έδωσε ζωντανή συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας, ενώ με προσωπική φροντίδα της Υφγού τουρισμού κ. Α.Γκερέκου αλλά και της Γ.Γ.ΠΙΝ κ. Β.Αλεξανδρίδου είχε οριστεί ραντεβού με τον Υπουργό Πολιτισμού της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός είχε συνάντηση στο γραφείο του με συνεργάτες της κ. Αλεξανδρίδου και τον δ/να σύμβουλο της ΕΤΙΝ Π.Σκληρό, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την διευκόλυνση των επισκεπτών από την Βουλγαρία προς τα Ιόνια νησιά αλλά και προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε επίπεδο συλλόγων, φορέων και του Ιόνιου πανεπιστήμιου μέσω κοινών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Σκληρός επέδωσε προσωπική πρόσκληση της Γ.Γ. ΠΙΝ προς τον υπουργό να επισκεφθεί τα Ιόνια νησιά , ο οποίος την αποδέχτηκε με χαρά και εφέτος τον Ιούνιο θα φιλοξενηθεί στα νησιά μας.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του ΕΟΤ Βουλγαρίας κ. Λεωνίδας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Γ. Γεωργάκης, εκ μέρους της Ν.Κεφαλονιάς η κ. Αλεξανδρα Λάντου , της Ζακύνθου κ. Δ.Καρούσης, της Κέρκυρας κ. Γ. Παπαβλασόπουλος.

Η ΕΤΙΝ είχε εκδώσει αντίγραφο χάρτη με τις χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Σερβική και Κυριλλική γλώσσα, με την Εγνατία οδό, τις κάθετες προσβάσεις για κάθε χώρα αλλά και την διεκπεραίωση για κάθε νησί του Ιονίου, ο οποίος υπήρξε πραγματικός μπούσουλας για κάθε πράκτορα αλλά και κάθε ένα επισκέπτη και στις δύο εκθέσεις.
Είναι δε χαρακτηριστική η ερώτηση του Υπουργού Πολιτισμού της Βουλγαρίας προς τον Π.Σκληρό πόση ώρα θα χρειαστώ απ τον Προμαχώνα να φτάσω στην Ηγουμενίτσα και πραγματι ενθουσιάστηκε όταν έλαβε την απάντηση για ταξίδι 3.30 ωρών.

Είναι γνωστό ήδη ότι μετά από πρόταση της Γ.Γ.ΠΙΝ και προέδρου της ΕΤΙΝ κ. Αλεξανδρίδου , στην αποστολή για τις δύο αυτές εκθέσεις, συμμετείχαν (μέσω των φορέων τους) 37 επαγγελματίες του τουρισμού από όλα τα Ιόνια νησιά.

Με δεδομένο ότι στην περυσινή τουριστική περίοδο η Εγνατία οδός έδωσε διέξοδο σε πολλούς επισκέπτες από την Μακεδονία και την Θράκη να επιλέξουν τα Ιόνια νησιά, η ίδια οδός είναι πολύ πιθανόν να δώσει από εφέτος διέξοδο και στους κατοίκους των Βαλκανίων να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Οι εμπειρίες από την παρουσία στις εκθέσεις, οι επαφές απ’ ευθείας με τους πράκτορες και το κοινό, οι συγκρίσεις σε ότι αφορά τους ανταγωνιστές μας, οι επαφές και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών απ τα Ιόνια, υπήρξε σίγουρα ένα σημαντικό , δύσκολο αλλά ενδιαφέρον εγχείρημα που θα συζητηθεί αλλά θα έχει ήδη αποδώσει θετικά συμπεράσματα σε όσους συμμετείχαν.

Στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου βρίσκονται στην ΕΤΙΝ πολλές διευθύνσεις τουριστικών γραφείων από το Βελιγράδι και την Σόφια.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απονομή Επαίνων 10 μαθητών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλήνιας & Ιθάκης στο διαγωνισμό «Παύλος Μυλωνάς» Δευτέρα 29 Μαΐου
29 Μαΐου 2023

Απονομή Επαίνων 10 μαθητών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλήνιας & Ιθάκης στο διαγωνισμό «Παύλος Μυλωνάς» Δευτέρα 29 Μαΐου

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας απονομή επαίνων από τον&nb…
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale
27 Μαΐου 2023

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale

«Τρυπώσαμε» εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» απαθανατίζοντας όμορφες σ…
«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»
27 Μαΐου 2023

«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς “Κεφαλλήνες” σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαϊου στο Δη…
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]
26 Μαΐου 2023

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]

Δευτέρα 22 Μάϊου και Τετάρτη 24 Μάϊου το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού σε συνεργασία με …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design