Ο «Αετός Καμιναράτων» μέσα από τον φακό του Kefalonitis
Ο «Αετός Καμιναράτων» είναι ένας πολύ δραστήριος σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε το 1961 και μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας επανιδρύθηκε το 2012.
Από τότε κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Παλικής και όχι μόνο. Με αιχμή την χορευτική ομάδα του συλλόγου, και τον ιδιαίτερο τρόπο που οι Καμιναράδες χορεύουν τους παραδοσιακούς μας χορούς έχουν δώσει μια ευχάριστη και δροσερή νότα στο παραδοσιακό αυτό κομμάτι. Μάλιστα στις 28 Ιουνίου 2025 θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνουν στην Αετόσταση Καμιναράτων και που αποτελεί πηγή έλξης για τη περιοχή τους.
Έχοντας όλα αυτά ως αφορμή, επικοινωνήσαμε μαζί τους για να μάθουμε περισσότερα, όσον αφορά τις ευρύτερες πολιτιστικές τους δράσεις. Μας υποδέχτηκαν η Πρόεδρος κα. Γεωργία Μαρούλη, τα μέλη του ΔΣ. αλλά και απλά μέλη του Συλλόγου στον χώρο τους (πρώην Δημοτικό Σχολείο Καμιναράτων) όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μάθουμε για τις δράσεις τους.
Ανάμεσα σε όσα μας παρουσίασαν αξίζει να σημειωθεί η δημιουργία πλούσιας δανειστικής βιβλιοθήκης ποικίλου περιεχομένου καθώς και τα μαθήματα καλλιτεχνικού εργαστηρίου που προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά από την κα. Μαρίζα Κατερέλου.
Εν συνεχεία μας ξενάγησαν στο Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων, παρουσιάζοντας μας μια πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής. Εκεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καμανιράδων κος. Ηλίας Γαλιατσάτος μας μίλησε για το κτήριο, την ιστορία του καθώς και την μετατροπή του σε μουσείο – πόλο έλξης.
Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από την χθεσινή μας περιήγηση στα Καμιναράτα ως φιλοξενούμενοι του Συλλόγου ενώ τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί και βίντεο με την περιήγηση.
Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες αποκλειστικά μέχρι του 50% του υλικού του άρθρου (κείμενο και φωτογραφίες), με αναφορά πηγής, καθώς και LINK ανακατεύθυνσης στο πρωτότυπο άρθρο.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών από την σελίδα του kefalonitis για προσωπική χρήση (social media) αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογότυπου του kefalonitis. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια φωτογραφία χωρίς λογότυπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@kefalonitis.com.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μια μικρή γεύση από όσα ετοιμάζουν οι «Χορόριζες» για την μουσικοχορευτική παράστασή τους στον Θαλασσόμυλο
Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»
Πασχαλινές δημιουργίες από το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς @Πλατεία Καμπάνας [09.04.2025]
Οι καλύτερες Πασχαλινές γευστικές απολαύσεις… στου «Σέσουλα»
Το Dr.Phone άνοιξε τις πόρτες του στο Αργοστόλι και σας περιμένει
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αίνος»: «Σήκω να χορέψουμε» @Βλαχάτα [30.05.2026]
Π.Σ.«Ιόνιος Πνοή» : Μουσικοχορευτική παράσταση «Ίδια τραγούδια, αλλιώτικα βήματα» [29.05.2026]
Παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Σάμη» στο Μέγαρο Μουσικής
Παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Σάμη» στο Μέγαρο Μουσικής
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μια μικρή γεύση από όσα ετοιμάζουν οι «Χορόριζες» για την μουσικοχορευτική παράστασή τους στον Θαλασσόμυλο
Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»






