Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
![Περατζάδα στο Αργοστόλι: Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης» και Π.Σ. Φωκάτων [24.08.2024]](/wp-content/themes/yootheme/cache/7f/DSC00689-1-7ffd7d5e.jpeg)
![Περατζάδα στο Αργοστόλι: Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης» και Π.Σ. Φωκάτων [24.08.2024]](/wp-content/themes/yootheme/cache/7c/DSC00689-1-7c060fb8.jpeg)
Περατζάδα στο Αργοστόλι: Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης» και Π.Σ. Φωκάτων [24.08.2024]
Χθες το βράδυ ο Π.Σ. ΦΩΚΑΤΩΝ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή περατζάδα στο Αργοστόλι, αμέσως μετά την επιτυχημένη «Κρητική Βραδιά» που διοργάνωσε προς τιμήν του Νικηφόρου Φωκά, του σπουδαίου Βυζαντινού στρατηγού και αυτοκράτορα, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Κρήτης και του Ηρακλείου από την κυριαρχία των Αράβων.
Η περατζάδα ξεκίνησε από την Πλατεία Καμπάνας, με τα συμμετέχοντα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου «Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης» από το Ηράκλειο Κρήτης και του Π.Σ. Φωκάτων να προχωρούν αργά μέσα από το Λιθόστρωτο με συνοδεία κρητικών μελωδιών και ζωντανούς ήχους λύρας και λαούτου.
Οι συμμετέχοντες οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές στολές, δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό θέαμα για τους περαστικούς, οι οποίοι σταματούσαν να θαυμάσουν και να συμμετέχουν στον εορτασμό.
Κατά τη διάρκεια της περατζάδας τραγούδησαν, μοίρασαν κρητικό ρακί στο κόσμο που τους θαύμαζε και χόρεψαν κρητικούς χορούς, ενώ πολλοί ντόπιοι και τουρίστες ενώθηκαν στην περατζάδα, ενισχύοντας το κλίμα ενότητας και κεφιού.
Η περατζάδα ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, όπου οι συμμετέχοντες χόρεψαν κρητικούς χορούς και τραγούδησαν, συνεχίζοντας την εορταστική διάθεση που ξεκίνησε από τα Φωκάτα.
Η περατζάδα αυτή δεν ήταν απλώς μια συνέχεια της Κρητικής βραδιάς, αλλά μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι παραδόσεις της Κρήτης και της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας ένα γιορτινό κλίμα στο κέντρο του Αργοστολίου.
Ο Π.Σ. Φωκάτων, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, ανακοίνωσε πως τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν, φέρνοντας κάθε φορά νέα πολιτιστικά στοιχεία και παραδόσεις στο προσκήνιο, με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των δεσμών στο νησί.
Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες αποκλειστικά μέχρι του 50% του υλικού του άρθρου (κείμενο και φωτογραφίες), αναφορά πηγής, καθώς LINK ανακατεύθυνσης στο πρωτότυπο άρθρο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών από την σελίδα του kefalonitis για προσωπική χρήση (social media) αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογότυπου του kefalonitis. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια φωτογραφία χωρίς λογότυπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@kefalonitis.com.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνέντευξη τύπου Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου για την συναυλία αφιερωμένη στον Παναγή Μπαρμπάτη [14.03.2025]
2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας «Με τη Μουσική… σαλπάρουμε!» @Κέφαλος [13.03.2025]
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
Συνεχίζονται οι προβολές του γαλλικού κινηματογράφου Αlliance Française Αργοστολίου
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Παναγή Μπαρμπάτη
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνέντευξη τύπου Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου για την συναυλία αφιερωμένη στον Παναγή Μπαρμπάτη [14.03.2025]
2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας «Με τη Μουσική… σαλπάρουμε!» @Κέφαλος [13.03.2025]
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο κατάστημα «Voskopoula All Day Bistrot» θα βρείτε τα πιο λαχταριστά γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
