Διάδρομος, ελλειπτικό μηχάνημα ή ποδήλατο γυμναστικής; Τι να επιλέξω και γιατί;
Διάδρομος, ελλειπτικό μηχάνημα ή ποδήλατο γυμναστικής; Τι να επιλέξω και γιατί;
Διάδρομος, ελλειπτικό μηχάνημα ή ποδήλατο γυμναστικής; Τι να επιλέξω και γιατί;
Διάδρομος, ελλειπτικό μηχάνημα ή ποδήλατο γυμναστικής; Τι να επιλέξω και γιατί;
20 Μαρτίου 2021

Διάδρομος, ελλειπτικό μηχάνημα ή ποδήλατο γυμναστικής; Τι να επιλέξω και γιατί;

Πρόκειται για τα τρία πιο δημοφιλή μηχανήματα cardio. Από ποιο να αρχίσεις και σε ποιο να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου.

Τρία εκπληκτικά μηχανήματα γυμναστικής – cardio. Ποιο από τα τρία όμως θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και ποιο θα επιβαρύνει λιγότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις; Μάθε ακριβώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και ανέβα σε έναν Διάδρομο, ένα Ελλειπτικό ή ένα Ποδήλατο. Για απόλαυση και υγεία.

Σου έχει συμβεί σίγουρα. Και όχι μόνο την πρώτη σου μέρα εκεί. Το έπαθες και άλλες φορές. Ξανά και ξανά. Ένα δίλημμα ή μήπως ένα τρίλημα (σ.σ.: συγνώμη για τον αδόκιμο όρο); Πόσες φορές μπήκες στο γυμναστήριο, κοίταξες με την περιμετρική όρασή σου και δεν μπόρεσες να αποφασίσεις. Τριγύρω υπήρχαν πολλές επιλογές. ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ή ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ; Από ποιο να αρχίσεις; Και σε ποιο να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου. Και τώρα; στην εποχή του κορονοϊού (covid-19); Τώρα που χρειάστηκες και που ακόμα χρειάζεσαι, να κάνεις μία αγορά για το σπίτι; Ποιο από τα τρία θα πάρεις; Και με ποια κριτήρια θα κάνεις την επιλογή;

Πρόκειται για τα τρία πιο δημοφιλή μηχανήματα cardio. Όλα τους έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν στον χρήστη, αλλά μόνο ένα μπορεί να είναι το πιο κατάλληλο για κάθε ειδική περίπτωση και αθλούμενο. Αναμφίβολα, θα ήταν τέλειο να έχεις και τα τρία στη διάθεσή σου ανα πάσα στιγμή, ώστε να εναλλάσσεις την προπόνηση, αλλά σίγουρα θα κληθείς να κάνεις μία συγκεκριμένη αγορά κυρίως για το σπίτι. Οπότε, εδώ θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μηχανήματος, για να αποφασίσεις στη συνέχεια και με βεβαιότητα, τί ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής και άσκησής σου.

Ας δούμε μία συνοπτική σύγκριση των τριών μηχανημάτων, καθώς ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, το ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ και το ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, δίνουν τη… μάχη τους για να κερδίσουν την προτίμησή σου. Επίσης, ακολουθεί και ένας συνοπτικός εύχρηστος οδηγός, που θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τον τύπο εξοπλισμού που σου ταιριάζει καλύτερα…

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – TREADMILL

* Περισσότερη καύση θερμίδων από το ποδήλατο και το ελλειπτικό!

* Βελτίωση οστικής πυκνότητας κάτω άκρων!

* Χάρη στην τεχνολογία SOFT deck υπάρχει ελάχιστος αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα και κυρίως σε γόνατα, μέση!

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ – ELLIPTICAL

* Προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης που είναι εύκολη στο σώμα και στις αρθρώσεις!

* Οι λαβές των βραχιόνων επιτρέπουν πλήρη προπόνηση στο σώμα!

* Χαμηλότερος αντιληπτός ρυθμός άσκησης!

* Καίει λιγότερες θερμίδες ανά ώρα από έναν διάδρομο!

ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – EXERCISE BIKE

* Υπάρχει δυνατότητα προπόνησης χαμηλότερης επιβάρυνσης για τις αρθρώσεις

* Διατίθεται σε όρθια και πιο οριζόντια για τα πόδια θέση, για σχεδόν κάθε επίπεδο απόδοσης

* Εξοπλισμός στην πιο οικονομική τιμή!

* Χαμηλότερη καύση θερμίδων / ώρα σε σύγκριση με διάδρομο και ελλειπτικό!

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – TREADMILL

Αναμφίβολα η πιο δημοφιλής μορφή άσκησης cardio, η οποία προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να χτίσετε την οστική πυκνότητα στα κάτω άκρα και να βελτιώσετε σημαντικά τον συνολικό μυϊκό τόνο. Στην προσπάθεια για μία καρδιαγγειακή βελτίωση και για καύση λίπους, ο διάδρομος μπορεί να  βοηθήσει να κάψετε 50 έως 250 περισσότερες θερμίδες / ώρα σε σχέση με ένα ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ή ένα ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Ενώ το τρέξιμο και το περπάτημα γενικά δημιουργούν μεγαλύτερη επιβάρυνση στα οστά και τις αρθρώσεις, σε σχέση με τα ποδήλατα γυμναστικής ή τα ελλειπτικά μηχανήματα, οι περισσότεροι σύγχρονοι διάδρομοι υψηλών προδιαγραφών είναι κατασκευασμένοι με επιφάνειες που βοηθούν στην απορρόφηση κραδασμών. Αυτό παρέχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το τρέξιμο εξωτερικού χώρου σε άσφαλτο ή σκυρόδεμα.

Οι περισσότεροι διάδρομοι, περιλαμβάνουν επίσης, ηλεκτρονικές λειτουργίες και ρυθμίσεις, που επιτρέπουν να προσαρμόζετε τις προπονήσεις, για να ικανοποιείτε τις εκάστοτε και συγκεκριμένες ανάγκες φυσικής κατάστασης. Σχεδόν όλα τα μοντέλα πλέον περιλαμβάνουν ρυθμίσεις ταχύτητας και κλίσης και μπορούν να προγραμματιστούν για μεμονωμένους στόχους καύσης θερμίδων, ταχύτητας και χιλιομετρικών αποστάσεων. Τέλος, ο διάδρομος μπορεί να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μίας υπαίθριας βόλτας ή τρεξίματος (χωρίς την ταλαιπωρία των εμποδίων ή του περιβάλλοντος) στην άνεση του σπιτιού και έχει αποδειχθεί η σαφής επιλογή προπόνησης για την επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων γυμναστικής στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ – ELLIPTICAL

Το ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ είναι ένα όργανο γυμναστικής που δίνει την αίσθηση του STEPPER αλλά ταυτόχρονα θυμίζει και το ποδήλατο, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Βοηθά στη καύση θερμίδων ενισχύει έντονα την οστική πυκνότητα λόγω της δυνατότητας αύξησης της αντίστασης. Οι λαβές των βραχιόνων συνδυάζονται με την κίνηση των ποδιών για να παρέχουν προπόνηση σε ολόκληρο το σώμα.
Επίσης, μπορεί να προγραμματιστεί μέσω ηλεκτρονικών ρυθμίσεων για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων: για καύση θερμίδων, ταχύτητα και απόσταση. Το ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ έχει αποδειχθεί δημοφιλές, σε όσους επιθυμούν να αποκομίσουν τα οφέλη μιας πλήρους σωματικής άσκησης, με ασφάλεια.

ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – EXERCISE BIKE

Αν και υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, το ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ επέστρεψαν στο προσκήνιο πιο έντονα τον τελευταίο καιρό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο της τεχνολογίας, στα βελτιωμένα σχέδια και στα εξαιρετικά δημοφιλή προγράμματα «περιστροφής» που επιτρέπουν στους ασκούμενους να προσομοιώνουν στην οθόνη της τηλεόρασής τους ή ακόμα και σε virtual reality, την ποδηλασία εξωτερικού χώρου, ενώ βρίσκονται στην άνεση των σπιτιών τους ή σε μια ομαδική ιντερνετική προπόνηση.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, τα ποδήλατα γυμναστικής προσφέρουν στους ασκούμενους την ευκαιρία να αυξήσουν (σε φυσιολογικά πλαίσια) τους καρδιακούς τους ρυθμούς από την άνεση του σπιτιού τους. Επιπλέον, οι ενσωματωμένες δυνατότητες αντίστασης επιτρέπουν να προσαρμόσετε την προπόνησή σας αναλόγως των στόχων σας, προσομοιώνοντας λόφους, επίπεδο κτλ.

Πολλά μοντέλα προσφέρουν ακόμη και ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά, τα οποία επιτρέπουν να προγραμματίσετε το ποδήλατο για έναν συγκεκριμένο στόχο ή προπόνηση. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ως προς την επίτευξη χρηστικών, μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Τα σύγχρονα στατικά ποδήλατα γυμναστικής έχουν σχεδιαστεί για σχεδόν κάθε επίπεδο απόδοσης και είτε είστε έμπειρος ποδηλάτης αφιερωμένος στη βελτίωση των επιδόσεών σας, είτε απλά κάποιος που θέλει να ιδρώνει που και που, θα σας δώσουν αυτό που αναζητάτε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Και τα τρία αυτά μηχανήματα cardio έχουν εκπληκτικές λειτουργίες και πλέον ενσωματώνουν μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες. Τόσο ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, όσο και το ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ή το ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, θα κάνουν τέλεια τη δουλειά τους. Θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες και θα ασκήσουν την καρδιά και τους πνεύμονές σας. Ο διάδρομος προσφέρει μία ευρύτερης έκτασης προπόνηση σε όλο το σώμα, αλλά το ελλειπτικό και το ποδήλατο είναι χαμηλής πρόσκρουσης, κάτι που είναι ευεργετικό για εκείνους που είναι επιρρεπείς στις αρθρώσεις ή έχουν τραυματισμούς στο γόνατο. Οπότε, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσατε να συμπεριλάβετε και τα τρία στην καρδιολογική ρουτίνα σας, ώστε να αποκομίσετε τα οφέλη κάθε μηχανήματος. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε μία αγορά, τώρα γνωρίζετε τα υπέρ και τα κατά κάθε μηχανήματος και είστε σε θέση να επιλέξετε με βάση τους στόχους που έχετε θέσει, αλλά και τα προβλήματα που θα θέλατε να αποφύγετε!

*Από τις καθηγήτριες φυσικής αγωγής και Pilates Instructors Σοφία Γκότζη και Χριστίνα Καρπούζη κα τη συντακτική ομάδα της Physiomart.gr

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Atari έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά της Nightdive Studios

Η Atari αναμένεται να ολοκληρώσει την εξαγορά της Nightdive Studios μέσα στον Απρίλιο του 2023, …

Η «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» στο Μπελίζ που καθηλώνει

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα στο Μπελίζ είναι ένας από τους πιο φημισμένους υποβρύχιους προορισμούς στον …

Γιατί μας κάνει καλό μια κουταλιά κακάο στον καφέ;

Οι περισσότεροι από εμάς κάθε πρωί πραγματικά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τον πρώτο καφ…

Ένα γιοτ-πτηνό «πετά» πάνω στην θάλασσα

Επαναστατικό σε σχεδιασμό και τεχνολογία σκάφος αναψυχής. Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής γιο…

«Γιγαντιαία αράχνη» ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία

Τα θηλυκά μπορούν να ζήσουν έως και 20 χρόνια στη φύση. Μια νέα και σπάνια γιγαντιαία αρ…

Γιουβέτσι με γαρίδες και μαγική bisque

Μερίδες: 4Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος: 45′ Υλικά  Για το γιουβέτσι με γαρίδες και bisque 5…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου @Αργοστόλι [25.03.2023]
25 Μαρτίου 2023

Παρέλαση 25ης Μαρτίου @Αργοστόλι [25.03.2023]

Aκόμη μια χρονιά με παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμ…
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στο Νάπιερ [25.03.2023]
25 Μαρτίου 2023

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στο Νάπιερ [25.03.2023]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα διεξήχθησαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Λίγο πρι…
Ανοικτή συζήτηση για την παραβατικότητα και την ψυχική υγεία εφήβων και ενηλίκων & Αυτοσχεδιαστικό θεατρικό έργο «save a soul» της <strong>KhopotsoSeopela</strong>
25 Μαρτίου 2023

Ανοικτή συζήτηση για την παραβατικότητα και την ψυχική υγεία εφήβων και ενηλίκων & Αυτοσχεδιαστικό θεατρικό έργο «save a soul» της KhopotsoSeopela

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΤΑΞΑΤΑ θα …
«Η δεκαετία του ́40 και οι σημασίες της»: Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 27/3/2023
25 Μαρτίου 2023

«Η δεκαετία του ́40 και οι σημασίες της»: Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 27/3/2023

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/3/2023 με επιτυχία στο Ιόνι…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»
10 Μαρτίου 2023

Βρες ιδιαίτερα φανταχτερά αξεσουάρ στο κατάστημα «DMK Professional»

Στο κατάστημα DMK Professional θα βρείτε ιδιαίτερα αξεσουάρ για τα μαλλιά και όχι μόνο. Για …
Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»
15 Φεβρουαρίου 2023

Βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι»

Η προετοιμασία για την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» έχει ήδη ξεκινήσει! …
Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος
14 Φεβρουαρίου 2023

Σε ερωτική ατμόσφαιρα το ανθοπωλείο Μπενετάτος

Τι πιο όμορφο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα για τον α…
Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2023

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το ανθοπωλείο Bosonis Art & Flower σας προτείνει ιδεές για εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design