Skip to main content
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
20 Μαρτίου 2020

Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!

Έλα, παραδέξου το! Ωραίο πράγμα η φοιτητική ζωή. Όχι απλώς ωραίο δηλαδή, η εμπειρία που τόσο καιρό περίμενες να ζήσεις αποδεικνύεται όλο και πιο συναρπαστική κι έχεις χίλιους λόγους να θες να μην τελειώσει ποτέ!

Παίρνεις βαθιά ανάσα και εισπνέεις ελευθερία, αφού κανείς δε σε ρωτάει πλέον τι ώρα γύρισες σπίτι το προηγούμενο βράδυ, τι έφαγες ή τι ώρα κοιμήθηκες. Είναι αυτή η (μαγική) εποχή που μπορείς επιτέλους να απλώνεις ανενόχλητος τα πόδια πάνω στον καναπέ χωρίς να σου λέει κανείς κουβέντα, που μπορείς να βάζεις πλυντήριο στις 02:00 το πρωί (γιατί έτσι), που, αν πέσει καταλάθως σοκολάτα πάνω στο χαλί, κανείς (εκτός από σένα) δεν πρόκειται να πάθει απανωτά εγκεφαλικά.

Φοιτητικά πάρτι, νυχτοπερπατήματα, ομαδικό διάβασμα με συμφοιτητές, έχουν γίνει πια καθημερινότητα κι εσύ το ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο!

Μιας και έφυγες από το πατρικό σπίτι, λοιπόν, για να ζήσεις τη φοιτητική ζωή και να σπουδάσεις σε άλλη πόλη, έχεις για πρώτη φορά την απόλυτη ελευθερία των επιλογών σου και προσπαθείς να τα φέρεις πέρα όπως – όπως.

Από τη μια, δεν έχεις κανέναν να σου πει τι θα κάνεις και πώς θα το κάνεις και, από την άλλη, ακριβώς επειδή είσαι free να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις, τα βρίσκεις και λίγο σκούρα (Να τα λέμε κι αυτά!).

Κι επειδή είσαι πιεσμένος με τις προθεσμίες, την εξεταστική, τα μαθήματα ή οτιδήποτε, σε πιάνει ώρες ώρες μια τρέλα που απλά θες να εκτονώσεις κάπου όλο το άγχος σου και να ξεχαστείς.

Η ίδια ιστορία.

Ξεσπάς, λοιπόν, (και εσύ) σε ΟΤΙΝΑΝΑΙ αγορές της στιγμής, του τύπου σου ‘σκασε τώρα να πάρεις δεύτερο ηχείο σε εξωφρενική τιμή ή να παραγγείλεις από το ebay ό,τι είχε η shopping list τους τελευταίους μήνες. Είναι φορές που απλά «βγαίνεις για να κοιτάξεις τις βιτρίνες» έτσι για τη φάση ή επειδή σ’ έψησε ένας φίλος να πάτε για ψώνια και η εικόνα είναι γνωστή: Καταλήγεις εσύ που πήγες για παρέα (και καλά) με πέντε σακούλες πράγματα στο χέρι κι εκείνος δε βρήκε τίποτα καλό. Καταραμένος ο παρορμητισμός και το ξέρουμε ότι κοστίζει!

Το σούπερ μάρκετ που το πας; Για δύο πράγματα πηγαίνεις και καταλήγεις να αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι φυτόχρωμα ή γατοτροφή, ενώ ούτε φυτά έχεις, ούτε γάτα.

Άσε το άλλο! Βγαίνεις για «χαλαρό ποτάκι» νωρίς γιατί έχεις διάβασμα την επόμενη το πρωί και κάπως γίνεται κι έχεις κεράσει πάλι όλη την παρέα, έχεις πιει τα κέρατά σου, έχεις φάει, έχεις πάρει ταξί κι εν ολίγοις, την επόμενη μέρα το ταμείο είναι μείον και η απορία σου είναι απίστευτα ειλικρινής: «Πού πήγαν τα λεφτά μου;»

Κάθε τέλος του μήνα τα ίδια. Ένα ατελείωτο deja vu η ζωή μας. Το πορτοφόλι σου (και αντίστοιχα ο τραπεζικός σου λογαριασμός) έχει ψιλό ή εντελώς αδειάσει κι εσύ πασχίζεις να βγάλεις άκρη τι πήγε πάλι τόσο στραβά και πού κατάφερες (συγχαρητήρια) να ξοδέψεις όλο σου το χαρτζιλίκι ή τον μισθό σου.

Αν η κατάσταση που περιγράφουμε παραπάνω είναι relatable με τη φασούλα σου τους τελευταίους μήνες, τότε πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι ναι, σου είναι κι εσένα δύσκολο να διαχειριστείς σωστά το μηνιαίο σου budget. Μην άγχεσαι καθόλου! Δεν είσαι μόνος/-η!

Για σένα και για εμάς, λοιπόν, που πολύ συχνά καταλήγουμε ταπί και ψύχραιμοι στο τέλος του μήνα, ευτυχώς βρέθηκε ένας δοκιμασμένος και φουλ λειτουργικός τρόπος να μαστεράρουμε το budget μας.

Από εκεί που σου φαίνεται «βουνό» το όλο κόνσεπτ με τη διαχείριση των χρημάτων, έρχεται η νέα, δωρεάν εφαρμογή money management, waiz, και σου λύνει τα χέρια κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Το απόλυτο application λέγεται waiz και έρχεται σαν από μηχανής Θεός για να απλοποιήσει, τόσο τη διαδικασία εποπτείας των οικονομικών σου, όσο και την ίδια σου την καθημερινότητα.Τώρα που είσαι μακριά από το σπίτι, λοιπόν, και τα περιθώρια στενεύουν σε ό,τι αφορά τα χρήματα, το waiz μπορεί να σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, οπότε τέρμα να «καίγεσαι» κάθε φορά, προσπαθώντας να θυμηθείς πού ξόδεψες πάλι ό,τι χρηματικό υπόλοιπο είχε η κάρτα σου.

Με το νέο αυτό app, δε θα χάνεις ποτέ την μπάλα για το πόσα ξοδεύεις, γιατί έχεις την ευκαιρία να λαμβάνεις εξατομικευμένες συμβουλές για εξοικονόμηση. Μ’ αυτό τον τρόπο, και θα γλιτώνεις την «κατσάδα» και τους αχρείαστους διαπληκτισμούς με τους γονείς σου επειδή χάλασες τόσο γρήγορα το έμβασμα που σου έστειλαν, αλλά το σημαντικότερο; Επιτέλους, ξεκινά μια νέα εποχή στην εξοικονόμηση και αποταμίευση.

Το waiz είναι διαθέσιμο για συσκευές ios και Android, δεν κοστίζει τίποτα και σε συμφέρει φουλ αν είσαι φοιτητής και έχεις βάλει στόχο να μανατζάρεις τα οικονομικά σου, έτσι ώστε να μην ξεμένεις κάθε μήνα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής waiz

-Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν

-Βλέπεις συνολικά τους διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σου από διαφορετικές τράπεζες κι έτσι, δε χρειάζεται να μπαίνεις στις διαφορετικές εφαρμογές e-banking για να υπολογίσεις το υπόλοιπό σου.

– Έχεις μια καθαρή εικόνα του τι ξοδεύεις και πού το ξοδεύεις, καθώς οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα σε αντίστοιχες κατηγορίες

-Έχεις τη δυνατότητα να προσθέτεις συναλλαγές χειροκίνητα

-Η εφαρμογή σου προσφέρει ένα friendly και μοντέρνο περιβάλλον που δεν μοιάζει σε τίποτα με τραπεζική εφαρμογή.

-Λαμβάνεις εβδομαδιαίο και μηνιαίο report για τα συνολικά σου έσοδα και έξοδα.

-Ενημερώνεσαι όταν μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό σου

-Θέτεις κατώτατο όριο ανά λογαριασμό και λαμβάνεις ειδοποίηση όταν πλησιάζεις το όριο του μήνα

-Θέτεις challenges, τα οποία λειτουργούν σαν «υποβοήθηση» αποταμίευσης.

Η εφαρμογή σου προτείνει ποια challenges να αποδεχτείς με βάση τις κατηγορίες εξόδων που δαπανάς τα περισσότερα χρήματα. Επίσης, σου προτείνει ένα ανώτατο όριο που θα πρέπει να ξοδέψεις μέσα σε ένα μήνα ώστε να αποταμιεύσεις ένα χρηματικό ποσό (ποσοστό από τα έξοδα στη συγκεκριμένη κατηγορία, για παράδειγμα, Δοκίμασε να φας περισσότερο σπίτι και λιγότερο έξω και δες αν μπορείς να αποταμιεύσεις 30%).

Κατά τη διάρκεια του challenge μπορείς να δεις πώς τα πηγαίνεις και η εφαρμογή σε ενημερώνει στο τέλος για το αν πέτυχες ή απέτυχες.

Με το feature «Budget», το waiz σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια (τύπου ταξίδι ή μετακόμιση), καθώς βλέπεις τι ξόδεψες τον προηγούμενο μήνα, ώστε να υπολογίσεις τι θα ξοδέψεις τον επόμενο.

-Με τη βοήθεια του waiz, αντιλαμβάνεσαι το καταναλωτικό σου προφίλ και, έτσι, μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο του budget σου και να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις για το «πορτοφόλι» σου.

-Η λειτουργία του waiz ακολουθεί security standards, τα οποία, επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία (PSD2) για την προστασία των προσωπικών τραπεζικών δεδομένων κάθε χρήστη. Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, ώστε να προστατεύεται απόλυτα κάθε χρήστης.

Κατέβασε κι εσύ εντελώς δωρεάν τη νέα εφαρμογή waiz και η εποχή που έμενες μπατηράκι στο τέλος του μήνα θα αποτελεί πια παρελθόν!

Πηγή: https://www.neolaia.gr/2020/03/11/vrikame-tropo-na-budgetareis-teleia-ton-mina/

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρίτη μέρα της 39ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [01.10.2023]

Μετά τις ιδιαίτερες επιτυχημένες δύο μέρες της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σήμερα παρακολο…

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελ…

7 outfits για το «Κυριακάτικο Brunch»

Όσον αφορά το κυριακάτικο brunch, η φόρμουλα των outfits μας, πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα α…

Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, ακόμη και όταν ασκούμαστε

Όσοι κάθονται για πολλές ώρες στη δουλειά και στο σπίτι, διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να α…

Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

Θρεπτικό και πεντανόστιμο το ρυζόγαλο είναι το πιο “μαμαδίστικο” γλυκό που θα φτιάξεις πανεύκολα…

Κώστας Ευαγγελάτος, Οκτώβρης, έναρξη εικαστικών δράσεων στην Αθήνα

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης μετά τις επιτυχείς εκθέσεις κα…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 Οκτωβρίου 2023

Τρίτη μέρα της 39ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [01.10.2023]

Μετά τις ιδιαίτερες επιτυχημένες δύο μέρες της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σήμερα παρακολο…
1 Οκτωβρίου 2023

Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης: Επιχειρηματικά βραβεία 2023 @Αργοστόλι [30.09.2023]

To Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησε εκδήλωση για να απον…
30 Σεπτεμβρίου 2023

Δεύτερη μέρα της 39ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [30.09.2023]

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Έναρξη της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, χθες , 29 Σεπτεμβρίο…
30 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμερα 2 η δεύτερη μέρα της 39 ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Έναρξη της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, χθες , 29 Σεπτεμβρίο…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»
25 Σεπτεμβρίου 2023

Θες κι εσύ να αποκτήσεις την πιο γλυκιά ανάμνηση; Τρέξε τότε στο «Loukoumania»

Με μεγάλη μας χαρά επισκεφθήκαμε το κατάστημα Loukoumania που βρίσκεται στο Αργοστόλι και ήρθε η…
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
12 Σεπτεμβρίου 2023

Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς

Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς και να μάθουμε περισσότερες πλη…
Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά
8 Σεπτεμβρίου 2023

Στο βιβλιοπωλείο «Κύβος» θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την νέα σχολική χρονιά

Το βιβλιοπωλείο «Κύβος» καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με μία μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα σ…
Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»
6 Σεπτεμβρίου 2023

Γνώρισε κι εσύ τον «Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου»

Είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και να θαυμάσουμε τον χώρο όπου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU