Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!
20 Μαρτίου 2020

Σπουδάζεις μακριά από το σπίτι; Σου βρήκαμε τρόπο να budgetάρεις τέλεια τον μήνα σου!

Έλα, παραδέξου το! Ωραίο πράγμα η φοιτητική ζωή. Όχι απλώς ωραίο δηλαδή, η εμπειρία που τόσο καιρό περίμενες να ζήσεις αποδεικνύεται όλο και πιο συναρπαστική κι έχεις χίλιους λόγους να θες να μην τελειώσει ποτέ!

Παίρνεις βαθιά ανάσα και εισπνέεις ελευθερία, αφού κανείς δε σε ρωτάει πλέον τι ώρα γύρισες σπίτι το προηγούμενο βράδυ, τι έφαγες ή τι ώρα κοιμήθηκες. Είναι αυτή η (μαγική) εποχή που μπορείς επιτέλους να απλώνεις ανενόχλητος τα πόδια πάνω στον καναπέ χωρίς να σου λέει κανείς κουβέντα, που μπορείς να βάζεις πλυντήριο στις 02:00 το πρωί (γιατί έτσι), που, αν πέσει καταλάθως σοκολάτα πάνω στο χαλί, κανείς (εκτός από σένα) δεν πρόκειται να πάθει απανωτά εγκεφαλικά.

Φοιτητικά πάρτι, νυχτοπερπατήματα, ομαδικό διάβασμα με συμφοιτητές, έχουν γίνει πια καθημερινότητα κι εσύ το ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο!

Μιας και έφυγες από το πατρικό σπίτι, λοιπόν, για να ζήσεις τη φοιτητική ζωή και να σπουδάσεις σε άλλη πόλη, έχεις για πρώτη φορά την απόλυτη ελευθερία των επιλογών σου και προσπαθείς να τα φέρεις πέρα όπως – όπως.

Από τη μια, δεν έχεις κανέναν να σου πει τι θα κάνεις και πώς θα το κάνεις και, από την άλλη, ακριβώς επειδή είσαι free να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις, τα βρίσκεις και λίγο σκούρα (Να τα λέμε κι αυτά!).

Κι επειδή είσαι πιεσμένος με τις προθεσμίες, την εξεταστική, τα μαθήματα ή οτιδήποτε, σε πιάνει ώρες ώρες μια τρέλα που απλά θες να εκτονώσεις κάπου όλο το άγχος σου και να ξεχαστείς.

Η ίδια ιστορία.

Ξεσπάς, λοιπόν, (και εσύ) σε ΟΤΙΝΑΝΑΙ αγορές της στιγμής, του τύπου σου ‘σκασε τώρα να πάρεις δεύτερο ηχείο σε εξωφρενική τιμή ή να παραγγείλεις από το ebay ό,τι είχε η shopping list τους τελευταίους μήνες. Είναι φορές που απλά «βγαίνεις για να κοιτάξεις τις βιτρίνες» έτσι για τη φάση ή επειδή σ’ έψησε ένας φίλος να πάτε για ψώνια και η εικόνα είναι γνωστή: Καταλήγεις εσύ που πήγες για παρέα (και καλά) με πέντε σακούλες πράγματα στο χέρι κι εκείνος δε βρήκε τίποτα καλό. Καταραμένος ο παρορμητισμός και το ξέρουμε ότι κοστίζει!

Το σούπερ μάρκετ που το πας; Για δύο πράγματα πηγαίνεις και καταλήγεις να αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι φυτόχρωμα ή γατοτροφή, ενώ ούτε φυτά έχεις, ούτε γάτα.

Άσε το άλλο! Βγαίνεις για «χαλαρό ποτάκι» νωρίς γιατί έχεις διάβασμα την επόμενη το πρωί και κάπως γίνεται κι έχεις κεράσει πάλι όλη την παρέα, έχεις πιει τα κέρατά σου, έχεις φάει, έχεις πάρει ταξί κι εν ολίγοις, την επόμενη μέρα το ταμείο είναι μείον και η απορία σου είναι απίστευτα ειλικρινής: «Πού πήγαν τα λεφτά μου;»

Κάθε τέλος του μήνα τα ίδια. Ένα ατελείωτο deja vu η ζωή μας. Το πορτοφόλι σου (και αντίστοιχα ο τραπεζικός σου λογαριασμός) έχει ψιλό ή εντελώς αδειάσει κι εσύ πασχίζεις να βγάλεις άκρη τι πήγε πάλι τόσο στραβά και πού κατάφερες (συγχαρητήρια) να ξοδέψεις όλο σου το χαρτζιλίκι ή τον μισθό σου.

Αν η κατάσταση που περιγράφουμε παραπάνω είναι relatable με τη φασούλα σου τους τελευταίους μήνες, τότε πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι ναι, σου είναι κι εσένα δύσκολο να διαχειριστείς σωστά το μηνιαίο σου budget. Μην άγχεσαι καθόλου! Δεν είσαι μόνος/-η!

Για σένα και για εμάς, λοιπόν, που πολύ συχνά καταλήγουμε ταπί και ψύχραιμοι στο τέλος του μήνα, ευτυχώς βρέθηκε ένας δοκιμασμένος και φουλ λειτουργικός τρόπος να μαστεράρουμε το budget μας.

Από εκεί που σου φαίνεται «βουνό» το όλο κόνσεπτ με τη διαχείριση των χρημάτων, έρχεται η νέα, δωρεάν εφαρμογή money management, waiz, και σου λύνει τα χέρια κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Το απόλυτο application λέγεται waiz και έρχεται σαν από μηχανής Θεός για να απλοποιήσει, τόσο τη διαδικασία εποπτείας των οικονομικών σου, όσο και την ίδια σου την καθημερινότητα.Τώρα που είσαι μακριά από το σπίτι, λοιπόν, και τα περιθώρια στενεύουν σε ό,τι αφορά τα χρήματα, το waiz μπορεί να σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, οπότε τέρμα να «καίγεσαι» κάθε φορά, προσπαθώντας να θυμηθείς πού ξόδεψες πάλι ό,τι χρηματικό υπόλοιπο είχε η κάρτα σου.

Με το νέο αυτό app, δε θα χάνεις ποτέ την μπάλα για το πόσα ξοδεύεις, γιατί έχεις την ευκαιρία να λαμβάνεις εξατομικευμένες συμβουλές για εξοικονόμηση. Μ’ αυτό τον τρόπο, και θα γλιτώνεις την «κατσάδα» και τους αχρείαστους διαπληκτισμούς με τους γονείς σου επειδή χάλασες τόσο γρήγορα το έμβασμα που σου έστειλαν, αλλά το σημαντικότερο; Επιτέλους, ξεκινά μια νέα εποχή στην εξοικονόμηση και αποταμίευση.

Το waiz είναι διαθέσιμο για συσκευές ios και Android, δεν κοστίζει τίποτα και σε συμφέρει φουλ αν είσαι φοιτητής και έχεις βάλει στόχο να μανατζάρεις τα οικονομικά σου, έτσι ώστε να μην ξεμένεις κάθε μήνα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής waiz

-Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν

-Βλέπεις συνολικά τους διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σου από διαφορετικές τράπεζες κι έτσι, δε χρειάζεται να μπαίνεις στις διαφορετικές εφαρμογές e-banking για να υπολογίσεις το υπόλοιπό σου.

– Έχεις μια καθαρή εικόνα του τι ξοδεύεις και πού το ξοδεύεις, καθώς οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα σε αντίστοιχες κατηγορίες

-Έχεις τη δυνατότητα να προσθέτεις συναλλαγές χειροκίνητα

-Η εφαρμογή σου προσφέρει ένα friendly και μοντέρνο περιβάλλον που δεν μοιάζει σε τίποτα με τραπεζική εφαρμογή.

-Λαμβάνεις εβδομαδιαίο και μηνιαίο report για τα συνολικά σου έσοδα και έξοδα.

-Ενημερώνεσαι όταν μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό σου

-Θέτεις κατώτατο όριο ανά λογαριασμό και λαμβάνεις ειδοποίηση όταν πλησιάζεις το όριο του μήνα

-Θέτεις challenges, τα οποία λειτουργούν σαν «υποβοήθηση» αποταμίευσης.

Η εφαρμογή σου προτείνει ποια challenges να αποδεχτείς με βάση τις κατηγορίες εξόδων που δαπανάς τα περισσότερα χρήματα. Επίσης, σου προτείνει ένα ανώτατο όριο που θα πρέπει να ξοδέψεις μέσα σε ένα μήνα ώστε να αποταμιεύσεις ένα χρηματικό ποσό (ποσοστό από τα έξοδα στη συγκεκριμένη κατηγορία, για παράδειγμα, Δοκίμασε να φας περισσότερο σπίτι και λιγότερο έξω και δες αν μπορείς να αποταμιεύσεις 30%).

Κατά τη διάρκεια του challenge μπορείς να δεις πώς τα πηγαίνεις και η εφαρμογή σε ενημερώνει στο τέλος για το αν πέτυχες ή απέτυχες.

Με το feature «Budget», το waiz σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια (τύπου ταξίδι ή μετακόμιση), καθώς βλέπεις τι ξόδεψες τον προηγούμενο μήνα, ώστε να υπολογίσεις τι θα ξοδέψεις τον επόμενο.

-Με τη βοήθεια του waiz, αντιλαμβάνεσαι το καταναλωτικό σου προφίλ και, έτσι, μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο του budget σου και να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις για το «πορτοφόλι» σου.

-Η λειτουργία του waiz ακολουθεί security standards, τα οποία, επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία (PSD2) για την προστασία των προσωπικών τραπεζικών δεδομένων κάθε χρήστη. Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, ώστε να προστατεύεται απόλυτα κάθε χρήστης.

Κατέβασε κι εσύ εντελώς δωρεάν τη νέα εφαρμογή waiz και η εποχή που έμενες μπατηράκι στο τέλος του μήνα θα αποτελεί πια παρελθόν!

Πηγή: https://www.neolaia.gr/2020/03/11/vrikame-tropo-na-budgetareis-teleia-ton-mina/

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παραδοσιακή κουζίνα – Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά

Υλικά 6 μεγάλα κολοκύθια2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια400 γρ. κιμάς60 γρ. ρύζι μακρύκοκκο1/2 ματσάκι…

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε ηθοποιός στη Δ…

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου

Δευτέρα, 8 Αυγούστου σήμερα, και σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρή…

3η και 4η μικρής διάρκειας ανταλλαγή μαθητών για την στρατηγική σύμπραξη ERASMUS+ «PEOPLE ORGANISING REDEVELOPMENT TECHNOLOGY SUSTAINABILITY – PORTS»

Το 1 ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου «Μαρίνος Κοργιαλένιος» συμμετείχε στην 3 η και 4 η Μικρής Διάρκ…

Πανσέληνος Αυγούστου: Πότε θα δούμε το ομορφότερο φεγγάρι της χρονιάς

Πότε θα κορυφωθεί στη χώρα μας η γεμάτη πανσέληνος του Αυγούστου. Πώς προέκυψε η ονομασία “Φεγγά…

5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας

Η άνοιξη και το καλοκαίρι δίνουν την ευκαιρία σ’ όλους τους ανθρώπους, να γνωρίσουν τη φύση σε ό…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλοι έδωσαν το παρόν στο διήμερο πανηγύρι στον Πόρο Κεφαλονιάς!
8 Αυγούστου 2022

Όλοι έδωσαν το παρόν στο διήμερο πανηγύρι στον Πόρο Κεφαλονιάς!

Του Σπύρου Καγκάδη Συνεχίστηκε και το Σαββατόβραδο το άκρως επιτυχημένο διήμερο γλέντι προς τ…
Μεγάλη τραγουδιστική συναυλία των Συνθετικών
8 Αυγούστου 2022

Μεγάλη τραγουδιστική συναυλία των Συνθετικών

Σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. στην Πλατεία Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη…
Μεγάλη έκθεση γλυπτικής του Ηλία Κάσση
8 Αυγούστου 2022

Μεγάλη έκθεση γλυπτικής του Ηλία Κάσση

Η μεγάλη έκθεση γλυπτικής του Ηλία Κάσση «Μορφές από πέτρα και ξύλο» θα πραγματοποιηθεί στην Πετ…
Εκδήλωση στην Αγία Ευφημία με θέμα: «Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά: 100 χρόνια Ιστορίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού»
8 Αυγούστου 2022

Εκδήλωση στην Αγία Ευφημία με θέμα: «Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά: 100 χρόνια Ιστορίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού»

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 στις 20.30 η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σε συνεργ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα
2 Αυγούστου 2022

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα

Ένας διαφορετικός χώρος ετοιμάστηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη περιοχή και όχι μόνο….Σ…
Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!
20 Ιουλίου 2022

Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!

Στην boutique που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Cephalonia Palace, στο Ξι, Ληξούρι, θα βρείτε όλα τα…
«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας
12 Ιουλίου 2022

«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Το κατάστημα «Kefalonia Morfeas Massage»  βρίσκεται στο κέντρο του Λιθοστρώτου και παρέχει μοναδ…
Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»
12 Ιουλίου 2022

Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»

Στο κατάστημα «Carpos Quality And Taste» θα βρείτε μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι, χωρίς …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design